Ett slutligt 'Jag älskar dig'Det är väl så livet är.

Ena dagen är det där
och nästa är det inte kvar.
Inget att göra åt det.

Det finns bara en sak att göra åt det.
Säga allt man egentligen vill säga.
Skratta åt allt man egentligen tycker är roligt.
Älska alla man egentligen skulle vilja visa kärlek mot.
Glädjas åt varje dag.

För när allt kommer omkring
är livet här bara en liten del
av det som kommer efteråt.


Jag kommer sakna dig, morfar.I like you a lot, lot, think you're really hot, hot.


Jag kände för lite partymusik såhär på fredagseftermiddagen, då blev det Lady Gaga. Bland annat. Min party-spellista innehåller annat också, jag lovar :) Man kan tycka lite allt möjligt om hennes stil, uppträdande etc, men man kan inte förneka att hon gör bra partymusik!

Idag har varit en ganska speciell dag. Egentligen hade jag inga lektioner i skolan för att tvåorna skrev nationellt prov i svenska hela dagen, men min kemilärare la vårt kemiprov idag så att vi skulle få mer tid. Problemet var bara att jag hade en tid för allergitest samma tid som provet. När jag pratade med min lärare om det sa hon att jag kunde komma till skolan så fort som möjligt efter testet. Sagt och gjort. Jag kom till skolan två timmar efter att provet började. Alla fick två och en halv timme på sig, så jag fick sällskap första halvtimmen av provet, sedan var det bara jag och min kompis Cecilia som hade varit hos tandläkaren. Men hon fick gå och sätta sig i ett annat rum, så jag satt där helt själv i en kemisal med plats för 32 personer... Provet kändes faktiskt bra, även om det var en uppgift som jag är väldigt osäker på om jag gjorde rätt.

Allergitestet innan provet gick också bra. Jag fick träffa en sjuksköterska som gjorde pricktest för att se vad jag är allergisk mot, och en del andningstester för att kolla astman. Dessutom fick jag en stark astmamedicin. Alla astmamediciner som jag har använt har haft biverkan att man blir lite darrig i kroppen. Den här medicinen hade samma bieffekt, fast mycket starkare! Precis efter att den hade börjat verka kunde jag inte skriva, så darrig var jag! Som tur var gick det över till provet! Efter undersökningarna fick jag träffa en läkare. Vi diskuterade allergin, astman, allergivaccination och jag fick fem recept på olika allergi- och astmamediciner. Fem stycken! Tabletter, ögondroppar, nässpray och två astmainhalatorer. Jag är inte helt säker på att jag kommer hämta ut allihopa, men en del av dem kan vara bra. Antar jag :)

Jag var färdig med provet kvart i ett, så jag var hemma vid kvart över två. Jag tog en onödigt lång busstur hem bara för att jag kände för att åka buss. Skumt men kul :) Sedan filade jag naglarna, lyssnade på musik och tittade på tv. Det var jätteskönt att bara slappa efter att ha pluggat till 11 igår kväll.

Imorgon åker jag iväg på kvällen och kommer hem på tisdag. Så det här blir nog sista blogginlägget innan dess. Men jag skriver ju en mindre roman i varje inlägg, så det finns ju lite att läsa ;)
Det här klippet hittade jag när jag letade Lady Gaga. Man måste säga att snubben är bra filmare!
Bless och trevlig helg! //Johanna

Tänkte bara tänka högt en stund.

Egentligen är det underligt hur mycket man tänker som ingen annan någonsin får reda på. Tänk om man kunde få reda på vad andra tänkte, kände och tyckte. Helt ocensurerat. Inga fler "vad tänker du på?" "...ingenting" så att man vet att den som svarade egentligen tänkte på något som de inte vågade berätta för dig. Det vore så spännande! Att få se en annan människa precis exakt som den är. Inga fasader. Ibland önskar jag att jag kunde läsa folks tankar.

Här tror jag att de flesta skulle inflika: "visst, jättespännande, men då skulle ju andra kunna läsa MIG helt utan spärrar". Absolut. Det är liksom poängen. Varför är vi egentligen så rädda för att öppna oss för andra? Varför kan vi inte berätta för alla vad vi tänker på, oavsett om det är roligt, ledsamt, elakt eller kärleksfullt? Vad händer när vi delar våra tankar med andra?

Problemet tror jag är rädsla. Rädsla för att inte bli tagen på allvar. Rädsla för att bli skrattad åt. Rädsla för att den vi öppnar oss för ska svika oss, sprida rykten om oss eller använda vårt innersta mot oss. Det finns inget värre än en älskad som sviker. Genom att öppna sig för andra gör man sig samtidigt sårbar. Just nu när jag läste igenom vad jag har skrivit insåg jag att det är lätt att tänka att allt jag skriver är självklart och att jag låter tom i huvudet. Den första reflexen var att skriva om och skriva en djupare tankestund om något lite mindre självklart. Men det här är Internet, jag behöver inte se mina läsare i ögonen, så jag tar risken. Jag väljer att ta risken att låta dum, bara för att ge er en inblick i mina tankar.

Tänk om alla skulle testa att dela med sig av något de inte har delat med sig av ännu. Tänk om alla skulle ta tillfället att berätta för sin kompis hur mycket den betyder, eller våga ha en annan åsikt än resten av gänget, eller fråga läraren om den där frågan som har gått och gnagt så länge trots att det kanske är en ganska självklar fråga för alla andra. Jag har en klasskompis som nästan varje samhällslektion har en uppsjö av frågor, och börjar frågestunden med orden "det här kanske är en dum fråga...". Om vi alla skulle våga ta samma risk som hon, skulle inte världen bli lite bättre då? Skulle vi inte bli mer toleranta, få vara de vi är och få så mycket mer berikade tankegångar?

Jag tror att det vi tar för självklart borde tänkas över oftare. Hade jag inte skrivit den här "uppenbara" texten hade du inte suttit och funderat på öppenhet och svek just nu. Dessutom vet du ju nu vad jag tänker på.

"Ett litet steg i taget tar dig en hel mil till slut"

Let him know that you know best, 'cause after all you do know best.


Jag vet inte riktigt varför, men ett litet anfall av girlpower slog just ner på mig. Därav både rubriken och mitt nya ordspråk:

Killar och sms tillsammans är som en sköldpadda och en backspegel: det händer ingenting hur mycket man än vill.

Som sagt vet jag inte var det kom från, det kan ha varit att Johnny som svar på min fråga "hur mår du?" svarade "sjuk..?". De flesta tjejer vet vad jag menar när jag förundras över att killar har svårt att svara på frågor (speciellt frågor på sms) med mer än tre ord. Det är en väldans tur att jag tycker så mycket om alla killar jag känner att det inte påverkar något :)

Den senaste tiden har varit rätt trevlig. Jag träffade Johnny i söndags, men bara en kort stund eftersom han inte mådde så bra. Han lät som att han var döende när jag pratade i telefon med honom, men han var egentligen bara rejält förkyld och hostig. Det gjorde att jag fick en puss när vi träffades och en när vi sa hejdå, och fick pussa honom på kinden resten av tiden. Men jag träffade honom i alla fall, det var det som räknades!

Nu har Den Stora Provperioden kommit igång. Mitt provschema ser ut som följer:

- Samhällsprov  fredag 16 april
- Franskprov (3 timmar!) tisdag 20 april
- Kemiprov fredag 23 april
- Nationellt prov engelska onsdag 28 april
- Matteprov torsdag 29 april
- Musikteoriprov torsdag 29 april
- Nationellt prov engelska tisdag 4 maj
- Svenskprov fredag 7 maj
- Naturkunskapsprov onsdag 12 maj
- Nationellt prov matte tisdag 18 maj

Sen är proven slut!!! Observera att det är den 20:e april idag. Jag har alltså 8 prov på mindre än en månad. Men sedan är det slut! Efter det sista provet är det tre skolveckor och sedan är det sommarlov. Det är inte så fruktansvärt långt kvar nu. Snart åker jag till USA!!! Om flygen går, vill säga...

Idag hade vi alltså det stora franskprov som kan likställas med nationella prov. Det tog tre timmar! Först hörförståelse, sedan läsförståelse och sist uppsatsskrivning. Dessutom kommer vi ha muntliga prov på lektioner. Den lilla nörden i mig måste dock erkänna att jag någonstans tyckte att det var lite roligt... Det får man egentligen inte säga högt ;)

Nu ska jag försöka plugga kemi. Den riktiga plugg-andan har inte riktigt fallit på än, men det kommer väl när jag har skrivit färdigt.
Bless// Johanna

Du är vacker, och du strålar, strålar ljus mot mig.

Behöver jag säga mer än att det här är några av de vackraste bilder jag har tagit hittills? :)

This is the air I breathe

Jag sitter här och funderar på om jag ska lägga upp den bästa bild jag tagit hittills på bloggen... Lite tveksam faktiskt, något så bra vill man liksom behålla för sig själv. Jag kanske ska ladda in den på datorn först, innan jag bestämmer mig.

Den här veckan har varit väldigt intensiv. I måndags gjorde jag i princip alla mina läxor för veckan och övningskörde lite. I tisdags var mina kusiner Sanna och Mimmi här på fika på kvällen. Det var så sjukt mysigt! Vi och min lillasyster satt i tre timmar vid köksbordet och pladdrade! Igår var jag först dansledare i kyrkan, åkte hem och åt middag och joggade sedan en kilometer till en gympahall. Där träffade jag Pontus och några andra gympatränare i den föreningen. De har tränar-träningar på onsdagar, när de mest flyger runt på trampetter och trampoliner och bara voltar och har sig. Där fick jag vara med och träna! Jag lärde mig att göra frivolt! Det var något av det roligaste jag har gjort! Dit ska jag definitivt nästa onsdag också.

Men det har varit ganska fullbokat på kvällarna. Nu ikväll har jag pluggat samhällskunskap till provet imorgon och valt ut lite lovsånger som jag ska sjunga i kyrkan imorn kväll! Egentligen skulle Mimmi och vår kompis Sofia lett lovsången, men de kunde inte så jag ska göra det istället. Jag hoppas verkligen att det blir bra, även om det viktigaste är att alla är med och sjunger.

Nu måste jag sova, det har blivit alldeles för sent de senaste kvällarna!
Bless// Johanna

Stanna kvar hos mig.

Det viktigaste är inte att säga "jag älskar dig".
Det viktigaste är att visa att du älskar.

If every simple song I wrote to you would take your breathe away, I'd write it all.


Hej människor! Snart är påsklovet slut. Det känns som att det här lovet har pågått en halv evighet! Varje morgon har jag vaknat, legat i sängen en timme och tänkt "det är fortfarande många dagar kvar av lovet". Men nu börjar det så smått dala.

I måndags träffade jag äntligen Johnny. Han ringde mig när han vaknade, och eftersom hans mobil hade dött var han tvungen att åka till sin pappa och hämta laddaren. När han kom till sin pappa ringde han mig, och jag tog mig dit på en halvtimme. När jag ringde på dörren kom ingen och öppnade, utan Johnny ringde och sa att dörren var öppen. Då hade han precis somnat när jag kom dit! Så jag halvsov med honom ett tag :)

I tisdags var jag och mina kompisar Maria och Elisabeth i stan och shoppade! Jag köpte min kompis Felicias iPod Nano (eftersom hon har fått en iPhone och min mp3 hade trasig skärm), ett par jeans på Myrorna som ska klippas till shorts i sommar samt en jättejättesöt sommarklänning! Den är svart i botten med massor av blommor på! Vi gick på stan i sisådär fem timmar, varav lunchen på Citykonditoriet tog åtminstone en och en halv timma. Det var så sjukt mysigt att bara gå runt på stan och nästan låtsas att vi fortfarande går i samma klass och tar tåget tillsammans varje morgon, precis som vi gjorde i sex år.

I onsdags gick jag ut och promenerade med Pontus på kvällen. Pontus är gymnastiktränare, så vi gick förbi gympahallen där alla tränare i den klubben har tränar-träningar på onsdagskvällar. Jag blev så sjukt sugen på att vara med och hoppa trampett och trampolin! Förhoppningsvis kan jag träna där på onsdag! När jag skulle hem var det ganska sent, så jag fick skjuts med Pontus som övningskörde mig hem (hans pappa var förstås också med, man får inte övningsköra själv). Han var duktig på att köra :)

I torsdags kväll hade jag, Disa och Gordon Ice Age-maraton hemma hos Gordon! Vi såg alla tre filmerna och åt pizza framför tv:n. Det var sjukt mysigt, även om jag inte kom hem förrän halv tolv. Mamma var ganska orolig över att jag skulle åka pendeltåg själv så sent, men det gjorde jag ändå. Både hennes och mina kompisar tycker att det är rätt kul att hon fortfarande hämtar mig överallt, men jag ser det som kärlek :)

Igår var jag en liten stund i stan med Disa, Agnes, Jossan och Agnes kompis Elsa. Vi gick i ett par goth-butiker (inte min idé, men väldigt roligt) och åt Ben&Jerry's-glass i Gamla stan. Sedan åkte jag hem och bakade cupcakes med min lillasyster. De blev sjukt goda! På kvällen var jag förstås i kyrkan. Vi slängde ihop allt mjukt vi kunde hitta i en hög, la oss där och tittade på Evan Almighty! Det är en sjukt rolig film. Ett till plus var att Johnny var i kyrkan :)

Som ni märker har det varit full rulle hela lovet. Det börjar kännas nu. När jag kom hem igår kväll var jag helt utmattad och mådde lite halvdåligt. Helt plötsligt blev jag stressad och ledsen och jag vet inte vad. Så idag är jag trött. Inte sovit-för-lite-trött, utan utmattad-i-både-huvud-och-kropp-trött. Jag vet inte om jag börjar bli sjuk eller om allt bara har gått lite för fort, men idag ska jag bara ligga i sängen. Förutom ikväll, då jag förhoppningsvis ska träffa Johnny. Han trodde att han skulle kunna träffas då.

Bless// Johanna

Jag lovar att skriva snart.

The need to be loved can't be wrong.

När jag är lite mindre pigg än vanligt har jag en låt som alltid gör mig glad: Boogie Wonderland från filmen Happy Feet.

Igår var jag på middag hos farmor och farfar med min lillasyster och mamma. Det var jättemysigt! Vi var ute och promenerade vid Ulriksdals slott och spelade Geni. Jag vann faktiskt! Farmor och farfar är annars de mest allmänbildade människor jag känner. När vi kom hem spelade jag, mamma och lillasyster Monopol och tittade på Jesus Christ Superstar. Samtidigt. Det gick väl sådär. Man blev lite ofokuserad på spelet, så vi spelade en stund och sedan la vi ner det. Men det var ändå mysigt, även om kreditkort inte alls är lika charmigt som när man hade papperspengar.

Idag ska jag träffa Johnny! För första gången på två veckor... Men jag ska hem till honom senare idag. Nu på förmiddagen har jag dessutom gjort en deal med min kompis Felicia om att jag ska få köpa hennes iPod Nano! Skärmen på min mp3 har gått sönder och jag skulle kunna behöva lite mer utrymme, och hon har en iPod Touch och behöver inte den gamla längre. Så jag ska få den till en tredjedel av inköpspriset :) En mycket bra deal, tycker jag!

Ett annat anti-tristhets-tips är musikalmusik över huvud taget! Moulin Rouge, Happy Feet, Grease, Hairspray och Rent är de musikaler som ingår i min musikalspellista på Spotify :)
Bless// Johanna

Glömsk...

Jag kom på att jag glömde ladda upp en av mina favoritbilder från fotenaden igår!

Varje gång jag ser dig är det som om allting stannar till.


Igår kväll hade jag väldigt kul och lite kyligt. Efter middagen fick jag sms från Pontus, som undrade om jag ville ta en promenad för andra kvällen i rad. Vi var ute och gick i en och en halv timme! Det är så sjukt skönt att bara gå dit fötterna leder och få prata av sig med en vän. Jag har kommit fram till att det är väldigt lätt att prata med Pontus :) Efter en och en halv timme tog vi bussen hem till mig och lyssnade på musik på Spotify. Vi brukar ofta säga att vi innan i höstas trodde att vi kände varandra, men att vi inte alls gjorde det. Igår fick han lära sig att jag lyssnar på "skrikrock" då och då. Det blev han ganska förvånad över! :)

Idag ska jag, mamma och min lillasyster till farmor och farfar på middag. Mamma har konsert med kammarkören hon sjunger i, så vi äter middag först och sedan är jag och syster kvar hos farmor och farfar medan mamma sjunger. Det ska bli mysigt, jag kan nästan lova att det kommer bli en promenad på Djurgården. Farmor och farfar är ganska hurtiga människor (speciellt för att vara lite över 70 år!).

Igår slog jag mitt eget rekord i att lösa Rubiks kub på tid. Nya rekordet lyder 2min och 11s, men det ska slås idag ;)
Bless// Johanna

Tre små ord.
Resultatet av min påskafton. Fotenaden blev lite kortare än planerat när jag upptäckte att snön på bäcken som jag skulle gå över inte var så tjock som jag trodde. Känslan att skorna fylls av vatten är inte så behaglig. Men det vankades ju påskbord hemma :)


Bless// Johanna

He's always gone too long, anytime he goes away.


Ifall ni undrar har jag inte så mycket att göra, så jag skriver om min dag innan jag går och lägger mig :)

Idag är det långfredagen. Jag vet att man inte brukar ha påskkänslor på samma sätt som man har julkänslor, men jag har inte ens en gnutta påskkänsla. Här hemma har vi inget påskpynt över huvud taget. Inget påskris, inga fjädrar, inga kycklingar. I morse fick jag och mamma i och för sig ett varsitt påskkort av min lillasyster, och mamma har lovat oss påskägg imorn, men annars skulle jag inte komma ihåg att det är påsk. Det känns ju lite illa.

Min långfredagseftermiddag och -kväll har tillbringats med mycket trevligt sällskap. Först åt jag, mamma och lillsyster lamm och potatisgratäng till middag, och sedan gick jag ut och promenerade. Jag hade varit instängd större delen av dagen, och det var soligt. Innan jag gick skickade jag ett sms till min kompis Pontus och frågade om han ville promenera med mig. Pontus sms:ade nämligen mig förra veckan och undrade om jag ville gå en sväng, men det var kväll då så det gick inte. Istället träffades vi idag och promenerade hem till mig. Mamma hade bakat äppelpaj, så jag, Pontus, mamma och syster fikade och tittade på den första Harry Potter-filmen på tv. Pontan var väl kvar här till halv nio innan jag följde honom till bussen. Det var sjukt kul att umgås med honom en stund! :)

När jag skrev detta på facebook tror jag att min käre pojkvän blev lite förvånad. Men så kan det gå när man inte svarar på sms... (girlpower, haha)

Nu är klockan senare än jag egentligen vill erkänna.
Bless// Johanna

Tyst och död är telefon', står där nästan som ett fån.


Människor, idag börjar påsklovet! Det är så fruktansvärt skönt! I morse vaknade jag kvart i sju, tittade på klockan och kunde vända på mig och somna om! Det kändes så bra att jag nu förtränger alla tankar på att de fyra veckorna efter lovet kommer innehålla 8 prov. Utraderat!

Idag har jag, mamma och min lillasyster äntligen satt fast dörrarna på min lillasysters skåp/bokhylla i hennes rum. Det är nästan två år sedan vi köpte den där hyllan... Å andra sidan måste vi försvara oss med att det tog nästan en timme att sätta fast de där två dörrarna. Jag har aldrig varit med om en Ikea-konstruktion som har varit så krånglig! Helt sjukt, men nu sitter de där!

Jag har även målat naglarna knallröda idag. Jag kände att det var dags för lite starka vårfärger! Det faktum att jag och mamma kunde sitta ute på baksidan och läsa i förmiddags tyder på att det är vår! Nu råkar vår baksida vara i söderläge och instängd på tre sidor så att det blir cirka +20 grader, men ändå!

Resten av dagen ska jag vänta på att Johnny får mitt sms om att han ska ringa när han vaknar, alternativt vänta på att han vaknar ;) Jag tänkte även läsa lite, kanske leka i fotoprogram och eventuellt gå ut och fota. Nu är jag sugen på det sista, ska bara se till att naglarna torkar först.

Vill ni mig något är det bara att messa eller ringa. Jag är hemma hela lovet :)
Bless// Johanna

RSS 2.0