I wanna give you something better than anything you've ever had.


Idag har jag varit SkogsMulle tillsammans med Linus! Igår i kyrkan blev jag tillfrågad om jag ville vara med och hjälpa till på konfirmandernas äventyrshelg den här helgen. Självklart sa jag ja! Egentligen skulle min käre pojkvän och hans bästa kompis/min kompis Linus ha varit ett team, men pojkvännen skulle på en avlägsen släktings begravning i Dalarna, så Linus undrade om jag ville hoppa in istället.

Varje år börjar konfirmationen i kyrkan med en äventyrshelg då man går runt i skogen och gör samarbetsövningar, leker lekar och sover i militärtält. För tre år sedan gjorde jag också detta, men i år fick jag hjälpa till istället. Så jag och Linus satt vid en stigkorsning och hade hand om en övning där konfirmanderna fick ett varsitt snöre som var fastknutna i samma plastring. På ringen la vi sedan en tennisboll, och så skulle konfirmanderna hjälpas åt att "doppa" bollen och ringen på fem olika papperstallrikar på marken, utan att tappa bollen.

Eftersom jag och Linus var en halvtimma tidiga till vår station satt vi först och fikade och fotade en stund, innan konfirmanderna kom förbi. Sedan hängde vi med dem och ledarna och grillade hamburgare till lunch. Efter det gick jag och Linus i förväg upp på en ganska stor skidbacke och fotade utsikten. Efter oss kom konfirmanderna som skulle svara på lite olika frågor. Vi hade gärna följt med dem ännu längre, men det började bli kallt och vi var ganska trötta, så vi åkte hem istället. Det var verkligen jättemysigt att få vara ute i skogen en dag, och som tur var tog jag med mig kameran :)
(Inte ens ledare är för stora för att leka)En ganska skön dag, alltså. Imorgon ska jag plugga, och kanske åka in till stan lite.
Bless// Johanna

600

Det här är mitt 600:e inlägg på bloggen! Tyckte att det var värt att uppmärksamma.

Annars går livet på. Skolan, dansen, gymnastiken, pojkvännen, kompisarna, kyrkan; allt rullar vidare (Titta, jag fick använda ett semikolon! Vi diskuterade semikolonets betydelse vid lunchen idag, och jag är ganska säker på att det där är rätt ställe att sätta det. Inte riktigt ett kommatecken, inte riktigt en ny mening. Alltså semikolon ";"). Man skulle kunna tro att jag bara är natur-nörd, men jag har starka inslag av språk-nörd också!

Min kompis Agnes har döpt om onsdag till logistikdag. Åtminstone mina onsdagar. Skola från 8.20-16.10, dans från 17.30-19.00 och till slut gymnastik från 20.00-22.00. Det kräver lite lagom planering, men är ändå ganska kul. Igår var mina danstjejer jätteduktiga! Det kändes som att alla hängde med, och tyckte att det var kul. Jag har en bra känsla inför den här dansterminen.

Idag hade jag det första provet i tvåan! En och en halv timmes skrivning i Matte C är ganska tungt. Trots det kändes det rätt bra. Jag satt 40 minuter med sista uppgiften, men jag löste den! Området var algebra och ekvationer och innehöll bland annat logaritmer, andragradsekvationer och faktorisering. Inget att vara rädd för ;)Jag känner så mycket nu för tiden. Känslor bara sveper runt i någon sorts halvt oordnad karusell. Ibland har jag inte ens en aning om varför jag känner som jag gör. På gott och ont. Egentligen kan jag inte styra över känslorna, men jag börjar upptäcka vad som gör mig riktigt glad. Mina nuvarande bästa tips: vänner och morgonbön. Gärna kombinerat. Att inte känna sig särskilt glad, träffa någon eller några man blir riktigt glad av, och åka därifrån med en varm känsla i magen är helt underbart. Tro mig.Bless// Johanna

Stockholm syndrome and misery is the penalty for love crimes.Man blir som man umgås.

Så sant.

Man måste kunna vara sig själv bland sina vänner.

Också mycket sant.


Hur ska man då göra när självet förändras?

(Rättning: inte förändras - utvecklas.)

När "sig själv" plötsligt är ett lite annat "sig själv" än för ett år sedan.

Utvecklats, alltså.


Svar: Man fortsätter vara sig själv bland sina vänner.

Oavsett hur självet har utvecklats.

Så får det bära eller brista.

Oftast har man ju utvecklats tillsammans.

Man blir ju som man umgås, eller hur?Never looking back at what we've done. We'll say it was love.
Nu när det börjar bli höst blev jag så glad av den här bilden från i somras att jag var tvungen att lägga in den. Vädret nuförtiden är helt vrickat. I morse regnade det så att det ekade i hela huset, sedan blev jag bländad av solen en halvtimme senare, på eftermiddagen regnade det och nu är det klarblå himmel. Man blir ju smått förvirrad.

Å andra sidan var det lite skönt att det regnade i eftermiddags. Jag satt inne och hade oförberett läxförhör i fransk grammatik, men satt vid fönstret. På skolgården var det idrottslektion med fotboll. Helt plötsligt började det regna. Då blev de blöta ute på grusplanen, och jag kunde sitta vid fönstret och känna att jag åtminstone var torr. Att jag kunde läxförhöret gjorde att det kändes ännu lite bättre :)

Nu ska jag göra engelskläxa till imorn. Shakespeares Macbeth ska analyseras! Heja heja!
Bless// Johanna

There's a million reasons why I adore you.


Man kan ha ganska kul i fotoprogram.


If you're looking for love, get a heart made of steel, 'cause you know that love kills.


Så var det gjort! Första körlektionen på bilskolan avklarad! Det var lite läskigt men kul. Jag fick krypköra och köra villaområde för att öva på var jag tittar när jag kör. Det gick rätt bra. Inga olyckor/välta brevlådor/motorstopp. Alltid ett plus :) Nästa lektion är på måndag, så jag får öva lite innan dess. Kanske faktiskt köra någonstans, den här gången?

Dessutom sökte jag ju till skoluppsättningen av Grease idag! Vi var åtminstone 25 personer som sökte! Själva musikalen sätts upp av fyra tjejer i trean, som deras projektarbete. De var jättesnälla vid sökningarna, och applåderade alla som sjöng. Man fick sjunga själv för dem, och sedan kom man in fem och fem och fick dansa lite och iscensätta de sista metrarna av ett sprintlopp i slow motion. Det kändes väldigt bra när jag sjöng, men vi får väl se hur det går.

Imorgon är det dans och gymnastik! Onsdagar är långa dagar, men väldigt roliga. Imorgon har jag dessutom lite sovmorgon.
Bless// Johanna

There has to be something more than what they see.


Så är det beslutat. Jag söker till skolans uppsättning av "Grease" imorn. Önska mig lycka till. Vet inte ens om jag skulle ha tid att vara med där... Men söka måste man ju :)

When you feel like it's all pretend, then you look into my eyes.
Snart är det höst. Ganska mysigt att få klä sig i sköna halsdukar och gosa ner sig med en speciell person.
En speciell person som höll på att göra mig knasig när han och hans bästa kompis spelade synth/elgitarr här hemma så alla grannarna hörde. Dessutom spelade de inte alls samma sak.
Men han är söt ändå :)

If your world should fall apart, there's plenty of room inside my heart.


Jag tror att jag är lite av en tävlingsmänniska. Jag tycker om utmaningar. I torsdags ringde vår pastor i kyrkan och frågade om jag och någon till skulle kunna fixa en dans till idag (söndag). I vanliga fall tar skapandeprocessen avsiktligt lite längre tid än så, men jag blev jättetaggad av utmaningen att göra en bra dans på tre dagar. Så jag pratade med Sara, som blev lika taggad, och vi satte ihop en dans till den svenska versionen av Leonard Cohens "Halleluja" på tre timmar igår. Det mest förvånande var att den blev riktigt bra! Både jag och Sara var på skaparhumör, så vi hittade på massa nya steg när vi ändå höll på. Den här dansen visades sedan upp idag på gudstjänsten till livemusik och barnkör! Rätt häftigt faktiskt.

Jag och Sara har alltså umgåtts en del i helgen. Eftersom pappa var borta med jobbet fredag-lördag, och min lillasyster sov över hos en kompis, sov Sara över från fredag till lördag. Vi hade cafét i kyrkan i fredags, och träffades och övade dans till ungdomsmötet nästa fredag innan dess. Vi kom hem runt tolv, sov till tio och gjorde sedan "Halleluja"-dansen. Idag har vi båda träningsvärk! Men det var jättemysigt att umgås med henne hela helgen! Igår låg vi på golvet i vardagsrummet och skrattade i en halvtimme åt hur våra fötter såg ut om man låg på mage och viftade med fötterna i luften! Hihih.

På tisdag ska jag på min allra första körlektion på bilskolan! Det är lite nervöst. Jag har inte kört på säkert två veckor! Kanske borde ut lite i kväll... Så se upp om ni har vägarna förbi ;)

Nu sitter jag och väntar på att pojkvännen ska vakna.
Bless// Johanna

We dance to the beat of a million charges of endorphine.
Just nu är jag totalt insnöad på Robyns båda "Body Talk"-skivor. Speciell, fantastisk, skön musik som jag blir glad av. Heja Robyn!

I'm gonna love you like I'm indestructible.


Jag sitter just nu och lyssnar på Robyns nya skiva. Den är så galet bra!! Robyn är så cool! Det går inte att sätta en etikett på hennes musik, den är liksom en blandning av dance/pop/r'n'b. Och en massa annat som jag tror att jag vet vad det heter, men jag lämnar det. Förmodligen finns det subtila skillnader mellan det jag skulle kalla för t ex electronica, och det electronica-anhängarna anser vara electronica. Så jag låter det vara.

Av någon anledning känns det som att just nu är den tid då väldigt mycket händer. Och inte bara bra grejer. Den finns en... vad ska jag säga? ...komplicerad situation mellan två av mina kompisar just nu. Och jag har hamnat i mitten. Jag "pratar om det" med båda. De pratar med varann också, som tur är, men det känns som att det finns en del grejer osagda i härvan. Jag vill bara att allt ska bli bra igen. Så jag försöker hjälpa till på min kant :)

Det händer andra grejer med andra kompisar också. Ibland blir jag så irriterad på folk som sårar andra. I just det här fallet tycker man ju att man kan tänka lite före man blir ihop med någon en dag efter att man har träffats, är ihop några dagar och kommer sedan på att man inte hade kommit över sin förra kärlek! Så att folk slipper bli sårade. Nämnde jag att jag är irriterad? Morr.

Själv är mitt största problem kemi. Skolämnet kemi. Jag har lyckats glömma bort hur man räknar ut entalpi, var tvungen att söka på NE för att hitta den kemiska formeln för ammoniumnitrat, och får fel svar på uppgifterna i boken. Däremot var kemilaben igår kul! Kemi är till för labar, inte teoriuppgifter... Åtminstone enligt mig.

Imorgon börjar dansen i kyrkan! Det ska bli kul, men jag kommer behöva ha två grupper just imorgon. Sara, som är huvudledare för den minsta gruppen, ska på skolans insparksfest. Så jag och fyra debuterande hjälpdansledare ska hålla koll på mellan 20 och 35 barn! Det kan gå hur som helst! :) Men efter det har jag ju gymnastiken! Längtar!

Bless// Johanna

Till the morning sun, you're mine.
Visst doftar det sommar? Min lillasyster la sig faktiskt och solade lite i lördags. Men sedan började det blåsa.

Det är väl nu man ska sammanfatta sommaren?

Jag kommer minnas USA, förstås. Värmen, familjen, de typiska amerikanska brevlådorna med små flaggor och New York.

Jag kommer minnas sommarkvällarna och sommarnätterna. När vi satt vid min lågstadieskola och åkte rutchbana. När du följde mig hem mitt i natten.

Jag kommer minnas känslan av att vara fri och inte behöva tänka på någonting alls.

En bra sommar, med andra ord.

Bless// Johanna

Seven days ahead. For a week I stay in bed. And everything I see is you, my sweet mystery.

Igår var det karneval! Det var helt fantastiskt roligt! Det allra roligaste (förutom att spela upp vårt karnevalsbidrag) var när hela skolan på 1200 pers tågade till Södra Latins gymnasium och ropade "Det e vi, som e, KUNGSHOLMEN" på deras skolgård. De är något av våra ärkerivaler, så det var skoj! Tyvärr vann inte min klass karnevalen, men vi fick specialpris för vår utklädsel till bl a Rohanryttare ur Sagan om Ringen och vår gaffeltruck i kartong!

På kvällen igår var jag i kyrkan. Våra ungdomsfredagar startade igår, och vi hade besök av en ungdomsgrupp från Norrtälje. Först var det lite samling och sedan hängde vi i cafét och lekte lekar hela kvällen. Galet mysigt!

Idag har jag inte gjort något alls. Jag har blivit förkyld, så idag har jag suttit i soffan, legat i sängen samt spelat lite lugna spel på Wii Fit. Det var skönt med en slapp dag :)

Imorgon åker pojkvännen iväg på "träningsläger" som jag kallar dem. Han åker en vecka med skolan och övar på allt vad de inte kan öva i hufvudstaden, så jag ska träffa honom imorgon innan de åker. Annars blir imorgon också en slappardag. Det är man värd, tycker jag!

Bless// Johanna

Live high.

Imorgon kl 13.00 kommer jag ha på mig (i ordning):

- svarta leggings
- svart linne
- beiga trekvartsbyxor
- beige/brun t-shirt
- svart stormaskig sjal ("ringbrynja")
- ett grönt lakan knutet över axlarna ("mantel")
- en tofs mitt på huvudet
- aluminiumfolie över hela huvudet ("hjälm")
- tjocka grå benvärmare på underarmarna ("armskydd")
- ett plastsvärd i handen
- eventuell krigssminkning

Jag säger bara: KARNEVAL! :)

Bless// Johanna

RSS 2.0