iiiiihhh!

Nu känner jag att jag faktiskt börjar bli lite nervös. Eller så stressar jag upp mig själv så att jag känner mig nervös. I vilket fall som helst är det den stora soarén imorgon!!! Hela klassen ska göra en musikshow med blandade inslag för föräldrar och vänner. Jag ska sjunga solo, och det ska bli jättekul! En liten detalj som inte är riktigt så jättekul är att jag och Daniel, som ska spela piano till, inte har övat en enda gång! Vi ska öva imorgon på vår långa lunchrast, och jag bara hoppas att det räcker :) Annars är det väl inte så stor grej antar jag... Men det vore sjukt kul att uppträda!

Idag var jag i skolan igen efter gårdagens svacka. Jag blev lite yr ibland, och var tvungen att sätta mig ett par gånger men annars mådde jag bra. Eftersom man sitter stilla en hel del på lektionerna så var det inte så påfrestande. Jag och mamma har nu kommit fram till att det måste ha varit lågt blodtryck som jag hade igår. Lite jobbigt, men skönt att det har gått över. Imorgon räknar jag med att vara i toppform igen :)

Jag hade fysikprov idag på ämnet atomfysik. Det gick väldigt bra, förutom att jag tror att jag blandade ihop fission och fusion. Det kanske inte låter som en stor grej, men om man kan lite om ämnet vet man att det är helt olika saker! Annars var provet rätt enkelt. Min fysiklärares prov brukar vara ganska svåra, men detta var inte så svårt.

På franskan var killarna på manskörsrepetition, så vi tjejer var ensamma. Vi sjöng en fransk sång från 60- eller 70-talet av Francoise Hardy. Någon som känner igen det namnet? Jag gjorde inte det, men sången "Tous les garçons et les filles" (alla pojkar och flickor) var väldigt fin och hade ett skönt gung. Den kanske finns på YouTube, jag vet inte. Jag gillade den i alla fall, och vi måste ha sjungit den minst sju gånger för att min lärare ville höra vårt uttal. Vi var tydligen mycket bättre än sjuorna som hade sjungit samma sång :)

Jag har precis övertalat min kompis Viktor att komma och titta på våran soaré! Det ska bli jättekul!! Oj vad jag är peppad :) Bless// Johanna

Irländsk jul...

Idag har jag varit hemma från skolan. Jag mår inte särskilt bra direkt. När jag gick upp ur sängen imorse snurrade världen en smula. Mitt balanssinne var ute och cyklade, och jag var lite illamående. Jag gick upp och la mig igen och sov till 10. Resten av dagen har jag spenderat i soffan. Jag har suttit vid datorn lite, och tittat på "Pongo och de 101 dalmatinerna" :) Jag mår bättre nu, men är fortfarande lite ostadig när jag står upp. Det trycker dessutom lite mot huvudet, men det är inte så mycket.

Jag skulle beskriva mitt tillstånd så här: när jag står upp är det som att jag har lekt Irländsk Jul (även kallat Norsk Fylla) för mycket. Irländsk jul är en lek där man ska sätta en lång pinne i marken, sätta pannan mot änden av pinnen, springa 15 varv runt pinnen och sedan försöka springa 20 meter. Man blir så snurrig att man antingen ramlar eller inte klarar av att springa rakt. Så känner jag mig, fast inte riktigt så snurrig att jag ramlar. Men när jag skulle gå upp och lägga mig igen i morse hade jag lite svårt att gå rakt genom hallen...

Så den här dagen har varit rätt händelselös. Imorgon ska jag till skolan. Vi har fysikprov på morgonen, och jag måste öva med Daniel till soarén.
Bless// Johanna

Om råd

Jag har märkt en ganska underlig sak, som rör området råd. Inte som i "att ha råd med något", utan i bemärkelsen "att ge någon råd". Eller varför inte "att ge sig själv råd"? Jag tror att det är stor skillnad på att ge råd till någon annan och sig själv. Varför är det så?

Låt mig ge ett exempel:
Jag och några tjejkompisar satt i skolan och pratade om killproblem. Jag och två till ville ha ett varsitt råd om hur vi skulle hantera ett varsitt killdilemma. Jag la fram mitt problem, och vi diskuterade en stund. Det genomgående rådet jag fick var "prata med honom". Jag kände verkligen att jag behövde prata med honom, men det kändes så långt bort och att han skulle ta det på fel sätt osv. Så började vi prata om en annan tjejs problem, och jag fann mig själv sitta och säga nästan exakt samma sak till henne som jag nyss själv hade fått höra. Det kändes verkligen helt annorlunda att uppmuntra någon att ta tag i sitt problem, än att få höra det själv. Varför då?

Jag tror att det har något med känslor att göra. Förstås. Allt har med känslor att göra. Men om jag återgår till exemplet så tror jag att mina invändningar mot att prata med honom berodde på att jag hade känslor för honom som de andra tjejerna inte hade. Och vice versa med min kompis som jag rådde. Hon hade känslor för "sin" kille som jag inte hade, och därför tänkte jag på ett annat sätt. Antagligen ett mer objektivt sätt. Jag tror att det är därför det är så svårt att ge sig själv kloka råd. Man måste kunna bortse från sina känslor för att se dilemmat objektivt, och det är sjukt svårt! Man måste kunna tolka dilemmat objektivt, och tolka den andres känslor och handlingar objektivt. Lättare sagt än gjort.

Det är därför det är så underbart med vänner. De ser saker på ett annat sätt, och tillför en helt ny dimension till problemlösningen. TACK!

Tell me why I can't be there where you are

Yes, människor. Ni läste rätt i rubriken. Jag lyssnar på "Show me the meaning" med Backstreet Boys!! :) Men den stämmer rätt bra, och jag har en liten undangömd kärlek till boybands...

Show me the meaning of being lonely.
Is this the feeling I need to walk with?
Tell me why I can't be there where you are.
There's something missing in my heart.

Idag är det sol igen! Här i huvudstaden är det sisådär +20 grader och klarblå himmel! Helt underbart! Okej, det blåser en del, men det är därför jag är på baksidan av tomten när jag är ute. Vi har höga träd på tre sidor av den fyrkantiga gräsmattan, och huset på den fjärde. Det blir som en skål dit det inte når så mycket vind. På sommaren blir det mer av en gryta än en skål, men det är inte helt fel det heller. Enda minuset är väl då att man blir fruktansvärt svettig av att sola där, men då kan man ju svalka sig med en hink iskallt vatten från utomhuskranen :) Eller ett litet vattenkrig, vad vet jag? Oj vad jag längtar till sommaren nu!

Just nu har jag en liten solpaus. Det betyder inte att jag tar en paus från något och lägger mig i solen, utan jag tar en paus från solen. Det är en del av mitt solsystem, mitt system för hur jag handskas med solen (oj vad det blev mycket ordvitsar här, hihi). Men om jag är lite seriös en stund så är det faktiskt bra att ta en liten paus då och då om man är ute i gassande sol mycket. Att gå in en liten stund, dricka något och få lite skugga på sig är bra så att man inte bränner sig eller får solsting. Solsting skulle ju kunna vara när det sticks (stingas) om man har bränt sig någonstans av solen... :) Okej, nu måste jag sluta vitsa. Flummig... :)

Jag var i kyrkan i förmiddags. Trevligt, men det var typ bara vuxna eller gamla där. Min lillasyster gick ner till lekrummet med barnen, men jag kände inte för det. Nu på eftermiddagen har jag suttit på gräsmattan och pluggat fysik. Vi har prov på tisdag, så jag ska plugga en del imorgon också. Ikväll flyttas det till mamsen.
Bless// Johanna

Den första sommarmorgonen

Här är nu lite bilder som jag tog imorse, och dikten som jag skrev samtidigt.
Bless och gonatt// Johanna


Solen är skön, solen är toppen!

Kan ni den sången? Den sjöng jag alltid på dagis :)

Solen är skön, solen är toppen.
Solen är varm, målar brun hela kroppen.
Solen som gör det blir morgon var dag.
Solen på dagis är bäst tycker jag!

Sedan kan man byta ut "dagis" i sista raden mot den plats där man för tillfället är. I detta fall skulle det bli "solen på altanen är bäst tycker jag". Eller varför inte "solen på bloggen är bäst tycker jag"? :) I vilket fall som helst sitter jag just nu på altanen hos pappa med datorn i knät och solar. Idag har jag varit uppe sedan klockan 9, och utomhus sedan 9.15 :) När jag vaknade kände jag direkt att jag inte skulle kunna somna om. Sedan tänkte jag på att alla väderleksrapporter hade sagt att det skulle bli soligt och typ +18 grader idag, så jag gick upp för att se om det var sant. Vi hade +14 här, men det räckte. Jag tog med mig kamera och några kuddar och gick ut och satte mig på vår lilla trätrappa på baksidan av huset. Det var jätteskönt! Jag fotade väldigt mycket på allt möjligt. Bland annat har jag kort på första barfotasteget i gräset i år!!! :) Jag lägger upp en del bilder senare. Så jag var i trädgården i sammanlagt en och en halv timma och fotade, och satt i gräset och broderade lite. Så sjukt galet underbart! Den allra första sommarmorgonen! Fy vad jag har längtat!

Igår var jag också utomhus en hel del. Mitt på dagen satt jag och mina kompisar utomhus på skolgården på en del raster, sista lektionen fick vi arbeta ute i solen, och jag promenerade en timma på kvällen med min kompis Viktor. Jag och Viktor hade bestämt att vi skulle ta en promenad, mest för att bara få umgås lite. Vi satt och gungade i en lekpark, gick förbi hans kompis hus för att Viktor skulle lämna några papper till kompisen, och gick sedan till kyrkan. Vi hade jättekul!

Vad är värst; smärta eller likgiltighet?

När man sitter såhär i solen känns det som att alla problem bara smälter bort. Senare idag ska jag baka något till fikat på soarén på onsdag. Jag tror att det blir något med choklad... :)
Bless// Johanna

Fotboll är roligast om man är flera!

Jag kan inte förstå mej på vädret. Hata aprilväder!!! Förra veckan var det strålande sol och åtminstone +12 grader varmt varje dag, och nu är det minusgrader på nätterna och +2 när jag går till skolan. Fy! Det var bara att plocka fram vinterjackan i tisdags, och jag som hade hoppats på att aldrig få se den igen. Det är hål både här och där på den, så nästa vinter blir det ny!

Idag har jag haft första utegympan för terminen. Med tanke på morgontemperaturen trodde jag att det skulle bli kallt och äckligt, men jag blev riktigt varm! Killarna hade redan börjat spela fotboll, men tjejernas lärare hade inte kommit än, så jag och tre andra tjejkompisar fick vara med och spela fotboll med grabbarna. Det var fler tjejer som var ombytta, men de kände inte för att vara med så vi blev två tjejer i varje lag. Det var så sjukt kul! Jag och Marre fick ett riktigt bra lag, inte bara bra på fotboll utan även rätt uppmuntrande och i början överseende med att två tjejer helt plötsligt skulle vara med. När man är tjej och spelar fotboll med killar finns det en sak man måste tänka på: att ta för sig och spela på deras villkor. Det går liksom inte att stå och vänta på att få en pass utan man får springa hela tiden och försöka ta ifrån någon bollen. Jag sprang som en galning och var på det andra laget en del när de hade bollen. Till slut lyckades jag göra vårt lags sista mål!!! Okej, Marre hade gjort allt förarbete och jag behövde bara peta in den, men ändå :) Vi vann med typ 4-1 och jag hade sjukt kul!

Idag har jag även suttit och skrivit en labrapport i kemi som ska lämnas in imorgon. Större delen av klassen har suttit ikväll och skrivit färdigt den. Det är en ganska stor grej i kemin, och jag känner mig rätt nöjd efter åtta handskrivna sidor.

Vi hade även möte med den kristna skolgruppen idag. På ett par veckor har vi fördubblats, från två personer till fyra! Snacka om bönesvar! Vi har verkligen bett för att gruppen ska bli större, och nu känns det som att vi börjar komma en liten bit framåt. Vi satt och pratade en del idag om lite allt möjligt och hade jättetrevligt.

Har även haft nationellt prov i matte. Det gick bra! Det kändes inte så jättesvårt och jag gjorde mitt bästa för att skriva så bra formler som möjligt :) Imorgon är det fredag! Det blir kyrkan som vanligt imorgon kväll. Jag och några kompisar ska planera hur en av mina kompisar ska bli ihop med en tjej som är tre år äldre än honom... :) Vi får se hur det går. Jag tror inte att det är helt seriöst, men så galet kul!!
Bless// Johanna

Människomöten

Jag tror att varje dag innehåller många många val. Vi väljer varje dag vad vi ska ha på oss, vad vi ska äta och göra, men framför allt hur vi är mot andra människor. Små saker vi säger, gör eller inte säger och gör kan påverka så mycket. Idag när jag åkte hem från dansen satt jag på en bänk på Stockholms Södra och väntade på pendeln. Det var en del folk på perrongen, men inte särskilt fullt. Så kom det en lite äldre man gående med en cykel. Han ställde cykeln bakom bänken där jag satt, och gick runt bänken för att slå sig ner. I vanliga fall brukar man titta snabbt på varandra och sedan stänga in sig i sin egen värld i en sådan situation, men jag tänkte att jag för en gångs skull skulle göra annorlunda. Så jag såg på honom och sa "Hej". Inte mer än så. Han sa hej tillbaka och satte sig. Historien kunde ha slutat här, men så sa mannen något mer. "Lyssnar du på bra musik?" frågade han och tittade på mina hörlurar som jag hade på öronen. Jag skrattade lite och sa att jag gjorde det. "Det syns på dig" sa han. Jag log och sa "Musik är väldigt viktigt". Han höll med mig, och plötsligt började han berätta om hans första lägenhet som han delade med en kompis som hade så sjukt dålig musiksmak. Detta blev starten på en 20 minuter lång konversation mellan oss medan vi väntade på tåget, och under tågresan. Det visade sig att jag hade hamnat bredvid en mycket pratglad man som bodde i Sundbyberg, jobbade i sport-och cykelaffär på Södermalm (som låg i samma hus som Wille Crafoord bor i) och hade en hel del historier att berätta och prata om. Så vi satt och pratade om lite allt möjligt medan vi tog oss hemåt. Vi snackade om musik, Stockholm, cyklar och sådant. Jag hade aldrig träffat honom tidigare, lär kanske inte träffa honom igen och vet inte vad han heter, men vi hade väldigt trevligt där vi satt och pratade. Om jag inte hade sagt hej till honom hade vi förmodligen inte sagt något till varandra alls, och gått miste om ett mycket trevligt människomöte.

Annars idag har jag skrivit början på ett filmmanus, "mediterat" en stund, pratat om kärnvapen, jobbat teknik med tjejkompisarna och dansat breakdance. Alltihopa väldigt skoj :) Dessutom ringde mina kompisar Philip och Tobbe när jag var på väg till dansen. Philip ville ha hjälp att övertala Tobbe att följa med på ett läger i sommar, och när jag hade gjort det fortsatte vi pladdra om massa annat :) De är två sjukt roliga människor, de där två!

Bless// Johanna

Övning är viktigt!

Idag har jag haft soarérep med en stor del av klassen! Vi ska ha soaré den 29:e april (välkommen då) i aulan i skolan, och jag och resten av planeringsgruppen (Ossian och Gordon) hade lyckats planera in ett rep i den fullbokade aulan. Det gick faktiskt riktigt bra. I vanliga fall brukar våra repetitioner vara ganska röriga, men idag flöt det på ganska bra. Ossian utnämnde mig snabbt till "commander", som han sa. Det betydde att det var jag som skulle hålla koll på att allt flöt på. Mission completed, säger jag bara :) Det övades på alla möjliga musikaliska konster, från rock med alldeles för starka trummor till jazz och ett instrument kallat Termin. En lustig liten låda med antenner, som man spelar på genom att föra händerna olika nära antennerna. Jag förstod inte så mycket, men Fritiof kunde spela en hel del på det ändå och det är ju huvudsaken :) Jag kom iväg från skolan kvart över sju, men vi hade kul. Noon och Julia sjöng en så sjukt fin sång att jag började gråta! Det var jättevackert! Det obehagliga dåliga pirret jag hade känt i magen hela repet släppte samtidigt med tårarna. Skönt.

I morse kom jag 35 minuter försent till skolan. Jag hade ställt väckarklockan på halv sju, men när den ringde stängde jag av den, vände på mig och somnade om. Fem över sju vaknade jag och visste utan att titta på klockan att jag var sen. Så jag gjorde mig i ordning på 25 minuter, mot de 40 minuter det brukar ta. När jag kom till stationen kom det precis ett tåg, så jag klev på det och tänkte att jag kanske inte skulle bli så fruktansvärt sen. Men tåget ville inte åka. Det var något växelfel, så det tog en kvart innan vi kom iväg. När jag kom till lektionen var jag alltså 35 minuter sen. Jag kände mig bara en smula uttittad när jag klev in i musiksalen :)

Hur kan en enda människa ge så mycket glädje och så mycket smärta på samma gång?

Nu ska jag sova. Jag ska verkligen försöka vakna i tid imorgon... :)
Bless// Johanna

Jippie!!!

Jaaaa! Jag har just kollat på den preliminära intagningen till gymnasiet, och jag har kommit in på Kungsholmen!!!!!!!!!!!!!!!! Tjohoo :D Jag hade nästan 200 poäng över intagningsgränsen, så jag känner mig ganska trygg  med att komma in där "på riktigt" i sommar också!! Nu är jag glad :)

Annars har jag gjort detta idag:

Min balklänning har idag påbörjats! Den övre bilden är fodret och den undre är själva klänningstyget. Färgerna blev lite konstiga på bilderna, de skär sig inte egentligen. Mamma hade konsert idag, så jag sydde allt detta själv på ungefär tre timmar. Instruktionerna är på engelska, så jag gjorde så mycket som jag förstod. Kjolen i den nedre bilden är än så länge halv eftersom jag inte kom så långt att jag kunde sy ihop den :) Jag tror att det kommer bli en jättefin klänning till slut.

Just nu har jag precis flyttat från mamma till pappa. Jag släpar varje vecka på tre proppfulla väskor fram och tillbaka, så jag lovar att det ser ut som att jag flyttar hela huset varje gång :) Nu ska jag packa upp lite och ta det lugnt.
Bless// Johanna

*

Oj, jag sitter fortfarande och lyssnar på samma låt som tidigare. Plötsligt blev jag liksom lite... saknande. Säger man så? I vilket fall som helst saknar jag en person. En som betyder väldigt mycket för mig. En liten kille. Om han vore här nu och han såg det här, skulle han bara le och kyssa mig. Se mig i ögonen och säga att han har saknat mig med. Och jag skulle önska att tiden stod stilla. Ingenting som måste göras, ingen tid som måste passas, ingen person som kommer bli sur på mig för att jag stannar. Jag skulle bara kunna stanna. Bara vila i hans famn och känna hans underbara doft. Få vara totalt lugn. Känna att han älskar mig.

Istället tittar jag upp mot himlen och tackar för att jag får ha någon att sakna. Tackar för att jag har någon som kanske saknar mig med. Tackar för att han där uppe har skapat något så underbart som kärleken.

Tänk vad musik kan göra med känslor. Lyssna på den här låten och läs om texten här ovanför och se om det blir någon skillnad. Det blir det för mig.

Om det är svårt, är det oftast värt det

Just nu sitter jag och övar inför mitt bidrag till klassens soaré nästa onsdag. Jag ska sjunga den här låten, och min kompis Danne ska spela piano till. Så nu sitter jag och lyssnar om och om på den för att lära mig ordentligt. Jag kan den redan utantill, men genom att höra den flera gånger till försäkrar jag mig om att jag kan den. Plus att det är en helt underbar låt!! Danne lovade att han skulle öva på pianot i helgen så att vi kan öva på soarérepet på måndag. Jag hoppas verkligen att det blir bra!

Idag har jag varit med mamma och handlat diverse prylar. Fodertyg till min balklänning, allergimedicin, förlängningssladd för utomhusbruk och grillbriketter blev det till slut. Vi åkte runt halva kommunen, tror jag. Först till centrum, sedan till Bauhaus och sedan tillbaka till centrum igen. När vi kom hem klippte jag ut de sista delarna till min balklänning, och bredde ut tyget över hela hallen på övervåningen. Mamma och min lillasyster skulle städa under tiden, så de fick kliva runt och över allt tyg på golvet. Sjukt störigt att försöka klippa när det springer folk över huvudet på en hela tiden! Till slut blev jag i alla fall färdig, så nu har jag en klänning i bitar. Eventuellt ska jag och mamma börja sy lite idag, eller så tar vi det nästa helg. Det är inte så fruktansvärt långt kvar till balen, så vi får nog börja lite idag.

Igår var jag och klippte håret! Jag var tvungen att vänta en timma efter skolan på att få klippa mig, så jag följde med Noon, Olivia och Elin till Granit. De skulle köpa en bok eller något åt det hållet, men de köpte ingenting. Istället gick vi och köpte glass och satte oss i solen på Konserthustrappan tillsammans med resten av stockholmarna. Okej, en liten överdrift men det var sjukt mycket folk! Det jobbiga var att ett antal av dem rökte, och vi fick allt på oss! Annars satt vi mest där och fnittrade och pladdrade. Efter en stund gick jag till frisören, och när jag kom ut ringde Elin och frågade om jag ville komma tillbaka till dem och visa hur jag hade klippt mig. Så jag satt med dem en stund till och åkte sedan hem. Håret är för övrigt någon centimeter kortare, lite mer uppklippt och med lite kortare lugg. Om man inte vet att jag klippt mig tror jag inte att man ser det :)

På kvällen var jag i kyrkan och hade kul. En kille som heter Sebastian hade sjukt bra undervisning. Temat var "Om Gud är god, hur kan det då finnas ondska?". Jätteintressant och mycket tänkvärt. Sebastian undervisar sjukt bra! Efter mötet hängde jag med Sara, Tobbe och Viktor. Jag och Sara spelade pingis och skrattade så mycket att vi låg på pingisbordet och gapskrattade! Vi har lite speciell humor...

Bless// Johanna

Nervös, på ett inte alltför bra sätt...

Detta har inte varit en särskilt bra dag, känner jag. Det har funnits ljuspunkter (bland annat en stor explosion av ljus under en liten stund), men jag hade ingen bra start och inget bra avslut. I morse var allt bara allmänt jobbigt vid frukosten, och jag kom till skolan på lite halvbra humör inombords. Resten av dagen gick liksom på. Jag hade en konstig pirrande känsla av hopplöshet som jag inte riktigt förstod mig på, men framåt eftermiddagen var det liksom tungt i magtrakten trots att jag inte alls var ledsen eller så. Sedan kom den stora explosionen av ljus, glädje och lugn, bara för att ersättas av riktigt dåligt samvete och en utskällning var från mamma och min lillasyster. Som tur var löste sig allt.

Grejen bakom utskällningarna var att jag skulle ta hand om och laga middag till min lillasyster idag för att mamma var på körrepetition. Efter skolan hade jag möte med den kristna skolgruppen i skolan, och efter det stannade jag kvar en stund och umgicks med en kompis. Vi hade så kul att vi helt glömde bort tiden, och jag hade glömt att sätta på min mobil. Så klockan 6 kom jag på att jag borde sätta på mobilen och ringa min lillasyster. När hon svarade var hon rätt upprörd över att jag blev så sen. Jag skyndade mig hem och ringde mamma på vägen. Hon tyckte inte alls om att jag var i skolan så länge när jag hade lovat att ta hand om syrran. Jag skyndade mig hem och kom hem till en ganska sur lillasyster. Det var bara att börja göra mat och försöka få henne att förlåta mig. Efter maten gjorde hon det, och under kvällen har vi tittat på tv, gjort läxor och pladdrat.

Nu väntar vi på att mamma ska komma hem så att vi kan sova :) Ingen av oss vill somna utan att hon har kommit hem, så jag passar på att blogga nu.
Bless// Johanna

Utan dig, saknar jag en liten bit av mig själv

Idag var första dagen i skolan efter lovet. Det var rätt trevligt. De flesta klasskompisarna verkade ha haft ett bra lov. Fille var jättebrun, fast han bara hade varit i fjällen. Om man tittade noga kunde man i och för sig se svaga vita linjer på hans kinder efter skidglasögon :) Marre hade varit i soliga Italien så hon var också ganska brun, och Olivia hade solat lite här hemma. Hon hade fått ett par extra fräknar på näsan och lite färg i ansiktet. Det kändes lite underligt att komma tillbaka till folket i skolan efter att ha träffat en hel del av dem på lovet. Jag kände verkligen att det är skillnad på att träffa någon frivilligt på lov och att tvingas träffas i skolan. Men det var kul att vara tillbaka ändå.

Jag hade två lektioner musik idag, med en vikarie som heter Björn. Vår vanliga lärare skulle resa iväg till Slovenien, tror jag, så vi hade vikarie. Han var faktiskt ganska bra. Vi sjöng igenom ett par sånger som vi bara har övat bit för bit och inte sjungit igenom från början till slut.

Efter lunch hade killarna manskörsrepetition, så vi tjejer hade SO själva med vår lärare. Det var jätteskönt! Inget ont mot killarna, men för en gångs skull blev det lugnt i klassrummet! Inget jobbigt pladder med grumliga basröster som man ändå inte hör vad de säger för att de bara mumlar hela tiden :) När läraren pratade var det tyst i salen! Det hör inte direkt till vanligheterna... Men det skulle vara ganska trist i längden utan killar ;)

Egentligen skulle jag ha dansat ikväll, men ledarna skulle ha ledarsamling så dansen blev inställd. Å andra sidan känner jag av att jag dansade igår. Vi låg på golvet och vred oss på sidan, och jag har fått blåmärken på axlarna!! Inte alls kul! Jag skulle luta mig mot en vägg idag och tjöt till när jag insåg att det gjorde ont. För att inte tala om när min kompis Pellan skulle klappa mig på axeln...
Bless// Johanna

Påsklov: dag sista

Så var det sista kvällen av påsklovet. Imorgon börjar skolan igen, och sedan är det inte mer lov förrän sommarlovet. Okej, vi är lediga på 1:a maj, men det räknas inte. Sista lovet i grundskolan. Läste just Malins blogg, där hon skrev om sin lilla separationsångest, och insåg att jag känner samma sak. Fy för separationer! Det är samma sak när man varit på läger en vecka och kommer hem till ett tomt hus utan alla kompisar. Vi brukar kalla det lägerdeprission, så detta får väl kallas niondeklassarnas deprission. Å andra sidan behöver ju inte klasskompisarna försvinna för evigt bara för att skolan tar slut. Hurra för msn :)

Idag har jag tagit det rätt lugnt. Somnade halv ett och vaknade halv elva, dum som jag är. Det blir jobbigt att gå upp sju imorn. Efter frukost satte jag mig och sydde lite på mitt lilla redesign-projekt. Jag köpte ett par jättevida jeans för ett år sedan, som jag tycker är lite för vida (men det var 400 kr rabatt, och jag älskar stora jeans), så jag jobbar på att sy om dem. De sjukt vida benen blir lite mindre vida, och jag syr in resårer i bensluten så att de ser lite ut som jeans-mjukisbyxor. Det kommer bli riktigt snyggt, och idag blev jag helt färdig med det ena benet. Det andra får jag jobba på någon annan gång.

När jag var färdig med sömnaden åt jag lite lunch, packade en väska och åkte till stan. Jag skulle köpa måttband och fliseline till min balklänning och jag behövde en ny concealer. Jag kom in till stan runt klockan två och gick där och tittade på massor av saker. Jag tror att jag har hittat mina balskor!!! Jag var på Bianco Footwear i SOUK-gallerian, och hittade där ett par underbara krämvita sandaler. Letade efter en bild men hittade ingen. De måste ha varit minst 8 cm höga, och rätt dyra, men fantastiska! Jag ska försöka övertala mamma att jag ska få ha dem på balen :) Runt fyra kände jag mig färdig i affärer, så jag gick och satte mig på cafét Sthlm: Kaffe Med Mjölk. Innan dess hade jag gått och impulsköpt "Le Monde", en dagstidning på franska! Jag skulle ju till dansen som började halv sex, så jag satt på cafét i en timma och ville ha något att läsa. Jag har länge lekt med tanken att testa min franska med en riktig tidning, så jag köpte en! Det gick faktiskt rätt bra. Jag förstod det mesta, mycket på grund av att jag förstod sammanhanget i texterna. Kul att försöka sig på :)

Jag var ju också och dansade breakdance och det var jättekul som vanligt. Man blir sjukt trött och väldigt svettig, men det är galet roligt!
Bless// Johanna

The dark side

Just nu sitter jag och tittar på "Harry Potter och de vises sten". Den är så sjukt mysig! För varje film blir det bara mörkare och mörkare och de blir mindre och mindre glada. Dessutom är skådespelarna så små! Den första filmen är helt klart sötast :)

Idag har jag och mamma köpt tyg till min klänning som jag ska ha på niornas bal! Den kommer bli hallonröd! Vi hittade ett underbart, ganska tunt rött tyg i en affär inte så långt från där vi bor. Vi började klippa ut delarna idag, men vi måste köpa fodertyg innan vi kan börja sy något. Imorgon ska jag åka och köpa fliseline och ett måttband så att vi kan fortsätta arbeta. Jag tror verkligen att det kommer bli en jättefin klänning :)

Efter att jag och mamma hade köpt tyg åkte vi och min lillasyster in till stan. Vi ställde bilen på Östermalm och promenerade på Djurgården, bort till Rosendals trädgård. Det var jätteskönt och fint väder, så vi satt ute och fikade i trädgården. De bakar så sjukt goda kakor där! Jag åt morotskaka, och den var helt underbar. Jag älskar fika i solen :) Jag och min lillasyrra lekte i lekparken lite och sprang i labyrinten. Den var verkligen jättelång! Jag såg flera små barn som gav upp och trodde att de aldrig skulle komma ut :) Efter fikat köpte mamma två tomatplantor i Rosendals trädgårds plantaffär. Hon köpte två så att vi åtminstone ska kunna lyckas med en av dem :) Det var jättemysigt att sitta ute och fika.

Imorgon börjar de flesta skolan efter lovet. Men inte jag! Vi har studiedag imorgon, så jag ska vara hemma. Jag ska nog gå och köpa lite tyg, men annars ingenting speciellt.
Bless// Johanna

MusikalbesökDen här musikalen har jag sett idag! "The producers" eller på svenska "Det våras för Hitler". Den handlar om två musikalproducenter i New York som kommer på att de kan tjäna mycket mer pengar på att sätta upp ett rent fiasko på Broadway än att göra en succé. Så de ger sig ut för att hitta det sämsta manuset, den sämsta regissören och den sämsta rollsättning som finns för att göra en stensäker flopp. Det ger dem en musikal tillägnad Hitler, en sjukt gay regissör och en ganska dum svensk blondin.

Jag tyckte att det var en riktigt bra musikal. Bra sång- och dansnummer, tajt ensemble, kul repliker och bra skådespelare. Vi satt på första raden, och jag och min lillasyster skrattade högt ett par gånger. Å andra sidan var det varken Shakespere eller Strindberg, men det visste jag ju innan. Skämten var rätt låga och ganska buskis, men det var kul! En stund i början kände jag att det blev lite väl skrikigt och hysteriskt, men det repade sig när de började sjunga. Jag rekommenderar "The producers" till alla som vill ha inte alltför djup underhållning med musik, dans, skämt och rullatorer :)

Bless// Johanna

Jag skulle verkligen älska våren...

...om det inte var för en liten detalj: POLLEN!!!! Det finns inget så avskyvärt som pollenallergi med allt vad det innebär av biallergier! Ni som är allergiska vet vad jag menar, ni andra kan få känna min avundsjuka. I onsdags var ju jag och några kompisar i skogen och sprang runt, och mina ögon ville inte sluta rinna. De andra frågade om jag grät, men jag upplyste dem om att jag bara var allergisk. Efter ett tag vande jag mig vid att gråta konstant men det sved som tusan i ögonvrårna.

Som tur är har björkpollensäsongen inte riktigt kommit igång än. Därför kan jag just nu sitta ute på altanen och skriva. Solen skiner, fåglarna kvittrar, humlorna surrar och allt känns väldigt väldigt bra. Det är det som är så bra med en bärbar dator: att man kan ta med den överallt. Tur också att vårt trådlösa nätverk räcker ut på altanen :)

Igår var det nästan lika härligt väder. Jag satt vid den andra datorn rätt mycket och spelade spel under förmiddagen. Runt halv två promenerade jag, pappa och lillasystern till centrum och köpte påskmust. När pappa var och handlade i torsdags var den slut på Ica, och han tyckte att vi borde komma ut lite, så vi gick allihopa och köpte must. Det är en dryg kilometer till centrum och solen sken. Vi köpte även påskliljor innan vi promenerade hem. När vi kom hem satte jag mig på altanen och planterade om mina citronplantor. För ett år sedan planterade jag två citronkärnor. Dessa plantor är nu ungefär en decimeter höga och ser ganska tråkiga ut. De har tappat blad och hållit på, så jag flyttade dem till en större kruka och ny jord. Hoppas att de börjar växa lite nu, och att pappa inte tar död på dem mer än han redan gjort :)

På kvällen kom min kompis Fabian förbi. Vi hade snackat om att träffas, så han kom med tåget vid halv sex. Jag gick och hämtade honom och vi promenerade hem. Jag gick alltså drygt fyra kilometer igår. Fabian var här till typ elva, och vi satt i mitt rum och pratade och hade trevligt. Han var ganska trött, så han la sig på min säng och lyckades somna :) Jag väckte honom efter typ tre minuter, men det var väldigt kul! Pappa och lillsyrran bakade pizza som vi åt tillsammans. Det var jättekul att träffa honom och bara ta det lugnt. Vi går ju i samma klass, men det blir liksom aldrig tid att vara bara vi två och prata ordentligt. Därför var det här väldigt kul :)

Idag ska jag och hela familjen (inklusive mamma) på musikal!! Vi ska se "Det våras för Hitler" inne i stan. Det ska bli jättekul! Jag älskar musikaler och den här ska vara väldigt bra. Sedan ska vi äta lite påskmiddag här hemma.
Bless och jätteglad påsk!!! //Johanna

Skärtorsdag

Jag har funderat lite. I ordet skärtorsdag, betyder skär en form av rosa eller att man skär med en kniv? Och i sådana fall, varför skulle det vara en rosa torsdag, eller en knivtorsdag? Knepigt. Om någon vet får denne gärna skriva en kommentar och berätta :)

Igår kom ju min och min lillasysters kompisar hit på kvällen igen. Innan dess var jag i Viksjö kyrka på ungdomsmöte. Det var jättekul! Först var det lite gudstjänst (med nattvard, det har jag aldrig varit med om på ett ungdomsmöte) och sedan fika. Jag träffade Viktor, som jag var där för att träffa, och min kompis Malin som jag inte har sett på ett tag. Hon brukar gå i Viksjö så jag hade hoppats att få se henne, och det fick jag! Det var jättekul att träffa henne och se hur hon har det. Vi var bästa kompisar i lågstadiet, och har fortsatt träffas lite då och då. Tyvärr var det ett tag sedan nu. Efter fikat tog vi fram massor av kuddar och gick in i kyrksalen igen. Där hade de tagit fram en projektor och visade filmen "Passion of the Christ" på kyrkväggen. Den handlar om Jesus korsfästelse och hans väg dit. Jag såg första timman, men den var riktigt hemsk! Blodig och fylld av både fasa och ångest speglar den hur misshandlad Jesus faktiskt blev innan han dog. Sista tio minutrarna blundade jag rätt mycket när de piskade sönder Jesus rygg. Jag vet inte om jag vill se hela filmen någon gång, men jag kommer definitivt inte se den ensam! Det var hemskt att se hur han led, även om det bara är en film, och det blir ännu mer rörande om man tänker på att han utstod allt det där i ditt och mitt ställe, för att vi skulle bli förlåtna. Jag får väl erkänna att en eller två tårar rann när jag låg där på kuddarna på kyrkgolvet.

Efter en timmas filmtittande var jag tvungen att gå. Jag blev hämtad av Elin och hennes pappa. Elin hade haft fotbollsträning, och när hon skulle åka hem till oss igen efter att ha gjort sig i ordning hämtade de upp mig på vägen. Så Elin och Emelie sov över här, och vi spelade spel och pratade till halv ett på natten. Sedan sov Elin i mitt rum och Emelie i min lillasysters rum. De två kom in till oss halv elva i morse och väckte oss genom att kasta kuddar på oss! Efter frukost spelade vi lite Playstation och sedan åkte de hem. Det var jättekul att ha dem här!

Eftermiddagen har jag spenderat hos min kompis Sara. Jag åkte hem till henne vid halv två, och var där i drygt fyra timmar. Vi hade sjukt kul! Jag har aldrig varit hemma hos henne, så jag fick en liten rundtur i deras hus och sedan spelade vi pingis i deras vardagsrum. De hade tagit ett matbord och spänt upp ett pingisnät på mitten, så där spelade vi! Det var väldigt roligt, men jag vet inte vem som vann. Vi pratade på om så mycket annat att vi inte höll koll på poängen :) Efter typ en och en halv timma gick vi upp i hennes rum och satt där och pratade och skrattade. Jag åt middag med hennes familj och tog mig sedan hemåt. Vi brukar träffas två gånger i veckan i kyrkan, men detta var också väldigt kul!

Imorgon ska jag träffa min kompis Fabian. Jag jobbar stenhårt för att hinna träffa hela min bekantskapskrets på detta påsklov :) Jag har träffat 10 kompisar hittills på lovet! Det är verkligen galet roligt att få kunna spendera så mycket tid med folk man verkligen tycker om! :)
Bless// Johanna

Skogsmullar och barr

Idag har jag varit riktigt duktig! Ja, min lillasyrra och våra kompisar Elin och Emelie har spenderat dagen tillsammans, och större delen utspelade sig i skogen :) De kom förbi vid halv ett och vi spelade lite spel och pratade en stund. Sedan åt vi pizza till lunch med pappa och gav oss därefter ut i skogen nedanför vårat hus och lekte Burken! Det var jättekul! Vi sprang runt och gömde oss bakom träd, stenar och annat sånt som finns i skogen. Tyvärr var det lite svårt att springa ibland eftersom det var en hel del snår och buskar i vägen. Vi gick upp på tomten och lekte lite till, innan vi gick in och fikade äppelpaj och chokladbollar. Vi tänkte sedan leka Sardinburken på övervåningen i huset, men det fanns inga bra gömställen där. Vi gick istället till en lekpark nära huset och lekte där. Det var en mycket bättre plats att leka på! Massor av skog och bra gömställen. Sardinburken går ut på att en springer och gömmer sig och de andra letar. Om de hittar personen som gömt sig ska de också gömma sig där tills alla har kommit dit. Jag hittade helt seriöst det bästa gömstället: ett träd. Det stod ett stor och fint träd bredvid lekparken, så jag klättrade upp där medan de andra räknade. De kunde verkligen inte hitta mig! Vi hade sagt att man var tvungen att se lekparken från sitt gömställe, och jag såg den hur bra som helst där jag satt fyra meter över marken :) Till slut låtsas-nös jag när de var i närheten. Min lillasyrra hörde mig och hittade mig då, men de andra tog ytterligare ett par minuter på sig innan de hittade mig :) Det var jättekul!

Om en liten stund ska jag till Viksjökyrkan och träffa Viktor. Efter det kommer Elin och Emelie tillbaka hit och ska sova över! Det ska bli jätteroligt!

Bless// Johanna

Sommartider?

Idag har det varit underbart väder! Igen! Det är verkligen härligt att ha påsklov när solen skiner på ett +10 grader varmt, soligt Stockholm! Idag har jag träffat en hel del kompisar och varit på internetcafé med dem! Jag åkte in till stan vid tolv, träffade Daniel i tunnelbanan och vi gick och mötte Anton. Sedan tog vi oss till Odenplan, träffade Noon, Saskia, Catherine och Anna. Hela gänget drog sedan till IO, Inferno Online, vid Odenplan. Jag tror att jag läste att det är Sveriges största internetcafé, och det kan jag förstå! Rummet var jättestort och fyllt med minst 300 datorer. Eftersom vi var ett rätt stort sällskap satte vi oss tillsammans ganska långt ner i rummet. Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig, men det var jättekul! Vi skojade och spelade i lag och hejade på varandra och hade riktigt roligt! Efter en timma gick vi ut och tog en promenad och åt lite. Sedan gick vi tillbaka till IO och spelade en timma till. Jag blev helt okej på Counter-Strike (cs) efter ett tag :) Daniel och Anton var de mest vana spelarna, så det var alltid så att de var i olika lag för att det skulle bli jämnt. Jag lyckades döda Anton ett par gånger i cs! (fast han dödade mig ganska många fler gånger...) Jag hade verkligen kul, och kommer antagligen gå tillbaka dit med kompisar någon gång :)

Efter att jag hade spelat färdigt de två timmar jag hade köpt sa jag hejdå och åkte till Naturhistoriska Riksmuséet. Jag, pappa och min lillasyster skulle gå på Cosmonova, så jag mötte dem där. Vi såg "Ensamma i universum?" som innehöll massor av stjärnor och planeter. Som vanligt blev jag yr av att vara inne i salongen och trodde att jag skulle ramla ner. Jag har verkligen aldrig höjdskräck i vanliga fall, men just Cosmonova får mig yr och halvt illamående. När jag väl satt mig blir det alltid bättre, men att gå längs med raderna av stolar är inte roligt. Jag blir lite snurrig bara av att tänka på det. Filmen var jättebra, och jag tycker om känslan av att det är stolarna som rör sig och inte duken, men jag fick nästan lite ont i huvudet av den. Det kändes som att inte en enda bild var riktigt skarp, utan allt var lite lite ur fokus. Lägger man då till att det är större än ögonen riktigt kan ta in blir resultatet en ansträngning för huvud och ögon. Att försöka läsa texterna innan filmen är hopplöst. De är så stora att man inte kan se hela texten på en gång utan att det känns som att ögonen utvidgar sig. Men jag tycker ändå om Cosmonova, trots att jag lutade mig inåt mot stolarna när vi skulle gå ut :)

Imorgon ska jag och lillsyrran träffa våra kompisar Elin och Emelie. De är systrar, Elin är ett år yngre än mig och Emelie är ett år yngre än min lillasyster. Vi fyra brukar träffas lite då och då och ha väldigt kul tillsammans. Det är riktigt kul att spela kort och andra spel med dem! Eventuellt ska de sova över här. På kvällen ska jag också iväg till Viksjö kyrka på ungdomssamling. Min kompis Viktor har länge bett mig att följa med, men jag har alltid dans på onsdagar. Nu är det lov, så jag kan gå. Elin har fotbollsträning samtidigt, så jag kan vara i kyrkan då och sedan förhoppningsvis träffa henne igen och sova över.
Bless// Johanna

Shoppat lite...
Igår var jag och mamma och köpte en vårjacka till mig. Min gamla har jag använt i två-tre år, så vi åkte till Kista Centrum och köpte denna underbara blåa sak! Sedan lekte jag lite i PhotoPlus och klippte och klistrade och fick till slut fram den här bilden. Kanske inte jättevacker, men jackan är helt underbar!!! (den är från Vila, om någon undrar)

Idag har jag och min lillasyrra sysselsatt oss med lite olika saker. Vi var ute och provade mina inlines, och hon fotade alltihopa. Det var jättekul men vingligt och lite läskigt. Jag ramlade en gång när jag var på väg nerför en minimalt sluttande backe och insåg att jag inte kunde stanna på annat sätt än att köra ut på gräset bredvid gångvägen och ramla där. Lillsyrran blev helt överförtjust när jag föll! :) Förstås. Efteråt åkte vi till Ica för att köpa ingredienser till en äppelpaj. Hon tog cykeln, men min var inte fixad, så jag joggade bredvid henne dit och promenerade hem. Det är 1,5 km till Ica så det kändes bra att springa hela vägen! Äppelpajen blev jättegod, om än ganska blöt. Man skulle riva äpplena istället för att skära dem, så det följde med en hel del vätska. Men den blev riktigt bra, speciellt med vaniljglass till!

Imorn ska jag på internetcafé med några kompisar. Min kompis Anton ringde när jag stod på inlinesen och frågade om jag ville följa med. Jag har aldrig varit på något sånt tidigare, så det ska bli kul. Jag kommer äga allihopa i Left 4 Dead (inte)!!!!!
Bless// Johanna

Påsklov!!

Tjohoo! Nu sitter jag här, första dagen på påsklovet. Pappa jobbar, så jag och lillsyrran är ensamma hemma. Solen skiner, himlen är blå, det är relativt varmt vårväder, bra musik på radion och allt känns liksom rätt skönt. Det är inte så tokigt här på jorden ibland.

Jag sitter här och försöker läsa på lite om alkohol och speciellt alkoholförgiftning. Jag messade med en kompis igår och frågade hur han mådde, och han svarade att han hade blivit alkoholförgiftad i fredags! Han hade druckit alldeles för mycket och mådde inte alls bra. Man blir ju rädd! Så enligt honom skulle han vara lite halvfull större delen av veckan som följd av detta. På ett sätt tycker jag synd om honom för att han mår dåligt, men å andra sidan får han skylla sig själv!! Häller han i sig så mycket är det inte mer än rätt åt honom, trots att jag tycker synd om honom. Splittrad... I vilket fall som helst kunde jag inte hitta så mycket om alkoholförgiftning, desto mer om farorna med alkohol! Se själva. Det tilltalar inte mig särskilt mycket.

Idag ska jag ut och åka inlines! Förra året fick jag ett par inlines i födelsedagspresent, och jag har inte testat dem än! Det har kommit saker i vägen varje gång jag har tänkt prova dem, men idag ska jag! Jag och lillsyrran ska ut i området, jag ska åka inlines och hon ska cykla lite. I morse kom en bil och sopade gatorna rena från grus, och gångvägarna är rena sedan en vecka tillbaka. Jag kommer ramla sjukt mycket, men det blir kul! Tar nog med kameran, så kan lillsyrran ta lite bilder :) Får se om jag lägger upp något här...

Innan vi ska ut måste jag ha lite lunch. Jag ska försöka få syrran att klä på sig och slita sig från datorn och få ut henne genom dörren :) Dagens projekt, hehe.
Bless// Johanna

Fy för gråmulet!!

Hela veckan har ju haft helt underbart väder, och så är det mulet och äckligt idag! Jag känner verkligen vilken inverkan vädret har på mig. Fy!

Igår kväll var jag på väg att skriva ett inlägg, men jag låg i sängen och höll på att somna med datorn på magen, så jag stängde av och sov istället. Så nu skriver jag.

Igår var jag på workshop på Nordiska muséet större delen av dagen. Min bildlärare hade delat ut lappar i skolan om en workshop där man kunde få redesigna kläder och utmana sin föreställning om hur ett klädesplagg kan bäras. Jag tyckte att det lät jättespännande, så jag gick dit. Det var jättekul! Det började med en liten visning av muséets utställning "Fair Fashion" som handlar om hur vi konsumerar kläder idag. Lite läskig utställning, men den innehöll också en del om hur man kan köpa ekologiskt, second hand och redesignat. Sedan gick vi ner till den stora hallen där man hade ställt upp ett antal bord och symaskiner runt den stora statyn av Gustav Vasa. Det fanns massor av second hand-kläder där, och några tjejer pratade lite kort om tips på vad man kunde göra för något, och sedan var det bara att sätta igång och jobba. Jag gjorde en kjol med fastsydda leggings av en grön långkjol och en svart långärmad tröja! Jag stack in benen i ärmarna på tröjan, sydde ihop halsringningen (som behöver fixas lite till, ser lite kul ut just nu) och vek nederkanten av tröjan över linningen på kjolen och sydde fast. När man har på sig den ser det ut som svarta leggings och en grön kjol med svart linning. Det blev faktiskt rätt snyggt! Jag trodde att den skulle bli helt hemsk men det var inte så farligt :) Men som sagt behöver den fixas lite i grenen. Om man tittar på den mot ljuset ser man att grenen hänger jätteknäppt. Ser lite ut som att man har ett par alldeles för stora kalsonger på sig... :) Men det var kul att bli inspirerad att sy om kläder. Det kanske jag fortsätter med.

Annars tittade jag, mamma och lillsyrran på film igår kväll. "Kalle och chokladfabriken" gick på femman, och sedan såg vi "Pongo och de 101 dalmatinerna" på DVD. Det var hur länge sen som helst som jag såg den filmen, men jag älskade den när jag var liten. Fick den i födelsedagspresent, och jag kan bara konstatera att jag fortfarande älskar den, fast jag hade glömt bort en hel del!

Idag ska jag åka och köpa en vårjacka!
Bless// Johanna

En kyss, så kan jag sväva

Jag var just inne på Elsas blogg, och läste att hon hade hittat blogglistor på cosmopolitan.se. I vanliga fall läser jag inte sådana tidningar alls, men det här kan ju vara ganska kul :) Om jag läser tidningar över huvud taget blir det korsordstidningar eller ett enstaka nummer av Elle.

Den här listan har jag hittat hos Cosmo. För fler listor besök cosmopolitan.se!


Senaste

Låt du hörde: Broken strings - James Morrison & Nelly Furtado
Film du såg: Oj, typ Matrix Revolutions, tror jag.

Mat du åt: Pizza

Kram: Viktor i kyrkan för en halvtimma sedan

Puss: Säger jag inte, men det hände idag...

Känslan: Glädje

Resa: Tåget hem från skolan?

Glädje: Kompisarna i kyrkan som jag flummade med.

Dröm: Jag gick på högstadiet på Harvard, vi ställde upp i led och jag vinkade till Fille, Emelie och Pellan...

Person du träffade: Sara

Personen du pratade i telefon med: Mamma

Personen du fick sms av: Tobias

Gången du åt 7-eleven korv: Kan jag inte minnas...

Gången du var utomhus: För en halvtimma sedan, när jag gick från bilen till dörren

Gången hela din familj åt middag tillsammans: Pappas födelsedag

Saken du köpte: Fika i kyrkans café


Allmänt:

Ska bli skoj: Påsklov!

Ska inte bli skoj: Vara utan kompisarna en vecka :)

Sparar till: Kamerautrustning och sommarresa

Pålägg som gäller: Skinkost (obs! inte skinka och ost)

Önskar att jag var bättre på: Instrument

Dagens dryck: Te

Vad saknar du: Min pusskompis ;)

Tre band/artister: Robyn, Red, James Morrison

Vad har du gjort idag: Skolan, Vasaparken med Fabian, kyrkan

Brukar du svära mycket: Nej, aldrig

Hur tidigt stiger du upp: Runt 6.30

På helgerna: Typ 9.30

Vad ska du göra imorgon kväll: Ingen aning, typ titta på tv med mamma och lillsyrran

Hur många timmar sover du per natt: Runt 9

Vem är snyggast i världen: Oj... Just nu är det nog en kille som heter Rickard som jag dansade med igår...

Vad är det för veckodag: Blev just lördag

Bästa saken som hände mig förra sommaren: Resan till Paris och sommarlägret!

Favoritplagg i garderoben just nu: Vit t-shirt från JC med tryck och texten "Music salvation"

Längd: 1,61 m

Vikt: 48 kg

Byter gärna garderob med: Elsa eller någon med stooor garderob

Byxa eller kjol: Byxa, fast jag älskar kjolar också

Senast utlästa bok: "Rävungen" av Torey Hayden

Mitt rum kan beskrivas som: Blått (hos mamma), fullproppat (hos pappa)

Mig själv med tre ord (just nu): Varm, lycklig, kär

Jag tränar: Breakdance

Jag ville bli när jag var liten: Advokat, polis eller pendeltågsförare :)

Så nu vet ni lite mer om mig. Jag känner att jag lämnar ut en hel del om mig själv här, men det är okej. Det bjuder jag på :)
Bless// Johanna 


Sol!!!!

Ursäkta att jag inte har uppdaterat på några dagar. Har haft massa annat för mig.

Igår hade jag en av de mest underbara kvällarna i mitt liv! Nior från nio olika Norrmalms- och Östermalmsskolor dansade pardans i Blå Hallen i stadshuset, och jag var där med mina kompisar! Det var helt fantastiskt! På eftermiddagen hade klassen en tretimmarskurs i foxtrot, vals och bugg tillsammans med två andra klasser, och på kvällen var det showtime! Det måste varit uppåt 1000 personer där, så det blev riktigt trångt på dansgolvet. Ett dansband som hette Blender var där och spelade, och dansinstruktörerna guidade lite från scenen ibland. Folk bjöd upp varandra hit och dit, och de tre första danserna dansade jag med tre sjukt snygga killar!!! En från Vasa Real, en från Engelbrektsskolan och en från Matteusskolan. Alla var jättetrevliga och gulliga, och två var riktigt duktiga på att dansa. Den tredje gjorde en bugg som liknade det jag dansade i tredje klass, men han var så snäll och rolig så det gjorde ingenting. Alla var mer eller mindre uppklädda och jättefina! Två tredjedelar av min klass var där, och vi hade jätteroligt! Jag och Felix A ställde upp i buggtävlingen, men gick inte till final. Däremot klarade vi av ett hopp som vi bara hade sett andra göra och som jag hade en aning om hur man gjorde. Vi var absolut bäst på att dansa :) Hela denna tillställning varade från 19-22, och efteråt gick jag och några kompisar ner till vattnet och tittade ut över ett Stockholm som glittrade av ljus och speglades i vattnet under en stjärnklar himmel. Det var verkligen något magiskt över den kvällen! Mamma kom och hämtade mig med bilen, så vi skjutsade hem Pellan, Marre och Daniel eftersom de bor åt samma håll. Jag kom hem halv tolv, slängde i mig en tallrik flingor och föll i säng :)

Idag var det då lite jobbigt att gå upp. Speciellt eftersom jag hade prov i religion sista lektionen. Men det provet gick faktiskt bra! Jag skrev sex och en halv sida på två timmar, och kände att jag gjorde rätt bra ifrån mig. Hoppas det, i alla fall!

Efter skolan gick jag och min kompis Fabian till Vasaparken och satt där en stund. Han var inte på dansen igår, så vi tyckte att det vore kul att spendera lite tid tillsammans efter skolan idag. Vi satt lite avskilt i Vasaparken och pratade och slappade ett tag. Sedan gick vi till cafét Nybergs och träffade Noon, Marre, Anna och Olivia som precis var på väg ut. Jag skulle hem, så jag och Marre sa hejdå till de andra och åkte hem tillsammans.

Nu ska jag till kyrkan!
Bless// Johanna

RSS 2.0