No one can get in the way of what I feel for you.

Nu börjar det kännas att veckorna flyter in i varandra igen. Helgerna går fort och vardagarna går nästan ännu fortare.

I lördags var jag ju hos Disa på 18-årsfest. Det var så sjukt mysigt! Vi var 16 stycken som åt otroligt god mat, lekte lekar, pladdrade och skrattade hela kvällen. Bland annat lekte vi Djungeltelegrafen, och det finns numera ett antal internskämt på det ämnet. Jane och en val från Norrköping, behöver jag säga mer? ;)

Igår la jag pussel, tittade på sport och träffade min kompis Pontus. Han fick mig att se mitt första avsnitt av den väldigt roliga serien Solsidan medan vi åt cupcakes hemma hos mig. Det roliga med Pontus är att hur man än mår så mår man alltid lite bättre av att träffa honom. Jag är inte säker på att jag har sagt det till honom personligen, men så är det :)

Jag hade lite tur i oturen idag. Eftersom min lilla spricka i revbenet fortfarande inte har blivit bättre var jag inte med på idrotten i skolan. Så jag fick sitta och titta på medan resten av klassen slet som djur för att ta sig igenom ett hoppreps-fysprogram. Lite skönt att slippa det om jag ska vara ärlig. Men nu för en stund sedan när jag och min lillasyster gjorde dans till vår dansgrupp märkte jag varför jag inte ska träna. Till och med de små rörelserna jag gjorde kändes i bröstkorgen. Ledsen.


Från min nattliga tågresa förra veckan. Jag älskar fötterna i vänstra kanten!


Nu ska jag sova. Om allt går som planerat (sällsynt) ska jag träffa pojkvännen imorgon! Han har ju varit bortrest och sjuk och allt möjligt, så det var ett litet tag sedan jag träffade honom. Alldeles för länge, tycker jag ;)

Bless// Johanna

Jag skulle unna mig att drömma hundra mil genom Europa om en främling lika tillitsfull som du.



Jag och en kompis kom igår fram till att det är fyra veckor kvar till sportlovet. Det känns ganska skönt att det inte är längre. Och innan dess ska det hinnas med en hel del kul grejer. Något av det mest spännande kommer bli klassens soaré torsdagen den 10:e februari. Alla som vill är välkomna till skolans aula kl 18.30 för en liten uppvisning av vad vi gör i klassen! Dessutom ska jag på flera konserter, ha friluftsdag och bli hel i kroppen.

I kväll ska jag på min kompis Disas 18-årsfest! Det ska bli jättekul, och jag ska alldeles strax iväg och köpa hennes present :)

Annars har veckan varit väldigt skön. Studiedag i måndags och halva tisdags, dans i onsdags, middag hos farmor och farfar i torsdags och två och en halv lektion i fredags. Eftersom vi inte hade någon lärare på kören var vi fem stycken som var där och övade lite stämmor, och sedan åkte vi hem kl 12.40. Men vi var som sagt där på halva lektionen, vilket var mer än resten av klassen kan säga ;)

Nästa vecka kommer också bli rätt bra, med i princip inga läxor och pojkvännen hemma från träningsläger igen.
Bless// Johanna

I would gladly hit the road, get up and go if I knew, that someday it will bring me back to you.


Idag har varit en viktig och ganska jobbig dag. Det började med att jag vaknade när klockan ringde och insåg att jag egentligen skulle haft matte, inte sovmorgon. Så imorgon bitti måste jag gå på matte istället för morgonbön. Sedan satt jag minst 15 minuter i skolan och försökte kommunicera med min fysiklabrapport på sju sidor där det hade blivit något knas med tabellerna. På kören hade jag något skumt i halsen så att jag varken kunde sjunga särskilt högt eller vackert. En av mina bästa kompisar kom inte till skolan, pojkvännen är nånstans långt bort inåt landet, musikteoriprovet innehöll ackord som bara blev sjuka oavsett vad jag gjorde, jag och Sara fick stressa till dansen, jag fick inte dansa på dansen (fast barnen var faktiskt väldigt mysiga ändå), jag hade huvudvärk när jag kom hem och jag glömde bort att man inte ska rosta rostbröd när man ska använda det som hamburgerbröd.

Så jag tog en lång varm dusch, tittade på Glee, drack hallonte och tröståt min lillasysters fantastiska sockerkakscupcakes med rosa sockerstinn frosting. Det blir man ganska rejält mycket gladare av.

Dessutom har jag tagit ett stort steg nu i kväll! Jag har skickat in min första riktiga jobbansökan (om sommarjobb), komplett med CV, personligt brev och mina betyg från ettan! Det känns bra men läskigt. Nästa vecka ska jag ringa dem och se om de är intresserade :)

Nu ska jag borsta tänderna noga efter allt socker och gå och lägga mig. Förhoppningsvis blir imorgon bättre än idag.
Bless// Johanna

Don't be afraid, it will all be okay, you see there's plenty of parachutes to go around.




Tågresa hem klockan halv tolv från Tim Burton-filmkväll. Tur att jag för en gångs skull hade kameran med mig när jag verkligen ville ha den!

I need your breath in my lungs tonight.

Igår kväll var jag kulturell! Jag, mamma och lillasyster var på Tyrol och såg Viktor Rydbergs Gymnasiums uppsättning av Cabaret, där vår kusin spelade strippa på Kit Kat Klub. Det var så sjukt bra att man trodde att det var en professionell musikal! Otroligt häftigt, och eftersom jag inte har sett Cabaret tidigare kändes det bra att ha sett den.

Jag var ju ute och körde bil igår. Det gick bra, men var ganska nervöst. Pappa föreslog att vi skulle åka förbi ett område med sjukt stora affärer, massor av folk och fruktansvärt dålig trafikplanering. Men jag tog mig igenom kaoset! Dessutom åkte vi till kiosken och hämtade ut min nya kameraväska som jag hade beställt från Cyberphoto.se. Den är grymt proffsig, och jag är överlycklig :)


Idag har jag varit i kyrkan, och haft två planerings-/inspirationsmöten efteråt. Och imorgon är jag LEDIG! Som mamma brukar säga: skadeglädjen är den enda sanna glädjen. Hihi.

Bless// Johanna

As the world keeps spinning round, you hold me right here right now.


Jag kan inte riktigt säga varför, men det här känns som en av mina mer efterlängtade helger i livet. Hela klassen var av någon skum anledning jättetrötta igår, och alla bara väntade på helgen. Vilket i och för sig skulle kunna bero på att vi har långhelg! Måndag och halva tisdag är vi lediga från skolan! Så fantastiskt behövligt!

Lite extra behövlig blir vilan eftersom jag är skadad. Skolläkaren sa att jag med största sannolikhet har en liten spricka i ett av revbenen i bröstkorgen. Bör ta två till tre veckor att läka och under den tiden får jag inte träna. Ska jag vara ärlig är nog avsaknaden av träning värre än själva smärtan när jag rör mig på vissa sätt. Men tre veckor är ju faktiskt inte en absurt lång tid, så jag kan nog klara mig :)

Nu ska jag ut och köra bil!
Bless// Johanna

Smärta är bara svaghet som lämnar kroppen...

...åtminstone enligt min högstadiekompis. Det låter fint när man har ont, och peppar i cirka fem minuter innan man kommer ihåg att man har ont. Och jag har ont. Överallt. Kroppsdelar som inte gör ont: huvudet och händerna. Resten är ömt, skadat, träningsvärkt (?), överansträngt eller sträckt. Allt på grund av gymnastiken. Jag, Filip och Tone tränade ju i söndags, och det var så sjukt kul! Trampolinerna i Enskedehallen var grymt bra och vi flög som vantar i vinden. Tyvärr blev benhinneinflammationen ganska mycket värre, dubbelvolten misslyckades ganska rejält och nu har jag tydligen överansträngt höger vad. Någon som har en rullstol att låna ut?

Dessutom var jag ju med på idrotten igår. Vi spelade basket och det gick riktigt bra, men självklart hade jag ont i benen efteråt. Idag var jag hos skolsyster och bokade en tid hos skolläkaren på torsdag. Vi får väl se hur det går.

Annars har jag gått i skolan och pluggat. I söndags bakade mamma baguetter, och igår bakade hon och min lillasyster muffins, så vi äter bröd hela kvällarna! Galet gott med te till :)

Imorgon börjar dansen i kyrkan igen. Vi får väl se hur mycket jag kan dansa, men jag vet att jag inte ska på gymnastikträningen efteråt. Helt dum får man ju inte vara.

Bless// Johanna

Den där blicken som får mig ur balans.

Jag har blivit lite fäst vid den här låten på sistone. I vanliga fall är varken Lars Winnerbäck eller Miss Li riktigt min typ av sångare, men Om du lämnade mig nu är faktiskt riktigt bra! Jag lyssnar ju helst på texten i en låt, och den här texten är sådär perfekt abstrakt-men-ändå-talande. En annan som gör sådana texter är min lilla kärlek Jason Mraz.

Just nu förbereder jag mig för att åka och träna gymnastik igen. Jag, Filip och vår kompis Tone har bestämt att vi ska träna tillsammans idag! Jag är jättetaggad! Problemet är att jag har rejäl träningsvärk i magen och låren från igår, så det kommer bli en spännande träning idag. Men jag ska göra mitt bästa :)

Bless// Johanna

I need you now.





Så här kan det gå när ungefär 20 ungdomar tillbringar en underbar, snöig fredagskväll i en pulkabacka i en Stockholmsförort. Jag kommer minnas det länge!

We're shooting deep into space, and the lasers split the dark.


Första veckan i skolan avklarad! Det känns bra. Igår eftermiddag gick jag, Agnes och Disa och fikade en kortis för att fira att vi hade klarat första veckan i skolan, och att vi hade gjort det där kemiprovet som hängt över våra huvuden sedan november. Själva provet kändes faktiskt rätt bra. Det var mer resonera och mindre räkna än vad vi hade befarat, men det faktum att vi hade 90 minuter på oss och hela klassen satt kvar efter 80 minuter säger en del om hur stort prov det var. Men nu är det över!

I veckan har jag annars inte gjort så mycket. Plugg, läxor, uppsatser, höghastighetsläsning av Brott och Straff för att bli färdig till torsdag (vilket jag lyckades med) var väl veckans melodi. Men igår avrundades allt det med supermysig ungdomskväll med kyrkungdomarna! Vi åkte pulka, grillade korv och lekte maffia (det sistnämnda inomhus) hela kvällen. Det var verkligen ett helt underbart sätt att avsluta veckan. Dessutom fick jag öva mig i att fota med externblixten!

I morse gick jag som vanligt upp 07.10 för att träna gymnastik, och jag lyckades faktiskt med handvolten! Jag var riktigt riktigt glad! Träning överhuvudtaget gör mig glad, och när man ser resultat blir det ännu bättre. En liten kul grej var att en av killarna i gruppen påpekade att när jag sprang på mattan för att göra en handvolt hade jag ett stort leende på läpparna! Det har jag inte tänkt på, men jag blev inte helt förvånad över att jag gör så. Det blir så när man tycker om något väldigt mycket.

Idag ska jag och min lillasyster göra en dans till vår dansgrupp, som börjar på onsdag.
Bless// Johanna

Measure your life in love.

Så var man officiellt tillbaka i skolan. Det var inte så illa som jag hade trott. Dels för att lektionerna var ganska sköna, och dels för att alla i klassen verkade glada att se varandra igen. Visserligen fick vi en labrapport i läxa, men den har vi två veckor på oss att skriva så det var inte så farligt.

Dessutom har jag träffat massa trevligt folk idag. På väg till skolan fick jag sällskap av min kusins fästman (de gifter sig i sommar!), och på väg hem sprang jag in i min käre pojke! Han hade bråttom till jobbet, men ett par pussar fick jag ändå :) Och så har jag självklart träffat hela klassen.

Men lite sömnig måste jag erkänna att jag är. Det känns som att det blir tidiga kvällar den här veckan.
Imorgon ska jag och Disa stanna i skolan och plugga kemi inför provet på torsdag. Tur att sällskapet definitivt överträffar uppgiften...

Bless// Johanna


Min morgonvy, som jag fick komma tillbaka till idag.

Hold on to that feeling.

Egentligen skulle man kunna säga att jag redan har börjat skolan. Det känns nästan så. Provet igår gick faktiskt bra. Jag pladdrade på franska, och det kändes bra. Jag tror till och med att jag böjde nästan alla verben rätt!

Resten av gårdagen pluggade jag på massa annat. Jag skrev en bit på engelskuppsatsen, läste kemi och svenskroman. Dessutom tittade jag och familjen på Let's Dance. Jag kommer förmodligen inte se något mer av det eftersom fredagkvällarna i kyrkan börjar nästa vecka och det ska mycket till för att jag ska missa en fredagkväll :)

I morse tränade jag! Vi var fyra stycken plus tränaren, så det blev en intensiv träning. När vi är ganska många blir det alltid kö till framför allt trampolinen, och då hinner man ta igen sig lite medan man väntar. Idag var det ju ingen kö alls, men å andra sidan hade vår tränare tid att verkligen hjälpa alla och instruera. Sträck-halven gick bättre. Dessutom lärde jag mig en ny teknik för att skruva, och det var så mycket lättare! Så vi hade väldigt kul.

Om en stund ska jag, min lillasyster och våra kompisar Sara och Tobbe ut och åka pulka! Vi har ju inte direkt brist på snö... Igår fick jag och pappa kämpa för att få in bilen på garageuppfarten eftersom framhjulen fastnade i snön och varken kom framåt eller bakåt. Men efter en mindre misshandel av en gammal trasmatta (under däcken) och en knuff från mig fick vi loss bilen. Man känner sig lite häftig när man har puttat på en bil så att den flyttar sig.

Just nu tittar jag på skidåkning.
Bless// Johanna

I've been keeping my hopes unbroken.

Det känns lite jobbigt att jullovet snart är över. Det har varit så skönt och behövligt, och jag har så mycket att göra inför skolstarten att jag skulle behöva en vecka till. Men det får gå ändå.

Idag har jag träningsvärk i skuldrorna och lite i axlarna. Det kommer förstås från gymnastiken igår. Jag måste verkligen ta med mig kameran dit någon gång! Igår övade jag på att min sträck-halv skulle vara just sträckt,  för just nu är den lite halvböjd. Men jag hade inget emot att köra tio stycken efter varandra, och springa fram och tillbaka till trampetten. Det är en så underbar känsla att flyga genom luften i hoppet och känna att man vet precis var man är och vad man ska göra. Om man dessutom landar på fötterna kan man hoppa hur många gånger som helst. Åtminstone tills man är så trött att man inte kan ta sig upp från mattan ;)

Igår byggde jag och min lillasyster en snögumma! Eftersom det var nästan nollgradigt trodde vi att det var kramsnö, så vi gick ut för att bygga något fint. Nu var det inte så mycket kramsnö, men tillräckligt för att göra en snöhög och ett huvud och få det att se ut som en gumma. Dessutom fick hon en halsduk som jag stickade för flera år sen! Bild kommer senare. Vi hade väldigt kul i snön!

Imorgon ska jag skriva det där franskprovet... Jag har inte ens tittat på franskboken än. Kanske ska göra det idag.
Bless// Johanna

Take what is left of me, make it a melody.


Kemiplugg är kuuul. Speciellt när man har glömt sin grafräknare i skolan och måste göra alla beräkningar i huvudet eller på mobilen som inte ens kan upphöja i negativa tal. Morr.

I'm gonna fix the world up for you.

Åh vad jag älskar lov! Jag håller med min kompis Filip: lovet borde vara ett par månader till. Fast då skulle jag förmodligen äta så mycket godis, snacks och kakor att jag skulle spricka. Så det kanske är lite tur att skolan börjar på måndag.

Men det är ju så skönt att kunna gå och lägga sig när man vill, vakna när man vill (innan 11.00 då mamma väcker oss) och göra vad man vill. Idag var jag och lillasyster hos farmor och farfar på lunch. Vår pappas kusin var också där, och det var första gången vi träffade henne sen vi var så små att vi inte minns det. Efter det träffade vi mamma och gick och spelade bowling. Det gick faktiskt förvånansvärt bra! Och inga brutna naglar heller ;) När vi kom hem spelade jag och lillsyrran Mario Bros Wii i cirka två timmar, och sedan såg vi på Snövit. Väldigt skön dag, med andra ord.

Fast det där med att göra vad man vill är inte riktigt sant. Imorgon måste jag plugga. Jag har en uppsats att skriva, en roman att läsa, ett kemiprov att förbereda och en franskuppsats som ska skrivas på fredag i skolan. Jippie. Men måste man så måste man. Jag gör det hellre nu i lugn och ro än första veckan i skolan då allt är tillräckligt jobbigt. Önska mig lycka till imorgon!

Bless// Johanna

Victorious.

Nytt år. På nyårsnatten försökte jag, Agnes och Disa (på vår tjejkväll, det absolut mysigaste sättet någonsin att fira nyår!) sammanfatta 2010. Det var svårt, men för min del såg 2010 ungefär ut så här:

- Nyår i Västerås
- Plugg
- Underbart sportlov i Kittelfjäll
- Gymnastikträning efter 6 års uppehåll
- Första året i gymnasiet avklarat!
- USA i drygt fem veckor på sommarlovet
- Det läskiga andra året på gymnasiet började
- Plugg
- Fullproppat lucia och sjukdom
- Nyår med världens bästa tjejer :)

Plus förstås ett underbart år med pojkvännen, nya kompisar, gamla kompisar och familjen. Jag tror att jag har lärt mig en hel del. Jag har upptäckt saker om mig själv, andra människor och världen i allmänhet. Det har varit ett roligt, ansträngande, kärleksfyllt, omvälvande och påfrestande år.

När jag ändå är igång med listor kan jag lika gärna skriva ner utsikterna för 2011.

- Sportlov i Kittelfjäll igen, med nytt och gammalt folk
- Plugg upp över öronen
- 18-årsdagen!
- Körkort!
- Konsertresa till Tyskland
- Kusinens bröllop!
- (Förhoppningsvis) massa trevliga 18-årsfester
- Sommarjobb?
- Sluta tvåan och börja trean!
- Projektarbete
- Vänner, pojken, familjen, dans, gymnastik, sång, kyrkan och allt annat som gör livet så underbart!

Jag önskar alla ett riktigt riktigt fantastiskt sprakande 2011!
Bless// Johanna


RSS 2.0