Snart redo.

Idag har jag packat i princip hela dagen. När vi kom hem igår slängde vi mer eller mindre in hela resväskan i tvättmaskinen. Så idag har jag strukit kläder, plockat fram kläder och prylar, gjort en packningslista och slutligen packat väskan. Imorgon åker jag nämligen till Hampeveckan!!! Hampeveckan är ett stort kristet ungdomsläger i Hampetorp utanför Örebro. Jag och min kompis Sara ska bo i en husvagn tillsammans där. Det kommer runt 350 ungdomar från hela Sverige, och det finns typ 50 logiplatser, så resten får campa i tält eller husvagn på området. Det ska bli en sjukt kul vecka med undervisning, kompisar och lek. Jag är jättetaggad! Jag pratade i telefon med Sara idag, och vi har redan börjat flumma ur trots att vi inte ens är där än!! Vi har exakt samma humor så vi lär få en ganska fnissig husvagnsvistelse :) Det ska bli så grymt kul!!! Längtar till klockan 1 imorgon, då Sara och en av hennes föräldrar kommer och hämtar mig!

Jag har även hunnit vara inne i stan en stund idag. Igår pratade jag i telefon med min pojkvän Leo i en halvtimma, och vi kom på att vi båda var lediga idag på eftermiddagen. Han åker till sitt landställe imorgon och är borta i sex veckor, så vi bestämde att vi skulle ses idag. Det var väldigt skönt att få vara med honom en stund innan vi båda åker bort. Jag åkte hem till honom vid klockan 5, och vi promenerade lite planlöst och bara pratade. När vi kom bort till Birger Jarlsgatan kom jag på att det finns en jättemysig liten park precis bredvid Balettakademin. Där satte vi oss på en bänk och softade i nästan en timma, innan jag var tvungen att åka hem. Han följde med mig till Centralen, där vi egentligen inte ville släppa varandra. Tyvärr kom mitt tåg, så vi var tvugna att säga hejdå. Jag kommer sakna honom i sommar, trots att vi kommer höras på telefon en hel del.

Nu borde jag snart gå och lägga mig. Imorgon måste jag upp ganska tidigt för att åka och klippa mig. Mamma har tjatat på mig ett tag att jag är långhårig, så imorgon klockan 10 har jag bokat klipptid. Sedan smäller det! Jag kommer hem på måndag (6/7), och lär väl blogga någon gång då.
Bless// Johanna

Tillbaka, lite brunare, mycket somrigare

Hej igen. Det var ju ett tag sedan sist. Hur har ni haft det? Tänkte passa på att fråga innan jag börjar på mitt självupptagna blogginlägg om min senaste vecka och sedan min kommande vecka.

(skriv en kommentar och läs sedan vidare)



Nu börjar jag. Har du inte skrivit om dig själv, så säg inte att jag aldrig gav dig tillfälle.

Min senaste vecka var helt fantastiskt superbt galet underbar. Jag, mamma och min lillasyster drog iväg med Spanair till Barcelona, Spanien. Vi bodde 40 minuter utanför staden, i en by vid namn Vilanova i la Geltru. Jag älskade att det lät som en villa i gettot. Byn var en rätt mysig, om än lite sliten, turistort för spanjorer. Vi såg inte alls så många utlänningar, men väldigt många spanjorer. Jag kan bara konstatera att det finns ganska många snygga spanska killar :) Vårt hotell låg 200 meter från stranden. Och vilken strand det var!! 150 meter djup och åtminstone 2 km lång med finkornig, vit och varm sand!! De städade hela stranden varje morgon så den var inte skräpig alls. Vattnet vid stranden var självaste Medelhavet, och det var ljummet! Mamma hade trott att det skulle vara kallt, men jag och min lillasyster kunde bada i en timma utan att bli kalla. Vågorna kom hela tiden och vissa var uppemot 60cm höga (från vattenytan). Det var långgrunt och inte en sten på bottnens sköna räfflade sand. Vi älskade den där stranden så otroligt mycket! Vi var där fyra dagar och bara slappnade av. Det var nog runt 28-29 grader i skuggan, men det blåste hela tiden ganska svalt, så man blev inte så fruktansvärt varm i skuggan. I solen blev man förstås varm, och vi lyckades bränna oss lite. Jag blev ganska röd på bröstet och ryggen sista dagen, men det var inte farligt. Vi solade och badade även vid hotellets pool, som min lillasyster älskade. Hon sa att den längtade efter henne på kvällen :)

Två dagar åkte vi in till Barcelona. Det tog 40 minuter med pendeltåget, som till vår stora glädje var luftkonditionerat. Barcelona är en jättefin stad. Vi såg Sagrada Famìlia, kyrkan som påbörjades av den genialiske spanske arkitekten Antoni Gaudì 1882 och fortfarande inte är färdigbyggd. De räknar med att vara färdiga 2030. Den var magnifik, trots byggställningar och sånt. Den var så stor! Gaudì dog 1926, och kyrkobygget har fortsatt med andra arkitekter. Vi såg även ett annat hus som Gaudì ritade, det var sjukt coolt! Sedan gick vi på La Rambla, den stora shopping- och turistgatan. Det var väldigt kul och väldigt trångt. Det fanns förstås turiststånd som sålde allt möjligt skräp, men även fågel- och smådjursstånd som sålde just fåglar och smådjur. Det var rätt häftigt att kunna köpa en fågel eller en kanin för 10 euro, men det måste ha varit djurplågeri med de små burarna djuren satt i. Enligt vår turistbok hade fågelförsäljare funnits på La Rambla i flera generationer. Kycklingarna var faktiskt riktigt söta!

Igår kom vi hem. Flyget gick 10 på morgonen, med det var lite knepigt att ta sig till flygplatsen så vi var tvugna att gå upp vid 6. Spanjorer äter middag sjukt sent, så vi hade inte gått och lagt oss förrän tolv kvällen innan. 9 på kvällen är det tidigt att äta, och vi såg 4-5-åringar som satt och åt och sprang runt på uterestaurangerna vid 11 på kvällen när det var skola dagen efter! I Sverige går man och lägger sig vid 7-8 om man är så gammal. Vi var i alla fall väldigt trötta på planet och när vi kom hem. Det var en jätteskön resa och jag har blivit riktigt brun!


Sagrada Famìlia


Spanjorerna firade midsommar (San Juan) med fyrverkerier och smällare på stranden till klockan fyra på morgonen


Kaniner för 10 euro (110 kr) styck i ett av stånden på La Rambla


Vår fantastiska sandstrand!


Suveräna soliga sandiga Spanien!

Det var verkligen en grym semestervecka.
Bless// Johanna

Så detta betyder farväl?

Nu lämnar jag er och bloggen ett tag. En vecka, för att vara exakt. Jag, mamma och lillasyster åker till Spanien imorgon!!! Jag längtar så sjukt mycket!! Det ska verkligen bli jättekul! Vi ska bo 45 minuter utanför Barcelona, vid Medelhavet. Sola, bada och se Barcelona står på schemat, och det blir dessutom en tjejresa :) Så det är ingen idé att titta in här igen före nästa lördag.

Jag lämnar er med en bild som jag tog på vår klassresa, och ett par små ord.
Bless// Johanna

Om solen inte skiner, tänd ett ljus tills natten flyr 


I sommarens soliga dagar




Glad midsommar allihopa!! Jag tycker om midsommar. Det är en fin svensk tradition med mycket glädje, och för mig som älskar sång, dans och lite fåniga lekar är det perfekt! Förra året var jag på Skansen och dansade runt midsommarstången med en massa turister, men i år blev det lite lugnare firande hemma. På förmiddagen gick jag ut och plockade en jättestor bukett sommarblommor, bland annat de på bilden. Sedan satte jag mig på altanen och gjorde en blomsterkrans! När jag var liten brukade min mamma göra kransar till mig och min lillasyster, men hon tröttnade på det för något år sedan. Jag gjorde bara en krans som vi delade på under dagen.





På kvällen kom mamma förbi hos pappa, och vi grillade och tittade på filmen "Gustaf 2". Den är riktigt rolig! Jag och min lillasyster hann med att gå ut och fota oss med min fina krans också, innan mamma åkte hem till sig. Mycket mysig och skön midsommarafton! Hur firade du?

Bless// Johanna

Det går en vind över vindens ängar

Nu är det egentligen alldeles för sent för att blogga. Jag måste sluta vara uppe så sent. Jaja, det blir ett relativt kort inlägg nu.

Idag har jag varit i stan och haft skoj. Jag och min kompis Pellan åkte in med tåget vid halv två, för att hämta våra kopior av vår klass-cd som vi har spelat in. Vi skulle åka hem till vår kompis Leo som bor i stan. Han hade sagt att vi skulle komma på eftermiddagen, så vi passade på att gå på stan en stund innan vi gick till honom. Ingen av oss skulle handla något, så vi gick in på Topshop och Beyond Retro och provade galna kläder. Jag hittade faktiskt en jättesöt korallorangefärgad sommarklänning på Topshop, men prislappen var inte riktigt passande för min ekonomi om vi säger så. På Beyond Retro's stora butik vid Åhléns bestämde vi att vi skulle komponera varsin totalknasig outfit som skulle innehålla en stor tyllkjol! De har i princip bara knäppa kläder där, så min outfit blev:

- en vit underklänning med spetskant
- en vit stor tyllkjol
- en knallorange midjekort tröja med virkade ärmar, inbyggd bh, remmar kors och tvärs över urringningen och massa paljetter på det
- ett vitt superlurvigt hårband
- ett par guldiga sandaler med 2cm klack

Skorna var faktiskt ganska fina, men resten såg helt galet ut! Pellan hade med sig sin digitalkamera, så vi fotade hela äventyret. Hon hade på sig två tyllkjolar, en baddräkt, hänglsen, en sjal över kjolarna och en jeansjacka med jeansdekorationer över den stora kragen. Vi skuttade runt i omklädningsrummet och hade jättekul i våra stora kjolar! Efter detta lilla utbrott av galenskap tog vi oss till Leo och fick våra skivor. Jag och Leo hade snackat om att hitta på något på eftermiddagen, så vi sa hejdå till Pellan vid tunnelbanan och promenerade från hans hem vid Tegnérlunden bort till Hagaparken och tillbaka. Det regnade inte så farligt när vi började gå, men tog mer fart när vi var på väg hem. Som tur var kunde jag värma mig genom att krama honom när det blev för kallt :) Killar är bra att ha som element, speciellt Leo :) Jag når honom till axeln, vilket betyder att jag blir totalt insvept när han kramar mig *fniss*. Efter promenaden som kanske tog en och en halv timma sa vi hejdå, och jag åkte hem.

Här hemma har jag mest suttit vid datorn. Jag har äntligen laddat upp bilder från klassresan på Facebook, och har spelat poker på samma hemsida med mina kompisar Danne och Viktor (och lite annat folk, bland annat en kille från Jordanien som stötte på mig!!!). Nu måste jag verkligen sova!
Bless och gonatt// Johanna

Once when I was little

Idag blev jag för en stund sisådär 7-8 år gammal igen. Jag klättrade på små berg, i träd och skuttade runt i solen. Ni som känner mig kanske tänker att "sådär är hon väl större delen av tiden", men idag var det värre än vanligt. Jag och min lillasyster sov över hos farmor och farfar från igår till idag, och övernattning hos dem innebär mycket utomhusaktiviteter. Den främsta aktiviteten är promenader i diverse grönområden i Stockholm. Igår var vi först i Bergianska trädgården mitt på dagen, och sedan på Gärdet på kvällen. Idag var turen kommen till Waldemarsudde. Vi gick längs vattnet, fikade vid prins vad-han-nu-hette's gamla bostad på terassen och promenerade till Rosendals trädgård. Jag och min lillasyster hade väldigt mycket spring i benen så vi skuttade en del. När vi satte oss och vilade hittade vi en liten liten fontän där vi plaskade med händerna i vattnet som om vi vore väldigt små. Innan vi åkte hem klättrade vi även i ett litet berg, och jag fick syn på världens bästa klätterträd som jag snabbt var uppe i :) Sedan skuttade jag hela vägen till bilen.

Att vara hos farmor och farfar är väldigt skönt. Man kan verkligen ta det lugnt, gå ut och promenera, läsa och prata. De har ingen dator och bara fyra tv-kanaler, så man slipper slösa tid på sådant och istället umgås. Å andra sidan kan man liksom inte vara för sig själv, utan man umgås ständigt. Farmor och farfar är verkligen jättemysiga människor, även om farmor hör dåligt utan sin hörapparat. När hon däremot har hörapparaten tycker hon att vi skriker :) Vi hade dessutom väldigt kul med en marängtårta igår. Farfar har varit konditor, och han hade överbliven äggvita i kylen som han gjorde marängtårtbottnar på för några dagar sedan. Igår skulle han göra en enkel gräddtårta med dessa bottnar, men råkade ha dem stående alldeles för länge utanför kylskåpet. Det resulterade i att marängen blev superseg och knappt delbar. Det allra roligaste var när farfar tog fram en stor kockkniv för att skära upp tårtan. Allt annat var omöjligt! Oj vad vi skrattade! Men tårtan var god, även om det blev kladdigt när jag gav upp att försöka äta med sked och istället åt med händerna :)

Imorgon ska jag in till stan. Jag och min kompis Pellan ska gå lite på stan, och sedan ska vi till vår kompis Leo och hämta några kopior av den skiva som våran klass (eller ja, förra klass) har spelat in.
Bless// Johanna

Om du vill följa med mig...

... får du jobba riktigt hårt den här sommaren! Här är min sommarplanering:

20/6 - 27/6  -  Barcelona med mamma och min lillasyster!

29/6 - 5/7  -  Hampeveckan, kristet läger med 350 kristna ungdomar från hela Sverige!

7/7, 8/7, 12/7, 13/7  -  Golfkurs med pappa, pappas jobbarkompis Kurt-Henrik (förlåt, men jag skrattar) och Kurt-Henriks sjuttonårige son (måhända heter han Bengt-Gunnar, haha)

15/7 - 19/7  -  London med hela familjen!

27/7 - 1/8  -  Fjällen med pappa, lillsyrran, farmor och farfar!

10/8 - 14/8  -  Min lillasyster åker på läger, jag och pappa kommer spela en hel del golf under denna tid med Kurt-Henrik och hans son (fnissar fortfarande, men de är säkert jättetrevliga)

Sedan antar jag att skolan börjar veckan efter att lillsyrrans läger är slut. Jag kommer ha väldigt kul i sommar, tror jag. Jag ska klämma in att umgås med en hel del kompisar i detta också, men det blir bara roligt! Numera har jag dessutom en speciell kompis som jag ska umgås lite extra mycket med... ;)

Bless// Johanna

Änglatårar

Jag tycker egentligen om regn. Att sitta inne och höra smattret på fönsterblecken, eller gå ute och bli blöt i håret är något som jag faktiskt gillar. Men när det regnar två dygn i sträck kan det bli lite för mycket. Tur att man kan ta foto på det :)










© joyinlife.blogg.se

Bless// Johanna


Längtan

Idag längtar jag efter lite allt möjligt. Sol, fotografering, kompisar och nästa lördag. På lördag (20/6) åker jag, mamma och min lillasyster till Barcelona!!! Jippie! Vi ska bo en bit utanför staden och sola, bada och se Barcelona i en hel vecka! Det ska bli så sjukt skönt. De senaste dagarna har det varit regnigt och trist i Stockholm, så sol och värme kommer inte bli helt fel. Idag var det +25 grader i Spanien och det lär vara ungefär så varmt när vi kommer dit. Eftersom vi är hos pappa nästa vecka har vi packat det mesta idag. Det kändes ju lite konstigt att ta fram korta shorts när det spöregnar utomhus. På nyheterna igår varnade de för att det kan komma uppemot 40 mm regn idag! Underbara svenska sommar...

Igår var jag med några kompisar och paddlade kajak i Brunnsviken! Det var jättekul! Vi träffades mitt på dagen på centralen och åkte tillsammans till Bergianska Trädgården. Där åt vi lunch i ett litet lusthus medan regnet föll utanför. Vi trodde att det skulle sluta regna efter en stund, men regnet fortsatte hela dagen. Min kompis Annika var lite flummig när vi satt där, och hon fick världens största skrattanfall! Hon låg på golvet med händerna på magen och gapskrattade i fem minuter! Det var verkligen jättekul att titta på :) Efter lunchen promenerade vi längs Brunnsviken till kanotklubben där vi skulle hyra kajaker. Den promenaden var hyfsat lång. Jag trodde inte att det var riktigt så långt, men vi måste ha gått i nästan 20 minuter. Till slut kom vi fram, och hyrde varsin K1:a. Vi var åtta personer, så det tog en liten stund att fixa fram kajaker och bära ner dem till bryggan. Min kompis Ossian var den förste att bära ner och hoppa i sin kajak. Vi andra var uppe vid resten av kajakerna när han skulle gå i sin kajak, och plötsligt hörde vi ett stort plask. Då hade Ossian inte riktigt lyckats sätta sig i sin kajak, utan suttit på huk i den och då tippade den förstås! Så han låg där i vattnet bredvid sin upp-och-ner-vända kajak! Vi sprang förstås ner till bryggan för att se hur det hade gått, och när vi försäkrat oss om att han mådde bra började vi skratta! Det kan man kalla fail :) Men han kom upp på bryggan, och efter en liten stund gick han i sin kajak igen. När vi höll på att bära ner och kliva i resten av kajakerna kom det en man i kajak som hade paddlat färdigt. Han var på väg upp när vi hörde ett till plask. Han hade också lyckats kantra!! Så sjukt roligt! Han var jättetrevlig, så efter att vi hade sprungit till bryggan för att se om han behövde hjälp pratade han en stund med oss om lite allt möjligt.

Efter en stund kom vi i våra kajaker allihopa, och paddlade runt i Brunnsviken. Regnet föll rätt kraftigt hela tiden, men vi var ju ändå i vatten så det spelade inte så stor roll. För att göra allt ännu lite värre skvätte jag vatten i ansiktet på min kompis Leo med hjälp av paddeln :) Det var antagligen inte så snällt, men det var så roligt så att jag inte kunde låta bli :) Efter ungefär en timmas paddling kände vi att vi var färdiga, så vi tog upp kajakerna och bytte våra blöta kläder. Vi hade varit i kontakt med så mycket vatten så att jag kände att hatade allt vad väta hette just då. Tyvärr var vi ju tvugna att gå i regnet till bussen men när jag kom hem var min högsta önskan att få bli torr! Vi hade pratat om att alla som var med och paddlade skulle träffas hemma hos Leo och titta på filmen "Babel" som gick på tv4, men min mamma tyckte att jag skulle vara hemma och ta det lugnt istället för att åka dit och sova över. De andra träffades hos Leo, men jag såg på filmen hemma och messade med Leo istället.

Idag har jag verkligen inte gjort särskilt mycket. Det regnar som sagt, så jag har suttit inne och löst korsord och spelat "Sims 3". Det är faktiskt riktigt kul! Jag och min lillasyster har bytt datorer fram och tillbaka idag. Den som inte spelar Sims får ha min dator och surfa på internet istället. Gissa vem som har vilken dator just nu... Senare ikväll ska vi flytta till pappa.
Bless// Johanna

PS. Tack Ossian för Facebook-länken :)

I denna ljuva sommartid...

...regnar det och är +10 grader varmt. Jag är ledsen att jag inte har skrivit på ett tag. Har jobbat på ett långt inlägg om min underbara weekend-klassresa förra helgen, men har haft sjukt mycket att göra.

I tisdags fick jag sommarlov!!! Jag tror aldrig att jag har gråtit så mycket på en skolavslutning någonsin. Tårarna började rinna under rektorns tal, jag skrattade och grät samtidigt när min kompis fick ett stipendium för att han "visat prov på engagemang och god kamratskap mot klassen och skolan" och jag snyftade mot en annan kompis axel när vi sjöng Sommarpsalmen. Att det var den sista skolavslutningen, sista dagen med klassen var mer än jag kunde tåla just då. Vi nior stod längst fram vid koret och sjöng ett par sånger, och när ceremonin var slut gick vi och kramade om varandra. Då var mina ögon röda och kinderna blöta. Jag tror att jag klamrade mig fast vid folk och grät ett tag.

Som tur var var det inte sista gången vi sågs. När vi hade varit i kyrkan och haft avslutning gick vi tillbaka till skolan för lite fika, tackning av mentorerna, bildspel från fyran till nian och betygsutdelning. Efter det gick vi hela klassen plus mentorer till Tegnérlunden och hade lite picknick tillsammans. På kvällen var det picknick i Rosendals Trädgård med föräldrarna, för att de också skulle få säga hejdå till varandra. Jag och mina tjejkompisar åkte dit trots att vi inte trodde att det skulle komma så mycket folk. När vi kom dit visade det sig att nästan halva klassen var där. Vi är en lekklass, så vi sprang runt i gräset och busade och lekte i lekparken :) Efter det åkte jag och mina sex tjejkompisar hem till mig, hyrde skräckfilm och hade övernattning. Filmen var inte särskilt bra, men vi hade mysigt ändå när vi satt vid köksbordet och drack te.

På onsdagen hade jag och tjejerna en liten skönhetsdag. Vi färgade håret på Anna, fixade naglar och ögonbryn, la ansiktsmask och tittade på "Djävulen bär Prada". Sedan åkte jag in till stan för att hämta några noter av min mamma som jag skulle behöva på kvällen när klassen skulle spela in en cd-skiva. Egentligen skulle tjejerna ha föjlt med mig till stan, men vi glömde bort tiden lite så de hade inte hunnit packa något när jag var tvungen att åka. Jag var väldigt stressad men de försäkrade mig om att allt var lugnt. Så jag såg till att de visste hur de skulle ta sig till stan, och cyklade sedan iväg till stationen medan de var kvar hemma hos mig. Det kändes jättekonstigt och inte särskilt snällt, men nöden har ingen lag. Jag fick noterna av mamma och passade på att träffa min kompis Leo i stan när jag inte hade något att göra. Sedan åkte vi iväg till skivinspelningen. Större delen av klassen kom, och vi åkte till Saltsjö-Boo för att spela in i en proffsig studio i ett industriområde mitt ute i ingenstans. Bra blev det i alla fall.

Igår tog jag det ganska lugnt. Jag var ensam hemma, så jag städade lite, joggade till stationen och hämtade min cykel som jag glömde i onsdags, duschade och träffade min kompis Viktor. Vi tog en promenad och en busstur till videobutiken för att lämna tillbaka skräckfilmen som jag och tjejerna hade lånat och sedan promenerade vi tillbaka. Vi måste ha varit ute i två timmar, men det var väldigt skönt. Vi tänkte promenera i skogen, men det låg en huggorm på stigen så vi gick längs vägen istället.

Idag var jag på min lillasysters skolavslutning på förmiddagen tillsammans med mamma. På kvällen var vi ute på middag hela familjen för att fira sommarlov och bra betyg. Mellan avslutningen och middagen var jag och syrran på stan och shoppade lite, och gick på bio. Vi såg "Natt på muséet 2" och den var faktiskt riktigt rolig! Jag tyckte jättemycket om den :) Vi åt middag på en italiensk restaurang, och jag och syrran fick presenter av mamma och pappa. Lillsyster fick jättefina örhängen, och jag fick ett teleobjektiv till min kamera!!!!!!!!!!!!!!! Jippie!!!! Jag är så sjukt glad så att det är inte sant!!! Det var jättefint och superbra! Så inom den närmsta framtiden ska jag ut och testa det :)

Nu måste jag sova. Det blev väldigt långt, men jag har försökt hålla mig kort :) Imorgon ska jag träffa några klasskompisar och paddla kajak i Brunnsviken. Det ska bli superkul!
Bless// Johanna

So long, goodbye

Idag åker vi!! Jag och klassen ska ut till skärgården på weekend-klassresa! Det ska verkligen bli jättekul. Vi ska hyra en hel ö, med vandrarhem och allt, och bara ta det lugnt och umgås. Jag är jättepepp på att leka lekar :) Så nu är jag inte kontaktbar fram till på söndag kväll. Bara så att ni vet :)

Jag tänkte avsluta med en dikt som jag läste i DN igår, skriven av Hildegun Relefors.

Låt inte de tunga orosmolnen
hänga över dig
eller regnet falla på ditt huvud.
Vi går tillsammans
under mitt färgglada paraply. 

Någonting med den här dikten fångade mig. Läs den gärna ett par gånger till, så ska jag berätta vad jag tyckte så mycket om när jag kommer hem.

Bless// Johanna


Regn på gården!

Idag smällde det! Skolans årliga tillställning Dans På Gården gick av stapeln i förmiddags! Det var sjukt roligt! För mer detaljerad information, se föregående inlägg. Tyvärr hade vi samma problem som igår: det regnade! När jag vaknade i morse var det torrt ute, och jag trodde nästan att det skulle fortsätta vara det. Men när jag gick av pendeltåget vid Centralen på väg till skolan hade det börjat regna. Under hela förmiddagen regnade det från och till. Vissa stunder kom solen faktiskt fram, och då blev det ganska varmt, men stora delar av tiden regnade det mer eller mindre. Jag hade både tjocktröja och jacka så jag höll mig rätt varm, men min kompis Leonard stod i bara t-shirt och frös. Jag var med och dansade fyra danser: niornas tre danser och en egen dans som jag har gjort med mina kompisar Marre, Pellan och Noon. Vår egna dans gick faktiskt riktigt bra! Jag kände att jag dansade med mer energi än när vi övade och trots att vi gjorde några små fel hade vi publikens uppmärksamhet hela tiden, till skillnad från vissa andra nummer. Det var några femmor som skulle dansa till Michael Jacksons "Thriller", men de sprang mest runt. På ett ställe tog de varandra i handen och skuttade runt i ring! Jag tror inte riktigt att de ännu hade insett att man måste anpassa sina steg efter musikens och dansens karaktär... Många andra av de egna danserna var däremot bra. Niornas danser gick helt okej, bortsett från att våra grupper blev lite omkastade så att vi helt plötsligt fick en kille i vår klass som inte hade brytt sig om att vara med på repen och därmed inte alls kunde. Vår grupp var faktiskt riktigt bra på repet igår, så det var rätt trist att han kom och gjorde allt rörigt. Fast jag skrattade ändå lite när det blev knäppt, och på den andra dansen som vi gjorde var han duktig. Den dansen kallas Munkdansen, och vi skuttade runt i led med höga knän och sopsäckar över kläderna :)

Idag har jag även spelat in en låt till vår klass-cd som vi håller på att göra som ett minne av klassen. På skivan har vi några körsånger och många solonummer. Jag och min kompis Daniel var hemma hos Leonard, vars pappa har hand om hela projektet, och spelade in låten "Pieces" av Red. Det gick bra, trots att vi fick ta om ett par gånger när det blev lite fel. När vi var färdiga fick vi lyssna på det inspelade, och det var jättekonstigt att höra sig själv! Jag lät väldigt pipig och ljus i jämförelse med hur jag själv tycker att jag låter. I vilket fall blev jag nöjd med inspelningen. När vi hade gått från Leonards hus satte jag och Danne oss i en park tillsammans med vår kompis Fabian som hade lyssnat när vi spelade in. Fabbe hade med sig sin gitarr, så killarna turades om att spela medan jag satt i mitten och kände att jag nästan aldrig har hållit i en gitarr :) Jag satt där en liten stund och åkte sedan hem för att äta lite och åka vidare till sista dansen i kyrkan. Vi var fem tjejer där, inklusive ledarna, och satt på scenen och fikade och pratade hela tiden. Sjukt mysigt!

Nu ska det sovas. Imorgon ska vi ha hand om vår kanadensiska kör för sista gången innan alla gästande körer i vår körfestival åker hem på fredag. Vi ska till Nordiska muséet och Vasamuséet och sedan ha ett Goodbye-party i Annexet i Globen. Egentligen skulle partyt ha varit på skolgården, men eftersom det ska spöregna imorgon hyrde vi Annexet istället :) Så enkelt det låter...
Bless// Johanna

Inspiration: dans!

Idag har jag dansat i princip hela dagen. Imorgon har vi Dans På Gården i skolan, då alla elever visar upp olika danser med sin årskurs och de som vill visar upp egna danser. Vi är ju en musikskola så väldigt många är intresserade av dans, och resten har bra taktkänsla :) Därför är det inte så konstigt att vi har dansuppvisning. Varje årskurs har en speciell dans, och eftersom hela skolan har varit fyror en gång kan alla Fyrornas Dans. Niornas danser heter Squaredance och Munkdansen :) Tjejerna i nian dansar även en steppdans som inte innehåller mycket stepp alls. Dessa saker övade vi på gården idag. Det var jättekul! Fast det fanns en detalj som inte var så jättekul: det spöregnade! Vi blev helt blöta i håret, på jackorna och skor och strumpor ska vi inte tala om! Min kompis Pellan dansade barfota i slutet, så hon blev rätt blöt om fötterna. Jag råkade trampa av hennes ena sko och då slängde hon iväg den andra också! Själva danserna gick faktiskt bra, så det ska bli kul att visa upp imorgon :)

Jag, Pellan, Marre och Noon övade även vår egen dans idag. Vi var tvugna att visa upp den för en gympalärare så att de kunde kolla att den var någorlunda anständig. Vår gympalärare tyckte att vi var jätteduktiga! Vi fick visa upp i en gympasal, men vi gick ut på skolgården för att kunna öva på den plats där vi ska visa upp imorgon. Dansen innehöll ett steg där vi skulle ligga på mage på marken, men när vi såg vädret ändrade vi det till att sitta på huk istället. Det räcker att vi blev blöta om knäna när vi stod på knä! Jag är så sjukt laddad på att dansa imorgon!!

Idag har jag även haft två jätteroliga svenskalektioner! Vi spelade improvisationsdrama under båda timmarna. Det var helt underbart! På halvklassen körde vi "Frys", där två personer ska improvisera ett drama och de andra ska se på. När som helst kan någon i publiken säga "frys", och då stannar skådespelarna i sina poser. Den som sa frys får då gå fram och byta plats med en av skådespelarna och sedan antingen fortsätta dramat eller börja på ett nytt. Oj vad jag skrattade! Jag var en av dem som var framme och spelade flest gånger, och jag var bland annat Jesus, hade personlighetsklyvning samt skrek åt min kompis som hade ätit upp den sista tårtbiten. Det var helt underbart!

Nu ska jag antingen sova eller brodera. Jag borde verkligen brodera lite eftersom jag har ett broderi att lämna in i syslöjd, och det måste bli färdigt till på fredag. Dessutom har jag ingen tid imorgon och inte så mycket på torsdag.
Bless// Johanna

Little miss sunshine

Idag har jag fått riktigt mycket sol på mig! Jag har blivit brunare idag, och jag smorde in mig med spf 15 i morse...

Hela helgen har jag haft konserter så idag fick alla nior ledigt från skolan. Jag vaknade vid nio, åt frukost utomhus klockan tio och dansade lite efter frukost. Jag övade breakdance i en kvart ungefär (och blev sjukt varm) och hade sedan msn-möte med mina kompisar Marre, Pellan och Noon. Vi har gjort en dans till en uppvisning som vi ska ha i skolan, och vi hade snackat om att träffas och dansa idag. Marre kände att hon hellre ville vara hemma och slappa idag, men vi andra bestämde att vi skulle dansa hos Pellan och sedan åka och bada i Lillsjön som ligger ganska nära henne. Det var helt galet varmt, så jag smorde in mig med solkräm. Det var nog en väldigt bra idé. Solen gassade hela dagen, och vi var utomhus större delen av dagen. Först dansade vi på Pellans gård i ungefär en timma och sedan åkte vi till Lidl och köpte läsk innan vi promenerade sista biten till sjön. Det blåste lite vid sjön men det var så varmt att vi började bada ganska direkt när vi hade hittat bra klippor att bada vid. Vattnet var kallt, men det var inte så farligt som jag hade trott. När man hade varit i ett tag blev det skönt och vattnet vid ytan var nästan varmt. Jag och Pellan hoppade i ganska fort, men Noon tog längre tid på sig. Vi trampade vatten och försökte få henne att tänka på annat än att hon hade vatten till låren och snart skulle simma i det. Efter några minuter kom hon i, och konstaterade att det inte var så farligt. Vi simmade runt en stund och pratade och trampade vatten samtidigt. När det började bli lite väl kallt gick vi upp och tog med oss våra saker till stranden som låg en bit bort. Där la vi oss och solade och tittade på folk. Speciellt tittade jag och Noon på några killar som spelade fotboll en liten bit från stället där vi låg, medan Pellan gick och pratade med lite folk hon kände. Det visade sig att hon kände en av fotbollskillarna och kände till de andra. Det gjorde inte direkt att de blev mindre intressanta, utan tvärtom. Noon har visserligen pojkvän, men vi tittade bara :) Vi låg där i typ en och en halv timma, och gick och doppade oss en gång till. Det var verkligen en jättemysig dag!

Igår grät jag floder. Vi hade vår allra sista konsert med skolan, Niornas Avslutningskonsert i Konserthuset, och det var en underbar konsert. När vi sjöng Sommarpsalmen som sista sång började i princip alla tjejer och några killar gråta. Vi stod där och grät och kunde knappt sjunga, och efter sista tonen kramade vi om varandra och grät lite till. Jag kände flera gånger att jag var på väg att lugna ner mig, men då kom en till person som jag inte hade kramat och jag började gråta igen. Jag tror att jag kramade hela klassen, och jag grät från att vi sjöng Sommarpsalmen tills att jag gick ut ur Konserthuset. Det var verkligen jättesorgligt att ha den allra sista konserten. Till och med min musiklärare grät. Att aldrig få sjunga med klassen inför publik känns i hjärtat. Nu är det verkligen bara en vecka kvar! Fy.

Men nu ska jag sova, det är skoldag imorgon. Jag kommer dansa en hel del imorgon med när vi ska öva inför dansuppvisningen på onsdag. Det ska bli så sjukt kul!
Bless// Johanna

RSS 2.0