Prao: dag 3 och 4

Dagens inlägg blir lite sammandraget, så att alla vet.

Jag fortsätter i 5A, och allt går bra :). Jag känner att jag lär känna barnen bättre och vågar då bli mer "lärare". Idag var den ordinarie läraren hemma och vabbade, så det kom en vikarie. Han och jag höll koll på klassen, trots att ingen av oss hade full koll på vad som skulle göras. Jag har även sett en kille som jag känner som jag inte visste gick i den skolan. Har tyvärr inte hunnit säga hej till honom än. Fast jag chattar med honom just nu, så jag får väl hälsa om jag ser honom imorgon.

Både igår och idag har jag dansat. Igår dansade jag i kyrkan, och det var väldigt roligt! Förra onsdagen valde vi en låt som våra ledare skulle göra en dans till, men de hade fått fel låt och börjat på en dans. Så nu har vi bytt låt :P. 
   Idag dansade jag på Danscenter Stockholm. Det var också sjukt kul! Under uppvärmningen och stretchen fick jag ont i huvudet. Det var jobbigt, men jag sa ingenting och när vi började med diagonaler försvann det. Jag är en sådan människa som inte vilar eller tar värktabletter för varje liten skråma. Jag biter ihop och då brukar smärtan försvinna. Det är dumt, jag vet, men jag tror att smärtan gör mig tåligare och jag vill verkligen bli så tålig som möjligt. Jag är inte emot värkmedicin, och jag respekterar folk som använder den, men jag vill bara inte bli beroende av tabletter för att dämpa mindre smärtor.

Nu ska jag klippa lite pappershjärtan inför Alla Hjärtans Dag.
Bless// Johanna


Prao: dag 2

Andra dagen i Olovslundsskolan, och jag är mycket nöjd. Femmorna hade musik idag, vilket jag tyckte var lite extra spännande eftersom jag går i musikskola. De övade på tre ackord på antingen keyboard eller gitarr, och jag fick gå runt bland de som spelade keyboard och kolla att de kunde ta D-dur, G-dur och A-dur :D. Jag har också spelat schack med en av tjejerna (och förlorat :P) på deras schacklektion och hjälpt till mycket i matte. Dessutom har jag märkt att de får mycket bättre skollunch än på AF, så nu äter jag ordentligt för att "ta igen" alla halva luncher jag har ätit under terminen :P. Imorgon blir det mer matte, och historia.

Jag har även varit sjukt sur på mina jeans idag. Jag berättade ju om att jag köpte galet stora jeans i lördags. Dem hade jag på mig idag. Problemet var att de är för långa, och när jag vek upp dem åkte de bara ner när jag gick. Sjukt störande när man har tjugo minuters promenad till praon och inte kan åka kommunalt för att bussarna går helt knäppt. Men jag ska idag göra debut som jeans-uppläggare :D. Jag har redan nålat upp mina jeans 6+6cm (de ska ju vara dubbelvikta) och nu väntar jag på att mamma ska komma hem och inspektera så att jag kan sy upp dem innan jag ska till konfirmationen kl. 19.00.

För övrigt fick jag inte direkt ett varmt välkomnande när jag kom hem för en knapp timma sen. Min lillasyster har tagit hem tre kompisar, så det första jag ser i hallen är en hög med jackor, skor och väskor. I köket ligger bröd, smör och Nutella framme och tjejerna är i vardagsrummet och tittar på Harry Potter på svenska. De har även byggt en koja av våra två höga stolar, som hör till köksön, och lagt en stor filt över stolarna. Därför har jag nu stängt dörren till mitt rum, och tänker inte gå ut på länge...

Bless// Johanna


Prao: Dag 1

Första dagen på min tvåveckors-prao. Det har varit en mycket trevlig dag. Jag kom till Olovslundsskolan kl. 8.50. Då träffade jag läraren och gick sedan till slöjden med femmorna. Där började jag prata med tre tjejer som hette Maria, Antonia och Henna. De var jättesnälla mot mig! Jag var mest med dem idag. På matten skulle de börja lära sig att räkna ut areor, så då hjälpte jag till lite och rättade även deras multiplikationsförhör :D. Det var en grymt bra första praodag!

Jag har trots det funnit en baksida med prao: jag träffar inte klasskompisarna :'(. Saknar er redan, och då är det två veckor kvar tills vi ses igen!!! När jag kom hem kände jag att jag saknar allihopa, och kanske speciellt en viss kille (vars namn jag inte ska nämna, han läser förmodligen ändå inte detta). Men som tur är finns sms och MSN :)

Bless// Johanna

Händelser 27/1-08

Jahaja, så var det dags för den dagliga rapporten över dygnets händelser. Idag har jag:

- Drömt underligt (se föregående inlägg)
- Varit på Söder
- Träffat en kompis (på Söder)
- Köpt jeans (som även förmodligen kan användas som tält)

Jag tar en punkt i taget.

Punkt 1: hoppar jag över eftersom den redan är beskriven.

Punkt 2: Jag hade inget speciellt jag var tvungen att göra idag, så jag bestämde mig i morse för att åka in till stan. Jag åkte själv och var vid Södra Station runt 12. Sedan flanerade, promenerade, strövade, gick (kalla det vad du vill) runt på Söder. Jag kom först till Mariatorget och gick sedan i inrednings- och accessoarbutiker i en timma på Hornsgatan.

Punkt 3: När jag var på Hornsgatan ringde min kompis Malin och undrade om vi kunde hitta på något. Vi brukar ta en promenad på söndagar, så efter lite diskussion kom hon in till stan. Vi gick runt en stund och letade efter en bankomat som fungerade. Till slut hittade vi en, så jag tog ut pengar och sedan gick vi och åt lunch klockan halv tre.

Punkt 4: Efter lunchen gick vi in på Bikbok där Malin köpte en tröja. Jag hittade ett par jättesnygga jeans med hängslen, men de fanns inte i min storlek så vi gick därifrån och in på H&M. Det första jag tittar på är ett par jeans, och kärlek uppstår vid första ögonkastet. Jag kan beskriva dem så här: om man lägger dem platt på golvet är de 31cm (!) breda i fållarna :D. Alltså ganska stora. När jag kom hem och visade mamma dem frågade hon bara varför jag gör mig till mobboffer frivilligt :D. Hon är så skön! Hur som haver älskar jag dessa jeans. Jag har inte testat, men har en teori om att man skulle kunna tälta i dem :) Jag får väl testa någon gång.

Rapporten avlagd. Klart slut och över ;)

Bless// Johanna

Skumt

Jag är en sån människa som drömmer skumma drömmar. Allt är helt normalt när man drömmer, men sedan på morgonen verkar drömmen helt absurd. I vilket fall som helst tänkte jag dela denna natts dröm här.
   Som jag tidigare har berättat har min pojkvän gjort slut. Jag drömde att jag kramade honom när vi sa hejdå en dag i skolan. Han frågade mig om jag fortfarande var kär i honom och jag svarade ja (för det är jag). Då kysste han mig och ville att vi skulle bli ihop igen.
   Jag vet att det var en önskedröm, men det känns ändå konstigt eftersom det (i teorin) skulle kunna hända. Nåja, det kanske är beviset på att jag är kär. 

Bless// Johanna 


Smakprov på min poetiska talang (?)...

För varje dag du söker mig

går jag längre bort.

Jag har gått så långt

att du aldrig kan finna mig.

Det du ser är ett spöke

för jag är i själva verket inte här.


Jag försvinner från dig.

Inte för något du gjort,

inte för något du sagt.

Inte för en förolämpning,

inte för ett gräl.

Bara för att du söker mig,

för att du inte kan glömma mig.


Om du skulle finna mig

skulle du inte släppa mig.

Därför går jag längre bort

för varje dag du söker mig.
 


(Kände för att publicera denna dikt, en av dem jag är mest nöjd med)


Kulturisten!

Idag har jag varit kulturell, eller jag tror det iallafall. Min lillasyster ska söka till Kulturamas sång, dans och teater-linje och det var öppet hus idag. Så vi var där hela familjen. Det var stor skillnad mot AF! Lokalerna var hyfsade om än lite slitna, danslektionen vi såg var mycket bra, sånglektionen lämnade en del att önska och det var riktigt oorganiserat och trångt. Kulturama har grunskola, gymnasium, vuxenutbildningar och terminskurser och alla hade öppet hus samtidigt. Även om det var på olika våningar var det väldigt trångt och stökigt. Dessutom blev alltihopa som en uppvisning för föräldrar! På danslektionen var det många föräldrar som kom och tittade på sina barn. Det är man stenhård med på AF att öppet hus är till för folk som funderar på att söka, och inte för föräldrar (om inte yngre syskon ska söka, förstås).

Jag har även sett filmen "Moulin Rouge" idag. Den är så sjukt bra!!! Jag älskar sångerna, skådespelarna och hela storyn. Jag gråter även på flera ställen där det är sorgliga saker som händer (ska inte avslöja något ifall någon läsare inte har sett filmen). Det är verkligen en fin film.

Där är de två anledningarna till att jag var kulturell (fattar ni ordvitsen kulturell på Kulturama? :D). Haha!

Bless// Johanna

Farväl...

...till alla klasskompisarna. Nu ska vi vara frånskilda i två hela veckor! Det är nämligen PRAO de två nästkommmande veckorna. Därför tog vi ett riktigt avsked från varandra idag.

Själva skoldagen har varit väldigt bra. Det började med idrott där vi hoppade trampett och gjorde volter. Jag klarade nästan att landa på fötterna :D. Sedan fortsatte det med fysik (där jag förstod alltihopa som omväxling), lunch (sjukt gott), religion (vår lärare var mycket gladare än vanligt, därmed en trevligare lektion), svenska (roligt som alltid, trots grammatikövningar) och halvklass biologi (faktiskt inte riktigt lika flummigt som vanligt). Halvklass biologi brukar vara veckans flummigaste lektion. Detta av två anledningar:

1. Det är sista lektionen på fredagen.
2. Min NO-lärare är världens skönaste och flummigaste lärare!

Det enda flummiga under denna fredags lektion var att han sa att vi istället för att räcka upp handen skulle låta som något djur... Alltså hade vi ett mindre zoo i klassrummet tills han kom på att det var ganska störande. Då skulle vi göra grimaser istället :D. Min kompis var nära att börja dregla när han satt med öppen mun medans han väntade på att få prata. Vi var lite flummiga :D

Bless// Johanna


Äntligen dansad!

Har just varit och dansat ordentligt för första gången den här terminen. Det var så otroligt kul!! Jag dansar på ett ställe som heter Danscenter Stockholm som ligger på Söder. Jag har dansat streetdance (hiphop) i typ fem terminer, men nu fanns det inga kurser på bra tider för mig, så jag testar en ny dansstil. Den heter Jazzfunk och är en blandning av jazz och streetdance. Jag säger bara: jag har hittat hem! Jazzfunk är en perfekt dansstil för mig! Det är lagom mycket tung-gung från streetdancen och lagom mycket jazziga vändningar och hopp :D.

För övrigt har jag även gjort spontan-flum-yoga idag (älska ordet spontan-flum-yoga!). Egentligen skulle vi åkt skridskor på idrotten, men pga ett centimetertjockt täcke av regn över isen gick vi in istället. Tanken var att vi skulle spela lite lugn volleyboll, men en av mina klasskompisar kom på att en annan klasskompis hade gått på yoga i två veckor och att vi kunde ha det istället. Det var riktigt roligt!

Jag och ett par kompisar har även gått i raggsockor idag i skolan. Detta för att Elisabeths tunna tygskor blev dyblöta när vi gick över skridskobanan (som ju var täckt med vatten). Vi hade raggsockor för att ha i skridskorna, men vi använde dem i skolan istället och ställde in skorna i skåpet. Vilken befrielse för fötterna och vilken smuts under sockorna!

Dessutom spelade några killkompisar i aulan idag. Det var... ett bra försök. De var inte riktigt synkade, och sångaren hörde inte riktigt gitarristen, men jag tyckte ändå att det var kul att se dem :D

Ja, nu är det (äntligen?) slut för idag.
Bless// Johanna

Bloggängel

Jag har ett tillkännagivande:

JAG ÄLSKAR DEJ, ELIN!!!!!!!!!!

Elin är en otrolig människa! Hon är glad, pålitlig, kort och en mästare i bloggdesign! Vill man ha en ny stil på bloggen snackar man med Elin! Hon är anledningen till den nya looken på denna sida!

ETT OTROLIGT STORT HJÄRTLIGT JÄTTETACK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bless// Johanna

Prov

Har idag skrivit matteprov! Igår gjorde vi G-delen och idag var det dags för VG/MVG-delen. Den kändes riktigt bra! Det var ganska svårt, men inte så jag dog... Däremot lät det på en del klasskompisar som om de tyckte att det var sjukt svårt. Folk är olika... :D

Fick även tillbaka kemiprovet som vi gjorde förra onsdagen. MVG!!!!! :D Maxpoäng på VG/MVG-delen var 28 och jag fick 26!!! Jag är otroligt nöjd! :D

Nu blir det två veckors prao med start måndag 28/1. Jag ska praoa i en mellanstadieklass i Olovslundsskolan, och det ska bli sjukt kul!!! Jag vill bli lärare, så det här passar mig perfekt. Jag känner läraren i den klassen (som för övrigt också heter Johanna), så jag längtar verkligen. Tre av mina klasskompisar har ännu inte skaffat praoplats... Det måste kännas grymt jobbigt!

Men nu ska jag strax iväg och dansa i kyrkan!
Bless// Johanna


WowVärldens Bästa Skiva!!! Blir så glad av att lyssna på den (även om jag gråter till vissa låtar...)!!!

Bless //Johanna

Frys o gos

Lista över mysigaste insvepningarna när man fryser:

1. En pojkvän!! (Som jag hade fram till i måndags...)
2. Ett tjockt täcke, helst mina föräldrars duntäcken.
3. Min galet gosiga morgonrock i mysfrotté från Lindex
4. Allt annat som är mjukt och stort :D

Bless// Johanna


Ssk

Idag har jag varit söndagsskoleledare för första gången i år! Det var grymt roligt! Jag går i Aspnäskyrkan i Jakobsberg, och är ledare för en av grupperna i söndagsskolan där. Gruppen är för 8-9-åringar och kallas Tomatligan. Alla grupper har olika växtnamn (och kallas därför växthusgrupper). I vanliga fall ser schemat ut så att vi först leker och pysslar lite, sen är det storsamling och sedan lite snack i växthusgrupperna. Just idag hade vi snack tillsammans med 6-7-åringarna i Solrosen. Detta för att det var en enda tjej i min grupp...

Bless// Johanna

PS. För folk som undrar: i kyrkan är ssk en förkortning för söndagsskolan, och inte ett ishockeylag :D.  


Skridskofall

Som rubriken antyder har jag åkt skridskor idag. Det var på idrotten som vi åkte på konstisen i Vasaparken. Betyg: Otroligt kul, men lite vingligt. Jag har inte åkt skridskor sen förra vintern, så första fem minutrarna gick all energi åt till att försöka stå upp. Men sen gick det riktigt bra, förutom när jag skulle visa några killkompisar att jag kunde åka baklänges. Självklart börjar jag vingligt och slutar på rumpan... Men det var ändå riktigt kul!

Bless// Johanna 


Dumpad...

Idag har jag blivit singel igen :(. Jag och min pojkvän har varit ihop i åtta månader och haft det jättebra hela tiden. Att han gjorde slut kom som en riktig överraskning! Så sent som i fredags var han jättegosig och kysste mig hur mycket som helst, och idag sa han att han har varit osäker ett tag på om han var kär i mig... Det har verkligen inte märkts. Men han får göra som han vill. Jag är ledsen, för vi har haft en väldigt fin tid, men jag gråter inte. Vet inte varför, men det kommer inga tårar. Däremot känns det liksom tomt inuti.

Nåja, det går väl över.
Bless// en lite nedstämd Johanna

Plugg

Enda gången man faktiskt sitter och pluggar på en söndag eftermiddag är då man har riktigt tråkigt. Vilket jag har nu. Men jag känner mej lite stolt över att jag faktiskt kom på den matematiska formeln till VG-frågan på kemi-kriterierna :D. C+(C-2)=H! Det klurade jag ut alldeles själv efter lite tänkande!! They call me genious...

Bless// Johanna 

Aj!

Har sån grym träningsvärk idag efter idrotten igår!! Då hängde vi i ringar och stod på händerna. I ringarna skulle vi bl a göra övningen stödjande. Det var att hålla sig uppe med raka armar i ringarna (inte hänga). Så sjukt jobbigt! Därför har jag ont i överarmar och axlar idag, kan inte lyfta armarna utan att det gör ont... :( Men då vet jag i alla fall att jag har tränat ordentligt :)

Idag har jag (förutom att ha ont) bakat morotskaka, tittat på skidåkning och stickat. Ja, du läste rätt. Stickat. En tonåring som stickar på fritiden är inte det vanligaste man ser, men jag gillar det! Jag blir mer avslappnad när jag stickar och tänker inte på så mycket utom stickningen och musiken, som jag alltid har på. För tillfället stickar jag torgvantar, alltså vantar med avklippta fingrar. De kommer bli djupblå med en grå ring på varje. Jag brukar inte använda mönster, utan stickar lite på känn. Därför har jag blivit tvungen att repa upp och börja om tre gånger på samma vante... Men annars går det bra.

Egentligen borde jag ha pluggat lite idag, men jag har bestämt mej för att ta det imorgon istället. Enda villkoret när jag skjuter upp pluggning är att jag verkligen gör det dagen efter, så imorgon kommer det faktiskt bli av (hoppas jag :P).

Bless// Johanna

Skolstart!

Igår började min vårtermin igen. När höstterminen börjar har man alltid runt en vecka utan schema, när man bara flummar runt. Men så är det aldrig på våren. Då är det pang på som gäller. Jag hade i och för sig sovmorgon, som alltid på tisdagar, så det var ganska skönt. Men sen körde vi igång som vanligt. Men det är skönt att ha något vettigt att göra igen... :D 

Man kan ju "fira" skolstarten på olika sätt. Två av mina kompisar, Anton och Fabian, hade sovit över hos Fabian natten till skolstarten. Eller sovit över var väl fel term, för de sov nämligen ingenting. De var vakna hela natten, och det visade sig dagen efter. Båda två var helt döda! Anton somnade t o m på musiken. Helt plötsligt föll hans huvud ner och killen som satt bredvid knuffade till honom. När det inte hjälpte (!) gav han Anton en hårt stöt i sidan och Anton vaknade direkt. Jag bestämde mig för att inte tycka synd om dem men lyckades inte. Fast jag måste säga att det kanske inte var det smartaste att göra när man börjar skolan : )

Nu har jag läxor och plugg att göra. Kemiprov på onsdag och matteprov nästa måndag och tisdag! Vi har matteprov två dagar i rad. Första dagen gör vi delen för att få G och andra dagen gör vi VG/MVG-delen. Det är ganska skönt att det inte blir allt på samma gång.

Bless// Johanna

Bowlingträff!

Bowling är så sjukt kul! Idag har jag varit och bowlat med några klasskompisar, och vi hade riktigt roligt. Jag är inte så väldigt bra men det blev ändå en strike och två-tre spärrar :D. Min kompis Maria vann ganska överlägset, men trots det gjorde Fabian flest strikar (3). Fast mellan fullträffarna var spelet lite sämre (t o m ganska mycket sämre...).

Efteråt träffade vi en till kompis, Anton, och gick och fikade på Vetekatten. Det är verkligen ett mysigt café, gå dit och se själv! För ovanlighetens skull beställde jag te, jag har nämligen blivit en te-människa under jullovet! Eftersom jag har varit sjuk och hostig har jag druckit mycket varmt. Det har blivit runt tre koppar te per dag! Min mamma köpte te från NK med hallon- och champagnesmak. Det låter hemskt, men är riktigt gott, så det har jag intagit friskt under jul och nyår.

Bless// Johanna

40-årsfest!

Ja, det låter grymt tråkigt att fira en 40-åring, men det är faktiskt riktigt roligt. Jag var igår hos min mammas kusin som fyllde 40 på julafton(!). Jag är mycket bra kompis med hennes barn, mina sysslingar. Den äldste är ett år yngre än mig och hans lillasyster är ytterligare två år yngre (11). Dessutom var sonens kompis, som även är min kompis, där och vi hade jätteroligt allihopa. De vuxna var på bottenvåningen i radhuset och vi barn var i källaren. Det var grymt kul :D. 

Bless// Johanna 


Let It Snow!

Användningsområden för snön på vår tomt fredag 4/1-08:

- Snögrottelykta. På grund av brist på kramsnö blev snölyktan en snögrottelykta. Jag och min lillasyster gjorde en snöhög, pressade till den och grävde en liten grotta i mitten. Där ska vi sätta in ett ljus när det blir helt mörkt.

- Minisnögubbe. Av samma anledning som ovan är den snögubbe vi har gjort inte så stor. Den är ungefär 30 cm hög, för att vara exakt. Den står på en av våra grindstolpar, och är kanske inte den vackraste vi har gjort men jag tycker ändå om den :D

- Två snöänglar. Tyvärr tror jag att vi sprang i dem under vårt snöbollskrig...

Bless// Johanna


Klippt och snöad!

ÄNTLIGEN!!! Nu har snön kommit till Stockholm och lagt sig som ett vitt täcke över landskapet!!! Jag älskar snö och idag gjorde jag årets och säsongens första snöboll och kastade på min lillasyster (fast jag missade för att hon var för långt bort). Imorgon ska vi bygga en snögubbe, eller åtminstone något som ska föreställa en snögubbe.

Anledningen till att det inte blev någon snögubbe idag heter frisören. Jag har äntligen klippt håret igen. Så nu är det lite kortare, luggen tillbaka och hela huvudet doftande av shampoo, balsam och diverse andra hårprodukter. Mitt hår växer väldigt fort, speciellt luggen, men jag klipper mig dyrt så det blir inte så ofta. Jag tror att det var tre månader sen jag klippte mig sist. Men nu känns det skönt att ha det gjort. 


                                                            
                                                                     Snö, snö ljuvliga vita kalla snö!

Bless// Johanna


Shopping-fenomen

Siba Barkarby 2/1-08 kl. 16.20
Ungefär 40 personer i butiken när jag och pappa kommer in för att köpa platt-tv på mellandagsrean (trots att mellandagarna är slut). Vid informationsdisken står en stackars man och ska hjälpa alla. Resultat: 30min kö. Jippie!! Jag och pappa bestämmer oss för att ställa oss i kön ändå och vänta. Efter 20min går jag iväg och tittar på filmer och tv-spel. Ytterligare 20min senare bestämmer vi oss för att strunta i att handla. Pappa har nämligen kommit på att efter man har blivit betjänad vid infodisken är kön till kassan ännu längre... 

En annan märklig affär är ju annars IKEA. Man går in för att köpa en kruka och kommer ut med en hel kasse fylld med billiga diskborstar, iskubsformar, täcken, kuddar och porslin. "IKEA-matte"= 9,90+9,90=2200kr :D

Bless// Johanna


New Year

Nyårsafton!! Ut med det gamla året och in med det nya! Nytt år med nya möjligheter! Med ett nytt år kommer ett nytt liv!

Sådär, då har jag fått med standardklyschorna för nyår :D I år blev det faktiskt inte så stort firande. Förra året var jag och familjen hos några vänner. Pappan i den familjen älskar fyrverkerier, så då blev det några ordentliga tårtor, men i år sköt vi bara sju-åtta fyrverkerier. Vi var även på musikalen "Den stora premiären" på Intiman här i Stockholm och åt på restaurang. Grymt mysigt nyårsfirande med familjen med andra ord. Runt hela området sköts hur mycket fyrverkerier som helst. Jag älskar ljusen och smällarna och det är tydligen bara jag som inte tycker att man behöver hålla för öronen... Utan ljuden försvinner ju halva upplevelsen!! Men men, man gör som man vill.

För övrigt hatar jag att vara sjuk! I ~fem dagar from juldagen var jag svullen i svalget och halsen. Nu har det som tur är gått över, så nu är jag bara jätteförkyld :| Men det blir sakta bättre... 

Bless// Johanna 

RSS 2.0