Sportlov!

Imorgon 9.00 drar jag iväg på läger till Lofsdalen! Tjohoo!!! Det ska bli så sjukt roligt! Jag och massor av kompisar ska åka skidor, umgås och ha jättekul i en vecka. Så nu säger jag puss, puss och hej på er allesammans! Ha ett grymt bra lov oavsett om ni stannar där ni är eller åker iväg någonstans. Ska någon till Lofsdalen kan ni ju svischa förbi i backen och säga hej :)

Hälsningar från djupet av mitt hjärta till alla underbara människor därute!
Bless// Johanna

Lite av varje

Det är spännande med känslor. Hur fort de kan ändras, och hur lätt det är att sätta igång en hel svärm av känslor någonstans mellan magen och revbenen. Just nu känner jag mig lite allt möjligt. Pirrig, glad, förvirrad, otålig, och allmänt stirrig :) Tänker inte berätta varför...

Operan i onsdags var helt makalös! Den var jättepampig, häftig och de sjöng så otroligt bra! Jag köpte inget program så jag var inte helt isatt i vad operan handlade om, men jag hängde bra med ändå. Jag hade nog bästa platsen på hela Kungliga Operan. Längst fram i mitten! Jag hade hela orkestern nedanför mig och hela scenen precis framför. Om jag hade sträckt på mig hade jag nog kunnat peta dirigenten i huvudet, så bra satt jag! När jag var på väg till Operan träffade jag en kille från kyrkan som heter Robin. Jag har nog aldrig pratat med honom tror jag, men han kände igen mig när jag stod på tunnelbanestationen. För att vara exakt stannade han när han skulle gå förbi mig och stirrade på mig. Han stirrade så pass länge att jag tog av mig mina hörlurar och sa "eeh... hej". Han sa namnet på kyrkan jag går i, och då kände jag igen honom. Vi pratade i två tunnelbanestationer och hade väldigt trevligt. På själva Operan träffade jag min musiklärare och hans fru och vuxna dotter. Det var jätteroligt! Jag kände mig ganska rolig i pausen när jag promenerade runt på Operan och tittade. En ensam 15-årig tjej bland alla andra besökare som var nära pensionåldern :) Det var väldigt kul. Jag rekommenderar starkt att gå på opera över huvud taget! Det är jättekul om man är musikintresserad.

Igår var jag kvar i skolan till klockan halv åtta på kvällen. Vi hade prov i SO idag, så jag och min kompis Fabian var kvar i skolan och pluggade. Vi pratade och pluggade och hade väldigt kul, så vi glömde helt bort tiden :) Jag hade sagt till min pappa att jag kanske skulle vara hemma runt halv sju, och vid sju ringde han och blev lite sur när jag sa att jag var kvar i skolan. Men vi hade roligt. Provet idag gick väldigt bra, det var ganska långt men jag kände att jag hade koll på det mesta. Vi hade prov på andra världskriget och nazismen. Usch för nazism! När jag och mina kompisar Marre och Pellan åkte pendeltåg hem idag satt det lappar uppklistrade på tågfönstret. På dem stod bland annat "Mångkultur skadar dina barn och barnbarn" och "Om vi inte tar kampen mot mångkulturen, ska våra barn behöva göra det?". Helt sjukt!!! Vi plockade ner så många lappar vi kunde. Det satt en man och en kvinna i samma stolsgrupp som vi och de började prata med oss och varandra om just hur viktigt det är att vi värnar om demokratin. Det var jättekul att sitta och prata med dem.

Nu ska jag alldeles strax till kyrkan. Jag ska stå i cafét ikväll. Det ska nog inte bli så sent, jag måste sova lite inför sportlovslägret nästa vecka. Det blir nog inte överdrivet mycket sömn då... :)
Bless// Johanna

Opera!

Om ungefär en kvart ska jag åka hemifrån. Jag ska nämligen på opera ikväll!!! Min klasskompis Elsa är med i barnkören i operan "Batsheba" på Operan i Stockholm, och hon skulle egentligen inte sjunga ikväll. Hon hade köpt en biljett för att gå och se hela föreställningen själv, men nu ska hon vara med så hon undrade om det var någon i klassen som ville gå och titta ikväll. Jag ville och jag fick för pappa, så nu ska jag iväg och vara kulturell! Det ska bli sjukt kul! Har inte vart på opera sedan jag var nio år och på barnopera med mamma. Sitter på första parkett, minsann! Den slutar klockan tio, så jag kommer typ vara hemma vid kvart i elva :)

Bless// Johanna

En lång historia kort

Jag kände att jag behövde blogga lite innan jag går och lägger mig. Hann inte göra något igår, så jag skriver nu. För en och en halv timma sedan kom jag hem från det skriftliga musikprovet till Kungsholmens Gymnasium! Det gick faktiskt väldigt bra. Några av mina kompisar var nervösa innan, men jag var helt lugn. Jag tror att jag är mer av en teoretisk människa så musikteoriprov passar mig bättre än praktiskt prov :) Det var lite lagom svårt, men inte oöverkomligt. Så nu är jag helt färdig med färdighetsprov till gymnasiet. Många av mina kompisar har kvar prov till andra skolor men jag söker förutom Kungsholmen bara teoretiska linjer. Bara Natur/Natur, för att vara exakt :)

Idag hade vi temadag i skolan om Förintelsen. Vi diskuterade lite, tittade på en film och lyssnade på en föreläsare som överlevde koncentrationslägren! Det var jätteintressant! Den här mannen, Sioma, var runt 70 år gammal och mumlade lite när han pratade, men han var jättebra. Det var kul att se att han skämtade mycket om nazismen och sådant. Bland annat visade han sitt fångnummer som han hade intatuerat på armen och sa "om ni ringer det här numret så är det kanske Hitler som svarar"! Han var jättemysig :) Men det han berättade var inte lika mysigt. Han berättade om när han skildes från sin mamma och sin bror som skulle gasas ihjäl, och då rann tårarna på mig. Det var verkligen starkt! Nu känner jag att jag har ganska bra koll på nazismen, Förintelsen och andra världskriget. Det är prov på fredag, och jag borde börja plugga snart...

Nu måste jag sova. Pappsen blir sur annars :) Imorgon blir det en musikalisk förmiddag. Vi har nämligen börjat med musiken igen.
Bless// Johanna

Mini-jubileum!

Detta är mitt 202:a inlägg på denna blogg! Hyfsat bra, eller hur? Jag har haft denna blogg i cirka ett år (tror jag) och just nu är jag inne i en sjukt-kul-att-blogga-period. Denna period kan ha något med min bärbara julklappsdator som är sjukt mycket snabbare än min gamla dator.

Idag är det söndag. Jag väcktes av mamma kvart i nio i morse för att jag skulle vara i kyrkan kvart i tio. Det var lite jobbigt att gå upp, men inte farligt. Jag och tre tjejer dansade i kyrkan på mötet, och jag och två till hade söndagsskolan. Vi pratade om Mose och Farao och det gick väldigt bra, men det blev lite långt. Vi har 0-6åringarna och de orkar inte alltid sitta och lyssna hur länge som helst. Vi har tidigare tyckt att vi har pratat för kort stund men det kanske var en ganska bra längd trots allt. När de flesta barnen hade sprungit iväg för att leka spelade min kompis Ella lite piano och sjöng en stund. Jag och Sara hängde på och vi klurade ut ackorden till nästan hela "Hallelujah". Det tog lite tid och en hel del klinkande på pianot. Sedan satte vi oss och fikade kyrkkaffe. Jag åt så grymt goda kakor! Det var havrekakor med smält nougat på. Riktigt riktigt gott! Jag frågade kvinnan som hade bakat dem om receptet, och hon sa att man skulle blanda havregryn, smör, lite vaniljsocker och lite bakpulver, bre ut på en plåt, hyvla nougat över och grädda i ungen. Tyvärr kunde hon inte proportionerna i huvudet. Jag kanske provar mig fram någon gång.

Jag, mamma och min lillasyster har idag tittat på disney-versionen av "Robin Hood". Jag älskar den filmen! Den är så vacker! Jag vill också ha en sådan kille som Robin ;) Efter filmen packade vi ihop diverse grejer och flyttade till pappa. Jag tror att vi hade med oss fem väskor (varav en var en resväska) och en kasse! Resväskan och kassen berodde faktiskt på att jag och lillsyrran ska på skidläger på sportlovet nästa vecka. En liten stund efter att vi hade kommit till pappa åkte han och lillsyrran iväg och handlade. Då passade jag på att städa badrummet på övervåningen. Pappa tycker att jag är lite städgalning, men jag tycker om att ha ett rent badrum.

Nu ligger jag på min säng och lyssnar på radio. Jag tror att det är The Beatles, men jag är inte säker. "Yesterme, yesteryou, yesterday", kan det vara Beatles? Gammalt är det i alla fall. Jag borde börja skriva en reflektion om min och Marres gympalektion för typ tre veckor sedan. Problemet är att jag inte minns alla detaljer i lektionen... Nåja, det kanske kommer tillbaka :)
Bless// Johanna


Valentin, valentin

Idag har det varit årets mest rosa och rosiga dag! Alla Hjärtans Dag! Visserligen ett kommersiellt jippo instiftat av diverse butiker, men ett mycket mysigt kommersiellt jippo. En dag tillägnad kärlekar i alla former och storlekar, det finns väl inget fel i det? Jag har haft en väldigt skön alla hjärtans i år. Jag och Sara var på bio och såg "Rosa Pantern 2"! Den var riktigt riktigt rolig! Vill man gå på bio och skratta åt folk som ramlar hejvilt så är det den rätta filmen. Att se Steve Martin klä ut sig till påve, gå ut på påvens balkong i Vatikanstaten och falla ner från nämnda balkong måste man ju bara skratta åt. Hela biosalongen (som var fullsatt) skrattade ett antal gånger högt. Det må kanske inte vara historiens djupaste rulle men jag rekommenderar den.

Jag och Sara tog en promenad på stan innan filmen och jag konstaterar att det var väldigt många som sålde eller bar på rosor överallt. Hela blomsterstånd på Hötorget var proppfulla med rosor! Tänk att en enda blomma kan vara så förknippad med kärlek. Det skulle liksom inte vara samma sak att få en röd pion eller tulpan som att få en röd ros. Jag skulle definitivt köpa rosor till en eventuell pojkvän. Vad säger "Jag älskar dig" bättre än en ros? Möjligtvis en kärlekssång, speciellt skriven för personen i fråga... Jag tror att jag tar en liten paus här och drömmer mig bort en stund :)

Tillbaka till verkligheten. Melodifestivalens verklighet. Den andra deltävlingen gick ju av stapeln ikväll och rockbandet H.E.A.T och mums-Måns Zelmerlöv gick vidare till Globen. Helt rätt! Sångaren i H.E.A.T var riktigt bra på att sjunga! Jag och mamma gillade hans röst och hela låten väldigt mycket! Synd bara att de såg ut som en bunt sluskar allihopa. Någon mer än jag som la märke till trummisens hockeyfrilla som skulle imponerat på vem som helst på 80-talet? Ha ha, säger jag bara. Sjukt kul! Måns var förstås briljant! Låten var grymt bra och fartig och han sjöng riktigt bra. Liite surt här och var men det hördes bara om man lyssnade efter det. Amy Diamond och Lili&Susie gick till Andra Chansen. I vanliga fall känner jag mig spyfärdig när Amy står på scen, men den här gången var det inte så hemskt. Hon ser fortfarande ut som att hon är tolv år gammal och hon saknar djup i rösten, men låter var faktiskt helt okej. Att hon sedan hade svans och puffärm på klänningen gjorde ju inte att hon såg äldre ut... Lili&Susie var hyfsat katastrofala. Låten var väl okej, men de hade ju inga röster alls. Det kan vara därför låten lät som den lät. Blä! Resterande startfält var ganska intetsägande. Jag gillade Jennifer Brown, förstod mig inte på Lasse Lindh, skrattade åt Markoolio och ville stänga av öronen av Cookies 'n' Beans. De sistnämnda hade så olika och ganska spretiga röster att det inte alls lät bra. Jag tror att de tre tjejerna var för sig låter bra, men deras stämmor är så speciella att de skär sig tillsammans. Därav öronstängningen.

Imorgon ska jag dansa i kyrkan och vara söndagsskolledare. Samtidigt. Det blir spännande :) I söndis ska vi prata om Mose och Farao. Det blir nog kul, men jag måste läsa på historien lite. Har inte riktigt koll på alla Egyptens plågor och hela händelseförloppet.
Bless// Johanna

Alla Hjärtans Dag!


Glad Alla Hjärtans Dag!!

Jag vet att det är lite tidigt, men jag vill ändå säga det. Hoppas ni får en jättemysig dag, antingen med pojk-/flickvän, kompis eller familjen. Det finns ju fler sorters kärlek än bara förälskelse. Någon vis människa sa att "Vänskap är bara en annan form av kärlek". Ganska sant, eller hur? Själv ska jag spendera dagen med min kompis Sara och senare med mamma.

Ha en jättebra Alla Hjärtans Dag!
Bless och kärlek// Johanna


Fredag/Måndag?

Idag har det känts som att det är måndag, fast det är fredag. Skumt. Kan bero på att jag som sagt var i Romme igår och det blev lite helgkänsla över hela tillvaron. I vilket fall som helst trodde jag nästan att det var måndag idag. Fast alla mina lektioner sa ju något annat. Det var fredagsschema, vilket betyder massor av SO. Vi fortsatte prata om andra världskriget och gick idag igenom hela krigsförloppet. Väldigt intressant! Dessutom såg vi på dokumentärfilm från kriget i färg! Jag har bara sett svart-vita filmer från krig, men detta var något nytt. Det blev verkligen mer verkligt när man såg i färg. Läskigt!
Jag har även haft biologiprov idag. Det handlade om genetik, och kändes väldigt bra. Jag kunde svaret på alla frågor och jag hoppas bara att jag inte glömde något viktigt :) Vi pluggade igår på bussen hem från Romme så jag var väl förberedd. Med på bussen igår var även min NO-lärare. Han fick ett antal frågor, om man säger så :)

Idag övertalade jag indirekt en kompis att skaffa Facebook. Vi pratade lite på SO:n, och jag berättade att det finns ett par foton på honom på Facebook där folk har kommenterat "Ååh, va sööt!", "Fy va gullig!", "sööt" osv. Han verkade inte vara medveten om detta, och när jag loggade in på Facebook såg jag att han hade skaffat! Nu får han själv se att alla tycker att han ser riktigt bra ut. Jag är nog en av dem, hehe... :)

Ikväll åkte jag inte till kyrkan (uppenbarligen). Eftersom jag gick upp sjukt tidigt igår kände jag mig ganska trött och mamma övertalade mig att stanna hemma. Så jag har tittat på "Let's Dance" med henne och min lillasyrra. Det var faktiskt roligt! Jag tror att jag hejar på Leila Bagge. Hon verkade ha fattat hela känslan i dansen, vilket jag gillar. Nu är jag hyfsat sugen på att dansa själv. Det är jättebra med tanke på att jag ska göra en dans tillsammans med ett par kompisar, och vi måste verkligen börja snart! Så nu kan jag inspireras lite! Det är ett av tricken när man gör en dans: ser man ett snyggt steg någonstans så tar man det och använder själv :) Lånar, liksom...

Imorgon är det Alla Hjärtans Dag! Jag och en kompis ska in till stan och se på bio! Det ska bli jättekul.
Bless// Johanna

Romme!!

Igår hade jag sjukt kul! Det var den årliga vinterfriluftsdagen, och jag var för första gången i Romme Alpin och åkte slalom. Det var så otroligt kul!!! Allt började klockan 4.40 på morgonen med att mamma väckte mig! Vi skulle vara i skolan klockan 6, så jag var tvungen att gå upp sjukt tidigt. Det känns idag... I vilket fall som helst gick det sju bussar från skolan vid 6.15. Vi var tio personer från min klass och vi delade buss med klass 7e från vår skola. Sjuorna är alltid jättestökiga men de var faktiskt hyfsat lugna då. Jag och fem kompisar satt väldigt långt fram i bussen under den tre timmar långa resan. Vi tittade på "Forrest Gump" på ditvägen och "Simpsons"-filmen på hemvägen. Vi kom fram till Romme Alpins anläggning vid 9 och började åka runt 9.30. Jag och några till hyrde skidor och vi fick dem direkt. Någon hade sagt att det kunde ta uppemot två timmar att få skidor, så vi hade verkligen tur. Jag åkte med mina kompisar Marre, Elin, Olivia och Elsa. Felix åkte med oss en liten stund på slutet också. Vi tjejer åkte direkt upp i sittliften och ner på andra sidan. Där var det nästan inga människor alls så vi fick nypistade backar! Grymt skönt! Vi var allihopa vana skidåkare så det blev en hel del branta backar under dagen. Mellan 9.30 och 11 åkte vi runt i Sydbackarna där det inte var så mycket folk. Vi åt lunch i en värmestuga runt halv tolv och åkte sedan vidare fram till klockan 3. Det var mulet under morgonen och dimmigt en liten stund men sedan kom solen och det blev helt blått på himlen! Det var så sjukt vackert när man stod på toppen och tittade ut hur långt som helst över snötäckta träd som solen fick att glittra! Man var hänförd :) På sidan av backarna i de flesta skidorter finns små spår med gupp som alla galna småbarn hoppar på. Där åkte vi! Det var jättekul att skutta runt lite, och det var där som Marre gjorde gruppens första fall :) Jag ramlade en gång, och det var ett klumpigt fall. Stod nästan stilla på skidorna, korsar skidorna och drattar på höften! Smidigt värre... ;) Vi åkte en liten stund med vår kompis Felix, som är väldigt väldigt bra på att åka skidor. Han skojade och sa att han var tvungen att skärpa sig när han åkte med oss för att vi skulle föra vidare ryktet att han är klassens bästa skidåkare. Så han showade lite och hoppade och hade sig :) Jag tror att han kan behålla sin självutnämnda titel ett tag till... När vi åkte hem tittade vi som sagt på "Simpsons"-filmen och pluggade biologi. Det var en riktigt riktigt bra dag!

Vi kom tillbaka till stan klockan 7 och jag åkte då till farmor och farfar. Mamma hade körövning i kammarkören hon sjunger i, men hon kom och hämtade mig och min lillasyster hos farmor och farfar vid 9. Då var jag galet trött och bloggade därför inte. Jag var trött idag också, men nu är jag här och skriver.
Bless// Johanna


Breaking the city

Jag älskar att få hjälpa folk. Att få berätta något som någon annan inte visste, att få uppmuntra någon eller bara prata om problem är något jag verkligen gillar. Det är antagligen en anledning till varför alla jämt frågar mig vad vi har för läxor; för jag tycker om att upplysa folk. För en liten stund sedan chattade jag med en kompis som hade ett problem. Han hade blivit kallad rasist för att han sagt någonting som inte var särskilt farligt, och han behövde ett bollplank att diskutera detta med. Det var riktigt intressant. Först förstod jag inte vad han ville ha sagt när han ställde frågan han ville ha svar på, men efter ett tag insåg jag att han hade varit med om den situation han målade upp. Det märktes att han hade tagit mycket illa upp. Vem skulle inte göra det om man blev kallad rasist? Det måste vara den värsta förolämpningen jag kan tänka mig. Att bli anklagad för att göra skillnad på människor för att man ser olika ut eller kommer från olika länder är fruktansvärt.

Idag har jag varit och dansat breakdance igen! Det var så sjukt kul! Förra gången var första gången och då var det väldigt svårt, men idag kändes det inte riktigt lika tufft. Jag har i och för sig övat lite hemma men jag kände att stilen börjar "landa" i kroppen nu. Jag har även kommit på en annan sak: breaking är sjukt fysiskt krävande! Efter tio minuter var jag andfådd och i slutet var det nästan så att svetten rann. Alla var lika svettiga, och fönstren ut mot gatan var immiga! Men det var riktigt kul och jag lärde mig en hel del. Sista fem minutrarna fick vi testa att göra en "back-spin", alltså att snurra på ryggen! Det gjorde ganska ont eftersom jag gjorde fel mestadels men det kändes ändå inte helt omöjligt. Tur det! Jag längtar redan lite till nästa tisdag.

Annars har jag pluggat en del idag i skolan inför biologiprovet på fredag, haft franska, svenska, engelska och tittat på en film som har anknytning till vad vi gör på biologin. Den heter "Gattaca" eller något åt det hållet, och handlar mycket om genteknik och DNA och sådant som vi jobbar med. Jude Law är med, och han är så sjukt snygg! :)

Nu måste jag verkligen sova! Imorgon blir det mer film, och så ska jag dansa på kvällen. 
Bless// Johanna

Shining in the sun

Idag har jag varit duktig! Jag har promenerat 4 km :) I morse började jag skolan tio över tio, men kom till Centralen tjugo över nio. Förstås. Att komma för tidigt är en liten tradition jag har. I vilket fall som helst bestämde jag mig för att promenera den knappa kilometern från Centralen till skolan. Solen sken över Stockholm och trots att det var -2 grader satte jag mig vid Norra Bantorget och solade i tio minuter! Det var jätteskönt! Jag lyssnade på glad musik, solade och tittade på folk som tittade på mig :) Superskönt sätt att börja dagen på. Därför var jag extra glad när jag klev in i skolan och träffade Annika. Allt var liksom soligt. Jag och Annika snackade melodifestival och hade roligt. En sjukt bra start på dagen, alltså.

De resterande tre kilometrarna gick jag när jag promenerade hem från pendeltågsstationen. Det var massor av förseningar i pendeltåget, så jag missade bussen och bestämde mig för att promenera hem. Det var ganska kallt men ändå väldigt skönt. Promenaden tog väl en halvtimma och jag hade musik i öronen hela tiden. Grymt skönt att få röra lite på sig! Dessutom såg jag den största måne jag någonsin sett när jag gick där på gångvägen i mörkret. Den var hur fin som helst! Jag tog ett kort med mobilkameran, men det blev inte alls bra. Typiskt att man inte hade med sig systemkameran... :)

Annars har jag limmat kartonghus idag på tekniken. Det var kladdigt och knepigt men jag är äntligen färdig med stommen på huset! Jag har även flummat på franskalektionen och haft hinderbana på gympan. Mina kompisar Noon och Olivia höll i gympan och de gjorde en hinderbana som man skulle ta sig igenom samtidigt som man var fastbunden i ena benet med en kompis ena ben! Det var ganska svårt men väldigt kul! Samarbete på hög nivå minsann. Självklart drog vi över gympalektionen så att vi kom försent till matten som var efteråt. Som vanligt... Vår mattelärare börjar bli lite trött vid det här laget :)

Just nu håller jag på och letar efter bra biofilmer. Jag och min kompis Sara ska gå på bio på lördag, och vi funderar på vad vi ska se. Förslag? Tyvärr kan man inte se när helgens filmer går förrän på torsdag. Men det ska i alla fall bli kul att gå på bio! Alltid lika mysigt :)
Bless// Johanna

Melodifestival!

Tjohoo! Till alla schlagerfans där ute i cyberrymden: ÄNTLIGEN! Melodifestivalcirkusen har dragit igång igen. Jag måste erkänna att det är väldigt kul med melodifestival :) Sveriges mer eller mindre kända artister gör upp i en tävling som ska handla om bästa låt, men som nuförtiden har mer fokus på bästa framträdande/låt. Min lördagsunderhållning är spikad i sex veckor framöver :) Igår tittade jag självklart på årets första del. Petra Mede har tagit över som programledare efter Kristian Luuk, och jag tycker att hon fick väl godkänt. Klänningsbytena var riktigt roliga och de flesta skämten likaså. Det tenderade ibland att bli lite väl mycket flams ibland, men det var roligt! Startfältet däremot lämnade lite att önska. Alcazar och Emilia var värdiga vinnare även om ingen av dem var sådär lysande som man ju vill att en slutlig melodifestivalvinnare ska vara. Jag tyckte nog ändå bäst om Alcazar. De vet vad som går hem hos folket och de levererade. Ett stort plus är att Andreas Lundstedt sjunger så sjukt bra! Emilias låt var riktigt bra men hon hade inte riktigt röst nog att fylla den helt. Det var ganska falskt och lite pipigt men ändå helt okej. Hon skulle behöva lite mer stöd i magen så att sången inte blir så upptryckt i halsen som den nu var. Jämfört med resten av startfältet var dessa två bidrag å andra sidan värdiga finalplatserna. Snabbgenomgång av resterande bidrag:

Nina Söderquist - Tick Tock: Oj är nog det bästa ordet här. Låten var väl hyfsad, hon sjöng inte särskilt bra, men vad hade hon på sig? Så mycket läder, så mycket bröst att man nästan blev bländad. No no no!

Jonathan Fagerlund - Welcome To My Life: Hmm. Sjukt söt kille, helt okej låt, ingen röst alls. Rösten blev liksom släpig och det hade behövts mer stöd i magen här med. Lite mer kraft i rösten så hade det blivit ganska bra.

Shirley Clamp - Med Hjärtat Fyllt Av Ljus: Vad hände här? Shirley brukar ju ha pampiga rörande ballader och en röst som fyller upp varenda vrå av låtarna. Här blev det pannkaka. Platt, trist och ingenting man minns. Bättre lycka nästa år :)

Scotts - Jag Tror På Oss: Jodå. Glatt, ganska fartigt, rätt kul. Jag gillade Scotts och jag gillade låten. Hade förväntat mig mer dansband, men detta var inte helt fel heller. Hoppas att de går vidare från Andra Chansen!

Emilia - You're My World: Den här minns jag faktiskt. Sjukt härlig låt, lite för liten röst för den ganska krävande jazzigare popen. Se ovan för mer kommentarer.

Alcazar - Stay The Night: Jag sjöng på den här hela morgonen. Fartig disco, grymt coola kläder, Andreas Lundstedt som sjunger helt fantastiskt! Se ovan för andra sätt att säga det på.

Caroline af Ugglas - Snälla, Snälla: Vad ska man säga? En kompis sa att hon är en skam för sin familj, men jag vet inte om jag håller med. Tittar man inte på henne var det ganska bra, även om låten var lite för tung för sammanhanget. Tittar man på henne är katastrofen ett faktum.

Marie Serneholt - Disconnect Me: En liten besvikelse. Jag hade trott att hon skulle vara ännu bättre. Men hon var bra. Låten var skön, kanske lite för mycket öststatstrummor för min smak. Hon var glad och sjöng så bra som hon kunde med tanke på att låten kanske inte var utformad för att framhäva röstklang.

Summan av kardemumman: En helt okej premiär. Petra Mede var väldigt rolig, startfältet var väl okej. Jag störde mig lite på att bakgrunden av scenen växlade färger och var tvungen att röra sig hela tiden. Det var som att någon hade suttit och sagt: "Okej, hon sjunger ordet "blomma", då slänger vi upp en blomma på bakgrunden. Men den måste snurra och blinka för att det inte ska bli tråkigt". Less is more, säger jag bara.

Nästa vecka deltar Markoolio, Måns Zelmerlöv, Amy Diamond och ett antal andra, mindre kända, artister. Det kan bli intressant :)
Bless// Johanna (i samarbete med det lilla schlagermonstret i Johannas inre, moahahaha)

God ny dag!

För en minut sedan var klockan tolv. God ny dag allihopa! Det där är en grej som jag alltid säger när jag är uppe med någon över midnatt. Man säger ju "Gott nytt år" så varför inte "God ny dag"? :)

För en halvtimma sedan kom jag hem från kyrkan. Det var EKO, vårt stora ungdomsmöte, ikväll. Jag och dansgruppen dansade tre danser och det gick väldigt bra. Vissa av fjortistjejerna hängde väl inte riktigt med, men det har de nog aldrig gjort. En grej som däremot störde mig var att en av tjejerna som heter Jasmine hade mobilen med sig i bh:n när vi dansade. Den sista dansen var en lugn och väldigt vacker låt där man är i små grupper och alla grupper gör varsin vers av dansen. Jag dansade solo på allra sista versen och alla stod i en halvcirkel bakom mig med ryggen mot mig. Då får Jasmine sms och börjar gapskratta! Då blir man ju en liten smula irriterad, men det var väl inte så farligt. Hon försökte i alla fall stänga munnen och kväva skrattet. Annars har jag haft en jättetrevlig kväll. Efter mötet satt jag, Sara, Viktor och Tobbe i cafét och snackade och skrattade. Viktor var jättetrött och det var väldigt kul. Han kunde knappt hålla ögonen öppna! :)

Idag har det väl inte hänt så mycket annars. Vi fick tillbaka ett religionsprov som vi skrev i typ november. Vi skrev det vid samma tidpunkt som vi höll på och bytte lärare och vikarier fram och tillbaka, så det är förståeligt att det har glömts bort fram tills nu. Det gick väldigt bra i vilket fall som helst. På SO:n såg vi färdigt filmen "Hitler - The rise of evil". Den var hemsk! Hitler var verkligen sjuk i huvudet. Jag tror inte att någon i det klassrummet var helt oberörd när vi gick därifrån.

Hela den här helgen kommer bli en danshelg för mig. Jag dansade ikväll i kyrkan, ska dansa imorn i en annan kyrka och blev idag tillfrågad om att dansa på gudstjänsten på söndag. Det är verkligen roligt för jag älskar att dansa! Att kunna få glädja andra med dansen är en stor bonus.

Pappa stack just in huvudet och sa åt mig att släcka lampan och sova. Jag antar att jag ska lyda honom snart :)
Bless// Johanna

Silverrand

Jag har målat mina små naglar! Skåda!


Färgerna är Depend nr 40 (röd) och nr 106 (silver). Jag kände för att använda de färger som jag köpte med Pellan på Cubus igår, så naglarna blev röda med en silverrand. Det tog en stund att göra, men jag har inte haft så mycket annat för mig nu under kvällen. Eller ja, jag skulle nog räknat lite matte men jag bortser från det :)

Idag har vi haft det andra nationella provet i svenska: uppsatsen! Årets tema är "nattliv" och man fick välja på att skriva berättelse, novell, debattinlägg eller krönika om ämnet. Jag skrev en krönika om mörkerrädsla och om hur tjejer inte vågar gå utomhus själva på kvällarna. Det kändes väldigt bra och jag skrev ganska precis fyra sidor på två timmar och fyrtio minuter. Egentligen hade jag skrivit färdigt efter en timma men jag tog en liten paus och renskrev och la till små detaljer. Nu är det bara den muntliga delen kvar i svenskan och den ska vi göra nästa vecka. 

Under klassrådet lyssnade vi på ett föredrag av tre killar från Kungsholmens Gymnasium som handlade om nätmobbning. Killarna går i trean och detta var en del av deras projektarbete, som alla gör i trean. Det var jätteintressant att höra om hur folk kan bli utfrysta på Facebook eller att taskiga bloggkommentarer är en form av mobbing. Sån tur att jag har så fina läsare som bara skriver positiva kommentarer! Två av killarna hade gått på AF och jag kände igen dem ganska väl. Det var en mycket bra föreläsning!

Alldeles nyss ringde en vän till mig som heter Mia. Hon var barnpastor i vår kyrka tidigare och var väldigt bra kompis med mig och mina vänner. Hon var bra kompis med alla! I somras slutade hon som barnpastor, och nu ringde hon för att höra om jag och min lillasyster ville vara med och dansa på en föreläsning hon ska ha tillsammans med två andra på lördag. Hon och hennes man driver ett företag som gör kristen barnmusik och jag har varit med och spelat in två skivor för några år sedan. Till några av låtarna från detta företag ska vi dansa! Det ska bli jättekul och jag tackade förstås ja. Det var hur länge sedan som helst jag träffade Mia och jag längtar! Hon är världens gulligaste och snällaste människa! Så på lördag ska vi till Sollentuna och dansa :)

Just nu lyssnar jag på Agnes (hon som vann Idol) nya låt "Release me". Den är riktigt riktigt bra! Jag älskar hennes nya discosound och texten är väldigt fin. Jag tror att jag kan koppla till texten, men jag vet inte riktigt. Inuti är jag lite förvirrad just nu... Snart ska det sovas, imorgon är en ny dag. Då blir det dans på ungdomsmötet EKO i kyrkan! Tjohoo :)
Bless// Johanna
      

Love is hard

Idag hade jag det första nationella provet!!! Nu är det bara (?) åtta kvar. Dagens var läsförståelse i svenska. Vi hade tidigare gått igenom årets texthäfte grundligt och nu skulle vi skriva ner svar på 21 frågor av varierande sort och längd. Jag chattade med min kompis Viktor igår kväll och han hade en smula panik inför detta. Det kände jag inte alls. Eftersom det inte gick att förbereda sig på något sätt tyckte jag inte att det var något att vara nervös för. Hade det varit ett pluggprov hade resultatet ju varit mer eller mindre grundat på hur pass väl man hade pluggat innan, men här kunde man ju inte göra någonting alls. Jag kände faktiskt att det gick riktigt bra. Man hade 80 minuter på sig att göra hela provet, men jag var färdig efter ungefär 50 minuter. Då tittade jag igenom allt jag hade skrivit och fick sedan gå. På torsdag gör vi ett till nationellt prov i svenska men då uppsatsprovet. Det känner jag mig inte alls nervös inför. Jag har alltid haft ganska lätt för att formulera mig skriftligt (det kanske syns här?).

Något jag däremot är lite mer nervös för är mitt sångprov till Kungsholmens Gymnasium/Stockholms Musikgymnasium imorgon bitti!!!!! Hjääälp! Jag har bara blivit lite bättre i halsen, men hostar fortfarande en del och är rosslig. Jag kan lova att jag kommer sjunga upp hela morgonen imorgon. Det ska bli kul att se hur det går, men fortfarande nervöst. När jag övade med mamma i söndags höll rösten knappt och jag kunde inte hålla en ton utan att svaja som en sjal i stark blåst. Tänk om det händer imorgon! Å andra sidan är musiklärarna som håller i proven jättesnälla och har förhoppningsvis lite förståelse. Mina kompisar Anna och Maria gjorde sina prov i måndags och de sa att lärarna tog det lugnt och var jättesnälla. De tyckte faktiskt inte att det var såå svårt, och det är ju en tröst. Oj vad jag jagar upp mig själv nu :)

Annars har det mest varit skoldag idag. På biologin delade jag bok med Fabian för att han inte hittade sin, och vi hade rätt kul. Vi fick sitta nära varann för att kunna läsa ordentligt och det var rätt mysigt :) Jag skulle egentligen ha dansat breakdance idag men eftersom jag är hostig och vill spara rösten till imorgon gick jag inte. Dessutom var jag väldigt trött.
För övrigt stör jag mig på att min supersmarta scroller på musplattan på datorn vägrar fungera! Jag älskar ju den där scrollern! Typiskt. Nåja, nu ska det intas kvällsmat, hostmedicin och sedan blir det hopp i säng! Tänk på mig lite extra imorgon klockan halv nio!
Bless// Johanna

Precious love

Idag har varit den softaste måndagen på länge. Jag har idag haft två riktiga lektioner: bild och franska. Ändå kom jag till skolan 10 och åkte hem 15.30! Det finns en förklaring. Jag började dagen med bildlektion som tillbringades i träslöjden och tekniken :) Vi håller på med olika designprojekt på bilden och jag ska ju bygga om en stol till en fåtölj, vilket lättast görs i träslöjden och tekniken. Idag jobbade jag med att såga till ribbor som ska användas för att förlänga ryggen lite. Det var väldigt kul att få jobba ordentligt för jag har inte haft träslöjd på tre år! Nästa gång ska dessa ribbor monteras på ryggen.

Efter bilden var det lunch och sedan gympa. Jag åkte då med mina kompisar till Eriksdalsbadet där man skulle simma 1000 meter. Tyvärr är jag fortfarande väldigt hostig så pappa ville inte att jag skulle simma. Jag och min kompis Marre, som inte heller skulle simma, trodde att vi skulle få komma in och titta på, men gympaläraren sa att det var onödigt att skolan skulle behöva betala inträde om vi ändå inte skulle simma. Han föreslog att vi skulle promenera tillbaka till skolan. Därför tog vi en 3km promenad till Hornstull längs vattnet. Det var så härligt! Solen sken och vattnet var täckt av vit is! Vi klättrade lite på ett träd som stack ut i vattnet, och satt på ett par stenar vid vattnet och gled med fötterna på isen. Den var så pass tjock att vi vågade ställa oss på den och gå ut två decimeter från stenarna. Längre än så vågade vi inte. När vi kom till Tantolunden bestämde vi oss för att leta upp närmaste tunnelbana, som visade sig vara Hornstull. Därifrån åkte vi till skolan. Det var bara tjejerna som hade simmat medan killarna i vår klass och vår parallellklass hade haft innegympa. Därför hade de den matten som vi tjejer inte behövde gå på. Men när jag och Marre kom tillbaka till skolan var det en halvtimma kvar av matten så vi fick sitta där med killarna och räkna. Det var ganska kul. Killar är lite annorlunda men vi hade ju varann :) Jag bör kanske lägga till att tjejerna i vår parallellklass struntade i franskan, till vår glädje. Det är mycket lugnare utan dem... :)

Just nu sitter jag här vid skrivbordet och ska påbörja denna hög med läxor. Jippie!

Uppifrån och ner:
- Franska (diagnos imorgon)
- Historia (uppgifter till onsdag)
- Kemi (läsa till onsdag)

Jag antar att det inte är så mycket. Jag vill ju börja på Kungsholmens Gymnasium, och senast idag har jag hört två personer säga att det är hur mycket plugg som helst! Den ena var en kille vid bussen i stan som hörde mig och min kompis Pellan prata om Kungsholmen, och han hade både gått där och på AF. Jag visste att jag kände igen honom! Den andra var min kompis Alexandra som jag träffade på bussen hem. Hon är grymt härlig! Jätteglad och pratsam. Hon skulle antagligen kunna prata i tre dagar i sträck :) Hon upplyste mig om att det är plugg 24/7 på Kungsholmen. Det ska jag väl klara :) Provet är på onsdag!!! Pirrigt!

Bless// Johanna

Slappdag

Idag har jag verkligen inte gjort någonting ansträngande alls. Så sjukt skönt! Vaknade halv elva (somnade halv ett), åt frukost, satt vid datorn i två timmar, läste ut tredje boken i "Eragon"-serien och sitter nu vid datorn igen och chattar med kompisar. När vi satt vid frukosten sa min lillasyster att hon skulle ha en slappdag idag, men det har vi alla haft. Hon och mamma bakade jättegoda semlor i morse! Jag älskar hembakta semlor :) Köpta blir aldrig riktigt bra men mammas blir perfekta!

Jag har även bokat min friluftsdag till Romme idag. Vi brukar alltid ha vinterfriluftsdag på Alla Hjärtans Dag, men i år är det en lördag, så vi har fritt lufsande på torsdagen den 12:e istället. Jag och några av tjejerna ska iväg till Romme och åka skidor tillsammans med åtminstone halva klassen. Det blir nog jättemysigt! Förra året lovade jag mig själv att jag skulle till Romme i nian, och nu infriar jag det löftet. Vi kommer nog ha väldigt kul :)

Just nu lyssnar jag på en av världens finaste låtar: "Pieces" av Red. Den är så sjukt vacker! Leta upp den på MySpace, säger jag bara :) Snart är det middag och senare ikväll ska vi flytta till pappsen.
Bless// Johanna

RSS 2.0