I have two boyfriends: Ben and Jerry

Mm... Sitter just nu i sängen och käkar Ben&Jerry's Baked Alaska! Så sjukt gott! Jag älskar verkligen B&J. Det är så sjukt god glass att man skulle kunna smälla av. När jag var på läger förra året åt jag nästan en hel burk på en kväll... :) Det var i och för sig Cookie Dough, men ändå. Baked Alaska är deras senaste smak, vaniljglass med vit choklad och marshmallows! Visst vattnas det i munnen? Namnam!

Idag har jag, mamma och min lillasyster varit i Kista Centrum. Vi var och shoppade lite och tittade på bio. Vi såg "Disco-daggarna" :) Den var så sjukt mysig! Den handlar om en daggmask som inser att maskarna är lägst stående av alla djur och bestämmer sig för att starta ett disco-band och ställa upp i insekternas stora Melodifestival. Visst låter det sött? Storyn var väl inget scoop, men musiken var så fruktansvärt bra! De spelade massor av gamla 70-talshits, sjungna av bland annat Danny från EMD i huvudrollen! Medelåldern i salongen var väl mellan 5 och 9 år plus mig och min 11-åriga lillasyrra :) Animerad film som faktiskt är dansk från början, och helt klart värd att se om man tycker om mysiga barnfilmer med grym musik!

 
Ur filmen "Discodaggarna".

Vi handlade lite också. Jag köpte en fyrkantig nagelsax och knäskydd till dansen. Min lärare sa att vi till nästa gång ska ta med tjocktröja, mössa och knäskydd. När jag berättade det för mamma undrade hon varför och om man dansade bättre i mössa. Jag förklarade att det är lättare att stå på huvudet om man har mössa. Är inte det uppenbart? Dessutom använder man ju huvudet för att stödja sig när man gör olika "freezes"... Duh! Borde inte varenda kotte veta det? :) I vilket fall som helst köpte jag knäskydd på Stadium. Jag testade dem lite hemma och de fungerar väldigt bra. Tyvärr har jag inte så mycket plats i mitt rum, så jag har lite svårt att öva. Jag kanske övar lite i hallen senare.

Jag har även haft lite skönhets-kväll idag. Använde en ansiktsmask, fixade fötterna lite och klippte naglarna. Ansiktsmasken var en röd "bastumask" som skulle vara självvärmande. Den var faktiskt det, eller åtminstonde delvis. När man la på den blev den varm när man gnuggade den lite. Det var jätteskönt! Dessutom såg jag ut som ett hallon i ansiktet :) Den var riktigt skön, och gjorde nog ansiktet lite renare. Sjukt skönt att få pyssla om sig lite!

Jag vet inte riktigt om jag vill gå ner till mamsen och lillsyrran och titta på finalen av Körslaget eller inte. Kanske tittar ner en stund senare. De har chips där nere, och det är en stor anledning att jag ska gå dit :) Vi får se.
Bless// Johanna

Jag hatar hosta!!!!

Usch usch usch vad hemskt det är att vara hostig! Jag har ju varit det i ganska exakt en vecka och jag hatar det! I natt vaknade jag klockan 05.10 av att jag hostade så mycket. Jag var tvungen att gå upp och dricka i badrummet, gå tillbaka till sängen och ligga och vrida mig en lång stund innan jag somnade igen och när jag vaknade var jag jättetrött! Typiskt. När jag sedan åkte till skolan hostade jag hela tiden, och jag måste ha stört ganska mycket när vi tittade på film på första lektionen (biologi). Jag var tvungen att gå ut och dricka vatten och ta en halstablett, och sedan försiktigt smyga tillbaka över hela sketans klassrummet! Som tur var klarade jag resten av dagen genom att jag fick låna en vattenflaska av min kompis Felicia. Det var verkligen snällt! Jag hade ungefär en sån här hosta i höstas och då drack jag två mindre flaskor vatten om dagen! Vi får väl se om jag kommer upp i samma mängd den här gången.

Idag har jag faktiskt haft en helt vanlig skoldag. Fredagar är enda dagen då jag inte har musik så det var inga inställda lektioner idag. Ganska skönt faktiskt. Jag har kommit på att jag inte umgås med hela klassen när vi har massa håltimmar. Det blir liksom att alla bara umgås med sina närmaste och sprids ut över hela stadsdelen. Så idag kändes det bra att allt var som vanligt.

Vi tittade på en mycket obehaglig film på SO:n idag. Vi har precis börjat jobba med andra världskriget och mellankrigstiden och idag skulle vi lära oss mer om Hitler. Detta gjordes genom att prata lite och börja se filmen "Hitler- rise of the evil". Den handlar inte så mycket om själva kriget utan om hur han kom till makten och hur han var. Det var riktigt skrämmande! Killen som spelade Hitler var riktigt duktig på att imitera hans tal och verka helt galen. Jag blev ganska illa till mods när jag tänkte på att det faktiskt bara var en imitation av en verklig person som antagligen var ännu hemskare och vidrigare i verkligheten! Tänk att det finns sådana galningar i världen, som inte gör annat än att babbla om hur allt är judarnas fel! Det Hitler gjorde får aldig någonsin glömmas bort! Skulle vi glömma skulle det kunna upprepas. Den tanken tynger som en sten i bröstet. Det får ALDRIG NÅGONSIN hända igen. Som Hitler sa i filmen: "Vad vi säger kommer glömmas imorgon. Vad vi gör kommer leva vidare i tusentals år." Låt oss alla se till att det inte faller i glömska.
Jag kan bara inte förstå hur man kan bygga hela sin världsbild på att allt är judarnas fel! Att det är någons fel över huvud taget. Vi är alla lika ansvariga för såväl framgångar som motgångar i världen. I alla avseenden. Miljökris, finanskris och världens allmänna ondska beror på oss, men det är också vi som lever nu som har möjlighet att göra något åt allt elände. Man kan skylla på diverse tidigare generationer, från föräldrar till Eva och Adam, men det viktiga är egentligen inte vem som är skyldig för vad utan hur vi försöker lösa saker och ting nu. Det är vad som verkligen räknas.

Om ungefär en timma ska jag åka till kyrkan. Fredagskväll = ungdomsmöte. De flesta kompisarna kommer, och jag ser fram emot att åka. Lika kul varje fredag! Men först tror jag att jag ska lägga mig och läsa en stund. Jag har lite lite ont i huvudet och då hjälper det att läsa. Jag har fortfarande kvar typ 300 sidor i tredje "Eragon"-boken :)

Bless// Johanna

En liten röst som viskar i örat

Jag tycker att det är ganska mysigt att prata i telefon. Det känns som att personen man pratar med är så nära att hon eller han viskar i ens öra :) Jag har just pratat en stund i telefon med min kompis Antonio. Vi har engelskaförhör imorgon, och han trodde att det var på tisdag, så jag berättade för honom vad vi skulle kunna. Det tog typ 25 minuter! Som tur var fick jag låna min lillasysters handsfree så att jag slapp ha mobilen vid örat hela tiden. Jag har aldrig pratat i handsfree tidigare, men det var skönt. Mycket bättre än att hålla en stenhård telefon pressad mot huvudet. Å andra sidan är det ju ganska kul när man möter folk på gatan som pratar i en handsfree man inte ser. Det ser verkligen ut som att de pratar med sig själva! Jag åkte med en kvinna på en buss i veckan som satt och sa "ja", "nej" och "verkligen?" lite då och då för sig själv. Jag tittade ganska underligt på henne innan hon petade lite på en sladd som hängde från örat. Då gick det plötsligt upp ett ljus för mig :)

Idag har jag fortsatt vara hes och hostig. På svenskan satt alla tyst och läste, förutom jag som förstås fick världens hostattack och var tvungen att gå ut och hosta. Typiskt! Tur att det finns halstabletter och te! Jag dricker nästan litervis med te nuförtiden. Idag har det blivit två koppar, och ska snart bli en till. Jag och min kompis Pellan var på café idag och då blev det en kopp te förstås. Pellan tog en varm choklad med marshmallows och grädde, och jag fick smaka lite :) Vi satt på nedervåningen på caféet Sthlm: Kaffe Med Mjölk. Det var hur mysigt som helst! Vi hade tre timmars håltimma (!) och spenderade de sista två av dem på caféet. Under den första timmen åt vi lunch i skolan. Resten av vår klass (med undantag av Elin och Elsa) var på Kungsholmens Gymnasium för öppet hus speciellt för AF-elever. Vi fyra kände verkligen ingen lust att gå runt på en skola där vi redan varit tidigare, så vi gjorde annat under lunchen + de två lektioner som var inställda. Men efter tre timmar hade vi slöjd. Det var sjukt kul! Vi var två på syslöjden och två på träslöjden. Man får faktiskt en hel del gjort då.

Nu lyssnar jag på musik och chattar med min kompis Fabian. Han har varit sjuk hela veckan, stackarn. Jag tror att de allra flesta är lite sjuka nu i januari. Förhoppningsvis går det snart över!
Bless// Johanna


Breaking!!

Idag har jag varit och dansat på Danscenter för första gången på terminen! Jag har börjat dansa breakdance, och det var så extremt kul!! Jag har bara dansat lite breaking innan, men jag var verkligen nybörjare. Det var ganska svårt men sjukt roligt! Vi var en stor grupp på mellan 15 och 20 personer, de allra flesta ungefär lika erfarna som jag (inte alls erfarna, alltså). Det blev ganska trångt när man skulle göra down-rocks, framför allt i sixstepen (dansspråk :) översättning: down-rocks är rörelser på golvet, och en sixstep är en sådan rörelse). Jag slog i foten i andra personer två gånger. Vi övade på lite allt möjligt, stående rörelser, grejer på golvet och till slut en baby-freeze. Då sitter man på knä, sätter ena armbågen i höften och andra vid knät, lutar sig på sidan och sätter i huvudet så att fötterna inte nuddar golvet. Det är ungefär lika svårt som det låter, men jag lyckades! Har i och för sig gjort det förr... I gruppen var som sagt de flesta nybörjare men inte alla. Det var en liten grupp som var extremt duktiga! De gick inte på kursen utan var mer där för att få träna lite. Jag kan säga så här: det vi gjorde var bara uppvärmning för dem! De kunde snurra på ryggen, huvudet och hoppa hur coolt som helst! Jag har bestämt mig för att öva hemma på det vi gjorde på lektionen så att jag lär mig fort. Detta är verkligen något som jag vill kunna! Men det var ganska hård träning, så jag antar att det blir träningsvärk imorgon.

Jag slutade skolan tjugo över två idag, och dansen började inte förrän halv sex, så efter skolan satt jag och min kompis Olivia kvar och pluggade. Hon skulle på öppet hus på Mikael Elias Teoretiska Gymnasium och skulle bli hämtad från skolan halv fem av sin pappa, så hon stannade kvar med mig. Eftersom vi har håltimmar istället för musik i tre veckor nu hade hon tagit med sig en spellåda med schack, kinaschack, fia med knuff och backgammon att använda på rasterna. Vi och Jonte spelade en del under dagen, och jag och Olivia använde en stund av pluggtiden efter skolan till att spela schack. Jag vann :) Jag vann faktiskt alla spelen, men kinaschacket borde kanske inte räknas. Hon hade trots allt aldrig spelat det förut. Det heter ju "tur i spel, otur i kärlek" och det skulle väl kunna stämma på mig, jag vet inte. Vi hade väldigt kul i alla fall, och fick faktiskt en del plugg gjort. Fast vi snackade ju självklart en del också... :)

Just nu lyssnar jag på Justin Timberlake. Han är så sjukt bra! Jag älskar skivan "Futursex/Lovesounds"! Egentligen är det min lillasysters skiva, men hon bryr sig inte. Jag ska läsa igenom vår SO-läxa till imorgon innan jag går och lägger mig. Usch vad mycket läxor det blir!
Bless// Johanna

Är det måndag idag?

Satt just och funderade på vilken dag det är idag. Någonting inom mig sa måndag, men det känns som tisdag. Vad underligt! Fast skulle det vara tisdag idag så skulle jag precis ha kommit hem, och jag kom hem tjugo över fem, så det kan inte vara tisdag. Eller jag ska snarare säga så här: imorgon kommer jag komma hem runt den här tiden. Det är första dansen imorgon!! Tjohoo! Jag har bestämt mig för att gå en breakdancekurs på Danscenter Stockholm, och det ska bli jättekul! Jag har dansat jazzfunk i två terminer och känner att jag måste tillbaka till streetdancen nu. Jag har mycket mer street-moves i kroppen än piruetter och sånt. När jag gör danser själv blir det alltid ganska street-aktigt. Så det ska bli kul att komma "tillbaka". Jag har faktiskt dansat lite breaking innan på en streetdancekurs när jag var tolv år. Vi blandade dans och breakingövningar. Det roliga med den kursen var att jag var ensam tjej med fem killar som inte var tio-elva år :) Vi såg ut som yra höns när vi dansade (rättning: de såg ut som yra höns)!

Idag har jag hållit i en gympalektion tillsammans med min kompis Marre. Vi hade ett styrkepass för tjejerna i klassen. Det var grymt kul! Vi körde lite stafetter som uppvärmning, tränade ben, armar, rygg och mage och stretchade lite. Vi var andra paret ut eftersom Saskia och Annika hade lektion i torsdags, och vi hade inte haft så mycket tid att planera. Så igår kväll 19.30 loggade vi in på msn och hade msn-möte :) Det är faktiskt ett riktigt bra sätt att ha möte på! Vi hade redan gjort stommen, så på detta möte valde vi ut vilka övningar vi skulle ha och vilka låtar vi ville använda. Jag måste säga att vår lektion gick väldigt bra. Vi var inte med i uppvärmningen, men vi gjorde all styrketräning med resten av tjejerna. De tyckte att vi inte alls såg ansträngda eller svettiga ut när de låg där och ropade för att det var jobbigt. Jag tror att man får mer energi när man leder andra, och man anstränger sig mer för att peppa resten. Det enda som var riktigt jobbigt var när vi låg på rygg och fällde benen upp och ner. Det var riktigt hemskt men annars kände jag inte alls särskilt mycket. Vår gympalärare tyckte i alla fall att det var riktigt bra planerat, genomfört och samarbetat. Jag är helt klart nöjd.

Vi fick sluta lite tidigare idag, så jag gick på stan lite innan jag åkte hem. Jag svängde in på Cubus och köpte en bh och en foundation. Förut tyckte jag att Cubus kändes ungefär lika hippt som Lindex, men de har riktigt snygga kläder. Speciellt deras olika tröjor ser riktigt bra ut. Jag var nära att köpa en t-shirt men stod över. För en gångs skulle gick jag också ensam :) Det är inte så ofta man kommer iväg ensam och oftast är det jättekul att ha sällskap, men ibland känner man för att titta runt utan massa andra människor. Ska man dessutom prova bh:ar är åtminstone jag gärna utan kompisar. Det kan ju ta ett tag...

Just nu lyssnar jag på radio (vad annars?) och hostar. Jag har blivit hesare idag än jag var igår och det är inte bra! Sångprovet är om åtta dagar och jag har ingen lust att komma dit med världens rossligaste röst. Jag tror inte att det var så bra att skrika en del på gympan, men vad hade jag för val? Nu ska jag i alla fall försöka vara så tyst som möjligt. Som att jag kan klara att vara tyst i fem minuter... :)
Bless// Johanna

Varför är rubriken alltid svårast att skriva?

Jag har kommit på att jag inte tycker om prov. Igår var det biologiprov, och om en och en halv vecka är det sångprov till Kungsholmen! Provet igår gick bra, om man bortser ifrån att jag på sista MVG-frågan kallade anti-gener för receptorer, och antikroppar kallade jag anti-gener. Å andra sidan skrev jag utförligt och förklarade ordentligt, så jag hoppas på att få något poäng på den frågan. Men annars gick det väldigt bra.

Nu idag har mamma varit här hos pappa och övat inför Kungsholmen-provet med mig. Det gick väldigt bra om man ser på det hela. Jag blev lite trött på att jag hade en del fel när jag skulle sjunga intervaller, men det var väldigt bra att öva och jag ska definitivt fortsätta nästa vecka. Vi övade som sagt intervaller, men även à vista-läsning, treklanger, följa melodier och valde en sång som jag ska sjunga. Jag hade tänkt sjunga "Gabriellas sång" från "Så som i himmelen", men vi kom fram till att den var lite väl svår och hade lite för brett omfång för mig, så nu ska jag sjunga "Himlen i mitt hjärta" av Carola. Den är riktigt vacker och passar mig bra! Men det behövs fortfarande lite övning på en del grejer.

Om cirka en och en halv timma ska jag iväg till min kompis Elin för tjejkväll med resten av tjejerna. Vi ska ha SATC-kväll (fast jag borde kanske säga "natt") och smälla i oss massa chips och godis som vanligt. Det ska bli jättekul! Jag är inte ett dugg insatt i SATC så detta blir spännande :) Vi ska ha jättemysigt!

Igår var jag även i kyrkan. Det var första ungdomsmötet för mig den här terminen, och det var grymt kul! Vi hade lite bön, lovsång och möte först och sedan satt jag med mina kompisar Sara, Tobias och Viktor i cafét och hade mysigt till klockan 11. Viktor ritar en del, och han hade med sig några av sina ritböcker till kyrkan. Jag och Sara fick till slut tillåtelse att skriva något i ena boken, efter en del övertalning. Vi skrev en liten ramsa som går ungefär så här:

V - väljare
VV - vänliga väljare
VVV - välsignade vänliga väljare
VVVV - vegetariska välsignade vänliga väljare
VVVVV - vanliga vegetariska välsignade vänliga väljare
VVVVVV - vakuumförpackade vanliga vegetariska välsignade vänliga väljare
VVVVVVV - välformulerade vakuumförpackade vanliga vegetariska välsignade vänliga väljare
VVVVVVVV - vågade välformulerade vakuumförpackade vanliga vegetariska välsignade vänliga väljare
VVVVVVVVV - vettiga vågade välformulerade vakuumförpackade vanliga vegetariska välsignade vänliga väljare
VVVVVVVVVV - viktiga vettiga vågade välformulerade vakuumförpackade vanliga vegetariska välsignade vänliga väljare

Detta är en liten grej vi gjorde på ett läger i somras, när vi inte hade något att göra i bussen :) Man kan fortsätta hur länge som helst och på vilken bokstav som helst, men vi brukade stanna vid 10 ord. Det brukar räcka så. I vilket fall som helst skrev vi ner detta i hans bok, och det var väldigt kul. Det roligaste var att se honom försöka hindra oss :)

Just nu chattar jag med en glad och en lite mindre glad kompis. Radion är på och min lillasyrra ligger i min säng o kräver att få en kram :) Knasboll!
Bless// Johanna

Plugg!

Jag ska bara skriva kort nu, jag borde egentligen plugga. Det är biologiprov imorgon bitti och jag har antagligen inte läst så mycket som jag borde. Dessutom borde jag också öva inför musikprovet till Kungsholmens gymnasium, men jag kommer nog inte hinna det ikväll.

Igår var jag och mamma ju på öppet hus på Kungsholmen och Norra Real. Jag vet nu en sak säkert: jag vill verkligen verkligen gå på Kungsholmen!!! Det var så sjukt mysigt, fräscht och allmänt härligt så att mamma sa att hon också ville gå där :) Det hade verkligen likheter med min skola och det kändes bara jättebra att vara där. Det är väldigt många från AF som går till Kungsholmens kör-klasser så man skulle nog känna sig hemma där! Vi var på en trevlig presentation i aulan, och gick runt lite i skolan innan vi drog vidare. Vi skulle ju också till Norra Real, och hade planerat in allting så att vi skulle hinna. Så klockan 19 gick vi från Kungsholmen och tog tunnelbanan till Norra Real. De hade en presentation i sin aula 19.30, och vi hann bra till den. Rektorn på Norra var den enda som tog upp allting om hur ens hemkommun påverkar vilka skolor och kurser man får söka till. Jag som bor i förorten får ju inte söka naturvetenskap eller samhällskunskap i Stockholms Stad. Det suger! Anledningen ska tydligen vara att ungdomar i stan (härefter kallade "stadsungar") inte ska behöva åka ut till förorterna ifall de inte kommer in på en skola i stan för att ungdomar från förorterna (härefter kallade "förortsungar") tar platserna på de populäraste skolorna. Antagligen finns det likvärdiga utbildningar i förorten, men vem sa att lärarna är lika bra? Det är klart att jag kan förstå allt detta, men vi pratar ju faktiskt om gymnasiet och inte lågstadiet. Det är kanske inte så nödvändigt att gå i en skola nära hemmet. Det borde ju vara betygen som styr, inte hemorten. Har man inte tillräckliga betyg för att komma in på de populäraste skolor kan man ju i 99% av fallen inte skylla på någon annan än sig själv. Om man tar bort denna regel så bör ju alla förstås få så mycket hjälp som möjligt att få tillräckliga betyg, bland annat genom att folk som har det svårt i skolan får hjälp med läxor. På så sätt blir det mest rättvist enligt min åsikt. Men nu är det som det är, och jag accepterar det. Jag kanske skulle söka något estetiskt någonstans...

Idag har jag haft sista musiklektionen på tre veckor. Nästa vecka börjar intagningen till årskurs 4 i skolan, vilket betyder att alla musiklärare är upptagna och vi får ett antal håltimmar! Just nästa vecka har min klass ett specialschema, men de två nästföljande veckorna blir det hål så det skriker :) Inte helt fel faktiskt.

Jag har även läst ut andra delen i "Twilight"-serien idag. Jag tror faktiskt att det var längesen jag grät så mycket till en bok. Ibland var jag tvungen att torka mig i ögonen för att kunna läsa vidare. Jag vet inte riktigt varför jag grät så mycket, egentligen var det inte så fruktansvärt sorgligt. Det var nog mest rörande tror jag. Tänk om man fick uppleva sådan kärlek som personerna i boken...! Tur att det bara är en bok :) Nu ska jag fortsätta läsa tredje delen i "Eragon"-serien, "Konsten att vara snäll" som vi har i svenskauppgift i skolan och kanske börja läsa en mangaserie som heter "Deathnote". Allt i mån av tid. Den där mangan har jag lovat en kompis att läsa, även om jag kanske hellre skulle läsa riktiga böcker. Fast omväxling är ju aldrig fel.

Just nu lyssnar jag på musik och ska läsa igenom kapitlet i biologi igen. Jag kommer nog aldrig lära mig att skriva korta blogginlägg... :)
Bless// Johanna

Kurr!

Jag sitter just nu på min mammas jobb och känner att magen kurrar. Jag tyckte att jag åt ganska mycket av lunchen, kryddade färsbiffar med oskalad potatis, men är ändå lite hungrig nu. Men jag och mamma ska strax gå och äta på stan. Vi ska på öppet hus till Kungsholmens gymnasium och Norra Real så jag gick till hennes jobb efter skolan. Hon hade tagit med sig den bärbara dator som vi brukar använda hemma hos henne och var så snäll att hon plockade upp den till mig medans hon jobbar färdigt. Nu när jag sitter och skriver ser det nästan ut som att jag också jobbar här!!! :) Fy sjuttsingen! Det är ganska kul att studera folk i smyg här, för alla ser så otroligt koncentrerade ut :)

Jag ska skriva mer när jag kommer hem ikväll, alternativt imorgon. Det beror på hur dags jag kommer hem.
Bless// Johanna (kontorsråttan)

Vecka 4 börjar här!

Jag har märkt en sak i min klass. När vi planerar in läxor, prov och annat sådant så pratar vi inte i datum, utan i veckor. Idag är det t ex inte den 20:e, utan tisdag vecka 4. Min mamma blev ganska förvirrad när jag började prata i veckor men för mig är det helt naturligt. Man får en bättre uppfattning om hur långt fram något är om man vet att det är tre veckor istället för att det är typ den 10:e februari och så måste man räkna antalet dagar. Tiden är värdefull, och det tar tid att räkna datum :)

Igår var det som sagt första dagen i vecka 4. Vi hade halvklass bild/teknik igår och jag började jobba på mitt designprojekt i bild! Jag ska bygga om en stol till en fåtölj, och min farmor och farfar var jättegulliga och både donerade en stol och fraktade den till skolan :) Jag hade fått det svårt att åka kommunalt med en pinnstol i handen, så farfar kom förbi skolan innan bildlektionen. Det var jättesnällt! Jag, min bildlärare och en vaktmästare hjälptes åt att dra loss pinnarna i ryggen ur sitsen så att jag stod där med en pall och ett ryggstöd. Sedan gick jag ner till tekniken och fick lite hjälp att borra i de befintliga hålen där ryggen skulle vara. Jag vill nämligen att min fåtölj ska luta lite mer än den gjorde, så jag borrade och limmade sedan fast ryggstödet igen. Det blev faktiskt riktigt bra :) Å andra sidan måste jag fixa lite med benen på stolen, för när jag lutade ryggen flyttades stolens tyngdpunkt så att den kanske skulle tippa om man satte sig. Det vore ju lite jobbigt, så jag ska antagligen göra medar eller något liknande att sätta på benen. Men det får bli nästa måndag.

Idag har jag varit väldigt duktig. På tisdagar slutar jag skolan 14.20, så jag tog med mig bikini och handduk till skolan, och åkte och simmade på vägen hem! Jag har ganska nära till pendeltågsstationen, och mitt emellan mitt hus och stationen finns en simhall. Jag har inte simmat på jättelänge, men igår pratade min gympalärare om vikten av att träna kroppen så jag gjorde slag i saken och stack till simhallen idag. Jag känner mig ganska duktig efter att ha simmat 500 meter! Om jag säger att det är 20 längder i 25-metersbassängen låter det som lite mer :) Detta tog mig ungefär 25 minuter, och efteråt satt jag i bastun en stund. Jag har alltid trott att man inte får ha badkläder på sig i bastun, men det satt några tjejer närinne i bikini och badbyxor. Jag såg i och för sig inga skyltar om attt det var förbjudet med badkläder därinne, så jag antar att de har tagit bort den regeln.

Annars har jag varit lite öm i tummen idag. Igår kväll hade jag mitt sovrumsfönster öppet, och när jag skulle stänga det klämde jag höger tumme! Inte särskilt roligt, även om jag inte kände av det så mycket. Det var speciellt en gång jag kände att det ömmade, och det var när jag skulle skala en mandarin. Jag har kvar den vanan som man hade i lågstadiet, att först trycka in hela tummen i mitten underifrån, dra ut tummen och sedan dra i kanterna på hålet som blir. Det var alltså det som min högra tumme inte ville.

Nu sitter jag och lyssnar på musik, chattar med lite folk och pluggar. Det är biologiprov på fredag på blodomloppet och immunförsvaret. Jag skulle helst gjort lite idag, lite mer imorgon och gått igenom alltihopa på torsdag men imorgon ska jag på öppet hus! Norra Real och Kungsholmens Gymnasium/Stockholms Musikgymnasium har öppet hus (samtidigt) och jag och mamma ska dit. Problemet med Norra Real är att man måste vara skriven i Stockholms Stad för att ha en chans att komma in där, vilket jag inte är. Jag bor ju i förorten och är därmed skriven där. På Kungsholmen har de inte samma regler, men utbildningen på Norra Real har (tydligen) en likvärdig utbildning här där jag bor, så alla som bor i Stockholm har förtur till Norra. Skulle det sedan finnas platser över kan jag ha en chans, men hur stor är sannolikheten att Natur/natur på Norra Real inte är full? Då spelar toppbetyg ingen roll, jag bor ju på fel ställe! Nu blev jag lite sur ;) Som tur är har jag faktiskt farmor och farfar som bor på Östermalm, men det är inte säkert att de går med på att låta det se ut som att jag bor där. Nåja, det löser sig :)

Nu måste jag snart sova. Men Britney Spears låt "Womanizer" är på radion, så jag tänker inte stänga av innan jag har hört hela låten :)
Bless// Johanna


Småbarn!

Jag älskar verkligen småbarn! Eller ja, jag älskar barn överhuvudtaget, men just småbarn är det något speciellt med! Jag har nyligen kommit hem från kyrkan, och har varit söndagsskoleledare. Det är jättekul, även om jag i morse verkligen inte var sugen på att gå upp klockan 9 och fundera ut vad jag skulle göra på söndagsskolan medans jag åt frukost. Som tur är var jag tillräckligt stark för att ta mig till kyrkan ändå och när jag väl var där insåg jag hur kul det är. Vad som gör varje stund i kyrkan lite extra rolig är Sara. Sara är helt klart min bästa kompis i kyrkan, och vi gör typ allting tillsammans där :) Vi har nästan exakt samma humor, älskar båda två att vara sarkastiska och har jättekul tillsammans. Vi två var ledare idag eftersom Linnea, som ska vara ledare med oss, inte kunde vara med. Vi pratade om Eva och Adam, hur de skapades av Gud och blev utslängda från Edens lustgård för att de åt frukten av trädet med kunskap om gott och ont. Vi berättade historien med lite illustrationer i form av ett äpple och ett ritat träd på en whiteboard. Jag tror faktiskt att barnen tyckte om det. Jag och Sara hade hand om lilla gruppen, 0-6-åringarna. Det satt självklart med en del föräldrar också. De allra minsta måste ju ha med sina föräldrar. Efter samlingen fick de som ville gå och leka i lekrummet, och vi plockade fram lite pyssel för de lite större barnen. Det är skönt att föräldrarna är med i lekrummet så att man slipper ha koll på allt hela tiden. Det var hela 18 barn idag! Man kan ju förstå vilket liv det blir i lekrummet :)

Jag hade tänkt åka och köpa en stol till mitt bild-projekt idag, men jag orkar inte. På bilden i skolan ska vi designa något eget och tillverka det, och jag ska bygga om en stol till en vilfåtölj. Inget litet projekt! Jag tänkte först åka och köpa en stol på någon second-handaffär men pappa berättade för mig idag att vi har en gammal köksstol på vinden som jag kan ta. Skönt, för jag hade verkligen inte orkat åka in till stan nu. Nästa problem blir att få in stolen till skolan imorgon men det fixar sig. Mamma kunde kanske ta bilen in och lämna av stolen i skolan. Vi får se.

Just nu sitter jag och lyssnar på Lugna Favoriter på radion och vet inte riktigt vad jag ska göra. Antagligen ska jag spela lite spel på internet och sedan läsa lite i tredje Eragon-boken. Som sagt så får vi se :)
Bless// Johanna


Älskade tjejer!!

Jag har haft en så extremt överdrivet brutalt grymt sjukt härlig fredag och lördag så att  det nästan inte är sant! Jag och mina tjejkompisar Marre, Pellan, Olivia, Noon och Elin sov över hos Olivia. Vi kallade det "en kombinerad skid- och spakväll". Det var precis vad det låter som. Vi åkte direkt från skolan hem till Olivia och lämnade av alla våra väskor och bytte om till skidkläder. Vi hade med oss överdragsbyxor, skidjackor, goggles och pengar till skidhyra. Vi hade nämligen planerat att åka skidor i Flottsbrobacken som bara ligger fem minuters bilfärd från Olivia. Det var så gaaalet kul att åka skidor!!! Pellan och Noon hade bara åkt skidor en gång tidigare i hela sitt liv, så vi lärde dem en del. Pellan var livrädd när hon skulle åka sittliften, men vi tog oss igenom den. Egentligen tänkte vi åka en blå backe ner och sedan ta oss till barnbacken, men den blåa var stängd. Enda vägen ner var att ta en röd backe, vilket man inte brukar rekommendera nybörjare. Vi fyra som var erfarna åkare lurade i Pellan och Noon att det var en blå backe så att de skulle våga åka. Men de var faktiskt riktigt duktiga! Självklart tog det lite tid och ett antal fall, men vi hade väldigt kul allihop. Plötsligt när vi i sakta mak tog oss ner släcktes några av lamporna och liften stannade. Vi hajade till men fortsatte. Så helt plötsligt när vi stod stilla i backen släcktes allt ljus och det blev kolsvart. Vi vande oss rätt snart vid mörkret och kunde åka in till kanten av backen och sätta oss i en klump. Vi satt där ett tag, tog lite bilder och pratade. Vi var ensamma i hela backen i närmare tio minuter innan vi såg en skoter komma nerför berget. Vi ställde oss upp och vinkade in den för att kolla vad som hände. Skoterkillen sa att det var en säkring som hade gått och att det skulle vara fixat inom tio minuter. Under tiden satt vi kvar och hade jättemysigt! Det var en liten upplevelse att sitta där i natten och kunna se alla stjärnor tillsammans. Efter ett tag tändes lamporna och vi kunde fortsätta neråt. Tyvärr kom sittliften inte igång, så de som satt i den fick snällt sitta kvar. Vi åkte vidare till barnbacken och åkte några åk där, innan den liften också stannade. Då bestämde vi oss för att åka till värmestugan och äta lite. Vi satt och åt i närmare en timma och när vi kom ut hade liften fortfarande inte startat. Som tur var hade de som satt i den blivit nerfirade. Då hade de suttit där i minst en timma! Usch vad kallt det måste ha varit.

Vi kunde förstås inte åka mer, men hade hyrt skidor och köpt liftkort för fyra timmar. Vi hade bara åkt i en och en halv timma när liftarna stannade så när vi lämnade tillbaka våra grejer fick vi pengarna tillbaka. Det var verkligen jättebra! Klockan var ungefär 21 när vi lämnade in sakerna och backen skulle inte stänga förrän 22, så vi passade på att leka i en av de röda backarna. Det var askul! Vi gick en ganska lång bit upp, och slängde oss på rumpan och gled nerför backen :) Vi hittade på massor av sätt att ta sig ner, bland annat rullade vi en bit och skulle sedan se vem som kunde springa längst efter alla snurrar. Vi tog även en fika där i backen eftersom det inte kom några skidåkare, och efter en timma kom Olivias pappa och skjutsade hem oss till dem. Där tog vi och badade bastu, duschade och åt slutligen middag. När middagen började var klockan närmare midnatt :) Efteråt smetade vi på varandra ansiktsmasker! Det var jättekul och jättekladdigt! Vi såg väldigt roliga ut med bruna, vita, blåa eller genomskinligt äckelgröna ansikten. När vi tagit kort på oss och tvättat bort maskerna bäddade vi i vardagsrummet och satte på "Mamma Mia". Noon och Marre somnade under filmen, men vi andra var vakna tills att filmen var slut vid 3.30 på morgonen. Då somnade vi och sov till halv tio.

Idag har vi mest plockat ihop, ätit godis och chips som blev över, tittat på bilder och spelat kort. Jag, Marre och Pellan åkte från Olivia vid 16, och kom hem runt halv sex. Nu är jag väldigt trött, och sitter mest och tittar på bilder som Olivia lagt upp på Facebook. Jag måste gå och lägga mig i någorlunda tid eftersom jag ska vara ledare i söndagsskolan i kyrkan imorgon och vi ska träffas kvart över tio!

Bless// Johanna

Jag tror på mirakel!

Nu har det äntligen börjat hända! Mina ben, som jag har klagat över i två dagar nu, börjar bli bättre! Jippie!! Det började under dansen igår kväll, jag kunde springa och dansa utan större problem och började få lite hopp. Jag dansar ju i kyrkan, så efteråt bad vi bland annat för att träningsvärken skulle gå bort. Det var jättekul att dansa, när jag ändå är inne på det. Mina två killkompisar kom inte (svikare :)) men istället hade fjortistjejerna i gruppen tagit med sig tre fjortiskillar. De var faktiskt rätt duktiga på att dansa när min kusin lärde ut refrängen till en dans som heter "Please you". Jag hade jätteroligt och det var som sagt bra för mig att röra på benen. När jag kom hem kändes det som att något var annorlunda, och idag när jag vaknade hade jag inte lika stora problem att gå nerför trappan. Jag har självklart fortfarande ont men nu kan jag stå ut med det. Förhoppningsvis blir det ännu bättre till imorgon.

Idag har jag även haft gympa. Jag hoppas att det också snabbar på läkningen. Vi skulle ha boxats för att vi skulle varit i den minsta av våra tre gympasalar. Men det blev ett byte så att vi fick den största. Då tyckte vi att det var onödigt att slösa bort den gången på boxning, så vi fick leka Ambassaden istället. Vi har önskat den varje gång sedan förra veckan då vi körde den första gången :) Det var lika kul den här gången också! Till slut blev ställningen 2-2 i matcher mellan våra två lag, och det var en ganska rättvis ställning med tanke på hur jämna vi var.

Efter gympan var det klassrådstid, men jag var på något som kallas trivselgruppsmöte. Trivselgruppen består av två representanter från klasserna 7-9 E och F. Vi anordnar våra aulaträffar då folk från klasserna får uppträda, och vi ser till att vår korridor ser fin ut. Mötet var i hemkunskapssalen och vi hade jättemysigt! Läraren som är ansvarig för trivselgruppen är hemkunskapslärare, så vi satt och fikade te och bullar på vårt möte :) När det var slut gick jag till vårt klassråd och upptäckte att de hade pratat färdigt och istället lekte Mörka Rummet! Det var väldigt kul. 

Jag har även haft slöjd idag, och jag fick väva på en jättestor vävstol. Jag var första i vår klass som fick testa och det var jättekul! Inte så svårt, men grymt roligt och väldigt rofyllt. Man blev liksom lugn av att sitta där och föra vävstickan fram och tillbaka. Jag satt och pratade med lite folk och så, och hade jättemysigt. 

Just nu sitter jag och äter chokladmuffins och mjölk till kvällsmat. Jag och min lillasyster bakade nu på kvällen, och de blev jättegoda! Chokladmuffins kan ibland bli väldigt kompakta men det här receptet var jättebra! Hemligheten: 2 dl gräddfil i smeten. Det blir både luftigare och lenare muffins. Jag har även packat inför skid- och spakvällen imorgon hemma hos Olivia! Det ska bli så otroligt kul :) Längtar jättemycket!! Nu ska jag sova.
Bless// Johanna


Pepptips!

Jag känner mig ganska trött och grå just nu, men jag måste få tipsa om en sak som alltid gör mig lika glad: Spreadshirt! Det är en hemsida där man designar egna tröjor med coola tryck och texter. Asmysig grej som man blir riktigt glas och mysig av! Mina favorittryck finns nog bland djur- och naturtrycken :)

Bless// Johanna

Det bara fortsätter utan slut

Idag har varit lite som igår: präglat av smärta. När jag sitter är det ingen fara, men att resa sig och gå har varit jobbigt. Speciellt trappor! Min kompis Anna kommenterade att jag inte var en vacker syn när jag gick i trapporna i skolan :) Det ligger något i det. Jag har aldig insett hur trött man blir av att ha ont, men jag är helt slut nu. Det är ju en sak att ha lite ont när man är pigg men när jag kom till pendeltågsstationen i eftermiddags efter skolan skulle jag gå nerför trappor där också, och jag trodde nästan att jag skulle bryta ihop. Som tur är kom jag hem utan tårar, så än klarar jag lite till. Men blir det inte bättre imorgon vet jag inte hur jag ska orka!

Som tur är kan jag sitta utan problem, och man sitter ju en hel del i skolan. Jag och några kompisar var nere på fritids idag och spelade biljard. Det var jättekul! Det var några fyror som spelade när vi kom dit, så vi fick sitta på några bänkar i biljardrummet och vänta. Jag och tjejerna satt där först, men sedan kom några killar i vår klass (det börjar redan låta illa :)) och skulle förstås sitta med oss. Det blev sjukt trångt och slutade med att jag fick sitta i Fabians knä. Killar är ju killar, så de var ganska högljudda och knuffades en del. En efter en flyttade de andra tjejerna från vår bänk till andra sidan rummet och jag blev kvar med grabbarna! Det var faktiskt riktigt kul :) De knuffade ju förstås på mig med, men lite snällare, haha. Sedan fick jag i alla fall spela, så jag och Marre spelade mot Anton och Fabian, och vi var inte så mycket efter. Tyvärr hann vi inte spela färdigt så vi vet inte vem som skulle vunnit.

Just nu sitter jag här och gäspar asmycket! Det har jag gjort ända sedan vi gick från skolan. Om 45 minuter ska jag iväg till kyrkan och dansa! Med mina ben! Jag fruktar att det kommer kännas en del, men mamma är övertygad om att all träningsvärk kommer försvinna om jag får röra mig ordentligt. Sedan är det gympa imorgon igen. Jag vet verkligen inte hur jag ska fixa detta. Jag har lite lite ångest-skrattattacker nu, men det ska väl gå bra. Det som inte dödar en gör en starkare, heter det ju. Jag antar att jag får tänka på något roligt, typ som att dansa :) Men det ska bli kul att komma igång igen. Mina två killkompisar kommer och provar att dansa idag och det ska bli grymt kul!

Plus allt annat skar jag mig mitt på vänstra pekfingret idag med min almanacka!
Bless// Johanna

Smärta!!!

Detta har inte varit en rolig dag. Den har gjort så sjukt ont!!! Jag förutspådde ju igår att jag skulle ha träningsvärk efter den stentuffa styrketräningen på gympan igår, och jag kan väl säga att jag hade ganska rätt. Idag har jag haft så ont i vaderna och låren så att det nästan inte varit sant! I morse var det inte så farligt, trodde jag. Hade ju förstås lite svårt att gå nerför trappan men det var inte så farligt. Så fel man kan ha. Hela dagen idag har jag haft svårt att gå, framför allt i trappor men även annars. Speciellt jobbigt var det om man hade suttit i sisådär 50 minuter, och sedan skulle resa sig från den sketans stolen. Jag gnällde nog en hel del innan lunch, så när vi gick till lunchen lovade jag att jag skulle sluta klaga! Det gick nog rätt bra. Jag gnällde väl till en fyra-fem gånger, men jag bet ihop större delen av tiden. När dagen var slut och vi skulle gå ner fyra våningar från våra skåp fick jag bita ihop bokstavligt talat. Men jag klarade det :) Sedan gick jag och tjejerna på stan, fikade och köpte skor och ansiktsmasker. Det gjorde ganska ont att gå runt i kylan, men det var inte så farligt. När vi skulle springa över övergångsstället däremot kunde jag knappt böja benen. Men man ska väl inte klaga, antar jag :) Det värsta var att när jag klagade lite för mamma sa hon att andra dagen med träningsvärk är jobbigast. Jag bara ber att hon har fel i just detta fall!

Anledningen till att jag var på stan efter skolan var som sagt skor och ansiktsmasker. Min kompis Elin hade reserverat ett par skor på H&M, så vi gick dit och köpte dem efter en fika på Citykonditoriet. Hela gänget köpte dessutom ansiktsmasker till vår skid- och spakväll på fredag! Min kompis Olivia ska ha en tjejövernattning fredag-lördag, och vi ska iväg till Flottsbrobacken och åka skidor på fredag eftermiddag!!! Sedan ska vi sova hos henne och ha spakväll med ansiktsmasker, bastubad och "Mamma Mia"-filmen!! :) Det ska bli så galet kul!! Våra tjejkvällar är alltid lika mysiga och detta ska bli extra mysigt. Vi ska verkligen slappa och ta hand om oss :) Killfritt alltså!

Idag har vi övat inför nationella proven i skolan i två ämnen. I engelskan skriver vi en försöksuppsats som min lärare ska bedöma ungefär som hon bedömer nationella, och så ska vi få tillbaka dem och se vad som kan förbättras. Engelskaproven är inte förrän två veckor efter sportlovet, men vi börjar redan nu. I svenskan fick vi testa ett muntligt nationellt prov för att se hur det går till. Det gick rätt bra, men kändes inte riktigt som ett prov. Jag tror att alla dessa förberedelser gör vissa ännu mer stressade, men jag känner mig nog ganska lugn. Fast det är klart att jag uppskattar möjligheten att öva, det finns absolut saker jag behöver göra bättre på nationella.

Just nu har jag som sagt ont i benen. Kanske inte just i denna sekund, men så fort jag ställer mig upp kommer smärtan komma tillbaka. Jag har räknat färdigt den matte som vi skulle göra till imorgon, och nu ska jag mejla iväg ett dokument till en kompis.
Bless// Johanna

Geléknän!

Oj oj oj. Jag tänkte göra en ny förutsägelse: imorgon kommer jag ha så sjuk träningsvärk så att det inte kommer likna något annat!!! Idag på gympan hade vi nämligen den värsta styrketräning jag någonsin varit med om! Det kallas pyramidträning och verkar vara en av min gympalärares mest utstuderade tortyrmetod :) Man delar in sig i par, jag var med min kompis Pellan, och sedan ställer alla sig vid ena väggen. På golvet står två bänkar, och vid den andra väggen finns mattor och hopprep. Sedan skriver läraren upp 6 övningar. I vårt fall var det:

- Hopprepshopp
- Sit-ups
- Step up (på bänk)
- Armhävningar
- Upphopp
- Rygglyft

På tavlan stod även numren 5, 10, 15, 20. Det betyder att den ena börjar springa och hoppa över bänkarna till andra sidan, gör 5 hopprepshopp, springer tillbaka över bänkarna och växlar till nästa i paret som gör samma sak. Sedan ska båda göra 10, 15 och 20 hopprepshopp. När den andra hoppar får man lite vila. Sedan springer den första ner och gör 5 sit-ups, springer och växlar och nästa springer och gör 5 sit-ups. Detta fortsätter med 5, 10, 15, 20 sit-ups, sedan lika många step ups, armhävningar, upphopp och rygglyft. Allt medan man måste springa över bänkarna två gånger per övning (fram och tillbaka)! Behöver jag säga att det var jobbigt?? Jag hade ont i halsen, var uttorkad och trodde nästan att jag skulle kräkas. Jag var tvungen att sticka ut huvudet genom fönstret för att få luft när jag kände att jag började få lite astma, men jag klarade alltihopa :) När vi var färdiga fick vi gå och dricka och kom sedan tillbaka och sprang 10 varv runt salen (för att varva ner) och stretchade till slut innan vi fick gå och duscha. När jag gick ut från den gympasalen kunde varken jag eller någon annan knappt stå på benen! Å andra sidan var det rätt skönt att känna att man verkligen hade tränat. Tyvärr är jag inte så peppad på att gå runt som en stelopererad hela dagen imorgon...

Idag hade jag även teknik. Det är jättekul! Vi bygger små hus av kartong just nu, och ska försöka få dem att matcha en rikning vi gjort. Det är inte det enklaste. Framför allt är det rätt trist att behöva stå och hålla i kartongbitarna i fem minuter när man limmar ihop dem. Vi lyssnar alltid på musik från någons mp3 på tekniken, vi kan koppla den till högtalarna. Idag började vi lyssna på soundtracket till filmen "Mamma Mia", men killarna tröttnade och bytte till satanist-skrikrock... Det gick väl att lyssna på, men i "Mamma Mia" kunde vi sjunga med allihopa (nåja, nästan allihopa). Så sista tio minutrarna satte vi på "Mamma Mia" ändå :)

Just nu lyssnar jag på originalet, ABBA. Grymt bra förstås! Jag och mamma ska nog öva lite musikteori snart inför mitt sångprov till Kungsholmens Gymnasium/Stockholms Musikgymnasium. Jag vet att jag behöver öva, men nu när jag tänker på det vill jag egentligen inte öva. Jag vet redan nu hur dåligt det kommer gå, och jag har lite svårt med sådant. Den logiska teorin är inga problem, värre är det med gehöret. Det svider redan lite i bröstet av förödmjukelse, men jag ska göra mitt bästa! Förhoppningsvis har mamma tålamod med min brist på tålamod... Jag känner verkligen att jag bara vill få det här provet överstökat så att det får bära eller brista. Tur att man kan söka till fler än ett gymnasium :)

Nu blev jag smått deprimerad ;) Får väl sätta på Robyn på radion, då blir man riktigt riktigt glad :)
Bless// Johanna

Äntligen #2!!

Idag har jag till slut kommit iväg till frisören! Så sjukt skönt att få det gjort! Jag har verkligen behövt klippa mig senaste veckorna, och idag lyckades jag. Nu är håret 5cm kortare, mer uppklippt och luggen hänger inte över ena ögat :) Jag var på Hair Solution på Drottninggatan, ett riktigt bra och prisvärt ställe. Kommer inte ihåg vad frisören hette men hon var jätteduktig och väldigt trevlig. Jag tycker att det är ganska intressant att gå till frisören, av andra skäl än själva klippningen. Det är så roligt att småprata med frisören och inse att man inte pratar om något alls! Jag och min frisör nämnde min skola, gymnasieval och vad vi gjort på jul och nyår. Djupare än så är det liksom inte meningen att man ska gå. Det är inget jag vill ändra på, men tycker fortfarande att det är kul att prata om absolut ingenting :)

Jag har även varit i kyrkan idag. Det var ett tag sedan jag var på en söndagsgudstjänst, så jag och lillasyrran följde med pappa. Han spelade bas till lovsångsteamet, lillsyrran hjälpte till i söndagsskolan och jag satt och lyssnade på mötet. Det var rätt skönt att komma dit, eftersom jag flera veckor innan jul kände att jag borde gå men aldrig kom iväg. Jag går nästan bara till kyrkan på fredagskvällarna på ungdomsmöten, men det var roligt att vara med idag. Jag träffade lite folk som jag kände, men satt ensam under mötet.

Imorgon börjar en ny vecka. Jag kom just på att jag har två sidor att räkna i min mattebok till på onsdag, men glömde den i skolan över helgen. Så det blir till att jobba imorgon istället. På onsdag börjar dessutom dansen i kyrkan igen! Det ska bli jätteroligt, speciellt som vi ska ha prova-på-gång för ungdomar som vill testa att dansa. Då kommer två av mina killkompisar och ska dansa! Det kommer bli kul :) Jag tror faktiskt att de kan vara rätt duktiga, beror lite på hur mycket de vågar dansa ut och vilken dans vi gör. Vi får väl se :)

Nu sitter jag och lyssnar på radio. Har precis flyttat till mamma, och vi ska nog fika snart.
Bless// Johanna


Äntligen!!

Jag är så lycklig! Kan äntligen logga in på bloggen! Jag har försökt under stora delar av dagen att logga in och skriva lite, men det har inte funkat. Så nu känns det bra :)

Jag har inte suttit vid datorn riktigt hela dagen idag. Jag, pappa och min lillasyrra var hemma hos farmor och farfar på eftermiddagen. Lillsyrran hade blivit lovad att hon skulle få dekorera pepparkakor med kristyr och slå sönder pepparkakshuset, så vi åkte förbi på middag för att göra detta. Det var jättekul att spritsa kakor! Vi gjorde fyra kakor var som döptes till Änglavingar, Södra stjärnhimlen, Långholmen, Farmors gris, Farfars gris, Stjärnfall, Labyrint och Herre på täppan :) Det var farfar som döpte dem. Farmors gris och Farfars gris var grisformade kakor som vi skrivit "Farmor" och "Farfar" på. De andra var lite blandade prickar, streck och kluttar. Vi fick även demolera farfars pepparkakshus. Han var konditor en gång i tiden, och gör helt fantastiska pepparkakshus! Det är inte bara ett vanligt hus, utan brukar utrustas med utedass, staket, granar, hästar, slädar, fönster av karamell och årets version med en tomte som klättrade på en stege! Allt insvept i ett lager bomull. Vi tejpade ihop ett par papperskassar till ett sammanhängande stycke, la huset ovanpå och så fick jag och syrran ta varsin hammare och slå! Asroligt, verkligen att rekommendera för alla med barnasinne :) Vi åt även middag där, och pratade och hade rätt trevligt.

Under dagen har jag även börjat läsa en ny bok: Brisingr! Det är tredje delen i serien Arvtagaren, även kallad Eragon. Första boken heter Eragon, andra De Äldste och nu har tredje kommit! Jag har läst 150 av nästan 800 sidor. Det ska tydligen komma en fjärde och sista del men när den släpps är det nog ingen som vet. Det var två år sedan andra delen publicerades, så jag tror att man kommer få vänta ett tag på del fyra. Tyvärr. Hittills är Brisingr riktigt bra, och har man inte läst serien så är det ett tips! En jättespännande fantasyserie om den 15-årige pojken Eragon och hans drake Saphira.

Samtidigt som jag nu läser Brisingr läser jag även andra delen i Twilight-serien: När jag hör din röst. Det är ganska typiskt mig att läsa flera saker samtidigt, men det finns praktiska skäl. Brisingr är som sagt 800 sidor lång, och både för tjock och för tung för att bära med sig i skolväskan. Twilight, däremot, är "bara" 300 sidor och därför mycket smidigare och lättare. Dessutom älskar jag att kunna slänga mig mellan olika historier beroende på humör och vad jag känner för att läsa :) Jag behöver bara läsa ett par sidor i en bra bok för att komma in i den så två böcker samtidigt är inga problem.

Just nu lyssnar jag på Rix Fm Party, ett program på radiostationen Rix Fm som de kör varje lördagskväll med mest snabba låtar och partylåtar. Ifall låtarna är snabba eller inte beror lite på vad man jämför med, men just nu känner jag verkligen inte för känslofyllda ballader. Det optimala vore nog lite skrikmusik och hårdrock, men disco fungerar lika bra! Resten av familjen följer Körslaget på TV4, men jag orkar inte. Det var ganska kul första säsongen, men redan nu har jag tröttnat. När de flesta dessutom inte kan sjunga sitter jag hellre här.

Bless// Johanna

Livshistorier

Jag tänker tillägna detta inlägg alla livshistorier som finns därute. Alla har ju sin egen, oavsett hur länge man har levt eller vad man har gjort. Skulle jag berätta hela min livshistoria skulle den innehålla ett par skolår, killar, familjen, resor och allmänna bästa kompisar. Men det finns något med människors historier som intresserar mig. Jag älskar att lyssna på berättelser om vad som hänt i någon annans liv. Det behöver inte vara farmors berättelser om hur det var att vara krigsbarn i Sverige, utan kan vara små saker som något som hände en kompis förra veckan eller så. Detta är antagligen en av anledningarna till att jag älskar böcker, varje bok berättar en egen historia.

En sak som jag funderade på idag vill jag ta upp här. Jag var ute på stan, och råkade gå ganska nära "Jesustanten". Många som rör sig kring Drottninggatan regelbundet vet vem hon är. Det är en gammal tant med lila mössa som går runt och växlar mellan att skrika på folk med djup röst och sjunga en hög operastämma. Hon kallas "Jesustanten" för att hon går fram till folk och ropar något i stil med "Domens dag kommer! Jesus kommer tillbaka!" till folk som passerar. Hon är arg och sur och allmänt rubbad. Så när jag gick där framför henne och hörde henne börja sjunga bakom mig slog det mig: hur har hennes livshistoria sett ut? I vanliga fall tänker jag inte på sånt, utan skyndar bara bort. Att tänka sig att den där knäppa gamla tanten en gång varit tonåring är ganska svårt. Hur var hon då? Var hon blyg, snäll, sur eller populär och hur blev hon den rubbade "Jesustanten"? Det skulle jag jättegärna vilja veta. Jag tror att man skulle få mer sympati och förståelse för henne då. Jag skulle definitivt få det. Samtidigt vet jag att jag aldrig kommer få reda på det, men det fascinerar mig. Hur blir man som hon? Vad var vändpunkten, och är hon medveten om hur folk tittar på henne?

Det kanske är lite det som är så fängslande med bloggar. Varje blogginlägg är ju en egen liten historia som beskriver något som hänt en annan människa, men istället för att bara betrakta den här händelsen utifrån så får man se upplevelsen genom bloggarens ögon. Man får ta en snabbtitt in i någon annans tankar, precis som ni just nu får en glimt av vad jag tänker på. Men som tur är kan jag välja vilka tankar som andra får se och inte se :) Det finns ganska många gånger då jag har tyckt att det har varit jätteskönt att ingen kan läsa tankar. Oj vad jag skulle skämmas i sådana fall! :)

Mer säger jag inte.

Men jag skulle väldigt gärna lyssna på någon av dina livshistorier någon gång :)
Bless// Johanna

På tal om drömmar

Jag läste just igenom vad jag skrev igår, och kom på att jag gjorde en liten förutsägelse då. Jag trodde att jag skulle drömma om min klass under natten och nu har jag ju svaret: JA! Jag drömde om min underbara klass, att vi skulle åka på klassresa. Jag, mamma, en kompis som heter Anna och hennes föräldrar promenerade över några kullar till flygplatsen som vi skulle åka ifrån, men när vi kom dit var det tomt. Vi var oroliga att de andra som var sena inte skulle hinna med flyget, och de kom precis när planet lyfte. Vi var inte på det där flygplanet, och kunde inte få pengarna tillbaka för biljetterna. Jag grät lite och min kompis Fabian kom och tröstade mig. Sedan försvann klassen och jag drömde något om att jag, pappa och min lillasyster reste till Frankrike.

Tänk att jag känner mig själv så bra att jag kan förutse vad jag ska drömma om :) Kanske ska bli spågumma...
Bless// Johanna

Inte mitt fel!

För en gångs skull är det inte mitt fel att jag inte har klippt håret! Min mamma har tjatat på mig i flera veckor att jag måste klippa mig, men jag har inte haft tid eller lust. Så idag tänkte jag faktiskt gå till en frisör på Drottninggatan, nära skolan. Men när jag kom dit hade de inga tider på en timma, så jag struntade i det. Men nu kan ingen skylla på mig (okej, jag kunde ha stannat kvar men ändå). :)

Fredagar = SO-dagar. Jag har haft tre SO-lektioner idag, allihopa samhällskunskap. Det är ganska kul med SO, speciellt när man har ett långt pass så att man verkligen får ett sammanhang på vad man gör. Efter lunch hade jag SO, engelska, SO, SO. Vi diskuterade demokrati och mänskliga rättigheter och tittade på Rapports Årskrönika 2008. Vår lärare är riktigt bra! Han är ny och började på vår skola i november men har redan fått en ganska bra relation till klassen. Jag är inte mycket för SO i vanliga fall men jag är beredd att ompröva det :) Vår förra lärare i sjuan och åttan var inte alls bra, och det var då jag slutade tycka om histora, samhällskunskap, religion och framför allt geografi. Geografin tror jag inte ens att den här killen kan ändra min åsikt om, men försöka har ju aldrig skadat.

Annars har det varit en ganska lugn dag. Jag hade på mig en svart-, grå- och vitrutig kjol idag, och märkte ganska snart att min kompis Felix hade en slips i nästan exakt samma mönster! Det var jättekul! Efter halva dagen påpekade jag det för honom, och han tyckte också att det var rätt kul. Jag har ju sett den där slipsen tidigare, men jag har inte tänkt så mycket på mönstret.

Just nu sitter jag och lyssnar på rock ensam, för pappa skjutsar min lillasyster till en tjej i hennes klass som bor på Ekerö och ska ha födelsedagsfest ikväll. Jag ska ladda över lite musik till min mp3 och titta lite på Youtube tror jag. Min nya Youtube-favorit är Katten Gustaf! Jag älskar honom, och i princip alla avsnitt finns upplagda :) Visserligen på engelska, men ändå. Jag tror att jag ska brodera lite på mitt syslöjdsarbete sen, vi får se.
Bless// Johanna

Allmänna torsdagstankar (ATT)

I dessa dagar är det en tanke som hela tiden envisas med att komma tillbaka. Som något som jag liksom aldrig kan skaka av mig: vetskapen om att jag bara har en termin kvar med världens mest underbara klass!! Det slår mig lite då och då att jag kanske aldrig träffar vissa igen efter detta halvår. Dessa tankar dyker oftast upp när jag tänker på någon i klassen, vilket är ganska ofta... Men jag säger som S Club 7:

I never had a dream come true
until the day that I found you,
even though I pretend that I've moved on
you'll always be my babies.
I never found the words to say
you're the ones I think about each day,
but still I know no matter what love takes me to
a part of me will always be with you!

Detta är verkligen hur jag känner, och det kommer från djupet av mitt hjärta :) Så mycket klyschor, men jag bryr mig inte. Hoppas att hela klassen ser detta eftersom jag är så feg och inte sjunger det direkt till dem. En dag ska jag sjunga detta!

Idag har jag haft en underbar dag med denna klass. Jag och tre kompisar var killerball-nördar på gympan! Vi fick sluta lite tidigare, men vi fyra stannade kvar i salen och spelade en variant på killerball de sista fem minutrarna :) Det var jättekul och ganska svettigt. Man blir varmare än man tror. Under själva gympalektionen lekte vi en lek som hette Ambassadör. Det var en blandning av killerball och spökboll och var riktigt roligt! Man skulle kasta bollar på andra laget, och kasta ärtpåsar till dem i sitt eget lag som hade blivit träffade. Grymt kul! Jag behövde röra på mig, har blivit stel i kroppen under lovet. Jag kan fortfarande ha lite ont i axlarna ibland men det är inte så ofta. Det var i alla fall skönt att få springa.

Jag och mamma åkte till Stadshagen idag efter skolan. Vi var på öppet hus på Mikael Elias Teoretiska Gymnasium. Det är en av de skolor jag kommer söka till, och den såg rätt bra ut. Vi var på en presentation av skolan först, och gick sedan runt i byggnaden. Jag tyckte att de hade en bra skolplan, riktigt attraktiva kurser och det verkade som att de har tänkt efter på vilken typ av skola de vill vara (en för studiemotiverade, alltså pluggisar som undertecknad). Däremot var det ganska trånga lokaler, och mammar var lite lite skeptisk till att de ägs av ett börsnoterat företag. Jag tycker att det såg riktigt bra ut och skulle antagligen kunna tänka mig att gå gymnasiet där.

Just nu lyssnar jag på radion och dricker svalnat te. Måste alldeles strax gå och lägga mig, men man måste ju skriva ett inlägg innan dess. Av någon anledning har jag en känsla av att jag kommer drömma om klassen inatt :) Jag har gjort det de senaste två nätterna, och väntar mig inget annat. Något som tar upp så mycket av ens tid och tankar borde man väl rimligen drömma om?
Bless// Johanna


Tillbaka där jag nog vill vara...

Tänk så fort tre veckor kan gå. Det bara försvinner helt plötsligt. Mitt tre veckor långa jullov är nu slut, och idag var första dagen i skolan igen. Det både känns och inte känns som att det var tre veckor sen vi stod med betygen i handen och gick och fikade med tjejerna. Jag kan inte riktigt minnas allt jag har gjort på jullovet, och därför känns det kortare, men samtidigt är det som att det ligger en liten dimma över den där avslutningsdagen. Lite som att det är ett minne som man glömt bort lite för att det var så länge sen. Det är lite klurigt att förklara, men ni får väl bara lita på att detta är mina förvirrade känslor :)

Idag var som sagt första dagen i skolan. Till skillnad från efter sommarloven var det ingen "inskolningsdag", utan pang på direkt. Jag har vant mig vid att gå upp klockan tio på morgonen så det var lite jobbigt att gå upp sju i morse, men det var inte så farligt som jag trodde. Det var verkligen jättekul att träffa klassen igen! Vi kramades och skrattade och pratade om lov och julklappar och annat strunt, gick till lektioner och tog oss igenom en hel skoldag. Första lektionen var musik, passande för en musikskola. Vi hade vår musiklärare första musiklektionen, och en vikarie de två andra. Vikarien var rätt duktig men lite virrig och inte så bestämd som man behöver vara. Men vi fick sjunga "With a little help from my friends" av Beatles :)

Vi hade en diskussion om hur världen skapades och Guds existens på engelskan idag. Väldigt intressant, men svårt. Det går inte att formulera sig lika bra på engelska som på svenska. Som tur är har alla ungefär samma svårigheter så folk har överseende med tveksamma grammatiska formuleringar :)

Nu ska jag äta middag och sedan ska jag iväg till kyrkan. Det är möte om söndagsskolan ikväll, och jag är med i en av grupperna som har hand om söndagsskolan så jag och min kompis Sara ska dit. Sedan måste jag nog räkna lite matte när jag kommer hem...
Bless// Johanna


Lite kort i rocken :)

Idag blir det ett kort inlägg. Jag borde egentligen vara på väg mot att gå och lägga mig just nu, men kom på att jag inte skrev något igår.

Idag har jag haft en ordentlig utedag! Jag, min lillasyster och våra två kompisar Elin och Emelie var och åkte slalom i Väsjöbacken i Sollentuna idag. Det var så galet kul! Vi kom till backen runt kl. 10 och köpte liftkort direkt. Jag ställde mig först i den längsta kön vid hela anläggningen, men insåg efter en minut att det var kön till skiduthyrningen. Vi köpte våra liftkort och gav oss ut i backen. Det fanns tre backar och en lift, så det var inte så stort men grymt kul! Vi åkte skidor i fyra timmar och åkte sen hem till Elin och Emelie och var med dem en stund. Jättekul!

Nu måste jag sova! Det är skola imorgon. Det ska bli kul att träffa kompisarna igen efter tre veckors lov, men jobbigt att gå upp så tidigt. Nåja, januari blir nog en rätt skön månad. Då söker det in nya elever till skolan så alla musiklektioner är inställda eftersom musiklärarna testar nya elever! En hel del håltimmar, med andra ord :)

Bless// Johanna

Tjohoo!!

Är det inte underligt hur ens relationer till människor kan förändras? Man trodde att man hade en sorts relation till någon, och att den aldrig skulle förändras. Och så plötsligt finner man sig själv i en situation med den människan som man aldrig trodde att man skulle hamna i. Ibland är det en bra förändrig, ibland en dålig. I mitt fall är det nog en rätt bra förändring. Jag sitter just nu och chattar med en killkompis som var ganska kär i mig för ett halvår sedan, som jag numera är bra kompis med. Det roliga är inte att vi chattar, utan att vi chattar om en tjej som han gillar nu! Jag trodde nog aldrig att det skulle hända, men jag har inget emot denna förändring av vår relation. Allt förändras ju med tiden :)

Idag har jag varit i stan med mamma och min lillasyster. Vi åkte in till Åhléns City för att byta ett par mp3-hörlurar som jag hade fått i julklapp av mamma och pappa. De var lite för stora och inte särskilt praktiska. I vanliga fall brukar man väl få byta saker om man har kvitto och förpackning oavsett om förpackningen är öppen eller inte? Han i kassan tyckte inte det, så vi fick inte byta mina gamla hörlurar eftersom jag hade öppnat förpackningen för att prova dem. Hur ska man annars veta att saker inte passar? Skumt, men mamma köpte ändå ett par andra hörlurar till mig. Ascoola vita av märket Skullcandy! Sjukt sköna, ihopfällbara med jättebra ljud och grym bas :) Smakar det så kostar det, och de var väl egentligen lite för dyra men mamma var så gullig så att hon köpte dem ändå! Jag ska använda dem varje dag :)
Efter Åhléns gick vi till Pizza Hut och åt middag och sedan åkte vi hem.

Igår försvann dagen jättefort! Jag läste ut hela första boken i "Twilight"-serien! Det tog ett antal timmar (416 sidor tar en stund), men boken var så bra att jag inte kunde sluta läsa. Första delen heter "Om jag kunde drömma", och det är den som har gjorts till film. Jag var och är helt fast!! Det var en så galet sjukt asbra bok så att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen :) Bara jag tänker på den underbart vackra historien känner jag en liten glädje och kärlek i hjärtat. Jag vet inte riktigt vad som var så extremt bra, men det kan ha något att göra med den vackra historien, den varma humorn, de otroliga beskrivningarna av Edward, blandningen av övernaturligt och alldagligt och den starka kärleken mellan huvudpersonerna Bella och Edward. Jag har aldrig läst något så vackert och ändå så verkligt! Som sagt läste jag ut hela boken på ungefär fyra-fem timmar, men även när den var slut fortsatte jag tänka igenom den igen och jag tror inte att stämningen i boken lämnade mig på hela kvällen. Inte så konstigt då att jag även drömde om någonting liknande Twilight. Imorgon ska jag läsa den andra boken i serien, och jag räknar med att det kommer ta större delen av dagen. När jag har köpt och läst tredje boken ska jag gå och se filmen på bio med mamma :) Men jag ska läsa klart först.

Just nu sitter jag som sagt och chattar, och lyssnar på hårdrock. Jag fick en skiva i julklapp av mamma med ett kristet hårdrocksband som heter Red. Mamma hade ingen aning om vad det var för grupp, men när jag spelade skivan för henne och hon insåg att det var väldigt mycket skrik och growl tror jag att hon ångrade sig lite :) Sjukt bra band, i alla fall!

Bless// Johanna

2009!!

Gott nytt år allihopa! Dagens ämne är ju ganska givet: nyår! Det känns alltid lite konstigt att byta år och börja skriva -09 på alla skolpapper och liknande. Jag firade nyår med familjen och vi fortsatte vår ettåriga tradition med musikal och restaurang på nyårsafton. Det var så sjukt mysigt! Vi var och såg "Footloose" vid Odenplan och åt sedan på en restaurang som hette S:t Eriksgatan 1. Footloose var helt galet bra! Grym musik, jättebra dans och riktigt duktiga skådespelare. Tyvärr var Brolle (som spelar Tommy) sjuk, så det var en stand-in som hette Daniel Gill som spelade istället. Han var precis lika bra. Huvudrollen Ren spelades av Peter Johansson, och det är en av de bästa musikalartister som finns i Sverige! Jag grät floder på flera ställen!  Inget ovanligt, men ändå. Det var riktigt rörande och sorgligt!

Efter musikalen åkte vi till restaurangen S:t Eriksgatan 1. Grymt mysigt ställe! Det var en liten restaurang med sju-åtta bord, en soffa och ett par fåtöljer. Just att de hade en soffa gjorde att hela rummet kändes mycket mysigare och mer hemtrevligt. Maten var jättegod och vår servitris var jättesnäll och gullig! De spelade musik på låg volym i högtalare och jag, mamma och min lillasyrra satt och mimade när det kom en låt vi kunde. Tyvärr hade jag lite ont i huvudet mot slutet av middagen. Men det gick över när vi tog en taxi hem och tittade på fyrverkerier genom bilfönstrena.

Pappa följde med till mammas hus när vi kom hem, och han sov över här. På kvällen tittade vi på film och åt snacks till tio i tolv. Då klädde vi på oss ytterkläderna och gick ut på baksidan och tittade på alla fyrverkerier. Det var hur mycket som helst! En bit bort sköt de hur mycket som helst, och även på andra sidan huset sköts en del. De fyrverkerierna var nästan roligast för de smällde precis över våra huvuden! Vi såg även en del saker som vi inte sett förut. Det var någon form av ljuslyktor som var orangea och sakta steg mot himlen. Jag har aldrig sett sådana tidigare, vet någon vad det var? De var i alla fall väldigt vackra. Efter tolvslaget gick vi in och tittade lite på någon Bond-film medan vi såg ut genom fönstret på de fyrverkerier som fortfarande sköts. I vanliga fall hos pappa brukar det skjutas ända till klockan fyra på morgonen, men här hos mamma var det lugnt. Runt ett hörde vi ett par fyrverkerier som sköts av ganska nära oss men annars var det lugnt. Grymt skönt!

Idag har jag lagat mat. Ikväll kommer ett par kompisar förbi på middag, så jag har lagat en del av den middagen på förmiddagen. Egentligen tänkte vi ha tjejkväll, men det var bara två tjejer som kunde komma. På något sätt hade en av mina närmaste killkompisar fått höra talas om detta och han frågade om han också fick komma :) Självklart sa jag ja, och det ska bli jättekul att ha dem allihopa över här. Eftersom mamma bor mitt ute i ingenstans (500 meter från Net On Net Lagershop för alla som har sett den reklamen) har vi haft ett litet dilemma hur folk ska ta sig hit, men allt löste sig när en av tjejerna skulle få skjuts hit och hon kunde plocka upp de andra vid pendeltåget. Jag har en del kvar att göra, framför allt att plocka i ordning här i huset. Jag städade mitt rum i morse så nu är det mer i ordning än det har varit på väldigt länge :) Jag längtar tills de kommer, men det är två och en halv timma kvar.

Bless// Johanna

RSS 2.0