Gäsp.

Hur lyckas man bli så här trött? Jag kan inte förstå det. Tur att det står en skön säng och väntar på mig.

Idag började det en ny tjej i vår klass. Hon heter Clara och är jättegullig! Det måste kännas jättekonstigt att börja i en ny klass efter fem veckor i gymnasiet, men hon verkade ta det ganska lugnt. Vi var tydligen jättesociala jämfört med hennes gamla gymnasieklass! Efter fem minuter sa hon att hon redan hade bättre koll på oss än den gamla klassen :) Jag tror att vi tog emot henne bra. Innan svenskan gick jag, Clara och några till till ett café precis bredvid skolan och fikade. Vi satt utomhus och frös ihjäl, men jag och Clara delade på en filt så vi fick lite lite värme. Hon kände några i vår klass sedan tidigare, så jag hoppas att hon ska trivas.

Jag har ont i rumpan. Idag har jag cyklat 8 km med en stenhård cykelsadel! 1 km till pendeltåget, 4 km från tåget till kyrkan och 3 km från kyrkan och hem! Under den första och sista resan var det mellan +6 och +10 grader kallt!!! Som tur var kom jag ihåg vantar imorse. Mina isländska ullvantar var sjukt sköna att cykla i.

Idag har jag ävet klippt håret och varit dansledare. Min nya frisyr blev väldigt snygg, även om den inte riktigt blev som jag hade tänkt. Jag bad frisörskan ta 2-3 cm på längden, istället måste hon ha tagit minst 5 cm! Men det är ändå ganska skönt att vara av med det... Dansen gick jättebra! Nu är vi färdiga med hela dansen, efter en del bus och tillsägningar. Många av tjejerna klagar på att de är trötta eller har ont när vi har dansat en stund, men när det leks kull på fruktpausen märks det inte alls! De är helt underbara!

Imorgon ska jag träffa delar av min gamla klass och sjunga kör med dem. Jag vet inte om man skulle öva något på bitarna hemma, men jag har inte gjort det. Har inte hunnit.
Bless// Johanna


Would you escape with me?

Jag måste nog sova snart. Jag är så sjukt trött! Har ingen aning om var utmattningen kom ifrån, men när jag kom hem var jag tvungen att lägga mig på sängen och plugga för att jag knappt orkade sitta upp! Det visade sig att det var ett ganska bra sätt att plugga på. Jag släckte min jättestarka sänglampa, la två kuddar vid fotändan och läste i ljuset från skrivbordslampan. När jag inte orkade plugga mer (efter en kvart) ringde jag Johnny. Tänk att två minuters samtal kan ge så mycket energi :) Efter det pluggade jag en kvart till. Jag tränade matte i 80 minuter på lektionen idag, så jag känner mig mycket förberedd.

Efter skolan idag tog jag äntligen Grönt Kort i golf!!! Jag och pappa gick en runda med golftränaren som vi gick på nybörjarkurs hos hela sommaren, och han godkände oss utan tvekan! Jag har visserligen spelat bättre, men det gick ändå bra. Ett extra plus var att vi åkte golfbil runt hela banan, och jag fick köra i slutet :) Tränaren frågade om jag ville köra själv från början, men jag vågade inte. Tur det egentligen eftersom det på två ställen krävdes att man skulle köra över broar som var marginellt bredare än bilen och nerför en lång backe i skogen innan sista hålet! Jag fick köra vid sista hålet där det bara var plant gräs. Det var inte så svårt. Gasa och svänga :) Jag backade också och svängde runt nästan som man gör i bilspel på datorn. Nästan. Men det var jättekul att köra golfbil, även kallad "muppbil för lata golfare".

Imorgon har jag matteprov! Dessutom ska jag dansa, äta middag hos farmor och farfar och åka förbi mammas jobb efter dansen. De har någon form av spelkväll som mamma ska vara med på. Innan jag gör allt detta ska jag sova!!!
Bless// Johanna

Det är ju så att man blir mörkrädd...

Det här med bloggar är knepigt. Det är jättekul att blogga och berätta om vad man har för sig på dagarna, men det kan bli helt fel också. Jag, mamma och pappa pratade lite idag om vad bloggar, Playahead och webbkameror kan utgöra för fara. Mamma hade varit på min lillasysters föräldramöte där det pratades en hel del om att fyra tjejer i klassen hade klätt av sig halvnakna framför en webbkamera när de chattade med några män på en övernattning utan föräldrar hemma. Man blir ju faktiskt mörkrädd! Det är så tragiskt och vidrigt att det finns män som lurar i dessa tjejer att de ska få påfyllning på mobilen och biobiljetter om de slår på webbkameran!! Man börjar ju fundera på riskerna med att ha en offentlig dagbok då, men samtidigt känns det inte alls lika farligt att ha en blogg som att chatta med okända människor. Trots det håller jag mitt efternamn och bostadsort för mig själv. Att jag bor i Stockholm räcker gott :)


För övrigt idag har jag pluggat matte, franska, engelska och lagat mat idag. Jag och pappa lagade canneloni med ricottaost, spenat och tomatsås! Så sjukt gott!! Själva matlagningen var även riktigt rolig! Jag borde kanske ha tagit en bild, nu när jag tänker efter. Nåja, ni får lita på mig. Nu ska jag sova. Imorgon blir det skola och uppspelsprov i golfen!! Håll tummarna!

Bless// Johanna

Sömniga söndag

Helgrutin à la Johanna:

Fredag: ungdomsmöte i kyrkan på kvällen.
Lördag: träffa folk, softa, göra allt möjligt som jag inte hinner på vardagarna.
Söndag: plugga...

Jag ska alltså plugga idag. Engelska tal till imorgon, franskagrammatik till tisdag och matteprov på tisdag. Det borde i och för sig inte ta hela dagen, men man vet ju aldrig. Som tur är kommer min dag inte bara innehålla pluggande. Jag har redan varit och tränat golf med pappa på förmiddagen. Det gick så sjukt bra! Jag fick en aha-upplevelse när vi stod och slog på rangen! Efter det gick alla slag långt och någorlunda rakt oavsett vilken klubba jag använde! En sensation :) Imorgon har vi uppspelsprov och det känns som att det kommer gå bra. Hoppas jag.

Just nu sitter jag och lyssnar på Avril Lavigne. Ikväll flyttar vi till mamma.
Bless// Johanna


Utan dig skulle jag inte vara så här lycklig

Idag har jag varit på släktmiddag. Det händer inte så ofta, trots att vi är en liten släkt. Som jag tidigare har berättat fyllde farfar år i veckan, och idag var det födelsedagsmiddag. Jag, pappa och lillasyster åkte in till farmor och farfar på Östermalm och köpte blommor på vägen. På middagen var även min farbror, hans fru och deras två söner, 27 och 23 år gamla. Det var faktiskt väldigt trevligt! Vi åt middag, tårta och satt och pratade i ungefär två timmar. Efteråt åkte jag, pappa och syrran till Bauhaus och tittade på tapeter. Min lillasyster vill göra om sitt rum, så vi gick runt där och tittade på olika nyanser av blått och framför allt brunt. Vi tog med oss fyra prover hem på olika bruna tapeter, och jag ser ärligt talat inte skillnad på "chokladbrun" och "ljung"!! Jag tror att "ljung" är lite gråare, men det beror på vilket ljus man har för tillfället...

Jag hann med att träffa Johnny en liten stund idag också. Vid sju gick jag ut och träffade honom och Linus i ishallen. På vägen mötte jag min kompis Danne och hans kompis Bella. Jag träffade dem på bussen i onsdags, så det kändes ganska kul att se dem igen. Jag hälsade och pratade lite och gick sedan till ishallen. Linus och Johnny satt och tittade på två tjejlag som spelade hockey. Varför vet jag inte riktigt, men det verkade de inte heller veta. Vi satt i vilket fall som helst där i typ 10 minuter. Det var kallt, men turligt nog är Johnny (som alla killar) varm av sig. När första perioden var slut gick vi en liten bit hemåt innan de sa hejdå till mig. De skulle iväg någonstans och var tvungna att åka vid kvart i åtta. Men det var skönt att träffa dem en stund.

Nu ikväll har jag, pappa och syrran tittat på "Ocean's Eleven", ätit jordnötsringar och myst. Jag ska inte vara uppe lika länge ikväll som igår kväll, så snart går jag och lägger mig. Eller rättare sagt: snart stänger jag av datorn. Jag ligger redan i sängen :) Imorgon ska jag och pappa åka och slå ett par golfbollar, och jag ska plugga inför nästa vecka.
Bless// Johanna

En annan dag

Godmorgon! Nåja, god förmiddag kanske. Jag gick trots allt upp för två timmar sedan :) Idag ska jag in till stan och fira min farfar! Han fyllde 78 i onsdags, så jag, pappa och lillasyster ska på kalas :) Jag måste erkänna att jag var tvungen att fråga pappa hur mycket farfar fyller. Lite pinsamt att inte komma ihåg sådant! Efter kalaset ska jag förhoppningsvis träffa Johnny.

Igår kväll var jag i kyrkan. Det var jättekul! Mina kompisar Tobbe och Philip hade hand om cafét, men innan mötet skulle de även fixa ljud och ljus i kyrksalen. Så jag och Sara tog över cafét innan mötet för att hjälpa dem. Vi hängde visserligen i cafét hela kvällen, men vi jobbade bara i början. När mötet var slut kunde Philip och Tobbe ta över själva. Philip lyckades spilla ut en mugg kaffe och Tobbes cola inom 15 minuter! Det var faktiskt kul! När han senare skulle gå och slänga något i den stora papperskorgen sa vi åt honom att inte välta ut den också :)

Dagen till ära är mitt hår uppsatt i inbakade flätor.
Bless// Johanna

Oh my

Jag vet inte riktigt vad jag gör uppe så här dags. Det är alldeles för sent. Men jag fastnade vid mitt fotoredigeringsprogram. I eftermiddags upptäckte jag att man kan rita med massor av häftiga effekter! Här är tre bilder som jag har ritat ikväll. Vilken tycker ni bäst om?







Temat har varit att hela tiden arbeta med två färger: en bakgrundsfärg och en motivfärg. Jag måste säga att jag tycker bäst om den röd/svarta bilden.

Bless// Johanna

Studiedag!

Den här dagen var mycket välkommen! Idag har jag varit ledig från skolan, och det har varit riktigt skönt! Helgerna är alltid fyllda av aktiviteter och saker som måste göras, men idag har jag bara varit och tagit det lugnt. Vaknade halv nio, låg i sängen till nio, åt frukost och satte mig i soffan med en kanna te, dagens tidning, en korsordstidning och radion. Där satt jag till klockan elva. Helt underbart! Jag drack tre och en halv kopp te (inklusive en till frukost) och bara njöt. Efter det övade jag breaking i 40 minuter och duschade eftersom jag blev så grymt varm! Breakingen gick ganska bra men om någon skulle ha gått förbi och tittat in genom fönstret skulle det ha sett ganska konstigt ut. En liten tjej i mjukisbyxor, tjocktröja och mössa som står på huvudet i vardagsrummet! Men måste man öva så måste man.

Jag åt örtkryddad pyttipanna med sockerärtor till lunch, satte mig i soffan med korsorden igen och väntade på att Johnny skulle ringa. Han kom hit vid tio i två och var tvungen att gå tjugo över. Han hade tid hos sjukgymnasten, och han trodde att det var halv tre. Det visade sig sedan att det var klockan två, men det gjorde inte så mycket. Jag har en ganska virrig pojkvän... :)

Just nu sitter jag och chattar med min kompis Pellan. Hon har engelskalektion, men i hennes skola får eleverna egna datorer så hon var inne på msn under lektionen! Som tur är pratade vi bara i början av hennes lektion :) Jag har dessutom världens konstigaste frisyr just nu. Jag har upptäckt att mitt hår blir lite vågigt och fint om jag har det i en knut, men för att få jämna vågor har jag nu satt upp två knutar. Det ser ganska kul ut, men jag är ensam hemma.

Ikväll blir det kyrkan!! Jag och Evelina ska träffas klockan sju och göra färdigt dansen till vår dansgrupp, sedan öppnar cafét klockan åtta. Det ska bli jättekul! Nu ska jag hämta något att äta. Hungrig.
Bless// Johanna


Frusna tår

Nu sitter jag här och äter rostade mackor med jordnötssmör och te till kvällsmat :) Underbart. Ännu mer underbart är att jag är ledig imorn!! Lärarna ska ha "kompetensutvecklingsdag" så vi elever har inga lektioner. Jag hade tänkt gå på elevkårens kick-off, men vid närmare eftertanke är jag hellre hemma. Ensam kommer jag inte vara. Johnny slutar skolan 12, så han borde vara hemma någon gång runt 2 och ville träffa mig då. På förmiddagen planerar jag att bara ta det lugnt. Det känns som att det var ett tag sedan.

Idag har det regnat. Vi skulle ha utegympa när vi upptäckte att det spöregnade. Vår gympalärare tyckte först att vi kunde köra Ultimate Frisbee i lite duggregn, men när han såg hur blöta vi skulle bli fick vi vara inne istället. Det hindrade inte mig, Agnes, Gabriella och Jossan från att springa ett par varv runt fotbollsplanen bara för att vi tycker om regn. Men sedan spelade vi Ultimate Frisbee i gympasalen istället. Det var jättekul! Viktor gjorde dagens räddning när han slängde sig ner på knä för att fånga en frisbee och sedan spelade vidare som att ingenting hade hänt! Mitt lag vann två matcher och förlorade en. Det var jättekul!

Efter skolan åkte jag ut till Rotebro och spelade golf med pappa. Det gick bra, men var sjukt kallt! Jag frös större delen av rundan, och mina tunna sneakers blev blöta och iskalla! En och en halv timmes promenad över en blöt gräsmatta i tunna skor, kjol och strumpbyxor är inte en bra idé när det är +10 grader ute... Men jag överlevde och spelade dessutom bra.

Min väska var tung när jag åkte hem idag! Matteprov på tisdag, utläst svenskabok till tisdag och franskagrammatik till tisdag = plugga en del i helgen. Tur att jag har långhelg då :)
Bless// Johanna

L'englishe

Skönaste engelska meningen (mottagen i ett mejl från den kristna skolgruppen på skolan):

"We'll provide "Fika" for the meeting tomorrow, small snacks and stuff, and if we are lucky, there'll even be coffee"

Engelska språket är härmed officiellt utökat med ännu ett svenskt uttryck!

Bless// Johanna

fem, sex, sju, ått

Jag älskar att dansa! Jag vet inte hur många gånger jag har sagt det, men jag älskar att dansa! Jag kom just hem från kyrkan där jag har varit dansledare för 8-9åringar. De är så sjukt söta! I vanliga fall har både jag och Evelina den här gruppen tillsammans, men Evelina var tvungen att plugga idag så jag hade hand om de elva tjejerna själv. Det gick faktiskt väldigt bra. De är väldigt pratiga, men jag brukar göra så att jag säger till ett par gånger och börjar sedan repetera eller gå igenom nya steg eller vad vi nu gör. Då hänger alla på, och de som har stått och pratat upptäcker att det händer något. Min förhoppning är att de ska inse att de kan missa något om de inte lyssnar. Vi får väl se hur lång tid det tar.

Idag har jag hållit tal i aulan. Inför tolv personer plus min svenskalärare. Aulan rymmer 300. Det var så sjukt kul! Vi har arbetat med temat "den bästa bok jag har läst", skrivit en argumenterande text kring en tes som har sitt ursprung i boken och idag skulle halva klassen hålla ett tal baserat på denna text. Egentligen skulle vi vara i ett varmt och kvavt klassrum men min lärare gick och kollade om aulan var ledig, och det var den! Vi spridde ut oss i salen och lyssnade på varandras tal. Det var en upplevelse att stå på scenen och prata till hela aulan. Jag blev jättenöjd med mitt framförande.

Just nu sitter jag med min musikteoriläxa bredvid mig. Jag blev precis färdig med den, och som tur är var det inte en särskilt stor läxa. Vi fick "uti vår hage" på noter och skulle skriva ut grundintervallerna mellan sopran-alt och tenor-basstämmorna. På fredag är jag ledig!! Det ska bli jätteskönt, även om jag och min kompis Disa ska till skolan på eftermiddagen. Skolans elevkår har "kick-off" och vi tänkte gå på den. Pluggis, jag vet, men det gör mig inte så mycket :)

Bless// Johanna


Without love, life is like a beat that you can't follow


Jag har hittat min nya favoritmusikgenre: musikal! Moulin Rouge, Grease, Phantom of the Opera och framför allt Hairspray går just nu på Spotify på min dator! Den här låten (spotify) är det bästa jag någonsin har hört!!! Jag kan helt seriöst inte sitta still till den! Alldeles nyss lyssnade jag på den två gånger i rad och dansade runt helt galet i mitt rum för att jag bara var tvungen! Det går inte att sitta still! Åh vad jag älskar att dansa!

Idag har varit en riktigt bra dag. När jag vaknade imorse var det någonting som gjorde att jag inte var det minsta stressad, utan bara kände att jag var glad och pigg för en gångs skull. Jag kom till busshållplatsen fem minuter för tidigt för att träffa min kompis Viktor. Han skulle börja skolan 8.10 på andra sidan gatan från bussen och min buss gick 8.00, så vi träffades i fem minuter. När jag kom till stationen skulle jag åka tåget med Johnny. Tyvärr hade han precis missat tåget, så jag gick av på nästa station och väntade på hans tåg. Det finns inget bättre sätt att starta en måndagsmorgon än att träffa honom! Jag lovar ;)

Skolan var trevlig som vanligt. Jag och Agnes var totalmobbade vid lunchen, haha. Hela vår klass satt vid ett långt lunchbord förutom jag och Agnes som inte fick plats. Vi gick och satte oss vid ett rött bord som stod mitt i en grupp av orangea bord. Så bordet var lika mobbat som vi :) Men vi hade jätteroligt vid vårt egna bord!

Efter skolan tog jag bussen istället för tunnelbanan till pendeltåget. När jag kom till Karlbergs station messade Johnny och frågade om jag hade slutat. Han skrev att han satt på väg till Slussen och skulle åka via Karlberg, så jag satte mig och väntade på honom. Jag misstolkade hans sms som att han var vid Slussen och att det inte skulle ta så lång tid. Jag satt där i 40 minuter, eftersom det visade sig att han var i Nacka på väg till Slussen. Men det gjorde inte så mycket, jag satt och gjorde min franskaläxa under tiden :) När han väl kom dit åkte vi hemåt tillsammans, träffade Linus och jag åkte hem till mitt.

Ikväll har jag skrivit färdigt en svenskauppsats och suttit vid datorn förutom den stunden när jag dansade runt. Imorgon ska jag dansa! Det ska bli jättekul!
Bless // Johanna

350

Det senaste dygnet har varit riktigt mysigt! Igår kom först mina sysslingar Tobbe och Melinda och deras föräldrar hem till mamma och fikade. De hade inte varit där tidigare, så vi visade dem hur vi bor. Det var jättekul! Jag bakade en jättegod hallonpaj! Senare på kvällen kom min kompis Elin hem till oss på övernattning. Egentligen fanns det inte så mycket anledning för övernattning mer än att det var mysigt. Vi åt middag med mamma och min lillasyster, tittade på Hairspray, drack te, hade tjejsnack och tittade på Gilmore Girls till klockan halv tre. Elin somnade under sista avsnittet så vi insåg att det var dags att sova då. Vi sov på en dubbelsängsluftmadrass i vardagsrummet och vaknade vid halv elva i morse. Det var verkligen sjukt kul att spendera lördagskvällen och söndagsförmiddagen med henne!!

Efter att Elin hade åkt till stan för att dansa gjorde jag gino till mig själv. Skuren frukt i en ugnsfast form med hackad vit choklad över som värms 10 minuter på grillvärme i ugnen. Mums!! Jag gjorde den med ananas, melon och vindruvor. Det allra bästa med gino är att det är ett av få sätt jag kan äta frukt! Jag är allergisk mot de flesta råa frukter, men tillagade går alldeles utmärkt! Ananas är vidrigt för mig att äta rå, det kliar så sjukt mycket i halsen. Tillagad med vit choklad över är den däremot helt underbar! En fruktstund senare gick jag och träffade Johnny. Vi satt på en bänk på en skolgård och myste i en timma. Jag tyckte att det var sommarvärme ute men han verkade inte tycka det. Jag hade på mig svarta shorts och en t-shirt medan han hade långbyxor, tjocktröja, kängor och mössa! Hur han stod ut förstår jag inte, men han verkade trivas i det.

Ikväll har jag flyttat till pappa, tagit hand om mig lite med ansiktsmask, skrivit en engelskaläxa och beställt skolfoton. Imorgon blir det skola! Eftersom jag somnade klockan tre i morse ska jag nu gå och lägga mig :)
Bless// Johanna


Lycklig

Just nu känns allt väldigt bra. Jag sitter på en kudde på golvet i vardagsrummet med bakdörren öppen, solskenet i ryggen, bra musik i stora högtalare och känner doften av varm sensommarluft. Jag har pratat med Johnny, planerat middag och mamma har bjudit över sin kusin och hennes familj på fika i eftermiddag. Ikväll kommer Elin och kanske Pellan och sover över här. Jag har fått besked om att allt är bra med en sak som jag har oroat mig över.

Livet är underbart!



Dagens bästa låtar:

- Elephant Love Medley - Nicole Kidman, Ewan McGregor (från Moulin Rouge)
- One day I'll fly away - Nicole Kidman (från Moulin Rouge)
- Come what may - Nicole Kidman, Ewan McGregor (från Moulin Rouge)
- Complainte de la Butte - Rufus Wainwright (från Moulin Rouge)
- You were there - Avalon
- Without you - Cristina Aguilera

Ha en fin lördag!
Bless// Johanna

KM i ljuskastning genom caféluckan

Godnatt därute! Nu börjar jag känna igen fredagarna igen: middag, kyrkan, ligga i sängen med datorn när jag kommit hem från kyrkan. Typ så här dags varje fredag brukar jag blogga under terminerna. En ganska trevlig vana, trots att mina ögon håller på att falla ihop. Jag ska försöka hålla mig vaken tills inlägget är slut.

I morse var det skolfoto igen. Den här gången skulle den kristna skolgruppen Credo fotas. Enligt vår ordförande Caleb var det 38 personer som hade anmält intresse för gruppen, men vi var 14 på fotot. Det blev i vilket fall fint. Jag tyckte att det var kul att få en första uppfattning av den kristna gruppen på Kungsholmen. På min gamla skola var vi 3 medlemmar sista året, så en så här stor grupp kommer bli jättekul. Man märker verkligen skillnad i attityder från både skola och elever kring olika typer av skolgrupper om man jämför med min gamla skola. Där fick vi visserligen ha en kristen skolgrupp, men vi fick inte ha möten på klassrådstid trots att elevrådet annonserade om att de ville att man skulle starta egna elevråd med olika inriktningar. Orsaken var att skolan skulle vara politiskt och religiöst obunden. Här på Kungsholmen finns både MUF, Kungsholmens Unga Röda, Amnesty och Credo. Jättekul! :)

Efter skolan sprang jag runt halva Kungsholmen och en del här hemma efter en pennvässare, sudd och en liten rutad skrivbok. Varför har inte en enda pappersbutik vanliga små grå stålpennvässare? Jag har tappat bort min och kan verkligen inte hitta en likadan. Efter att jag kom på att jag hade 6 kronor på mitt betalkort åkte jag hemåt och bad mamma sätta över pengar samtidigt. Jag cyklade till stationen imorse, men när jag åkte hem åkte jag en station för långt, gick och köpte allt jag behövde och åkte sedan tillbaka till cykeln och cyklade hem. Detta gjorde att jag kom hem vid fyra trots att jag slutade halv ett! När jag kom hem var jag så trött att jag satte mig i min sackosäck och höll på att somna.

Nu ikväll har jag stått i café Heaven Eleven i kyrkan med Sara. Det var jättekul! Philip, Tobbe och Emma stod också där och "hjälpte" oss. I själva verket pratade de bara, men det var mysigt med sällskap. Johnny och Linus var där en stund men de åkte ganska tidigt. Philip kom på en ny sport: ljuskastning genom caféluckan ner i soptunnan inne i cafét. Han ställde sig utanför luckan med ett utbränt ljus i handen och försökte pricka soptunnan. Det gick sådär... De andra testade också, men det var bara Tobbe som klarade det! Han vann vårt KM (kyrkmästerskap)!

Nu ska jag sova snart. Johnny ringde för två minuter sedan, jag hade velat prata med honom men mamma sover i rummet bredvid mig.
Bless// Johanna

The pretty ones


Om alla pusselbitar såg likadana ut skulle de inte kunna sitta ihop.

Det skulle inte bli en pusselbild.

Tur att vi är precis lagom olika. 


                           "Still my world belongs to you.
                            Still my world can wait.
                            Still my world is what you do
                            every night and day"

Still my world - Andreas Johnsson

♥♥♥


Rosa hasselnötter och högläsare

Idag har varit en ovanligt lugn dag för mig. Detta är första vardagskvällen på ganska länge som jag inte har en enda aktivitet eller läxa! Ingenting som måste göras. Så sjukt skönt! Jag kom hem från skolan ganska sent, tittade lite på tv (länge sen jag gjorde det!) och gjorde middag när min lillasyster kom hem. Mamma var på körövning i stan, så jag och syrran hjälptes åt att göra pannkakor och åt tillsammans. Hon försökte med nästan alla medel få mig att låta henne ha både sylt och socker på pannkakorna, men det fick hon inte. Till slut stirrade hon på sockerbunken och försökte locka till sig den med tankekraft :)

I skolan hade vi ganska mysigt på eftermiddagen. Gympan var inställd för att vår gympalärare skulle med killarnas skollag i fotboll på nån match, så vi hade 2h och 5min håltimma! Jag och ett litet gäng gick ner till Rålambshovsparken och satte oss på gräset i solskenet och pluggade. Eller ja, vi försökte plugga. Vi fick ju långt ifrån lika mycket gjort som vi hade velat. Det blev en hel del massage och pladder istället, men jag läste faktiskt en del i romanen vi läser i svenskan. Efter en dryg timme blev det kyligt, så jag, Disa, Nora och Emelie gick upp till skolan och satte oss i kafeterian. Jag och Disa satt och läste tyska och franska för varandra, när Nora plötsligt stirrar ut i luften och säger:

- Vad fanns egentligen innan universum...?

Snacka om att vi andra blev paffa! Vi skrattade, diskuterade i fem minuter och gick sedan till språklektionerna.

Nu ikväll har jag suttit och fixat en bloggdesign åt min lillasyrras kompis. Min syrra gjorde en header åt henne, men visste inte hur man ska klistra in den i bloggen. Jag hjälpte till med det, och passade på att byta ut de fruktansvärt fula färgerna på det förinställda temat "Love". Jag har aldrig sett en så ful färgkombination!! Så nu är hennes blogg, meeloveyou.blogg.se, varmt persikofärgad istället för läskigt blekgrå rosafärgad.

Imorgon är det fredag! Att göra: skola till halv ett, träffa Johnny, stå i café Heaven Eleven i kyrkan med Sara :) Upplagt för en riktigt bra dag, med andra ord. Men först ska det sovas.
Bless// Johanna

Isn't it obvious that I love you?

Jag älskar musik så sjukt mycket! Mamma köpte Erik Hassles skiva häromdagen, och nu har jag lyssnat igenom den två gånger efter varandra. Den är helt enkelt grym!! Jag gillar verkligen hans röst och lätta svängiga pop i kombination! Har ni inte hört den, få tag på den någonstans! Rubriken är titeln till en av de bästa låtarna.

Idag har jag haft kemi, samhällskunskap, kör och svenska. Kemin spårade ur till kemi B-kursen och ännu svårare kemi som vanligt. Vi kan liksom inte hålla tillbaka frågorna och nöjer oss inte med för enkla svar. Min lärare var tvungen att vägra svara på Hampus' fråga om man kan få elektrolys på molekyljoner. Inte för att jag vet vad det innebär, men det låter svårt :) Sista tio minutrarna blev jag och Agnes lite ofokuserade. Milt uttryckt. Det slutade med att vi gapskrattade åt tanken att man skulle spela fotboll med en hasselnötsstor rosa boll och att det vinnande laget skulle få dela på hasselnöten... Det var riktigt roligt.

Efter skolan åkte jag hem, träffade Johnny i 25 minuter och cyklade sedan iväg till kyrkan. Han hade cyklat hem till mig så han följde mig en bit på vägen till kyrkan. Att träffas i 25 minuter låter kanske inte så mycket, men det är mer värdefullt än man kan tro. När vi skulle åka iväg tog jag på mig den sjukt stora munktröja som han har "lånat ut på obestämd tid" till mig. Jag fick den för någon vecka sedan, som en helt spontan present! Den går ner till mitten på låren på mig, men den är sjukt mysig! Dessutom gillar jag texten på ryggen: "Losing is not an option" :)

Det var jättekul i kyrkan. Jag och Evelina lärde våra tjejer halva versen av dansen vi håller på med. Jag förvånas över hur duktiga de är! Man tror inte att 8-9åringar är särskilt koordinerade, men våra tjejer är riktigt duktiga! Jag kommer gång på gång på mig med att fascineras över hur okomplicerat det är att vara nio år. De har barns syn på världen och livet, och ska alltid sitta bredvid mig eller Evelina när vi ska sätta oss i en ring på scenen. Jag har redan uppmanat dem att äta ordentligt efter dansen, och tänker fortsätta poängtera att man inte mår bra om man inte äter. Allt på grund av att jag inte kan få den där bloggen av tjejen med ätstörningar ur huvudet. På baksidan av mjölkpaketen finns en bild på en tjej med en stor påse godis och texten "Jag bantade till klockan 11.30". Jag vänder på paketet så fort jag ser den. Den texten påminner mig för mycket om sådant jag vill glömma.

Nu ikväll gjorde jag läxor i musikteori, franska och matte. Så nu ska jag sova.
Bless// Johanna

Allt jag kunnat önska

Jag känner att jag borde sova. Klockan är för mycket för att jag ska kunna tänka riktigt klart, men jag ska försöka :)

Idag var jag lite småsur på Johnny. Han har ingen skola på tisdagar, så han sov till halv elva imorse medan en annan stackare fick gå upp halv sju! Skoldagen var som den brukar, med ett undantag. Det var föreningsdag idag! Alla skolans elevföreningar fick göra en tvåminuterspresentation av sin grupp i aulan inför alla ettorna och sedan fick man gå runt och gå med i någon eller några organisationer om man ville. Jag gick med i Credo, den kristna skolgruppen. Jag var ju ordförande i den kristna gruppen på AF så då vill jag vara med här också.

När jag kom till skolan imorse var min kompis Agnes gladare än vanligt. Det visade sig att hon hade fått en pojkvän igår!! När jag och Marre var på väg för att träffa vår gamla klass i Gamla stan sprang vi på Agnes och en killkompis till henne, och de blev ihop samma kväll!! Så sjukt mysigt! Man kan ju tycka att våren är den tid då alla blir kära, men det visar sig att folk blir ihop på hösten också.

Efter skolan var jag och min kompis Melina tvungna att stanna kvar i skolan i en dryg timme. Vi hade nästan glömt att vi ska lämna in ett grupparbete i samhällskunskap imorgon, så vi skrev klart det efter skolan. Jag hade planerat att åka hem till Johnny mellan skolan och dansen, men det hann jag inte på grund av den där sketans uppsatsen! Istället gick jag till Citykonditoriet, köpte en macka och en chokladboll och satte mig där och läste "Högläsaren" av Bernard Schlink som vi ska läsa i svenskan. Efter en timme åkte jag iväg till dansen. Det var lika kul och lika jobbigt som vanligt!

Nu måste jag verkligen sova!
Bless// Johanna


My sweet mystery

Denna måndag har varit en rätt bra men slitsam dag. Jag hade skolfoto imorse, som tur var var det bara gruppfoto. Porträttbilderna tog vi första skolveckan, då man fortfarande såg sommarfräsh och solbränd ut. Klassen som tog foto innan oss idag var utklädda till bönder :) Vi hade inget tema, men jag tyckte synd om de som fick sitta på golvet för att taket var för lågt för att kunna stå på stolar! Jag och Agnes kom dessutom på att vi måste ha Disney-film-maraton någon gång!!

Efter skolan åkte jag iväg och fikade med min kompis Marre innan vi åkte till Gamla stan för att sjunga kör tillsammans med vår gamla klass. Det var jättekul! Vi sjöng ett litet stycke av Mozart och en jazzvisa och fikade under sammanlagt två och en halv timma. Sjukt mysigt även om inte alla var där. Vi är så grymt bra kör!!

Imorgon ska jag dansa!! Det är så sjukt kul även om jag just nu verkligen inte skulle orka med ett danspass. Jag måste verkligen sova!
Bless// Johanna


En liten bild från skolans karneval.


Oroa er inte, det gör inte jag.

Åh. Jag älskar tjejkvällar med riktigt riktigt bra kompisar! Igår eftermiddag åkte jag hem till Olivia med Marre, Elin och Noon. Olivia fyllde år i förra veckan och detta var hennes födelsedagskalas. Vi hade så sjukt mysigt! Pratade jättemycket, tittade på "Superhjältarna" och "Aladdin", åt en stor skål godis och chips och bara hade jättekul. Vi hade tänkt bada bastu, men det glömdes bort i allt prat! Det var så sjukt skönt att bara sitta ute på Olivias balkong insvepta i varsitt täcke och diskutera allt mellan himmel och jord med folk som jag verkligen älskar och litar på! Sedan somnade vi klockan 3 och vaknade 10. Jag och Olivia hade sovit på överkastet i hennes föräldrars säng (för att vi inte orkade dra fram massor av madrasser), och på morgonen kom de andra också in och la sig och tittade på tv. Så vi låg fem tjejer i en dubbelsäng! Trångt men mysigt :)

Nu måste jag börja med läxor... Jag har kemi och engelska till imorgon och franska, svenska och engelska till tisdag! Imorgon kväll ska jag träffa min gamla klass igen när vi har "klasskören", så det blir inte så mycket läxtid imorgon. Däremot ska jag försöka hinna blogga!

Bless// Johanna


Jag är rädd. Riktigt sketans livrädd.

Det finns vissa saker som verkligen berör mig. Kärlek, vacker natur och vänner kan verkligen gripa tag i mig och göra mig mållös på ett positivt sätt. Det finns andra saker som också verkligen berör mig. I negativ bemärkelse. Människor som plågar sig själva och varandra. Jag fick en kommentar här på bloggen från någon som kallade sig Thin People Flies Higher (följ inte länken om du är känslig!). Jag tror inte att jag har varit så här rädd på länge. På allvar. Jag är livrädd. Jag vet inte om den här personen är seriös, eller låtsas för att varna för vad som kan hända om man får ätstörningar, men jag kan inte sluta tänka på det. Bilderna på den där smala kroppen, kommentarerna om att BMI:t sjunker, allt prat om att inte äta och ångesten gör mig livrädd. Jag kan inte fatta hur man kan göra så mot sig själv! Varför vill man förändra den kropp man har fått? Varför, varför, varför? Vem bestämde att smalare är vackrare? Åh vad jag vill slå något stort och hårt i huvudet på den personen!

Det är som att jag har ett täcke av is runt hjärtat. Det är kallt och trycker över hela bröstet. Jag vill göra något för den här människan, och alla människor i samma situation, men jag vet det inte hjälper att skriva att "alla är vackra och unika". Vem blir uppmuntrad av det?

Jag säger bara en sak: DuKan.blogg.se 

Bless// Johanna

Lördag

Idag har börjat väldigt bra. När jag kom ner till frukosten imorse hade pappa gjort äggröra, lite grönsaker, rostat bröd, te och apelsinjuice! Mysigaste helgfrukosten! Nu kan väl dagen inte bli annat än bra?

Om en liten stund ska jag, pappa och lillsyster åka och titta på tapeter. Min lillasyster vill göra om sitt rum så vi ska åka och skratta åt fula tapeter (och se om vi hittar någon snygg). Sedan ska jag och pappa åka och öva lite golf, jag ska förbi Johnny och sedan iväg till Olivia!! Hon fyllde år i förra veckan och ska ha tjejkväll för att fira. Det ska bli så grymt roligt och jag är extremt taggad!! Saknar er, tjejer!

Bless// Johanna


Klick

Jag tror att min dator har saknat mig. Under hela den här veckan har jag bloggat 0 gånger... Pinsamt. Jag skyller på skolan, Johnny och aktiviteter :)

Veckan har varit bra. I måndags träffade jag stora delar av min gamla klass i Gamla Stan. Vi ska starta en egen kör och hade första träffen i måndags. Det var verkligen jättekul att träffa dem! Jag och Saskia hoppade runt och var jätteuppspelta för att vi var så glada. När jag var på väg hem pratade jag med Johnny, och han föreslog att han skulle komma och säga hej på pendeltågsstationen innan jag fick skjuts hem med pappa. När jag kom till parkeringen var bildörren öppen och pappa satt och pratade med Johnny och vår kompis Pontus!! Det var längesen jag var så förvånad! Men pappa verkade tycka att Johnny var trevlig :)

I tisdags slutade jag efter lunch. Alla ettor hade introduktionssamtal med sina mentorer på tisdagen eller onsdagen, så de som inte hade något fick sluta efter lunch. Jag träffade Johnny och vi åkte ut till Linus skola i Rissne och satt och väntade på Linus i en halvtimma. Johnny var hemma hos mig en stund innan jag var tvungen att åka till dansen. Jag älskar breaking!!! Vad jag däremot inte älskar är blåmärkena man får efter varje tisdag. Jag är fortfarande lite öm på en kota i ryggen efter att ha snurrat på den...

I onsdags hade jag friluftsdag. Jag, Agnes, Disa och Max gick tillsammans i skolans aktivitet Kungsholmen Runt. Det var precis vad det låter som. 9 km promenad runt hela Kungsholmen! Vi hade med oss ett papper med lite frågor om saker vi passerade. Efter två timmar kom vi tillbaka till skolan med trötta ryggar och ben. På kvällen träffade jag Evelina i kyrkan och lärde ut dans till våra 8-9åringar. Det var första gången jag har varit dansledare på riktigt och det var så sjukt kul! Jag och Evelina gjorde refrängen innan barnen kom och lärde ut den under en och halv timma. Tjejerna var verkligen sjukt duktiga!!

Torsdag = skolidrott. Vi körde friidrott halva lektionen och fotboll andra halvan. Jag gjorde 1-0-målet i fotbollen (vi vann med 5-0) och hoppade 3,50m i längdhopp. Jag hoppade 30cm längre än förra lektionen, så jag var ganska stolt även om Fredrik hoppade 4,98m... På kvällen spelade jag, pappa och pappas jobbarkompis Kurt-Henrik golf. Vi gick två rundor och det gick faktiskt bra! 28:e september ska jag och pappa göra uppspelsprovet för att få Grönt Kort. Det känns som att det ska gå bra.

Igår slutade jag skolan halv ett som vanligt. Jag åkte hem, fixade mig lite och åkte till kyrkan en stund på kvällen. Jag och Evelina tog en timma i lekrummet och gjorde versen på vår dans. Det är verkligen en av de bästa danser vi har gjort!! Jag hängde en liten stund i kyrkan innan jag, Johnny, Linus och Emma åkte hem till Johnnys styvmammas lägenhet och tittade på film. Det var sjukt mysigt!! Vid halv tolv kom pappa och hämtade mig och skjutsade hem Emma.

Förstår ni varför jag inte har bloggat på hela veckan? Jag ska försöka bättra mig nästa vecka, men schemat är ganska fullt :)
Bless// Johanna

You're beautiful

Hej igen. Det var ett par dagar sedan jag skrev här, men jag har inte haft varken tid eller ork att blogga. 

Veckan har varit händelserik. Till att börja med har jag träffat Johnny varenda dag måndag-fredag. Hehe. I onsdags cyklade han 2 km, träffade mig i en kvart då jag dessutom hade feber, och var sedan tvungen att åka igen. Så sjukt gulligt! I fredags var jag hemma hos honom innan han åkte till Dalarna över helgen. Det var jättemysigt!

I torsdags hade vi karneval i skolan! Alla klädde ut sig efter temat "Livet är en fest" och uppträdde klassvis med olika nummer. Min klass och en klass ur tvåan gjorde olika reklamfilmer som handlade om fest. Jag var 1700-talstjejen från Lidl-reklamen. Jag hade köpt en jättefin rosa prinsessklänning för just det uppträdandet. Men innan vårt nummer började gick jag in ensam inför hela skolan i vit labrock och stora nördiga 3D-glasögon och började förklara att "vi naturare blir ju liksom inte bjudna på fest.. så jag vet inte riktigt vad fest är... men jag har sett folk på tv som dansar, i reklamer... så det är typ vad vi ska göra...tror jag...". Det var så sjukt kul!!! Efter nörduppträdandet tog jag av mig rocken och glasögonen och gav mig in i Lidl-reklamen. De andra reklamerna i vårt nummer var Festis, Mer, Panta Mera, Kavli Räkost och Fredagsmys. Vårt uppträdande borde faktiskt ha vunnit tävlingen! Istället vann N1C, N1D, N2C och N2D med ett nummer där de typ sprang runt som spermier... Men karnevalen var i vilket fall väldigt rolig!! Jag tog 768 foton... :)

Idag var jag, mamma och min lillasyster på Skälbymarknaden. Det var mycket större än jag trodde! Vi var mest där för att vi hade hört talas om det och inte hade så mycket annat för oss. Det fanns massor av stånd där folk sålde lite allt möjligt. Smycken, godis, fårull och björnkorv för att nämna några saker. Vi köpte färska munkar och satte oss på en sten i solen och tittade på folk. Riktigt kul faktiskt!

Nu ska jag sova. Det är skola imorgon, och en hel del kul händer efter skolan. Jag ska ut till Värmdö för att titta på Johnnys skola och sedan ska vi äta tillsammans med några av mina tjejkompisar innan vi tjejer åker till Gamla Stan för att träffa vår gamla klass och starta en kör med dem!
Bless// Johanna

RSS 2.0