Elva dagar. Snart tolv.

Det är lite svårt att tro att det var snart tre veckor sedan skolan började efter jullovet. När man kommer in i rutinerna blir tillvaron ganska tidlös. Det bara rullar på.

Igår blev min kompis Filip farbror! Hans bror är 27 år, och han och hans fru fick en son igår kväll. Filip var helt överlycklig! Han sken som en sol när han pratade om eller bara tänkte på sin brorson! Man kunde nästan tro att han hade blivit pappa själv. Så nu är han "Farbror Filip" med hela klassen :)

Det här känns ju lite tunt för ett blogginlägg (speciellt som jag brukar skriva romaner) men just nu kan jag inte komma på så mycket mer som är värt att skriva, eller värt att läsa heller för den delen. Jag är lite orolig för gympan imorn. Vi ska ha fys-träning, och jag funderar på hur lång tid det kommer ta innan jag känner av astman. Men det finns ju medicin i gympasalen och jag har en tid hos skolläkaren 10:e februari. Vilket i och för sig är om två veckor, men ändå.

Jag hade hoppats på att träffa Johnny imorgon, men han har öppet hus på sin skola. Det innebär att när vi ses på fredag har vi inte setts på tretton dagar. Vi är båda medvetna om hur knäppt det är. Men man ska se det från den ljusa sidan: då kommer det vara grymt kul att ses. En lite halvhjärtad ljus sida, men den finns! Typ. :)

Bless// Johanna

Tusen gram är ett kilo och tio kilo är hundra gånger så många hekto som gram och roten ur pi ska vi inte tala om.
Idag har varit en ganska matematikglad dag. Jag hade nationellt prov i Matte A-kursen idag, och har den andra delen av provet (som egentligen är del 1) på fredag. Själva provet kändes väldigt bra, men jag kom en kvart sent till skrivningen. Det råkade passande nog vara kaos i pendeltågen i morse så att det gick halvtimmestrafik klockan åtta och tåget som kom efter tjugo minuter var tio minuter sent när jag kom till stan. Så när provet började klockan nio stod jag på Sankt Eriksplan och väntade på bussen. Trots att jag kom sent blev jag färdig med provet tjugo minuter innan tiden var slut. Efter det gick jag och några till och åt lunch och sedan hade vi drygt två timmar tills nästa lektion skulle börja. Vi gick upp till biblioteket och satte oss och gjorde läxor, men jag var den enda som orkade sitta två timmar. De andra droppade ner till cafét en efter en :) Det gjorde mig inte så mycket. Jag fick mer jobb gjort på det sättet. Så nu är jag klar med en engelskauppsats till nästa vecka, och en ordlista i franska till torsdag (som jag i och för sig måste plugga in). Det var väldigt skönt att få sitta och jobba. Hej jag är nörd. :)

De enda lektionerna vi hade idag var klassråd och engelska. Eftersom jag var färdig med engelskauppsatsen fick jag sitta och läsa i min bok :) Jag fick hela bokserien bakom tv-serien "True Blood" på engelska i julklapp och just nu är jag på bok nummer fyra av sju. Så jag försvann in i den hela lektionen.

Nu ikväll har jag hjälpt min mamma att plugga matte med min lillasyster. Vi höll på att omvandla längd och vikt och volym och allt möjligt skojigt. Efter ett tag så gick det.

För övrigt ska det snöa i natt. Jippie!
Bless// Johanna

Rubiks Kub

Åh vad skönt det är att vara ledig från skolan! Jag vaknade halv tio, skänkte en tanke till alla som satt i skolan, och låg kvar i sängen en stund till. Sedan gick jag upp, gjorde en mörk toast (vi hade inget ljust rostbröd) med ost och bacon till frukost och gjorde mig i ordning. Efter det löste jag ett korsord innan jag plockade med mig lite allt möjligt och åkte in till stan. På Centralen träffade jag Agnes, Gordon och Filip. Vi skulle nämligen hem till Agnes och hänga! Det var jättekul! Vi satt i hennes rum (fast jag låg på mage på en stor kudde), lyssnade på musik och Filip och Gordon löste Agnes Rubiks Kub ett antal gånger. De var helt fast vid den! Jag och Filip fick in en liten rutin: han löste kuben, gav den till mig, jag blandade den och han löste den igen. Det var ganska nördigt men väldigt kul. Vi åt lite, drack gräddte i soffan och pladdrade till klockan fem. Sedan åkte jag hem och åt middag själv. Mamma och min lillasyster hade redan ätit kinamaten som de hade köpt, men de sparade en portion till mig.

För en liten stund sedan laddade jag ner Googles webbläsare Google Chrome. Jag måste säga att jag tycker om den. Den känns liksom mjukare och smidigare än Internet Explorer. Dessutom går den ganska mycket fortare. Så nu har jag gjort smygreklam också :) Men med Chrome får man sånna där små röda sick-sack-streck under ord som datorn inte förstår. Jag upptäckte att "fotenad" inte får dem! Det betyder att mitt och Elins påhittade ord (som betyder "en promenad med avsikt att fotografera") faktiskt finns :)

Imorgon är det nationella prov i matte. Jag vet att jag borde öva, men jag känner att jag kan det mesta, så jag sitter här istället.

Nu är jag trött och funderar på att gå och sova om en liten stund.
Bless// Johanna

Den som väntar på något gott tröstas inte av tanken på att man aldrig väntar för länge
Jag vet att det inte alltid är normalt att hänga upp ett halsband i taklampan, men det passade faktiskt väldigt fint där.

Bless// Johanna

Imorgon.
I never could've seen this far
I never could've seen this coming
It seems like my world's falling apart, Yeah
Why is everything so hard
I don't think that I can deal with the things you said
It just won't go away

In a perfect world
This could never happen
In a perfect world
You'd still be here
And it makes no sense
I could just pick up the pieces
But to you
This means nothing
Nothing at all

I used to think that I was strong
Until the day it all went wrong
I think I need a miracle to make it through, Yeah
I wish that I could bring you back
I wish that I could turn back time
Cuz I can't let go
I just can't find my way, Yeah
Without you I just can't find my way

In a perfect world
This could never happen
In a perfect world
You'd still be here
And it makes no sense
I could just pick up the pieces
But to you
This means nothing
Nothing at all

I don't know what I should do now
I don't know where I should go
I'm still here waiting for you
I'm lost when you're not around
I need to hold on to you
I just can't let you go

Yeah
Yeah

In a perfect world
This could never happen
In a perfect world
You'd still be here
And it makes no sense
I could just pick up the pieces
But to you
This means nothing
Nothing at all
You feel nothing
Nothing at all
Nothing at all

Grymt bra låt helt enkelt, tyvärr fanns det inget bättre klipp.
Bless// Johanna


I still hold your hand in mine when I'm asleep


Godmorgon! Jag satt just och tittade ut genom mitt fönster och funderade på vad jag skulle skriva, när jag såg en rullgardin dras upp i ett hus mittemot. I ett annat fönster stod en liten flicka i randig tröja och på gården står en stor översnöad snögubbe. Snögubben på vår tomt, Bertil, har blivit dekorerad av snö som fallit. Han har en baskerliknande snöhög på huvudet och en krans runt axlarna som skulle kunna vara en päls!

Igår hade jag en otroligt kul kväll! Min kompis Disa fyllde år, så vi var ett gäng hemma hos henne och firade. Det var så galet roligt! Jag skrattade hela kvällen. Vi var uppklädda hela bunten, och jag hade mina jättesnygga julklappsskor på mig :) Vi åt middag och världens godaste cheescake, satt och pratade och tittade på "Wallace och Gromit och varulvskaninen". Jag kom hem kvart över tolv (vilket tekniskt sett blir att jag kom hem idag)!

Idag ska jag träffa Disa igen. Vi ska börja göra vår dans till klassens soaré i mitten av mars! Förra lördagen valde vi låt (vilket tog två och en halv timme) så nu ska vi börja dansa. Det ska bli jättekul!

På måndag är jag ledig från skolan! Tjoho! Lärarna har typ kompetensdag eller något liknande så vi får vara hemma. Jag har en liten förhoppning om att Johnny också är ledig då, men jag är inte säker. Jag har faktiskt fått ett livstecken till från honom! Han ringde mig igår två gånger. Problemet var bara att jag stod i duschen då och inte fick tag i honom efter det... Jag blir tokig snart! Tur att han kommer hem imorgon.

Nu måste jag göra mig i ordning för att gå och möta Disa vid pendeltåget.
Bless// Johanna

Snurrisnurrisnurr

Man måste erkänna att min käre pojkvän vet hur han ska få mig att bli lite orolig, även om jag börjar bli van. Han åkte i söndags på träningsläger med sin skola och kommer hem på söndag. De har dålig mottagning där, så han har inte svarat på mina sms framtills idag. Efter lunch fick jag ett mms från honom med texten "så här går det om man är klantig och kliver i brinnande gasol" och en bild på hans ben från knäet och neråt. På vristen och halva vaden syns ett stort läskigt brännsår!! Romantiskt värre. Jag har inte hört något mer efter det heller, men jag börjar som sagt vänja mig vid att han skadar sig överallt hela tiden. Han erkände att han kan skada sig av att sitta på en stol! Tur att jag också känner honom så väl att jag vet att han inte kommer bli invalid av den här skadan. Han tränar förmodligen redan lika hårt som vanligt... Märks det att jag saknar honom? :)

Själv mår jag rätt bra. Jag fick idag bekräftelse på att jag har ansträngningsastma. Jag hatar det redan. Vi har gympa i skolan på torsdagar och redan förra veckan när vi hade basket märkte jag av den här astman. Så när vi fortsatte med basket idag gick det jättebra i 45 minuter. När jag sedan satte mig på en bänk och var avbytare kände jag att det pep i halsen och att jag fick svårt att andas. Min lärare hade en astma-inhalator i ett medicinskåp som jag fick använda under resten av lektionen. Jag har astma varje vår på grund av pollenallergi, så jag kände igen det och blev inte riktigt så panikslagen som jag skulle kunna ha blivit. Trots det blev jag rädd och ledsen. Bäst för astman att den inte hindrar mig från gympan och dansen, för då blir jag galen! Imorgon ska jag gå och boka en tid hos skolläkaren för att få ett recept på en egen inhalator. Morr.

Skolan rullar på. Vi har ny samhällskunskapslärare som är göteborgare! Tyvärr (för honom) ska han på begravning imorgon, så istället för samhälle 8.20 har vi sovmorgon till 9.50! Jag kan inte säga att jag klagar :)

Just nu lyssnar jag på lite partymusik och taggar inför imorgon! En kompis fyller år, så jag och ett litet gäng ska hem till henne och fira. Det ska bli jättekul!
Bless// Johanna

Alejandro

Hej! Jag satt och bloggade igår kväll, men blev avbruten av att Johnny kom förbi och stannade till klockan elva på kvällen. Så jag hann inte skriva färdigt och lägga upp det då, och jag är för trött för att orka sitta och ändra tempus i hela texten. Så jag varnar er nu: Följande text skrevs igår, lördag, runt 18.30.Idag har Disa varit här! Vi skulle börja göra vår dans till klassens soaré i mitten av mars, så hon kom hit vid halv ett. Klockan fyra hade vi hunnit äta lunch och välja vilken låt vi ska dansa till! Vi hade massor av skivor att lyssna igenom och sedan skulle vi lyssna igen på våra favoriter och poängsätta dem innan vi till slut hade en "vinnare". Det blev "Alejandro" med Lady Gaga. Den är ganska snabb, lite spanskinfluerad och vi blev glada av den trots att den inte har en glad text. Så nästa gång vi hinner ska vi börja göra själva dansen :)

Igår hade jag en så sjukt rolig kväll! Vi startade terminen med ungdomarna i kyrkan genom att åka pulka i två timmar mellan nio och elva på kvällen! Det var helt knasigt! Vi åkte i en skidanläggning, fast vid sidan av pisten där man fick åka pulka. Det var en blå backe bredvid oss, men det blev ganska brant ändå. Det kändes brantare när man var på väg upp än ner. Å andra sidan kändes det ganska läskigt första gången man satt högst upp och skulle sätta sig i pulkan och åka ner. Vi hade med oss pulkor, snowracers, tefat, svarta sopsäckar, en vaxduk och en sorts plastmatta med hård undersida och handtag. Den där mattan var jätterolig att åka två på! Problemet var bara att man halkade av den framåt och att det fanns små gupp precis där backen planade ut (alltså där man hade mest fart). Det blev en hel del fina vurpor i de guppen när folk bokstavligen flög ur vad man för tillfället åkte på :) Vi hade dessutom tänt en brasa en bit bort och gjorde varm choklad och mackor när folk blev för snöiga för att åka mer just då. Vid halv elva gick vi tillbaka och åkte ett par sista åk innan alla åkte hem.Tillbaka till söndagen igen. Idag har jag suttit vid datorn, spelat lite gitarr, tittat på skidåkning på tv, flyttat till mamma och provat kläder. Min kompis har födelsedagsparty på fredag och jag funderar på vad jag ska ha på mig. Mitt val just nu är en svart klänning (som egentligen är en lång kjol), men den är baraxlad och kanske lite för uppklädd. Jag testade med smink och smycken också för att jag inte hade något annat att göra. Kanske skulle ha tagit en bild... Nåja, jag tyckte att det var snyggt.

Imorgon börjar det nya schemat i skolan, vilket innebär att jag har tre timmar längre skolvecka än förra terminen. Lite surt, men vi ska börja med naturkunskap och därför måste de lektionerna klämmas in bland alla andra.

Nu ska jag sova.
Bless// Johanna

Vad hette muminpappan innan mumin föddes?


Det finns ett ordspråk som säger "Det finns inga dumma frågor". Jag undrar vad det ordspråkets författare skulle säga om de här frågorna:

- Vad är hallonsoda?
- Leder en gulmålad planka ström bättre än en vitmålad?
- Träsmak i baken? Vadå, som att rumpan äter av bänken?
- Det finns fatöl och pölöl (skämt). -Va? Finns det??
- Kan ni det där?? (om Sara och Johannas "cheerleading")(sorry, internskämt)
- Johanna..? Nej förresten, varför pratar jag med dig?

*Större delen av frågorna hämtade från Agnes' twitter :)

Vad jag vill säga är att det finns en hel del dumma frågor. Jag hittade en Facebookgrupp med namnet "Vad hette muminpappan innan mumin föddes?". Det är en ganska dum fråga, men väldigt rolig. Större delen av gruppen gissade på att han hette mumin, eller mumin senior. Nåt att tänka på om man inte har något annat för sig.

Sedan finns förstås "vad är meningen med livet?", "skrivs det binära talsystemet från vänster eller höger?", "hur såg du ut innan du blev till?" och de andra klassiska frågorna om man känner för att ta filosoferandet till en högre nivå. Eller djupare. Är inte högt och djupt motsatser, förresten? I vilket fall, det är inte helt fel att fundera lite när man sitter på bussen eller någon annanstans och inte vet vad man ska göra. Effekten kan bli att man blir lite visare! Riktigt mycket funderande kanske till och med påskyndar skäggväxt (eftersom visa alltid har långt vitt skägg).

På tal om visare tror jag att det är dags att sluta filosofera. Jag tror inte att jag skulle vara så snygg i skägg...
Bless// Johanna

Knas.

Om någon hade en föreställning om att man skulle ta det lite lugnt i skolan första veckan efter jullovet kan de gärna få svälja den nu. Eller slänga i papperskorgen eller så. Jag har redan fått planera in massa läxor och stora arbeten som ska vara färdiga om två, tre, fem veckor! Igår stannade jag kvar i skolan till klockan fem för att göra färdigt ett grupparbete i samhällskunskap som redovisades idag, och hjälpte sedan min kompis Disa att ta igen den kemin som hon missade när hon var sjuk i slutet av förra terminen. Fast jag tycker att det på ett sätt kan vara ganska mysigt att vara kvar i skolan. Det är så tyst! Efter en hel dag när det aldrig blir tyst är det jätteskönt! Samma sak att gå in i biblioteket innan första lektionen, så underbart skönt för öronen :)

Idag har jag haft den där redovisningen i samhälle, kemi, kör och svenska. I svenskan ska vi börja skriva en utredande text, vilket kommer bli ett stort arbete! Vi kommer få 10 lektioner, texten ska vara 3-4 sidor lång dataskriven och vi fick välja vilket ämne som helst inom kategorierna Svenska och litteratur, naturkunskap eller kör. Alla valde så sjukt häftiga ämnen! Jag ska skriva om retorik (konsten att hålla tal), och de andra valde ämnen som det binära talsystemet, stress, strängteorin och antimateria. Vi kom fram till att vi måste samla alla texter i ett häfte så att alla får läsa dem. Vi kommer lära oss så sjukt mycket! Jag ser verkligen fram emot att få börja jobba :)

Om en timme ska jag träffa Emma och dansa med henne. Vi ska fräscha upp en gammal dans som heter "Jag undrar", som även går under namnet "sjaldansen" för att den dansas med en sjal i handen.

I morse kom jag 45 minuter för tidigt till skolan. Vi började 8.30 men jag var där 7.45. Det var nämligen så att vi i den kristna skolgruppen delade ut gratis varm choklad i entréhallen när folk kom till skolan. Det var jättekul! Alla uppskattade det sjukt mycket. En tjej sa att vi hade räddat hennes dag :) Jag hade jätteroligt när jag stod där och pumpade varmvatten ur en termos ner i engångsmuggar, och jag rekommenderar att testa det på skolan!

 Tell me what's wrong with society?
Everywhere I look I see
young girls dying to be on TV,
they won't stop till they've reached their dreams.
Diet pills, surgery, Photoshopped pictures in magazines
telling them how they should be,
it doesn't make sense to me.

Is everybody going crazy?
Is anybody gonna save me?
Can anybody tell me what's going on,
tell me what's going on?
If you open your eyes,
you'll see that something is wrong.

"Crazy" - Simple Plan

 Bless// Johanna


Starstruck

Ända fram till för två timmar sedan trodde jag inte att jag tyckte om Lady Gaga särskilt mycket. Jag gillade "Just Dance", men inte så många fler av hennes radiohits. Men nu lyssnade jag igenom hennes album "The Fame" eftersom jag och min kompis Disa håller på att leta efter en låt att dansa till när vi har soaré med klassen. Jag har fastnat för "Starstruck". Den funkar att dansa till och passar min dansstil rätt bra. Jag och Disa ska dansa tillsammans på lördag och se om vi kan börja göra en dans.

Idag var första dagen i skolan efter jullovet. Egentligen börjar inte min vårtermin förrän nästa vecka, så jag har kvar mitt gamla schema den här veckan. Det betydde att jag började efter tre veckors ledighet med 80 minuter matte! Visserligen tycker jag om matte, men man kunde ha börjat lugnare med svenska eller något liknande. Jag har redan fått ett antal läxor och planerat in två prov. När jag kom hem satt jag i 40 minuter och gjorde färdigt kemiläxan till onsdag: att namnge olika kolvätesstrukturer. Det var bara tre sidor, men när svaren blir "1,1-dibrom-3,3-diklor-1-propen" tar det sin lilla tid. Skumt nog tyckte jag att det var ganska kul när jag hade fattat principen. Jag är sån.

Imorgon ska jag på dansledarmöte i kyrkan inför den nya dansterminen. Det snackas om att vi ska åka på dansledardag på Kaggeholms högskola! Det vore sjukt kul.

Bless// Johanna

Sömnlöst?

Så börjar skolan imorgon. Det ska faktiskt bli ganska skönt. Det känns att man har haft lov i tre veckor, jag börjar ha svårt att hitta något att göra. I natt drömde jag att jag missade första dagen i skolan för att jag glömde bort när jag började. Ett tecken inför imorgon? Tror inte det, men det var en ganska obehaglig dröm.

I fredags var det tjejkväll hos Elin. Det var så sjukt kul! Vi åkte in till stan och såg Avatar 3D, som var så fruktansvärt bra att vi satt helt chockade i stolarna när den var slut! Sedan åkte vi hem till Elin och åt tacos, badade bastu (jag slängde mig i snön), pladdrade och tittade på Harry Potter och Halvblodsprinsen. Vi satte på filmen klockan 02, så de flesta somnade någon gång. Marre hade satt sig på en ganska obekväm skrivbordsstol för att inte somna eftersom hon inte hade sett filmen tidigare. Jag sov igenom stora delar av den :) Någon gång runt 05 somnade vi och sov till halv tolv. Vi fastnade vid Let's Dance-reprisen, åt frukost och sa hejdå. Det var en grymt mysig övernattning!

Innan jag åkte till stan i fredags var jag hos Johnny. Jag fick stå och vänta på bussen i en kvart i -13ºC, men jag fick vara med honom i drygt tre timmar så det var värt det :)

Mamma snackade någonting om att vi skulle ut och åka längdskidor idag! Jag älskar att åka skidor och idag är det inte riktigt lika vidrigt kallt som det har varit i veckan. Fast vår brevlåda är fortfarande frusen, och skidorna står hos pappa så jag vet inte hur det blir. Jag får väl skriva i kväll och rapportera.

Bless// Johanna

Från en fotenad

Tänkte visa lite bilder på hur underbart det är med snö!
Åh vad jag älskar snö!

Bless// Johanna

Vinterland

Jag är så sjukt glad att jag inte börjar skolan idag. Jag behöver idag och imorgon att vila upp mig. Att göra ingenting är min syn på att vila. Så idag har jag typ inte gjort någonting. Jag vaknade, åt frukost, pratade i telefon med Johnny (han lyckas alltid ringa när jag borstar tänderna!) och gick ut och tog en promenad i detta fantastiska snölandskap. Jag gick längs ett elljusspår i en skog nära mammas hus, och den rundan borde vara lite drygt 2 km. Det var grymt vackert ute! Solen sken och alla träd var fyllda med snö. Jag såg en hackspett! I slutet satte jag mig på en sten, tog av mig jackan och solade lite. Man blir varm av att gå fort i backar. Sedan gick jag hem och stekte pannkakor med min lillasyster i min julklappsstekpanna som är formad som ett ko-ansikte. Ko-pannkakor alltså, som vi åt med sylt och glass (inte på samma pannkaka). Nu sitter jag här och har precis redigerat en bild åt en kompis. Han gav mig fria händer, så jag gjorde honom till en typ alien/ängel. Eller det var i alla fall tanken :)


Före


Efter

Imorgon ska jag på tjejkväll hos Elin! Det ska bli så sjukt kul! Vi är sex tjejer som ska se Avatar i 3D och sedan hem till Elin och sova över. Det var jättelänge sedan vi hade den senaste tjejkvällen, så jag längtar. Vi kommer pladdra hela natten.

Bless// Johanna

Sunlight

Hej kompisar, hur mås det i kylan? Tänk att det kan bli så här kallt i Stockholm! Jag måste säga att jag ändå trivs ganska bra i det. Hellre riktigt kallt än slask och plusgrader! Och vi har det faktiskt inte så farligt. Det kallaste jag har varit med om var på ett sportlovsläger i Idre där vi vaknade till -27°C! Som mamma säger: det finns alltid någon som har det värre.

En bra sak med kylan är att allt varmt blir så mycket varmare. Jag och mamma var och handlade mat idag och när jag kom hem (mamma skulle ha konsert inne i stan) tog jag ett varmt bad. Helt underbart! Jag låg där i åtminstone 40 minuter :) Jag fick en burk skumbad i julklapp, så jag hällde i halva den i badet. Det blev cirka 10 cm skum som jag låg och plaskade i :) Det håller kylan borta, kan jag lova.

Just nu sitter jag och lyssnar på Plain White T's. De är grymt bra! Den här låten känns så enkel men säger ändå så mycket.
Igår var jag, mamma och min lillasyster och såg "Alvin och Gänget 2" på bio! Den var jättesöt! Självklart var den väldigt mycket Hollywood-komedi-för-folk-med-barnasinne, men jag tyckte ändå om den. Jag tror att jag och syrran var de äldsta "barnen" i salongen. Annars var det bara ungar mellan 6 och 10 :) Men om man tyckte om den första filmen blir man inte besviken.

Om en timme ska jag laga middag, men tills dess sitter jag nog här och lyssnar på musik.
Bless// Johanna

Lalalaa

Usch, jag borde verkligen packa upp resväskan från Unite. Varför är det alltid så när man kommer hem att man bara lägger alla grejer på golvet och låter dem ligga där i ett par dagar? Suck. Men vi åker till mamma ikväll och då ska väskan med, så jag måste väl packa upp den då.

Idag har jag tagit det lugnt. För att vara exakt har jag suttit och sytt. När jag vaknade i morse låg jag av någon anledning och funderade över klänningar och började skissa lite. Det är ju hyfsat svårt att göra en snygg klänning utan någon form av mönster, så jag gjorde en prototyp för en Barbiedocka. Jag tog lite blandade tyger, så det är inte de tyger jag har tänkt mig, men det blev en ganska fin prototyp. Jag vill helst ha den i mörkt lila. Tyvärr är omlott svårt att göra när man syr med nål och tråd så jag sydde bara ihop överdelen utan omlottering (heter det så?).


Framsida


Baksida


Originalidén :)

Förhoppningsvis kommer jag någon gång ha tid, ork och tyg att sy den till mig själv.

Nu sitter jag och hoppas att Johnny kommer hit snart.
Bless// Johanna

Vintersol


Börja om.

Gott nytt år människor! Nytt år och nytt decennium, det känns bra! Det känns lite extra bra när jag tänker på hur jag fick starta det nya året på nyårsfestivalen Unite i Västerås. Vi hade så sjukt otroligt obeskrivligt kul! Från den 29:e till den 1:a var jag, Sara och Viktor i Västerås pingstkyrka och mer eller mindre röjde. Det var grymt mycket gamla och nya kompisar där. Jag hörde någonstans att vi var 250 personer där. Vi träffade våra kompisar från Eskilstuna och massa folk från Hampeveckan i somras. Överallt var det folk som man kände eller kände igen. Dagarna fylldes av tokbra möten, lovsång, kompisar, flum och en iskall gympasal som vi sov i. Som tur var hade både jag och Sara varma sovsäckar på dubbelsängsluftmadrassen som vi delade. På nyårskvällen fick jag och Sara dansa på Lilla Scenen! Det var jättekul och filmen finns på Facebook :) Klockan elva på nyårskvällen började nyårspartyt med spex och dans i kyrksalen, fyrverkerier och party! Jag dansade en stund runt klockan ett efter att jag hade fått vila fötterna en stund. Man får så grymt ont av klackar! Vilan bestod av att jag, Sara, Sara T och tre ledare låg i en hög i en tvåmannasoffa! Oj vad vi skrattade! Jag tror att vi somnade runt tjugo över tre men sedan var vi tvungna att gå upp vid tjugo över åtta för att packa. Vi klarade i alla fall av att vara vakna hela avslutningsmötet på två timmar :)

Jag var hyfsat trött när jag kom hem. Jag tror att jag sov tolv timmar i natt och kunde nog sovit mer om inte pappa hade väckt mig vid kvart över elva. Fast jag är ändå ganska glad att han gjorde det. Det var nämligen helt fantastiskt fint utomhus med massa snö och sol, så jag gick ut och fotade. Jag tog äntligen de där vinterbilderna som jag har velat ta! Efter en timmes fotenad gick jag hem och fikade.

Just nu sitter jag och lyssnar på musik och tar det lugnt. Johnny kommer förhoppningsvis förbi senare idag. Jag saknar honom.

Hoppas att ditt 2010 blir ett grymt bra år! Nyår är en perfekt tid att börja om med allt. Att få bestämma sig, genomföra och komma ut på andra sidan.

Bless// Johanna

RSS 2.0