Skilda träningsformer!

Idag har jag faktiskt varit ganska aktiv. Jag har promenerat 2km och tränat 20min pilates :). På min prao promenerade jag till skolan varje dag, och jag märkte att jag tyckte om det. Så nu har jag börjat gå till och från Jakobsbergs station, vilket blir sammanlagt 2km. Det är riktigt härligt att ta en promenad två gånger om dagen. Imorse sken solen, det var ganska skön temperatur i luften och jag hade bra musik i min mp3. Då var jag verkligen glad att jag lever :)!

Idag har vi i skolan haft besök av två trevliga människor som höll en föreläsning som kallades "Internetresan". Den handlade om farorna på Internet, och vad man kan göra för att minska risken att man råkar ut för dessa faror. Jag och mina kompisar hade inte så höga förväntningar innan. Vi trodde att det skulle bli som vuxna i allmänhet säger. "Du måste vara försiktig, och aldrig ta kontakt med någon du inte känner, och inte skriva något om dig..." osv. Men det här var riktigt bra. De betonade inte vad man inte får göra, utan mera vad man inte bör göra. Det var även konkreta tips på t ex hur lätt det är att ta reda på massor med fakta om en person på Internet, och hur lätt det är att förvandla ett oskyldigt foto till värsta porrbilden. Jag kände verkligen att jag lärde mig en del, så nu läste jag igenom min blogg för att se hur mycket man skulle kunna få reda på om mig här bland allt jag har skrivit. Jag är faktiskt ganska nöjd :) Men det finns ju en anledning till varför jag inte har typ PA och inte lägger upp bilder på snyggast.se!
   Det var en 10minuters paus i den 2 timmar långa föreläsningen, och då visade de en film på YouTube som hette "Stockholms fjortisar" och innehöll massa bilder på 14åriga tjejer med stort tuperat hår, för mycket smink och urringade tröjor. På vissa bilder var tjejerna bara klädda i linne och trosor. Förstår dessa människor inte att den filmen kan ligga kvar på YouTube när de är 30 år?? (Svar: tydligen inte, det är nästan så man tycker synd om dem...)

För övrigt såg jag ju förstås Melodifestivalen i lördags. Rätt låtar vann verkligen!!! Jag röstade på Sanna Nielsen två gånger. Hon har sådan grym röst och grym låt (har haft den på hjärnan halva dagen)! Rongedal var verkligen värda att gå till final! Men det är ju snudd på att de kan bli stämda för Mika-plagiat :). De är så charmiga och sjunger så sjukt bra! Jag tyckte om deras röda kostymer. "Skällen" att Carola och Andreas Johnson gick till Andra Chansen var jag ganska nöjd med. Det känns bra att svenska folket faktiskt lyssnade på att deras låt var sämre än de som vann, och inte bara röstade på dem för att de är Carola och Andreas Johnson! Okej, jag tvivlar lite på den teorin, men det var faktiskt rättvist att de inte gick vidare. Det ska bli spännande att se Eskobar nästa lördag. Jag har ingen aning om hur de låter, men jag har en känsla av att de kan vara bra :)

Bless// Johanna

End of weekend

Det är verkligen underligt att det kan kännas som en annan veckodag än det egentligen är. Imorgon är det måndag, men det känns som att det är söndag imorgon. Det kan bero på att jag träffade klasskompisar igår :). Klassen samlar ju in pengar till en klassresa i nian (till Island, jippie!!!!!!) så igår var jag, Maria, Daniel och Anton i Jakobsbergsskolan och sålde fika. Järfälla symfoniorkester hade konsert och min klasskompis föräldrar spelar där, så vi fick sälja fika i pausen. Det var roligt, men omväxlande tempo. Jag kom dit vid 14.40, och konserten började 15.00. Pausen skulle vara 15.45, så vi hade mycket tid att ställa i ordning bord och plocka fram fikat. Sedan satt vi och pratade och hade det lugnt i en kvart innan pausen började. Då blev det riktigt mycket spring i en kvart. Jag skulle pumpa kaffe ur stora termosar ner i plastkoppar, och termosarna var tröga! Men när pausen var slut gick de 200 åskådarna in i salen igen och vi fick pusta ut. Men det var kul att hjälpa till och jag bor dessutom fem minuters promenad från Jakobsbergsskolan, så det tog ingen extra tid.

Nu är ju skidskytte-VM slut. Avslutningen blev damernas stafett där Sverige kom åtta. Jag måste säga att jag tycker att det har varit en hyfsad svensk insats. Inga medaljer, men svenskarna har jobbat ändå. Jag har tittat ganska mycket på helgerna, men då har jag stickat samtidigt. På tal om stickning är min lillasysters gröna och rosa benvärmare färdiga! Jag ska bara klippa bort några trådar så är de helt färdiga :).

Men nu ska jag egentligen samla information till mitt geografiarbete om jordbruk :P. Har du någon bra hemsida med info om Nordens jordbruk, skriv gärna en kommentar :)
Bless// Johanna


Friluffsdag!

Jepp, idag var det den stora dagen. Dagen D som jag har väntat på! Friluftsdagen! :D Eller den ska nog kallas friluffsdagen, för det var ungefär vad vi gjorde. Egentligen skulle jag och ganska många kompisar åkt längdskidor, men på grund av snöbrist (typiskt Stockholm) så blev det en promenad på Djurgården istället. Jag och tre tjejer ville göra promenaden lite roligare, så vi tog med oss stavar och gick stavgång. Det var riktigt kul! Vi gick runt en mil och hela tiden vid vatten och skog så det blev en mysig promenix. 

Det var ju också Alla Hjärtans Dag idag, men jag kände inte det. Dessutom är det exakt en månad sedan min pojkvän gjorde slut, så jag vill nog inte tänka så mycket på att det är "Kärlekens Dag"... Jag måste säga att jag saknar honom. Igår satt jag på matten och lyssnade på musik medan jag räknade. Då råkade det bli så att jag fick typ 5-6 sorgliga kärlekslåtar i rad. Jag kände att jag saknade honom så starkt att det gjorde fysiskt ont i mig. Det var som att det värkte inuti ryggen, någonstans runt lungorna. Det var hemskt. Skumt egentligen, att en känsla kan göra ont i kroppen. Han har ingen aning om detta, och jag kommer inte berätta det för honom (om han skulle läsa nu så får han ju i och för sig veta). 

Bless// Johanna 

Hjärtevänner - bokstavligen

Tänk efter ett ögonblick. Fundera på vad du skulle göra utan dina vänner. Jag vet. Jag skulle fortfarande sitta i skolan och klippa pappershjärtan. Som jag berättade igår skulle hela Alla Hjärtans Dag-projektet bli färdigt idag. Därför var jag rejält orolig igår, för tänk om vi inte skulle fixa det? Därför bad jag en hel del innan jag somnade att vi skulle få någon form av himmelskt mirakel, för annars skulle vi aldrig klara av vårt projekt. Och jag fick verkligen bönesvar idag! Jag berättade för några kompisar om vår "omöjliga" uppgift och att vi hoppades på mirakel, och då erbjöd de sig att hjälpa till! Så Annika, Saskia, Elsa och Noon satte sig med mig, Elisabeth och min kusin Mimmi i cafét efter skolan (vi slutade kl 14.00 för en gångs skull) och klippte och skrev hjärtan! De är inte så kristna, men hjälpte oss ändå! Noon var kvar till klockan 18.00 och hjälpte till! Hon bor visserligen fem minuter från skolan, men ändå. Det var verkligen sjukt snällt av henne! Så med alla dessa underbara vänners hjälp blev vi färdiga. Jag och Elisabeth lämnade skolan kl. 18.30. Då hade vi förutom hjärtanen även tejpat upp runt 20 affischer om Alla Hjärtans Dag från vår kristna skolgrupp. Som Elisabeth sa när vi gick från skolan: i natt kan man sova gott och veta att vi verkligen klarade hela vår Alla Hjärtans Dag-kampanj!

Imorgon blir en riktigt skön dag. Vi har ju inga musiklektioner den här veckan och nästa vecka, och jag har två musiklektioner på schemat imorgon! Galet skönt ska det bli.

Bless// en Johanna som är riktigt nöjd


Tillbaka!

(Äntligen) tillbaka i skolan! Det känns riktigt, riktigt bra. Jag har saknat klassen under praon. I morse på tåget hade jag faktiskt lite fjärilar i magen, trots att jag inte vet varför. Jag antar att jag såg fram emot att träffa kompisarna så mycket att jag blev lite nervös :D. Det har varit en riktigt bra dag. Alla var glada och någorlunda pigga och vi hade 70 minuters håltimme! Just nu håller intagningarna till skolan på, så vi har inga musiklektioner :) Dessutom fick jag alla rätt på matteprovet som vi gjorde innan praon!!! :D

Men en sak är jag ledsen över. Jag blev sjuk i fredags! :( Just den dagen jag skulle säga hejdå till femmorna blir jag sjuk. Hur lyckas man? När jag gick upp på morgonen var jag yr och lite illamående, så jag kunde inte gå till praon. Jag blev bättre under dagen, men var tillräckligt matt för att förstå att jag inte hade fixat att gå. Det var riktigt synd.

Imorgon ska vi i den kristna gruppen på skolan (Ny Generation) lägga pappershjärtan med hälsningar i alla högstadieskåp. Det är 500 skåp och vi har ungefär 340 hjärtan idag. Dessutom har vi bara skrivit på typ 90 hjärtan. Som tur är slutar jag tidigt så jag och min kompis har en och en halv timma innan vi i gruppen har vårt möte. Då hinner vi fixa en del plus att vi ska jobba mer på själva mötet. Vi hoppas på någon form av mirakel! Hela grejen är vår Alla Hjärtans Dag-satsning. Vi har friluftsdag den 14 februari, och därför lägger vi ut alla hjärtan efter skolan imorgon så alla får dem på onsdag, dagen innan Alla Hjärtans Dag. Det ska bli kul att se hur folk kommer reagera.
Bless// Johanna


My Beloved Melodifestival!

ÄNTLIGEN! Nu är Sveriges största folkfest igång igen, för de fyra, möjligtvis fem, stackars människor som har missat det. Jag är ett stort schlager-fan, även om jag kanske tyckte ännu mer om den för några år sedan. I femman skulle alla i klassen göra ett ganska stort föredrag om valfritt ämne och jag valde förstås Melodifestivalen :D (föredraget gick bra, om någon ville veta). Därför vet jag t ex att det nästa år är 50 år sedan den första svenska tävlingen hölls, alltså 1959. Anmärkningsvärt är att det inte är den femtionde tävlingen eftersom Sverige inte deltog 1964, 1970 och 1976 av olika anledningar.

   De som såg Eurovision Song Contest förra året minns kanske att ESC firade 50-årsjubileum redan då. Som självutnämnd schlagervetare vet jag förstås varför den europeiska och svenska tävlingens 50-årsjubileum inte sammanfaller. Så här är det: det allra första året ESC hölls (1957) deltog inte Sverige, och det andra året (1958) hade Sverige inte någon tävling utan Alice Babs valdes helt enkelt ut av någon form av typ jury och hon ville vara med. Hennes låt hette "Lilla stjärna" och kom på fjärde plats av tio. Skoj att veta :D.


Men nog historia nu, igår såg jag förstås den första deltävlingen. Jag och mamma var själva hemma, för pappa jobbade och min lillasyster var på en fest och tittade. Vi här hemma laddade upp med ostbågar, godis och kladdkaka. Jag måste säga att jag var nöjd med alltihopa. Kristian Luuk är ju världens roligaste människa! Jag skrattade riktigt mycket åt honom och hans knäppa skämt. Den där intro-filmen var en av de skönaste jag har sett!!! Men för att komma till själva tävlingen så var det ett ganska svagt startfält. Här är min bedömning:


- E-type och The Poodles
  Ojoj, skönare rockband får man leta efter! Men var det bara jag som hörde mer trummor än sång?

- Face -84
  Ojoj igen. Men den här gången är det inte ett positivt ojoj. Lite för mycket "små söta flickor i sött band med söt liten låt" för min smak. Så kom de ju sist också...

- Velvet
  Helt okej. Jag gillar hennes diskostil. Låten var ganska stark och jag gillade den, men det där riktiga wow-et fanns inte riktigt.

- Brandur
  Mycket söt kille, till att börja med. En otrolig sångröst, vacker låt och ett i stort sett prickfritt framträdande gör honom till en av mina älsklingar från Götet.

- Michael Michaeloff (ursäkta eventuella stavfel)
  Jodå, jag måste säga att jag gillade honom. Låten var bra, och jag är lite imponerad av att han lyckades med falsett-språnget nästan varje gång. Men det var lite för mycket Idol-Sebastian över honom (om någon minns Idol-Sebastian)

- Amy Diamond
  Jag är inte någon vidare beundrare av henne i vanliga fall. Hon är lite för mycket småflicks-idol för mig, men just i Melodifestivalen är jag beredd att ändra mitt omdöme lite. Hon har verkligen en grym sångröst! Låten var det inte heller något fel på, speciellt som den passar henne. En av de bästa även om jag aldrig kommer rösta på henne.
Jag har mina principer.

- Suzzie Tapper
  Kristian Luuk börjar med att säga att hon var stor på åttiotalet. Redan där känner jag sömnen komma krypande. Visst, visst, melodin var väl fin men hon sjunger totalt utan energi i rösten och verkar vara på väg att somna själv. Jag tycker att hennes röst är spännande, men hon gör ingenting av den.

- Christer Sjögren
  Okej, jag börjar med det positiva: det var ganska svängig musik. Man ska vara rättvis. Men det SKA inte räcka till finalplats. Tyvärr gjorde det det trots att texten var rent av idiotisk. Är det bara jag som inser hur otroligt utskrattade vi kommer bli om den (ve och fasa) går till ESC? Och vilka signaler skickar det att en nästan 60-årig gubbe står på scen omringad av 25-åriga tjejer i kortkort fjäderkjol och stora fjädersolfjädrar som de viftar runt honom? Fast nu kan de ju alltid extraknäcka på Skansen som påfåglar :)


Summering: Svagt startfält, hoppas på bättre lycka nästa gång. Det ska bli otroligt kul att se Carola och Andreas Johnson tillsammans.

Just nu lyssnar jag på gamla schlagers på skivan Absolute Schlager Classics. Det kallar jag riktig schlager.
Bless// Johanna


Kommer in på upploppet...

Snart är min prao slut! Det är jättetråkigt för jag har verkligen trivts i klassen. Alla har varit sjukt snälla mot mig, även om vissa kanske har skoj-retats lite :). Då har jag bara retats tillbaka :P. Igår hade barnen studiedag. Då var jag på skolans fritidsklubb vid namn Klubben. Det var riktigt kul! Under hela dagen tittade jag på film, läste, åt semla och spelade fotboll i gymnastiksalen med några fyror och femmor. Vi spelade i runt en timma utan avbrott, så jag hade riktigt ont i fötterna igår och ont i ryggen idag. Men det var grymt kul. Jag tror att det slutade 13-13 eller något åt det hållet :D.

I tisdags var det ju semmeldagen (eller Fettisdagen som den egentligen heter). Jag kan stolt säga att jag åt fyra semlor under den dagen! Tre av dem var visserligen minisemlor, men ändå. Igår åt jag dessutom två semlor till :).

Just nu funderar jag på om jag ska klippa fler hjärtan eller börja sticka den andra av min lillasysters benvärmare... Jag tror att det blir hjärtan faktiskt.

Bless// Johanna

Snöbollskrig!

Jag är så sjukt glad att det ligger kvar lite snö! Idag har jag nämligen haft snöbollskrig med några femmor. Det var riktigt kul! Jag, Henna och Antonia "krigade" mot Marcus K och Jacob NL. Antonia kastade en snöboll som landade precis i Marcus nacke! Det var sjukt kul och väldigt snyggt, men hon sa att hon inte ens siktade på nacken. Han var bara lite sur :D
    Annars gick det bra idag på praon. Jag fick förklara samma mattetal för typ fem-sex personer eftersom de tyckte att det var så svårt.

Jag har även sytt idag! Jag tänkte att jag äntligen skulle lägga upp mina jeans (som jag egentligen tänkte göra i tisdags), så jag ringde mamma och frågade om jag fick använda symaskinen. Det gick bra. Jeansen blev faktiskt riktigt snygga! Jag sydde också en liten påse av en tygbit som jag hade i skrivbordslådan. Den blev också fin.

Just nu är jag ensam hemma eftersom mamma och pappa är på jobbet och min lillasyster är och dansar i stan. Jag tycker ganska mycket om att vara ensam, men inte för länge. Ibland tar fantasin över och då vill man inte vara hemma. Speciellt när det är mörkt är det lätt att föreställa sig att man inte är ensam. Det värsta jag kan tänka mig är att någon hoppar fram med en stor, läskigt målad mask, ungefär som man brukar framställa kannibaler i tecknade serier... Men jag försöker träna bort rädslan genom att släcka ljuset när jag tex. borstar tänderna på kvällen. Jag klarar mig ganska länge innan jag föreställer mig att jag ser någon i spegeln. Då brukar jag försöka tränga bort sådana tankar och lugna ner mig. Jag kan väl säga att jag gör framsteg. Inte så att jag är jätterädd, men har man väl tänkt sig något är det mycket lätt att fortsätta...

Bless// Johanna

No!

Hata, hata, hata snöblask, plusgrader och regn!!! Jag var så otroligt lycklig imorse när det låg ett vitt täcke över landskapet! Och nu är jag så sur för att det töar så att det blir fler och fler bara fläckar på gräsmattan! Dessutom kunde jag aldrig gå ut och leka i snön. Först åkte vi till kyrkan, där jag var söndisledare, och sedan åkte vi till min farmor och farfar på middag. Så när vi kom hem var det mörkt och blött. :(

Bless// Johanna

Yes!

Äntligen har det kommit snö igen! Efter typ fem veckor med barmark ligger det nu ett ~5cm djupt snötäcke över trädgården! Jag vill ut och leka i eftermiddag :D.

Läste igår i tidningen att man hade fått första potatisskörden i Skåne! Det är helt sjukt. Vart tog vintern vägen? Jag tror faktiskt inte så mycket på att det är växthuseffekten just i år. Det är förmodligen bara en varm vinter, men vintrarna blir väl varmare av miljöhotet. Usch! Man blir orolig, och lite rädd för var det ska sluta.

Bless// Johanna

Lördagsbestyr

Denna lördag går i lugnets tecken :D. Jag har nästan inte gjort någonting idag, vilket är sjukt skönt. Dagen är i och för sig inte slut än, men jag har ingenting inplanerat så jag antar att det blir lugnt. Jag har stickat, lyssnat på radio och spelat datorspel idag. Min lillasyster har ju beställt ett par benvärmare av mig och den första är nästan färdig. Jag räknar med att bli färdig med den idag. Josefine har valt sjukt coola färger (enligt mig). Hennes benvärmare blir randiga i grönt och rosa. Jag kan beskriva nyanserna så här:
Grönt = ljust pistagegrönt, tänk päronglass.
Rosa = babyrosa, typisk ljusrosa.
Medan jag stickar lyssnar jag på radio, framför allt Svenska Favoriter :P. Jag var ett stort schlager-fan i femman, och håller på att gå tillbaka dit.

På tal om schlager börjar MELODIFESTIVALEN NÄSTA LÖRDAG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag blev nästan chockad när jag hörde det idag! Det ska bli såååå kul!!!!! :D.

VARNING! Att störa mig nästkommande fyra-fem lördagar efter kl. 20.00 är förknippat med livsfara!!

Men nu måste jag gå och se till min hallon-serbet (glass) som står i frysen. Pappa har beslutat att vi ska göra en trerätters middag idag, och efterrätten var min idé.
Bless// Johanna

Prao: dag 5

Så var det fredag igen! Jag måste säga att den här veckan har gått långsammare än vanligt. I skolan går veckorna jättefort, det hinner knappt bli måndag innan det är fredag igen! Men nu har dagarna saktat ner lite. Ganska skönt, måste jag säga.

Idag har varit en väldigt lugn dag. 8.30-13.00 är sköna tider på en fredag. Min mentor från AF ringde och skulle höra hur det gick för mig på praon. Jag svarade att det går sjukt bra! Jag har även brottats med fyra av eleverna :D. På rasterna måste alla elever gå ut på skolgården. Idag var det tre killar och en tjej som inte ville gå ut, så jag skulle försöka lite försiktigt föra ut dem :D. Det gick väl sådär... En av killarna hette Mattias och han och jag brottades i minst fem minuter sammanlagt. Han sprang nämligen in när jag väl hade fått ut honom. Jag fick hjälp av Henna, men jag tror inte att någon av dem hade fötterna utanför dörren mer än tre minuter :P. En av killarna, som hette Marcus, gick däremot ut efter tio minuter. Då blev jag glad :P.
   På rasten innan lunch gick jag och Henna ut och lekte med en basketboll. Hon och jag har blivit bra kompisar under den här veckan.

På eftermiddagen gick jag och min lillasyster Josefine till Jakobsbergs Centrum (eller vi tog bussen, men iallafall). Vi skulle till en affär som heter Syrummet. Jag tycker mycket om att sticka, så Josefine vill att jag ska sticka ett par benvärmare åt henne. Jag har stickat ett par åt mig själv, men Josefine vill ha sina i bomullsgarn eftersom hon tycker att allt annat garn kliar. Vi köpte pistagegrönt och babyrosa garn och jag har redan börjat sticka. De kommer nog bli ganska snygga och väldigt färgglada :D

Just nu sitter jag och lyssnar på Svenska Favoriter på radion och ska åka till ungdomssamlingen i kyrkan.
Bless// Johanna

RSS 2.0