Tell me how I'm supposed to breathe with no air.


Jag talade nog inte riktigt sanning igår. Jag pluggar både lördag och söndag, visade det sig idag. Fast hittills pluggade jag mer igår än idag. Vi får se om det stämmer när kvällen är slut.

I morse åkte jag till kyrkan. Min och min lillasysters mellanstadiedansgrupp visade upp på gudstjänsten! De var jätteduktiga! Mamma konstaterade att de äldre i församlingen förmodligen tyckte att vår låt var alldeles för poppig, men det får de stå ut med. Efter kyrkan var det tänkt att jag skulle åka till min pojkvän, men när jag ringde (och väckte honom vid halv tolv) bestämde vi att han skulle komma till mig istället. Så han kom hit och vi var så trötta att vi höll på att somna. Det var rätt mysigt att halvsova på hans arm.

Redan medan han var här hade jag huvudvärk, men när han gick blev den ungefär dubbelt så illa. Så jag tog en tablett och gosade ner mig i soffan och tittade på Ice Age 2, nyheterna och Top Model. Ganska skönt det också.

Nu ska jag eventuellt göra lite kemiuppgifter. Franskan skjuter jag upp till imorgon.
Bless// Johanna

Beneath, the stars came falling on our hats.


Jag tror att jag inte riktigt är som andra. Det känns som att de flesta träffar folk på lördagar och pluggar på söndagar. Jag gör tvärtom. Idag har jag tränat, gjort läxor och hjälpt till med middagen, och imorgon ska jag träffa pojkvännen. Den största läxan var i och för sig den roligaste. På måndag har jag hand om uppvärmningen på idrotten i skolan, så jag planerade den idag. Min tanke var att göra en otraditionell, smått knäpp uppvärmning (för att visa att träning ska vara kul), och jag tycker att jag lyckades hyfsat bra. Det ska bli rätt kul att se klassen simma i luften...

Jag hjälpte ju till med middagen också. Jag och mamma friterade för första gången! Vi gjorde egna fish'n'chips, och det blev jättebra! Det är ganska läskigt att koka i olja, för man ser inte att den är varm förrän man lägger i potatisen. Då fräser det rejält. Middagen blev alltså ganska onyttig men väldigt god :) Nästa gång vi friterar blir det munkar!

Träningen i morse gick jättebra! Jag övade lite allt möjligt, och gruppens under-25-grabbar ställde upp en hel hinderbana som inkluderade att springa på väggen. Sedan började de volta ner från sisådär tre meters höjd på ganska hårda mattor... Ett rent mirakel att ingen skadade sig, men det var lite kul att se på.

Nu ska jag och mamma mysa med äppelkaka och Avatar :) Min lillasyster är på tjejkväll på andra sidan stan, så det blir lugnt här hemma ikväll.
Bless// Johanna

I don't want to gain the whole world, and lose my soul.


Jag känner att saker och ting är på väg uppåt. Det är skönt. I någon vecka nu har jag varit i en svacka, och saknat ganska mycket av den där vanliga glädjen och optimismen. Men igår slog allt liksom till igen. Som att någon hade släckt lampan ett tag, och när jag kom hem från dansen tändes en 150 W-lampa inombords (för er som är lite otekniska är det en hyfsat stark lampa. I min sänglampa har jag typ 40 W, och det är lite väl starkt när man vaknar). I vilket fall är mitt lilla optimistmonster tillbaka!

Jag tror att mina dansare var den lilla gnistan som tände allt bra igen. Jag är så sjukt stolt över dem! Min mellanstadiegrupp ska visa upp dansen på gudstjänsten på söndag, så igår fick de öva utan att jag eller min lillasyster dansade med dem. Eftersom jag dessutom var sjuk hade jag ingen möjlighet att dansa med. Tjejerna var så duktiga! De klarade nästan alltihop själva, och på söndag tror jag att det verkligen kommer sitta. Det var dessutom ganska trevligt att min lillasyster fick hålla i hela övningen. Jag hjälpte till genom att trycka på play och pause :)

Imorgon ska jag till ungdomsmötet i kyrkan på kvällen. Det ska bli så otroligt skönt!
Bless// Johanna

.

Mööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööh.

stön.


Det regnar.

Jag är sjuk.

Jag måste åka och vara dansledare om en och en halv timme.


Men konserten gick bra igår. Jag hade feber, men vi sjöng jättebra :)

Somna i min famn. Somna där och andas lugnt som att du aldrig ska gå därifrån. Lägg ditt huvud på min bröstkorg och lyssna på mitt hjärta. Varje slag är för dig.


Jag älskar dig.

Under ett hav fyllt av stjärnor.


Så sitter man i skolans bibliotek och har inställd fysiklab för att läraren är sjuk. Om 50 minuter börjar nästa lektion. Wiie.

Då kan man roa sig med minnen från mer spännande tider. Typ igår. Jag träffade Pontus igår och promenerade med honom på kvällen. Det var jättemysigt :) Sedan gick vi hem till mig och tittade på tv och mina foton från USA.

Egentligen skulle man ju haft kameran med sig nu. Tänk vad kul att gå ut och fota morgonljuset på Kungsholmen... Men min kamera ligger hemma i mitt rum. Jag säger oftare och oftare till mig själv att jag egentligen aldrig borde gå någonstans utan den, ändå gör jag det och missar en massa fina bilder. Morr.

Mera tankar:
- Brännsår svider när de blir kalla.
- Varför ska det vara för kallt för att ha en tunnare jacka utomhus, men för varmt för en varmare jacka på pendeltåget/tunnelbanan?
- Det är kul att höra människor prata i telefon utan att se telefonen/handsfreen. De pratar rakt ut i luften.
- Jag saknar min pojke.

Så nu vet ni vad jag tänker på.
Bless// Johanna

I lie inside myself for hours, and watch my purple sky fly over me.Det är skönt med söndag. Det känns som att man får en hel del gjort då. Lördag är till för att inte tänka på resten av veckan, och söndag är till för att göra i ordning allt för nästa vecka. Idag har jag gjort läxor, pluggat till musikteoriprovet imorgon, krattat löv i trädgården och plockat äpplen. Jag har kommit på att det är både bra och dåligt att vara kort när man plockar äpplen. Man når visserligen inte så högt från marken, men man har lättare att klättra i trädet eftersom man behöver mindre plats mellan grenarna! Jag erkänner att jag är kort med mina 161,8 cm (de sista 8 millimetrarna är viktiga, för då kan jag med gott samvete avrunda till 162 cm), men för att kompensera är jag smidig istället. Så jag klättrade upp i vårt äppelträd. Det var riktigt kul :)

Igår morse var jag på träningen. Jag och Pellan övade spaghettivolter (spagathandvolter, men Pellan glömmer hela tiden vad det heter) i två timmar. Det gick ganska bra. Jag landar fortfarande på huk eller på rumpan när jag gör handvolt på tumblingolv, men ett om par träningar till tror jag att det sitter. Kul var det i vilket fall.

Efter det åkte jag in till stan och träffade Agnes, Disa och Disas pappa. Vi gick på DN:s event "Stockholm under jord". En häftig upplevelse, måste jag säga! Vi var nere i KTH:s nedlagda kärnreaktor, Storkyrkobadet och Livrustkammaren. Sedan åkte jag till farmor och farfar och firade farfars födelsedag med familjen och min farbror och hans familj. Det var trevligt.

Nu måste jag gå och öva lite på ett par sånger. Vi har konsert på tisdag, och jag kan knappt någon av sångerna utantill...
Bless// Johanna

I'd do it all again for you.


Idag borde ha varit en lång dag. Körlektion på bilskolan på morgonen, svenska (som jag kom 20 minuter sent till), matte, kör och franska brukar betyda seg dag som man helst bara vill ska gå över. Åtminstone när det dessutom är torsdag. Trots allt detta har dagen gått ganska smidigt. Jag har varit ganska trött, men jag såg fram emot franskan, vilket inte är helt vanligt nuförtiden.

Nu ikväll har jag och min lillasyster gjort färdigt hennes cupcakes. I tisdags bakade hon chokladmuffins, och idag gjorde vi rosa frosting till! Det blev riktigt riktigt gott :)

Imorgon är det kemiprov! Det känns bra, men det behöver nog egentligen inte betyda så mycket. I vilket fall är jag skumt nog taggad.

Bless// Johanna
Förhoppningen är människans värsta fiende. Ju större förhoppning, desto större fall. Ett fall som, dumt nog, bäst lindras av nya förhoppningar. Jag kan inte bestämma mig för om det är bra eller dåligt, men du är i vilket fall värd det. Om och om igen, om det ska behövas.

Like the moonlight kisses the sea, love was made for you and me.


Just nu sitter jag och försöker hitta den gladaste och mest sprudlande låten i mina Spotify-listor. Det står mellan The Right Way med Eric Gadd, Fascination med Alphabeat och Escape med Andreas Johnson. Eventuellt också Don't stop the music med en ung Robyn, och Hey Stephen med Taylor Swift :)

Idag åkte jag hem till min kompis Julia efter skolan. Vi går i samma franskgrupp, och har ansvaret att baka något till hela gruppen till den sena lektionen på torsdag. Så vi bakade små chokladpajer med vit choklad- och apelsinfyllning i stora muffinsformar! De blev lite "squishy", som Julia kallade det, men goda. De flesta i franskan har gått och köpt Ballerinakakor när det har varit deras tur, så vi var tvungna att göra något riktigt ordentligt för att visa dem hur man bakar ;)

Nu ska jag göra franskläxan och plugga kemi. Imorgon är det dans och gymnastik, så då hinner jag inte plugga.
Bless// Johanna

Aiming for the sky.

Så var man tillbaka i skolan för ytterligare en veckas plugg. Det känns ganska skönt att ha fått en extra dags helg (eftersom jag var sjuk i fredags), men samtidigt var en enda dags sjukdom så tråkig att jag är glad att vara frisk. Även om jag just nu ligger i sängen med huvudvärk. Den som bäst kan bota huvudvärk (min pojke) har jouren i sin skola till 21.00, och har sedan en och en halv timmes resväg hem till vår del av världen. Så jag får väl låta det gå över av sig självt. Värktabletter tar jag inte av princip om det inte gör riktigt riktigt ont. Alltså borde jag inte klaga, eftersom jag inte tänker göra något åt problemet. Men är det någonstans man får klaga så är det på en blogg.

Idag fick jag tillbaka fysikprovet som jag skrev med feber i fredags morse. Det gick oväntat bra! Jag hade förväntat mig att få fel på två uppgifter, men en av dem fick jag full poäng på och den andra fick jag ett av två poäng på! En glad liten överraskning på morgonen.

Det börjar faktiskt kännas att skolan är igång på riktigt. Idag var det skriftligt läxförhör i idrott (lite otippat, men det gick bra), vi började skriva en uppsats på engelskan, kemiprov på fredag, musikteoriprov på måndag, höstkonsert på tisdag och en svenskuppsats som vår lärare har tittat igenom och som vi ska rätta och lämna in igen någon gång snart. Men jag känner att jag har koll på läget. Tyvärr är det andra i min klass som börjar bli riktigt stressade. Det känns ganska illa att man ska behöva må dåligt av möjligheten att lära sig, men så är systemet tydligen gjort.

Nu ska jag dricka en kopp te och gå och lägga mig. Imorgon ska jag och min kompis Julia baka till franskan på torsdag :)
Bless// Johanna

Fascination. It's just the way we feel.


Det är ganska underligt egentligen. Att det är så mycket skönare att promenera när det är mörkt. Att det är lättare att prata när solen har gått ner. Åtminstone om man är utomhus.

Igår var jag och Pontus ute och promenerade på kvällen. Vi tänkte åka in till stan och fota, men av olika anledningar blev det inte av. Så vi promenerade runt här hemma istället, fotade lite och snackade mycket. Det var jättemysigt :) Jag tänkte mig inte riktigt för, och tog på Conversen på fötterna. Tårna var lite kalla när jag kom hem efter en och en halv timme utomhus. Men det gjorde inte så mycket, för det var så skönt att bara gå runt och prata om allt.Lite fotande blev det faktiskt också :) Nattljus är coolt men svårt att få till på bild.

Nu ska jag göra läxor och se om min käre pojkvän är vid medvetande. Han och hans kompis var på Volbeat på Hovet igår, så jag har mina tvivel... ;)

Bless// Johanna

We're different from the others.

När man är hemma och känner sig seg som sirap får man ta varje chans till underhållning man får. I mitt fall innebär det att jag ligger i soffan och tittar på tennis på tv. Det är i och för sig Robin Söderling som spelar, men jag tror inte att jag kommer bli någon tennisfantast efter det här. Det går inte särskilt bra för honom heller. 

Trots lite feber åkte jag till skolan imorse och skrev fysikprovet. Det gick helt okej. En uppgift vet jag att jag inte kommer få poäng för, och en är jag lite osäker på. Annars kändes det rätt bra :)

Bless// Johanna

If you're for real and not pretend, then I guess you can hang with me.


Jag vet en sak ni verkligen inte vill ha här. En bild på mig just nu. Mitt på dagen idag fick jag feber, så nu ligger jag i sängen i sunkiga mjukisbyxor, pojkvännens jättestora fleecetröja och hår som inte borstades ordentligt i morse och dessutom blev blött i regnet och nu är utspritt över hela kudden. Jag känner att jag gör uppror mot alla bloggare som visar upp sina superfashion kläder hela tiden. Så det så ;)

Det är både förvånande och inte så förvånande att jag är sjuk. Jag har faktiskt inte varit hemma pga sjukdom på hela hösten, men jag har varit litelitelite snuvig. Då var det kanske inte jätteintelligent att träna sammanlagt tre och en halv timme igår. Men jag kände ju inget då (Dessutom var jag ganska stolt över att jag nästan lyckades göra flickis på gymnastiken, då kan man ju inte sluta träna för att man kanske kommer råka bli sjuk imorgon!).

Men inget ont som inte för något gott med sig: nu har jag verkligen chans att plugga till fysikprovet imorgon! Ingen risk för distraktioner eftersom jag ska ligga i sängen hela kvällen. Bara plugg. Wiie.


Bless// Johanna

An island of reality.

Jag tror att jag möjligtvis är lite frånvarande här ibland. Det känns som att jag är frånvarande från lite allt möjligt ibland.

I lördags såg jag en av de sötaste filmer jag har sett! Despicable Me (på svenska Dumma Mej) har jag och min lillasyster hajpat sedan i somras, så vi och mamma åkte till stan och såg den. Den var verkligen helt underbar! Gullig, mysig och faktiskt riktigt rolig. Hela biosalongen satt och skrattade åt de fantastiska gula små gubbarna vid namn Minions. Åh, jag vill se den igen!

I skolan har första provet och första inlämningen för tvåan blivit avbetade. Snart blir det värre... Wiie.

Däremot har vi höstkonsert i Berwaldhallen med hela Musikgymnasiet om ett par veckor. Det ska bli riktigt roligt. Min klass och körklass ska sjunga ett spektakulärt, förvirrat stycke vid namn El Hambo, av en finsk kompositör. Finska kompositörer är alltid roliga, speciellt när de längst ner på noten skriver "Photocopying this material will rot your brain and cause you to go blind"! Lite roligare än "Copying prohibited", måste man säga.

Nu ska jag plugga en jojk, ett franskt oregelbundet verb och fysik.
Bless// Johanna

He swears he loves you.Hemsk men fin låt.

Usch på den sortens killar.

RSS 2.0