The sun will come on through, it's gonna shine for you 'cause I adore you.


Dan efter annandan efter annan dag.

Egentligen är julen inte över. Julen varar än till påska, eller hur? I vilket fall har jag haft en mysig jul så här långt. Jag, mamma, pappa och min lillasyster firade jul hos pappa med mat, musik, klappar och allmänt lugn stämning. Bland presenterna hittade jag en externblixt till min kamera, supermysiga tofflor och de första två Harry Potter-böckerna på franska :) Det var jättemysigt att bara vara med hela familjen. På juldagen såg vi tre filmer (varav två där Robert Pattinson antingen spelade eller fanns med i bakgrunden) och tog det allmänt lugnt.

Förutom julfirandet har jag inte gjort så mycket. Man blir så seg på julen. Men igår var jag, mamma och min lillasyster ute på våra kusiners landställe och umgicks. Det var väldigt trevligt, det också. På kvällen åkte jag och Pontus in till stan för att fota. Vi hann vara i stan i ungefär en halvtimme innan det var dags att åka hem igen! Men vi fick ett par foton, och sedan följde han med hem och åt cheesecake och tittade på film. En rolig kväll, med andra ord. Speciellt när han blev beroende av Angry Birds på Ipaden... :)

Idag har jag, mamma och min lillasyster varit och tittat på Narnia - Kung Caspian och skeppet Gryningen. Den var jättebra! Mysig, spännande och rolig på samma gång. Fantastiskt sätt att tillbringa två timmar av sitt jullov, helt enkelt.

Nu ska jag ta det lugnt och fortsätta njuta av ledigheten.
Bless// Johanna

I'm gonna love you like I've never been hurt before.
Vintervy från Norr Mälarstrand och min lillasysters julshow. Minnen från lucia, kan man lugnt säga.

Från och med du.

Underligt hur den låten förföljer mig överallt. Jag blir så glad varje gång jag hör den, för det enda jag kan tänka på är när jag och Filip sjöng duett till den klockan halv fem på morgonen. Ett av mina mer knasiga minnen... Sen råkar ju låten vara ganska bra också :)

Imorgon är det julafton! Det är helt knäppt. Visserligen har det varit snö sedan slutet av november, lucia är avklarat, alla mina julklappar är inhandlade och jag och pappa har brottats med granen idag, men det känns ändå lite skumt. Fast kul! Känslan är att det kommer bli en mysig jul. Det bästa med julen är att ge bort julklappar. Jag blir verkligen glad när jag ser min paketgömma och vet att de som ska få klapparna kommer bli jätteglada. Att jag dessutom älskar att slå in paket gör ju inte saken sämre. I år är paketen ganska traditionellt inslagna, men förra året slaktade jag bland annat gamla noter till julsånger för att pryda inslagningarna...

Jag måste få berätta om vår gran också. Pappa köpte en kungsgran idag, och den är också en kortis! För er som inte är del i internskämtet: förklaring. Jag är kort. 161,8 cm för att vara exakt. Mamma är typ 169 cm, pappa är typ 175 cm och min lillasyster är 161 cm. Vi är en kort familj, vilket speciellt mina klasskompisar skojar om. Filip brukar "trösta" mig med att jag åtminstone inte behöver böja på benen i badkaret... Därför tycker jag att det är helt underbart att vår julgran är sisådär 185 cm! För att kompensera är den hyfsat vid, men ändå! Granen är del av vår familj på riktigt :)

Nu ska jag eventuellt julstäda lite till.
Bless// Johanna

Maybe he won't find out what I know: you were the last good thing about this part of town.


Äntligen jullov! Som jag har längtat och behövt det! Nu ska jag bli helt frisk i både hostan och benhinneinflammationen. Så det så.

Idag var det vinteravslutning. Vi sjöng lite och rektorn höll det kortaste talet i världshistorien! Det var allvarligt tre minuter långt och bestod i princip av "ni har jobbat hårt, ha en god jul så ses vi taggade till nästa termin". Som kompensation höll rektorn för den engelska sektionen ett 20-minuterstal om astronomi. Ganska intressant, men för långt för att de flesta skulle hänga med.

Efter avslutningen gick jag och Disa på stan. Jag fotade lite, vi åt lunch och jag handlade mina sista julklappar! Den allra sista fick jag besöka tre butiker i samma kedja för att få tag i, men det är den värd. En av mina bästa julklappar någonsin! :)

När jag kom hem tittade jag på Nobelföreläsningen i fysik. Det var jätteintressant! Speciellt när man som naturare är lite insatt och kan förstå vidden av deras upptäckter. Ett meterbrett stycke grafen av ett enda lager kolatomer, det är fantastiskt!

Nu ska jag tygla naturaren. Ikväll har min lillasyster julshow med sin skola. Det ska bli jättekul att titta på!
Bless// Johanna

Dance with me, take a chance with me.

Jag var både uttråkad och rastlös. Så en ny design blev min räddning :)

(Syns den inte, tryck på f5!)

Bless// Johanna

My heart's in a mess.

Så var man klar med matte C! Det stora nationella provet som har hängt över oss som ett litet moln sedan oktober är nu borta. Och det gick jättebra! Visserligen var en av mina motiveringar lite luddig (i stil med "och eftersom den linjen går där så kan det inte gå någon annan linje där och då blir a<0"), men resten kändes riktigt bra! Två och en halv timme tog det, så det var rätt skönt att vi hade hela fyra timmar på oss. Man kunde ta det lugnt, fundera ordentligt, äta lite och slappna av.

Efter provet åt jag lunch med min kompis Tone. Jag hade tänkt åka hem eftersom det kändes lite ledsamt att sitta ensam i matsalen och äta lunch, men när jag skulle gå var Tone precis färdig. Så då åt vi tillsammans :) Sedan gick jag och köpte ett par små julklappar och åkte sedan hem. Nu ska jag skriva en engelskuppsats och dricka te.

Bless// Johanna

What was found is lost again.

Jag har en bra och en dålig nyhet. Egentligen är jag sprängfylld av nyheter, historier och händelser, men jag fokuserar på dessa två.

Bra nyhet: Hostan har blivit mycket bättre! När jag väl hostar låter jag döende, men jag hostar bara ett par gånger per dag! Det är så sjukt skönt att kunna andas igen.

Dålig nyhet: Hostan har ersatts av yrsel. Jag har ingen aning om var den kommer ifrån, men de senaste dagarna har jag haft svårt att stå upp länge och gå rakt fram samtidigt som jag tittar åt ett annat håll. Dessutom blir jag illamående om jag rör på huvudet för mycket. Det kan bero på att jag inte har ätit tillräckligt (ingen aptit alls), inte druckit tillräckligt eller fått för lite frisk luft, jag vet verkligen inte. Men nu ska jag försöka sitta upp en stund och plugga matte. Det värsta med nationella provet imorgon blir nog inte att sitta och skriva det, det blir att ta sig till skolan. Jag funderar på att övertala pappa att skjutsa mig, men det kommer förmodligen bli så att jag biter ihop och tar mig dit på vanligt sätt ändå.

Det har inte hänt så mycket annars, jag har sett halva första säsongen av Glee. Det är verkligen en helt fantastisk serie. Man blir så glad!

Bless// Johanna

Let your memories grow stronger and stronger, until they're before your eyes.


Jag tror att sjukdomen börjar infiltrera mina tankar också. Förutom hosta, snuva, feber, allmän dåsighet, oförmåga att sitta upp under längre tid, hög puls och darriga händer börjar jag tänka. Just nu kan jag inte föreställa mig hur jag ska kunna bli frisk. Jag tror inte att jag någonsin har varit så här sjuk.

Imorgon kväll blir det en skojig kombination av mediciner. Morfin, astmamedicin och Alvedon. Men det är julfest och jag saknar alla så mycket att jag inte kan stanna hemma.

Nationella provet i matte C på måndag blir spännande. Jag är mest rädd att jag kommer störa alla andra med hostningarna.

Ursäkta stämningen på inlägget, men en blogg är till för att spegla själen, eller hur?
Bless// Johanna

We dance to the beat of false math and unrecognized genious.


Lucia är verkligen alla körsångares högtid. Igår gjorde min klass sammanlagt tio luciatåg. Eftersom vi delade upp oss i halvklasser behövde alla inte gå tio lussetåg, men jag gick ändå sex stycken. Det var kul men jobbigt. Speciellt jobbigt var det att få ur stearinet ur håret när man hade varit lucia. Min kompis hade stått i fyra timmar när hon kom hem och petat ur alla små stearinpärlor. Som tur är sjöng vi så grymt bra, och tjänade hyfsat mycket pengar till klasskassan. Sisådär 50 000 kr.

Idag var dock alla löjligt trötta. Jag är inte helt säker, men jag kan ha somnat på kemin. Det var skönt att ha kort dag och sluta klockan två. Att franskan i morse inte heller var så jobbig var underbart!

Så ikväll blir det i princip middag, muffinsbak och sängen.
Bless// Johanna

Your love is a symphony, all around me, running through me. Your love is a melody, underneath me, running to me.
Saker skulle definitivt kunna vara bättre. Fram till i natt trodde jag att uttrycket hosta tills man spyr bara var ett uttryck. Jag har inte tränat gymnastik på två och en halv vecka. Jag har inte varit i kyrkan på fredagssamlingarna på två veckor. Det finns så mycket folk som jag saknar för att jag inte har varit på dessa saker. Och nu måste jag vara tyst på luciakonserterna i Globen imorgon. Dessutom missar jag när mina danstjejer visar upp den senaste dansen i kyrkan imorgon, för att jag ska stå i en stor arena bland 1100 sångare och vara tyst.

Gnäll.

Men jag har en tröst. Efter alla luciakonserter imorgon och på måndag kan jag göra precis vad jag vill och totalt strunta i hur jag mår. Då finns det inget jag måste vara frisk till. Inget som gör att jag inte får träna eller gå ut och fota, inget som stänger mig inne.

Förutom nationella provet i matte C.

Och julen förstås, då vill man ju vara frisk.

Och nyårstjejkvällen hos Disa.


Kanske ska bry mig lite om hur jag mår då.

Lite.

Och fortsätta be att jag ska bli frisk.

Nu ska jag stryka mitt lucialinne.
Bless// Johanna

Just forget the world.

Idag har varit blandad. Igår kväll hostade jag så mycket att jag trodde att jag aldrig skulle somna. Men efter en timme lyckades jag faktiskt. I morse hostade jag också. Jag åkte till skolan, klarade av att inte säga ett ljud (stor bedrift, tro mig!) och bad om att få sitta i ett annat rum och skriva fysikprov för att inte störa resten av klassen med hostandet. Provet gick helt okej, sedan försökte jag vara tyst igen, hostade nästan upp luftstrupen och åkte hem till mamma. Här hos pappa gör vi om badrummet, så det är hantverkare här på dagarna och trots att hantverkaren i fråga är min kompis pappa så är hela yrkesgruppen lite läskig. Därför åkte jag till mamma. Där drack jag fyra koppar te, skrev på en engelskuppsats, tittade på skidskytte och utdelningen av Nobels fredspris och åt lunch. Sedan åkte jag till pappa och nu ligger jag i sängen och löser sudoku.

Underbart detaljerad beskrivning av min dag, men vissa dagar är sådana.

Igår hade jag körlektion. Jag hade inte kört något sorts fordon över huvud taget på två veckor, så det var lite skakigt i början men gick i övrigt bra. Bortsett från motorstopp när jag skulle ut från macken. Att hosta bakom ratten var lite läskigt, men igår var hostan inte lika illa som idag så det gick bra.

Imorgon ska jag ligga i soffan och titta på skidskytte. Hela dagen. Egentligen skulle jag åka till andra sidan stan och titta på min kompis Filips gympauppvisning, och jag hade verkligen sett fram emot det, men jag måstemåstemåste bli frisk till måndag (helst söndag, men det kommer inte hända). På måndag är det lucia och jag ska ta ton och jag vet inte om jag har noter och vi ska vara halvklass så jag måste sjunga och lite halvpanik sådär. Alltså ska jag se på skidskytte hela dagen imorgon.

Och jag är helt seriös också. Jag älskar att titta på skidåkning! Det är så skönt att titta på folk som är aktiva och duktiga och flänger runt medan man själv sitter i soffan och inte behöver röra sig en millimeter. Om man vill kan man lösa korsord eller läsa en bok eller så samtidigt som man tittar. Superskönt!

Ikväll ska jag se Idolfinalen. Inte för att jag är ultraintresserad utan för att jag inte kan gå till kyrkan. Jag saknar alla! Men nästa fredag är det julfest, då ska jag gå! :)

Bless// Johanna

Den tomma stolen.

Jag sitter just nu och tittar på utdelningen av Nobels Fredspris. Man blir helt tagen. Det är så overkligt att tänka sig, här i det trevliga lilla landet Sverige, att det finns platser på jorden där man inte får säga vad man tycker.

Varje dag åker jag förbi en stor mur där någon har klottrat "ner med alliansen". Att årets Fredspristagare, kinesen Liu Xiaobo, fått 11 år i fängelse för liknande uttalanden är svårt att greppa.

Vilket mod det måste krävas att stå så fast vid sina åsikter att man inte bara tar emot långa fängelsestraff, utan också gör det och säger rakt ut "jag känner ingen fiendskap och inget hat mot någon av dem som anklagar och trycker ner mig".

Jag skulle vilja vara sådan.

En dag ska jag vara hos dig för evigt.

De senaste dagarna har jag lärt mig en del om mig själv och några runt omkring mig. Jag har upptäckt att jag kan göra saker som jag inte visste eller kunde föreställa mig att jag skulle kunna. Bra saker och mindre bra saker. Och jag kom ut på andra sidan relativt oförändrad.

Min nyligen återfunna dagbok från mellanstadiet vet mer. Den kunskapen kommer stanna mellan de rosaglittriga pärmarna med en blomkorg på.

Men det är avslutat nu. Även om "avslutat" kanske inte är riktigt rätt ord, är det det bästa sättet att beskriva beslutet som tagits.

Nu ska jag fortsätta fokusera på det som är viktigt: Gud, kärleken, vänskapen, skolan.

Jag ska inte ge upp.

För kärleken besegrar allt. Alltid.
Seven days away, I think I thought I heard you say, "Where I want to be is with you, my sweet mystery".
Den här veckan har varit smått galen. Jag har åkt sammanlagt tio timmar i buss för att repa (måndag) och ha konsert (torsdag) i Gävle. Det var väldigt kul, men en så stor grej får ju konsekvenser. I tisdags var jag så trött att jag mådde illa och blev tvungen att åka hem, i onsdags behövde jag sova och gick därför inte på träningen och i fredags var jag, min lillasyster och vår kompis Sara här hemma och tittade på film istället för att vara i kyrkan. Jag var helt enkelt för trött.

Efter allt detta borde jag kanske ha sovit mer än fem timmar i natt. Men jag, Gustav och Gordon sov över hos Filip och då är det svårt att sova. Vi plus Agnes hade jobbat på Filips föräldrars fest för deras vänner och vänners vänner, och festen slutade klockan 01. Agnes åkte visserligen hem vid midnatt, men vi andra var kvar och höll ordning på borden, diskade och plockade tomflaskor tills det slutade. Sedan åkte vi hem till Filip, åt lite och låg i våra sängar och pratade till halv fem på morgonen. Kanske inte det smartaste, men det var så mysigt att det var värt det :)

Imorgon ska vi repa i Globen inför luciakonserterna på söndag! Det ska bli jättekul.
Bless// Johanna

RSS 2.0