Don't want to be free

Jag har undrat över en sak. Kan man bli immun mot musik? Kan man sluta bli berörd och häpen över en riktigt bra sång eller ett underbart musikstycke? Mitt svar: nej. Jag kan i alla fall inte bli mätt på musik.

Idag fortsatte skolans körfestival. Klockan nio i morse satte vi oss i Filadelfiakyrkans kyrksal för att lyssna på körerna från Ryssland, Kanada, Rumänien, Ungern och Sydafrika. Det var jättekul, även om jag var lite sömnig. Den sydafrikanska kören Bloemfountain Children's Choir var den enda kör som fick stående ovationer av oss. Deras sista stycke var en sång där de inte sjöng så mycket, utan gjorde djurläten och fick det att låta som att det regnade och åskade i salen. När de hoppade i en våg lät det verkligen som åska! Helt sjukt coolt! Den kanadensiska kören som vi har haft hand om var också otroligt duktiga. Det märktes att alla i publiken blev rastlösa efter en timma eller så, så vi fick ställa oss upp och sträcka lite på oss innan sista kören. Jag gick upp sju i morse, så det var skönt att få sträcka på sig så att jag inte somnade :)

Efter en och en halv timma i Filadelfia gick vi till skolan och åt lunch. Det kändes rätt konstigt att äta lunch i skolan på en lördag, men det kändes i och för sig inte som en lördag heller när jag hade gått upp så tidigt på morgonen. Efter lunch åkte vi till S:t Jacobs kyrka vid Kungsträdgården för att öva inför kvällens konsert. När vi gick från skolan träffade vi två tjejer från den estniska kören, som frågade oss om vägen till Nybrokajen 11. Nybrokajen och S:t Jacob ligger väldigt nära varandra så tjejerna fick åka med oss på tunnelbanan. De hade inte åkt Stockholms tunnelbana tidigare, så det var nog bra att vi åkte med. Vi åkte tillsammans hela vägen till Kungsträdgården och sedan beskrev vi hur de skulle ta sig till Nybrokajen. Vi fortsatte till kyrkan där vi skulle öva. Repetitionen gick riktigt dåligt och min musiklärare var hyfsat sur, vilket han är ganska ofta nu för tiden. Konserten började klockan tre. Den gick faktiskt bra även om vi sjönk en del. Min musiklärare verkade ändå nöjd med oss. Vi sjöng bara ett enda stycke, "Warning to the rich" av Thomas Jennefelt. Det tog runt en kvart att framföra, och resten av konserten satt vi längst ner i kyrkan och lyssnade. En kör från sjuan och vår kanadensiska kör deltog också i konserten, och kanadensarna var huvudnumret. De var jätteduktiga! Min pappa, farmor och farfar var där och lyssnade och de tyckte om konserten. Den var slut runt halv fem, och då åkte jag och pappa hem.

Ikväll är det lovsångsfest i kyrkan här hemma, men jag kommer inte orka gå på det. Jag behöver få vila rösten lite inför Niornas Avslutningskonsert imorgon! Det blir vår allra sista konsert här på AF!! Usch, så hemskt det känns att säga så. En och en halv vecka, sedan är det slut. Jag kommer sakna klassen! Som tur är ska vi på weekend-klassresa nästa helg. Vi ska hyra en hel ö med vandrarhem och bara vara där och ha kul en hel helg :) Det ska bli så sjukt kul!
Bless// Johanna

Tänkvärt

Varför finns det fler synonymer till Hjärtekrossad
än till Förälskad?


 


Underverk och kyrkotorn

Idag har jag varit ute i solskenet i stort sett hela dagen. Det har varit runt +20 grader och solsken i huvudstaden! Helt underbart! Jag tror att jag har fått en del färg i ansiktet, och jag hade en sjal löst lindad runt halsen för att inte bränna mig på bröstet. Jag är nämligen övertygad om att jag har börjat bränna mig lite, och det vore väldigt jobbigt att bränna mig nu.

Körfestivalen i skolan fortsatte idag. På sista sidan i kulturdelen i DN i onsdags stod det lite om den, men annars har det varit tunt med mediabevakning. Kulturministern var faktiskt på invigningen, men det hade tydligen bjudits in fler politiker. Jag funderar på att leta efter ett omnämnande i lokalnyheterna på SVT Play, men jag har inte hunnit än. I vilket fall som helst var vi i Filadelfiakyrkan mellan halv nio och tio i morse, hela skolan och alla gästande körer. Körerna från Kina, Estland, Lettland och Rumänien presenterade sig genom att sjunga ett par sånger var ur sin repertoar. Kineserna hade jättekul färgglada kläder, flickkören från Estland hade vackra vita klänningar, den lettiska gosskören bestod av jättesöta pojkar mellan åtta och tolv år och rumänerna var runt femton tjejer och en kille :) Alla var verkligen jätteduktiga! Vi sjöng lite tillsamans också, men det var inte så mycket.

Min klass har, tillsammans med tre andra klasser, ansvar för en kör från Kanada. Idag efter lunch var det dags för sight-seeing. Jag gick med fyra kompisar och fyra kanadensiska tjejer runt i Stockholm och såg på sevärdheter. Vi guidade våra gäster förbi Drottninggatan, Hötorget och Konserthuset, Sergels Torg, NK, Kungsträdgården, Operan, Slottet, Riksdagshuset och hamnade till slut i Gamla Stan. Där träffade vi ett par kompisar till som guidade ytterligare en kanadensisk tjej, och gick till Storkyrkan. Min kompis Ossians mamma jobbar i Storkyrkan och hon hade tipsat Ossian om att vi kunde få gå upp i tornet i Storkyrkan och se Stockholm från ovan!! Så vi mötte henne och gick de 204 trappstegen upp till "balkongen". Trappan var trång, smal och på vissa ställen mycket brant. Snacka om upplevelse för kanadensarna! När vi väl kom upp var det verkligen värt alla trappor! Jag kan verkligen tipsa om att gå upp där med en guide någon gång! Vi såg hela Stockholm! För våra gäster pekade vi ut olika speciella ställen som Globen, Kaknästornet och Gröna Lund. De tyckte verkligen att Stockholm var sjukt vackert! Det var jättekul att upptäcka hur mycket man faktiskt kan om sin stad, och hur fin den egentligen är! I love Stockholm! :)

Jag har även ätit glass för 50 kr idag. Det bästa var att det inte var mina pengar :) På förmiddagen skulle vi ha nationellt praktiskt prov i biologi, som gick ut på att man skulle mäta sin puls i vila, efter att ha sprungit i konstant tempo och efter intervallöpning. Provet var egentligen helt onödigt eftersom man inte kan sänka sig om man inte gör det, men vår lärare sa att det räckte om en person sprang och tog pulsen och att alla andra kunde använda resultatet för att skriva en analys. Ingen ville egentligen springa, så jag sa att jag kunde göra det om jag fick en stor glass som tack från alla som använde mitt resultat. Så jag sprang, och sa att de andra skulle få betala en glass tillsammans. Det var tio personer som fick använda mina resultat så jag bad om fem kronor från varje person, och när vi hade gått sight-seeing med kanadensarna och lämnat dem i Filadelfia där de skulle öva, åkte jag och några till till Gamla Stan och köpte Ben&Jerry's-glass i strut :) För 50 kr fick jag tre stora kulor glass i en strut med chokladfrostad kant och strössel!! Helt underbart!! De andra köpte också glass, och vi satte oss i en trappa i solen och frossade i glass :)

Ikväll har jag haft konsert i Konserthuset. Imorgon ska jag vara i Filadelfia halv nio på morgonen, så jag måste sova snart. Imorgon eftermiddag har jag konsert i S:t Jacobs kyrka och ska kanske på lovsångsmöte i kyrkan här hemma på kvällen.
Bless// Johanna

Som regn och solsken

Idag har det regnat. Hela dagen. Nåja, nästan hela dagen. Det var uppehåll en stund på eftermiddagen, och när jag åkte med tåget hem kom det lite lite solsken, men nu regnar det igen.

I morse var inte en kul morgon att åka till skolan. Det regnade, jag var tvungen att ta bussen och jag hade mp3-abstinens. Igår kväll hängde sig nämligen min mp3, och jag fick inte igång den. När jag stänger av min mp3 kommer det upp en liten ruta där det står "Stänger..." innan skärmen slocknar. Igår vägrade skärmen att slockna och jag kunde varken stänga av eller sätta på den igen. Jag lät den vara över natten, och på morgonen var batterierna slut. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra, så jag lät den vara hemma under dagen och satte den att ladda nu när jag kom hem. När jag anslöt den till datorn stod det "Re-making library" på skärmen, och efter ett tag gick den igång igen och började laddas. Så imorgon kan jag ha mp3 igen!!! Tjohoo! Musiken är verkligen min räddning när jag åker till och från skolan. Det är så skönt att kunna stänga in sig en liten stund i bra musik och mina egna tankar. På morgonen är det bra att få starta dagen på mitt eget sätt, och på eftermiddagen älskar jag att tänka igenom vad som hänt under dagen och smälta det under de 20 minutrarna jag sitter på tåget. Ibland sitter jag och pratar med mina kompisar Marre och Pellan, men vi brukar ganska ofta lyssna på var sin mp3 :) Det är kanske inte jättesocialt, men vi tycker alla att det är skönt.

Nu har äntligen skolans körfestival "Let The Future Sing" startat! Klicka här för att komma till hemsidan! Idag hade vi den stora invigningen i Filadelfiakyrkan. Det var stort! Vi var 1600 sångare från 10 länder som var där och sjöng "Uti vår hage" och "Vem kan segla förutan vind" tillsammans. På svenska. Det var kul att se den kanadensiska kör som vi har hand om försöka sjunga på svenska :) Vi träffade dem redan igår, och pratade en stund. Jag stod i en grupp av svenskar och kanadensare och lärde våra gäster lite ord på svenska. De hade funderat över vad Sverige heter på svenska, eftersom det på engelska heter Sweden. De hade lite problem med att uttala Sverige, men efter ett par övningar gick det bra. De fick även lära sig bland annat tack, hej, hjälp, brandsläckare och hej då. Det var väldigt kul att se hur de försökte uttala våra svenska o och u, eftersom de ljuden inte finns i engelskan. Idag tittade vi på en turistfilm om Sverige med dem. Det var kul för oss svenskar också att se beskrivningar av Stockholm, Göteborg, Malmö och vad vi gör i Sverige. Det såg verkligen ut som att det bara var soliga skogar och ängar överallt :) Imorgon har vi konsert tillsammans med våra kanadensare, och ska lyssna på presentationer av några utländska körer. Jätteskoj! :)

Jag ska försöka brodera lite nu, tror jag. Imorgon blir det mer sång, och jag ska guida några av kanadensarna i Stockholm. Det blir kul!
Bless// Johanna

For what it's worth, I think there's nobody like you

Idag har jag haft tre saker på mitt skolschema: musik, lunch, musik. Mellan kl 9 och 12 var alla nior i aulan för att öva uruppförandet av ett 35 minuter långt körstycke av Carl Unander-Scharin med text av några av William Blakes dikter. Stycket innehåller nio satser, varav sex där jag är med och sjunger. Vi hade samma repetition igår, och idag avslutade vi med att sjunga igenom hela stycket från början till slut. Det tog 35 minuter, men var väldigt kul och otroligt vackert! Stycket heter "...hold infinity in the palm of your hand..." och är bitvis ganska krävande. Det ska sjungas starkt, svagt, högt och lågt. Det allra svåraste är när vi i sista satsen sjunger väldigt högt väldigt svagt. Kräver en hel del teknik och uppsjungning! Om någon utomstående skulle få höra alla råden som musiklärarna ger när de ska beskriva sångtekniker skulle den personen antagligen inte förstå någonting. Exempel: "Sjung med gäspkänsla", "Gör ett valv i munnen", "Öppna gommen", "Tryck tonen upp i (ansikts)masken" och "Tänk att ni luktar på en blomma, så att ni känner alla håligheter i näs- och kindregionen" för att nämna några. Det låter jätteknäppt, men det ger verkligen en bättre sångteknik :)

Efter den långa repetitionen var det lunch, och efter det hade min klass musik med vår lärare i en timma och en kvart. Vi övade på en hel del sånger som vi ska sjunga på våra tre konserter på fredag, lördag och söndag. Det lät riktigt bra! Ett par kompisar som inte riktigt orkade vara med på musiken igår var med idag, och de gjorde stor skillnad :)

Igår satt jag uppe till halv elva och broderade. Alla lärare håller på och sätter våra betyg nu, och det enda som skiljer mig från ett bra betyg i syslöjd är ett broderi som jag måste göra färdigt. Jag trodde att jag var tvungen att göra färdigt det till idag, därför satt jag uppe länge igår och broderade för glatta livet. Till slut var jag trött och höll på att ge upp när jag fick en knut på tråden. Då orkade jag inte mer, utan pratade med mamma och bestämde att jag skulle prata med min slöjdlärare om när det var tvunget att vara färdigt. Som tur var sa hon att jag inte behöver vara färdig förrän den 5:e juni! Så ikväll ska jag fortsätta så att jag blir färdig snart. Det ska bli skönt!

Just nu lyssnar jag på James Morrison. Jag hade ingen aning om att han var kristen, men på sista sidan i bookleten står det "Firstly I would like to thank the Almighty for my gift of life and the blessing of music. Thanks for giving me something that I can believe in". Jag kan bara hålla med.
Bless// Johanna

SommardrömmarHela den här långhelgen har känts som en sommarlovshelg!  Det har varit varmt och ganska soligt, fyra dagars ledigt och allt är grönt! Dessutom är det bara två och en halv vecka till skolavslutningen. Det är nästan så att man längtar lite till sommarlovet. Inatt var mina drömmar fyllda av sommarkänslor. Jag drömde mycket knäppa saker, bland annat att jag kunde flyga :) Jag och några från klassen var på en jättestor grön och varm äng, och vi hade av våra gympalärare fått ganska stora svarta gummiplattor formade som plektrum som man satte på händerna. Om man sedan sprang, flaxade lite och hittade en bra vind kunde man flyga!! Jag var den första som lyckades lyfta och jag flög runt över den där ängen med solvärmen i ryggen och vinden i ansiktet. När jag kom till ett ställe där ängen sluttade brant dök jag längs med marken tills backen tog slut. Då vände jag tillbaka och flög tillbaka till klassen. Det var en helt underbar dröm!

Igår var mina kompisar Marre och Pellan här. Vi övade vår dans som vi ska visa upp på skolgården om en och en halv vecka. Vi måste ha dansat i två timmar, varav en stund utomhus. Skolgården är av asfalt och vi har bara övat dansen inomhus, så vi gick ut för att öva på gångvägen framför vårt hus. Grannarna fick därmed också se vår dans, och skocken av småkillar som bor i området var helt förundrade. När vi stod och pratade ute kom två femåriga grannkillar förbi. De stannade en bit bort och tittade och pekade på oss. Efter en stund gick de förbi, och när de hade kommit en liten bit vände sig en av dem om och ropade "Han är kär i er, han är kär i er" och pekade på sin kompis. Kompisen ropade direkt "Det är han också". De var jättesöta, så Pellan ropade tillbaka "Vi är kära i er också". Då hörde vi ett "Ååååååhhhh" innan de rundade hörnet på ett hus och försvann. Marre och Pellan stannade på middag, och vi satt och pratade nån timma innan de åkte hem.

Idag träffade jag dem igen. Vår kompis Gordon fyllde 16 i tisdags, och han hade fest idag. Han hade bjudit hela klassen, och det var väl 15 personer som kunde komma. Jag, Marre och Pellan åkte tillsammans hem till honom eftersom festen var på hans innergård. Vi köpte ett presentkort på bio tillsammans. Det var kanske lite tråkigt, men han tycker om filmer och vi visste inte vad vi annars skulle köpa. Festen var som sagt på innergården, där han hade dukat upp ett stort buffébord med mackor, snacks och frukt. Min kompis Felix A hade med sig små högtalare till sin mobil, så han satte på lite musik. Vi satt mest och pratade hela festen och tog det lugnt i solen. Jag sprang runt med min kamera, och när jag för en gångs skull inte använde den var det någon annan som lånade den och fotade. Jag hade 357 bilder från festen när vi åkte hem!! Jag tyckte att festen var lyckad, det var skönt att bara chilla med kompisar en stund. I slutet sparkade vi lite fotboll och hittade på kul sätt att passa bollen till varandra.

När jag kom hem var det gassande sol och +20 grader ute. Jag tog på mig bikini och shorts och satte mig på baksidan av huset med ett glas iste och en jordnötsbrownie och solade och läste tidningen :) Helt fantastiskt! Jag satt ute i drygt 40 minuter, och jag blev ganska brun på bröstkorgen :)

Just nu chattar jag med lite kompisar och ska lägga upp bilder från dagen på Facebook. Imorgon är det skola igen, och på torsdag börjar den stora körfestivalen i skolan! Så dagarna fram tills dess kommer fyllas med repetitioner...
Bless// Johanna

Varför får man inte bara vara som man är?

The Real Group - Varför får man inte bara vara som man är?

Det är så sant, vart är vi på väg med våra skruvade ideal? När jag var i badrummet i morse såg jag mig i spegeln och tänkte helt plötsligt "fy, vilken bred näsa jag har!". Jag hade inte tänkt på det förut, och när håret dessutom spretade åt alla håll kände jag mig inte särskilt vacker. Jag gick och åt frukost utan att tänka så mycket på min näsa, men när jag kom upp i badrummet igen så märkte jag den igen. Jag borstade håret och gjorde flätor av det, men då fick huvudet en konstig form och flätorna blev ojämna.

Så kom jag att tänka på en sak som jag läste i min kompis Helenas blogg, som hennes kompis Stella hade skrivit:
Varför kan vi inte vakna varje morgon, se oss i spegeln och säga "Jag är så snygg"?
Jag bestämde mig helt enkelt för att inte tycka att min näsa var fult bred. Jag sminkade mig lite och böjde mig sedan ner med huvudet neråt och bestämde att när jag tittade upp i spegeln igen skulle jag se att jag inte är ful. Det fungerade! Istället för att tänka på näsan fokuserade jag på hela ansiktet, ögonen och munnen. Den där spegelbilden var kanske inte så tokig, trots allt.

Jag tror verkligen att utsidan bara är ett skal. Insidan och inställningen till livet är så mycket viktigare än hur få/många finnar man råkar ha. Att vara en underbar person är så mycket mer värdefullt än att vara en skönhet. Att dessutom ha inställningen jag är den jag är, take it or leave it gör att man blir så mycket lyckligare än jag gör vad som helst för att folk ska tycka om mig. Folk kommer att tycka om en ändå, det viktiga är att man själv känner sig nöjd.

Så det så!
Bless// Johanna


Chocolate dreams!

Denna helg ska jag tjocka mig på choklad! Min mamma åkte färja till Finland förra helgen och köpte förstås med sig en massa choklad hem från båten. Så nu finns det massor av choklad i kylen, plus att hon köpte te med chokladsmak till mig!! Det var faktiskt ganska gott, men jag tror att man ska ha mjölk och socker i för att det ska bli riktigt gott. Utan det var det lite beskt.

Ikväll har jag varit på födelsedagsfest hos min kompis Malin och hennes kompis Karin. Jag har träffat Karin typ två gånger, men hon fyller år i juni och Malin 20:e maj så de hade fest tillsammans. Vi var 16 personer om man räknar med Malin och Karin, och festen hölls i Karins trädgård. De hade smällt upp ett par stora partytält på gräsmattan och det var tur! Det regnade nämligen en del av tiden. Vi åt pastasallad, fikade, lekte femkamp och pladdrade allmänt i fyra timmar. Jag kände ingen förutom Malin, men hade träffat några av hennes kompisar tidigare. Jag hittade ett par tjejer som var jättetrevliga som jag umgicks med stora delar av kvällen. De hade typ samma humor som jag, så vi satt och skrattade åt kul parodier på Youtube. Vi upptäckte även att vi hade en gemensam bekant vid namn Felix, som jag fyller år på samma dag som och var sjukt bra kompis med när jag gick på dagis. Vi var även "ihop" vid den tiden, men man är kanske inte så seriös när man är fyra-fem år :) I vilket fall som helst visade det sig att några av dessa tjejer går i samma klass som Felix och vi kom fram till att vi har exakt likadan uppfattning om honom. Jag gick även konfirmation med honom förra året, men har inte träffat honom sedan dess. Det är kul att se att världen inte är så stor :)

Idag har jag även varit i stan med min lillasyster. Vi åkte in till Drottninggatan för att titta på en väska till henne och presenter till Malin och Karin. Min lillsyrra hittade en liten liten söt väska på H&M, och jag köpte presenter på Indiska och Mique. Jag upptäckte även att det var hål på knät i mina leggings, så jag gick och köpte nya. Min lillasyrra ska ha slitna kläder på sin dansföreställning i helgen, så hon ska få klippa sönder mina gamla leggings :) Det regnade hela tiden när vi var i stan, men det var mycket folk ändå. Inte alls som när jag och två kompisar gick där igår kväll vid nio på väg hem från Citykyrkan. Då var det nästan tomt. Idag hade man inte direkt kunnat åka longboard där...

Jag har även kommit på att jag kanske borde döpa om den här bloggen till "Midnattsbloggen" eller något liknande. Jag kan inte förstå varför jag alltid bloggar runt midnatt nu för tiden. Okej, kanske inte midnatt, men sent på kvällen i alla fall. Nåja, god ny dag på er! Nu är det lördag och jag lyssnar på Westlife, ifall någon ville veta det. Å andra sidan skulle nog ingen som inte vill veta vad jag har för mig läsa här... Förlåt, jag ska sluta svamla nu.
Bless// Johanna

Fick just en smärre chock...

...när jag skulle titta på klockan. Jag vet att det är ganska sent, men jag tänkte kolla exakt hur "ganska sent" det var. Först såg jag på datorns klocka, men utan att riktigt ta in vad klockan var. Så jag vred huvudet och tittade på min väckarklocka istället. Den stod på tio över två!! Jag blev riktigt rädd och tänkte att jag inte riktigt visste vad som hade hänt. Så jag såg på datorns klocka igen, som visade 23:45. Jag tittade på väckarklockan en gång till. Tio över två. Först då upptäckte jag att sekundvisaren rörde sig fram och tillbaka på samma ställe och att klockan därmed har stannat. Men jag trodde verkligen på att klockan var strax efter två på morgonen. Chock!

Jag kanske borde börja med att berätta lite om vårbalen. Eller ja, känner jag mig själv rätt så blir det nog inte så lite. I vilket fall som helst. Niornas vårbal var helt fantastisk!!! Jag hade så sjukt roligt så att det nästan inte är sant! Balen var på Högloftet på Skansen (inte alla som får ha bal där, minsann). Jag gick tillsammans med Felix A, och vi möttes på Djurgårdsbron klockan sex och promenerade till Skansen. Alla skulle ses utanför entrén vid kvart över sex, så vi kom i tid och hade ett stort kramkalas med hela klassen. Efter en kvart fick vi komma in, och vi tog oss upp till Högloftet. Jag gick arm i arm med Felix och njöt. Jag måste erkänna att han var grymt snygg i smoking och fluga :) Vid Högloftet blev det mingel i solskenet och man fick ta foton med en proffsfotograf inne i huset. Sedan var det dags för middag med lite underhållningsinslag. Det var lite folk som sjöng, och jag höll tal. Jag var enda eleven som gjorde det, och jag var så sjukt nervös innan. Det är ganska sällan jag blir nervös, men jag satt verkligen där och var jätterädd. När det väl blev min tur blev jag lugn så fort jag kom upp på den lilla scenen. Mitt tal handlade om hur jag har förändrats under min tid i skolan, och var en hyllning till de som har gjort mig till den jag är. Detta innefattade min mellanstadielärare som var där, mina två vänner Marre och Pellan samt hela min underbara klass. Jag var nära att börja gråta när jag talade, och det var en del i publiken som grät. När jag efter talet kramade om Pellan grät jag faktiskt. När middagen var över fick vi gå ut en liten stund och sedan blev det dans. Gamla Lärarbandet spelade lite jazz som vi dansade pardans till, och Nya Lärarbandet uppträdde med klassiska låtar som alla sjöng med i. Jag dansade med Felix i stort sett hela kvällen. Han hade blivit uppbjuden av en annan tjej i min klass, men när han såg att jag inte hade någon att dansa med lämnade han henne lite artigt och dansade med mig istället. En riktig gentleman, eller hur? :) Balen höll på till midnatt och sedan gick vi tillsammans ner till Hazeliusporten där alla föräldrar väntade. Hela balen var helt underbar och jag har så mycket härliga minnen från den!

På onsdagen var vi dötrötta hela klassen. Jag kom i säng halv två på morgonen på tisdagen, och skulle vara i Konserthuset klockan nio nästa morgon!! Vi satt och halvsov när vi fick chans på repet, och när vi kom till skolan och hade lång lunchrast lånade jag och fyra kompisar ett grupprum där vi la oss på ett stort bord och vilade i en dryg halvtimma. Marre lyckades faktiskt somna!! Vi tog oss igenom resten av dagen, och fick sluta lite tidigare än vanligt.

Idag har jag läst typ 200 sidor i den tredje Twilightboken som jag började på igår, spelat lite golf med pappa och lillasyrran och varit på stormöte med de kristna skolgrupperna i Stockholm. Jag, Pellan och hennes kompis Florian var där och fikade, lekte och umgicks med typ trettio andra supersköna kristna ungdomar från Stockholm. Pellan och Florian är så sjukt flummiga och kul att vara med, så jag grät av skratt en hel del :) Detta började halv sju på kvällen, så jag kom inte hem förrän kvart i tio. Men kul var det!

Nu måste jag sova. Jag har gäspat från klockan elva, men kände att jag ville skriva här nu. Imorn ska jag till stan med min lillasyrra och sedan på födelsedagsfest hos min kompis Malin och hennes kompis.
Bless// Johanna

Pang pang och ping pong

Måste bara få berätta historien bakom rubriken. Jag satt och pratade med några kompisar på en rast mellan två svenskalektioner idag. Vi hade filmkunskap på svenskan, och vi fyra diskuterade att alla i actionfilmer kan hantera ett vapen utan någon som helst utbildning. Min kompis Jonte tyckte inte alls att det var särskilt konstigt, eftersom han menade att det inte är det minsta svårt att träffa på tjugo meters håll med en pistol. Han berättade om att luftgevär inte var svårt alls, och att han hade varit duktig på det när han hade varit på kalas hos en kompis i lågstadiet. Kalaset hade temat "pang pang och ping pong" eftersom aktiviteterna var luftgevär och pingis!! Vi andra skrattade så sjukt mycket åt det temat!!! Så fyndigt!! Haha :)

Just nu håller jag på att göra mig i ordning inför niornas bal ikväll!! Det ska bli helt fantastiskt!!

Redan gjort:

- Äta lunch
- Duscha och peela kroppen
- Klippa och måla (genomskinligt lack) finger- och tånaglar
- Platta håret
- Skriva tal (gjorde färdigt det igår)

Att göra efter att jag har skrivit färdigt detta:

- Öva talet
- Fixa frisyren
- Sminka
- Packa en liten väska med diverse prylar
- Plåstra om ryggen och fötterna

Ryggen ska plåstras för att jag har en ganska stor leverfläck där som kommer synas eftersom den sitter över klänningslinningen. Fötterna ska plåstras för att förebygga skavsår.

Det ska bli så sjukt kul ikväll!!!! Det kommer vara mingel, tvårätters middag med tal och underhållning och dans till livemusik av gamla och nya lärarbandet. Jag tänker ha väldigt kul :) Men nu ska jag fortsätta fixa mig. Jag målade fingernaglarna, och kom på att jag kunde blogga medan det torkade.
Bless// JohannaSom att du någonsin kommer att bry dig

Sedan jag bloggade senast har det hänt en del. I fredags hade vi äntligen det stora ungdomsmötet EKO i kyrkan igen. Temat var EKO-Second Hand och jag var med i en modevisning med second-hand-kläder. Det var så sjukt kul!!! Jag kom till kyrkan kl. 16 tillsammans med de andra tjejmodellerna. Killarna kom vid 17. Mellan 16 och 19.15 fixades det smink och håruppsättningar för alla elva modeller. Det tog ett tag! Vid 19 skulle vi egentligen öva på scenen och catwalken, men vi var inte färdiga och ljud/ljuskillarna var inte färdiga och allt var lite smått kaos. Vi fick flytta hela mötet en halvtimma för att vi skulle kunna öva ordentligt, och jag fick min ögonsminkning och håruppsättning två minuter innan publiken släpptes in i kyrksalen! Men allting gick jättebra! Det var helt sjukt kul att gå modell! Vi hade dunkadunkamusik att gå till, och jag hade jätteroligt när jag gick där, posade och svängde på höfterna :) Jag dansade även med dansgruppen. Det var jättekul!

I lördags var det Eurovision Song Contest!!! Jag och några kompisar åkte hem till min kompis Pellan på födelsedagsfest/myskväll och tittade. Vi trängde ihop oss nio tjejer i en stor soffa och kommenterade bidragen. Jag måste nog erkänna att jag hejade på Norge :) Han var ju så söt och hade en så bra låt!! Fast jag hejade på Island också. Och Sverige förstås, även om det inte gick sådär jättebra. Personligen tror jag att Alcazar hade haft bäst chans i startfältet, men jag är inte helt säker. I skolan idag har vi inte diskuterat så mycket annat än ESC, och vi har definitivt inte sjungit några andra låtar än de som var med! Min kompis Ossian kan stora delar av texten till Turkiets "Düm Tek Tek", så vi sjöng och knasade oss till den :)

Igår var jag ledare i söndagsskolan i kyrkan. Jag och barnen mellan 0 och 6 år spelade memory med bibelfigurer, och pysslade lite. Det är verkligen kul att jobba med barn, även om de inte riktigt vet hur man ska bete sig. En av killarna skulle kittla mig i magen, och råkade riva mig på handleden. Så nu har jag ett rivmärke där. Efter kyrkan bakade jag 110 minimuffins som vi i kristna skolgruppen delade ut idag. Det var en stor succé! Mina muffins blev faktiskt väldigt goda :)

Idag delade vi som sagt ut muffins. Vi blev nog av med alla 500 muffins, och folk blev verkligen jätteglada över att få en gratis muffin på måndagsmorgonen. En av våra klasskompisar kom förbi och tog en muffin. Han log med hela ansiktet! Jag har inte sett honom riktigt glad på ganska länge, men han sken verkligen som en sol!! Pellan blev så glad så att hon sa att det gjorde hela hennes dag :) Tänk vad en muffin och lite kärlek kan göra!

Nu har jag två stora projekt att jobba med. I teknik måste jag skriva en presentation och rita om en del av min ritning, och i slöjd måste jag bli färdig med ett broderi. Så min kväll kommer användas till skolarbete. Kul (inte)!
Bless// Johanna

Här på samma sätt igen...

Jag trodde verkligen att gårdagens beteende med bloggning när jag egentligen borde läsa och sova var en engångsföreteelse. Trots det är jag här igen. Jag borde sova nu med, men jag känner att jag vill blogga. Knäppt, med tanke på hur stor (eller snarare liten) skara som faktiskt läser detta. Jag slår vad om att antalet personer som läser hela inlägget är ännu mindre :)

Idag har jag varit i kyrkan igen. Det är ju det stora ungdomsmötet EKO imorgon kväll, och jag ska gå modell i vår stora modevisning med second-hand-kläder. Idag var jag i två timmar i en mindre sal och övade att gå till musiken tillsammans med större delen av de andra modellerna. Det var väldigt kul att gå där och posa :) Morgondagens show kommer bli helt fantastisk!!! Jag längtar verkligen!

I skolan hade jag muntligt nationellt prov i franska idag tillsammans med min kompis Hanna. Det gick faktiskt rätt bra! Vi fick ett varsitt kort med en bild på en person och bilder på vad den personen tyckte om att göra och äta och så, och sedan skulle man presentera personen på franska. Efter det skulle vi tillsammans låtsas att våra personer skulle komma och besöka oss i Stockholm, och planera vad vi skulle hitta på med dem. Allt på franska, förstås. Jag kände att jag pratade på rätt bra, även om det blev ganska hackigt på en del ställen. Hanna var jätteduktig, och jag tror att vi får samma betyg på denna del.

Vi hade även s.k. Aulatid idag. Det är något vi har ett par gånger per termin. Då samlas hela 7-9 E och F i aulan, och tittar på folk från klasserna som uppträder med olika typer av nummer under klassrådstiden. Idag var det sista gången för terminen, och det var "9:ornas aulatid". Det betydde att det bara var nior som fick uppträda. Jag, Marre, Pellan och Ossian spelade ett drama som heter "Mor, jag är sårad". Det går ut på att man spelar en kort scen där en dotter (jag) kommer fram till sin mamma (Marre) och säger att hon är sårad. Hon lägger sig på golvet och mamman ringer doktorn (Ossian). Doktorn kommer, tar pulsen på dottern och konstaterar att hon är död. Hela detta drama spelas först utan några känslor alls. Sedan kommer regissören (Pellan) in och säger att skådespelarna måste ha mer glädje/sorg/ilska/ömhet eller andra känslor i sitt skådespel. Så tar man om hela dramat, fast alla gapskrattar/gråter/skriker/visar kärlek hela tiden. Allt går ut på att man ska spela över sina känslor så mycket det bara går. Vi gjorde succé! Hela aulan skrattade sjukt mycket! Det allra bästa var när vi vrålade åt varandra när vi skulle vara arga. Både jag och Ossian blev hesa efteråt :) Sjukt kul!

Nu ska jag sova. Idag igen.
Bless// Johanna


Fy på mig!

Egentligen borde jag inte blogga nu, utan sova, men jag börjar få samma abstinens som Elin hade igår (se föregående inlägg). Inte bra, men så är det. Nu är jag i alla fall här, och då är det väl lika bra att skriva färdigt inlägget :)

Idag har jag haft nationellt muntligt prov i matte. Det är något som jag tycker är hyfsat onödigt. Visst, det är bra att kunna uttrycka sig matematiskt och diskutera kring olika matteproblem, men att ha prov i det är lite som att baka tårta till sin katt: det är säkert bra och trevligt på sitt sätt, men mycket jobb för egentligen ingenting. I vilket fall som helst gjorde jag provet tillsammans med mina kompisar Annika och Pellan. Det gick bra! Vi löste lite uppgifter om volym, blanc annat skulle vi föreställa oss att vi hade en behållare med en viss mängd vatten, och fundera på hur mycket vattnet skulle höjas om man sänkte ner olika föremål i det. Vi pladdrade på och använde oss av matematiska termer, så det ska nog gå bra.

Jag har även gapskrattat idag :) Det gör jag ganska ofta, och idag skedde det på pendeltåget hem från skolan. Jag, Marre och Pellan satt och pratade lite om namn av olika slag, och speciellt underliga namn. Pellan berättade att hon hade träffat en kille som hette Vaccin i efternamn. Det var ju lite underligt, så en av hennes kompisar hade då frågat vad killens föräldrar hette. Det visade sig att pappan hette Inge Vaccin!!!!!!!! Inge Vaccin, som i "det finns inge' vaccin"!!! Hahahahah! Fy vad jag skrattade! Tårarna verkligen rann över kinderna (okej, det är också ganska vanligt, men ändå). Helt underbart! Sedan skrattade vi förstås åt vår kompis Elins pappas gymnasiekompis som hette Snorre Melkers!! Stackaars barn! Som Elin sa en gång: tänk på uppropen i skolan då man alltid säger efternamnet först! "Är Melkers, Snorre här?"!!!!! Hahahhaha. Flummstunden är nu officiellt slut.

Nu på kvällen har jag varit i kyrkan. På fredag är det ett stort ungdomsmöte i kyrkan, och vi har Second Hand-tema. Jag och några till ska gå modeller och visa upp second-handkläder! Så idag övade vi på att gå på catwalken. Det var jättekul! Vi hade på hög technomusik och fick lite tips av min kusins kompis som jobbar som modell! Det ska bli superkul på fredag!

Nu måste jag sova.
Bless// Johanna

ESC!!!

Min kompis Elin är på mig just nu och har abstinens för att jag inte har bloggat idag. Så jag får väl blogga då :)

Jag har kommit på en sak: breakdance är till för att få blåmärken! Jag har två blåmärken på vänster knä från förra veckans dans, och har idag fått åtminstone ett på axeln och ett på höften. Vi skulle göra typ som en kullerbytta, fast på vänstra axeln och inte över huvudet. Ungefär lika svårt som det låter... :) I vilket fall som helst kände jag hur jag mosade både axel och baksida höft. Jag är lite lite orolig över att jag inte ska kunna ligga på rygg i min säng i natt, men jag tror att det ska gå :)

Idag har jag inte haft en enda vettig lektion. Mellan 8.30 och 11.00 hade jag nationellt prov i biologi. Årets nationella i naturkunskapsämnen är tester för att se om man ska ha obligatoriska nationella prov i det nästa år. Att våra prov var tester gjorde att vår lärare sa att ingen skulle kunna sänka sitt betyg efter provet, däremot kunde man höja sig. De som låg mitt emellan två betyg skulle därför ta det seriöst, medan de som redan säkrat sitt betyg inte behövde prestera så mycket. Jag är helt säker på mitt slutbetyg, men jag skrev ordentligt på nästan alla frågor. Det var en fråga som jag inte svarade på, "diskutera en händelse inom biologin som har förändrat människans syn på sin omvärld". Jag hade suttit och skrivit fem sidor i en och en halv timma. Det blev lite för mycket för mig :) Men annars gick provet bra.

Efter provet hade vi två och en halv timmas lunch innan det var dags för två timmar kör. Ni förstår att jag verkligen inte har gjort något vettigt idag... Under den jättelånga lunchen satt jag och några kompisar och pratade i matsalen och spelade kort i cafét. Jag och Marre körde över Noon och Olivia totalt i Tecken :)

Just nu sitter jag och tittar på första semifinalen till Eurovision Song Contest. Hittills har jag sett en jobbig wailande tjej från Montenegro med för kort kjol och för feminin man, en kille i röd plast-superhjältedräkt som sjöng om romer, och en Elviskopia som i och för sig hade en ganska svängig låt.
Bless// Johanna

Las Ketchup!!!

Jag älskar verkligen att lyssna på radio! Just nu är min favoritkanal nog Star FM (101.9, tror jag). De spelar verkligen allt möjligt. Just nu lyssnar jag på "The Ketchup Song" med Las Ketchup!!!!! Minns ni dem? Jag gör :) Jag gick väl i trean när de hade sin första och enda sommarplåga, och jag har jättetydliga minnen av ett kalas hemma hos en kompis som hette Matilda, då vi dansade den här dansen! Minns du, Malin? :) Härliga ungdom...

För att fortsätta på "ungdomstemat" satt jag, Marre och Pellan idag på franskan och pratade om när vi gick i sjuan. Vi har verkligen börjat inse att det bara är fem veckor kvar i vår skola, så vi blev lite nostalgiska och återupplivade gamla minnen från vårt sjunde skolår. Anledningen till varför just sjuan är så lätt att minnas är att hela skolan hade flyttat tillfälligt då. Vår ordinarie skolbyggnad skulle renoveras, och vi gick i skolan i en stor byggnad på Östermalm i ett år. Alla andra år är lite svåra att minnas eftersom man blandar ihop åren, men just sjuan sticker ut. Vi mindes bland annat att alla var kära hit och dit, utflykter och annat skoj. Minnen...

Idag har jag haft musik, teknik, franska och en jättelång håltimma mitt i dagen. Vi har alltid 50 minuters lunch på måndagar, och gympa efter lunchen. Men idag var gympan inställd för att mellanstadiet hade friluftsdag, så vi fick två timmars lunch istället innan vi skulle ha matte. Dessvärre var matteläraren också borta, så vi fick hela den lektionen ledigt också. Resultat: 2 timmar och 55 minuters håltimma! Jag och några kompisar åt lunch, övade dans i en musiksal i en timma och satt i vårt café under hela den tiden. Det blev nästan lite jobbigt till slut. Som tur var (?) hade vi sista lektionen som var franska. Vår parallellklass var borta, så vi var tio personer i rummet om man räknar med läraren! Sjukt skönt!

Jag har även skaffat någon att gå med på niornas bal nästa vecka! Jag och min kompis Felix A ska gå tillsammans. Hela historien är ganska snurrig, men vi hade snackat lite om att kanske fråga varandra för två veckor sedan... I vilket fall som helst hade han ingen att gå med, och jag tycker verkligen att han är en jättehärlig människa och ganska bra kompis till mig, så jag frågade honom idag om han ville gå med mig. Han såg jätteglad ut när jag frågade. Det är ingen jättestor grej, men ska ändå bli väldigt kul :)

Bless// Johanna

Stämmer ganska bra...

Let's talk this over,
it's not like we're dead.
Was it something I did,
was it something you said?
Don't leave me hanging
in a city so dead.
Held up so high
on such a breakable thread.

You were all the things I thought I knew
and I thought we could be.

You were everything, everything that I wanted.
We were ment to be, supposed to be
but we lost it.
All of the memories so close to me
just fade away.
All this time you were pretending
so much for my happy ending.

You've got your damn friends
I know what they say:
they tell you I'm difficult,
but so are they.
But they don't know me,
do they even know you?
All the things you hide from me,
all the shit that you do?

You were all the things I thought I knew,
and I thought we could be.

It's nice to know that you were there.
Thanks for acting like you cared,
and making me feel like I was the only one.
It's nice to know we had it all.
Thanks for watching as I fall
and letting me know we were done.

He was everything, everything that I wanted.
We were ment to be, supposed to be
but we lost it.
All of the memories so close to me just fade away.
All this time you were pretending
so much for my happy ending.

"My happy ending" av Avril Lavigne.

Jag tror att jag känner mig lite såhär. Han var vad jag ville ha, men vi tappade det någonstans på vägen. Ändå är jag tacksam för att han fick mig att känna mig som Den Enda för honom.
Bless// Johanna

Jag kanske skulle bli cykelmekaniker...

...eller kanske inte. Jag bestämde mig för att ta fram min cykel idag. Den har stått bakom vårat garage hela vintern, och nu kände jag att det vore bra att ha den. Så idag på eftermiddagen pumpade jag däcken, torkade av allt smuts och pollen och smorde kedjan. Jag tänkte att jag skulle göra allt själv, men när jag pumpat framdäcket i 20 minuter utan resultat kom pappa ut och hjälpte till. Det tog honom 4 minuter att pumpa hela däcket (även om jag gjorde lite till efteråt)... Det är i de situationerna som man känner att man trots allt är en 16-årig tjej. Det är underbart att vara tjej och att vara 16 år, men lite jobbigt att det inte ingår lite fysisk styrka, som det skulle gjort om jag varit en 16-årig kille istället. Jaja, tur att det finns pappor och killkompisar som man kan be om hjälp :)

Vi hade även vårfest i skolan idag på förmiddagen. Jag var i skolan från 10.30 till 14. Min klass och vår körklass hade konsert 12.30, och vi repade från 10.30. Det var ganska tidigt, men inte så farligt. Vår konsert gick rätt bra även om vi kände att vi inte riktigt har övat tillräckligt på vissa bitar. Till exempel har min musiklärare en jobbig ovana att öva vissa delar av en sång, men inte sjunga igenom hela så att man får en helhet i sången. Detta gjorde att vi blev lite osäkra på vad som skulle sjungas när, men vi sjöng åtminstone med bra röster och gjorde så gott vi kunde. Det var ändå bara föräldrar som var där... :) Vi sjöng lite på skolgården också. Det stod en ganska stor scen där, som det gör varje vårfest, och på den scenen var det uppträdanden hela dagen. Min kompis Olivia spelade dragspel, och hon var helt galet duktig!! Jag och en del kompisar var hejaklack och stod längst fram och ropade "Olivia, Olivia" innan och efter hennes framträdande :) Vi sjöng lite kör med körklassen och resten av folket på gården, åt glass och lyssnade på andra framträdanden. Bland annat sjöng den mörkare killen i A-Teens, Amin Paul (typ), och spelade piano. Han har gått i min skola och han var bra. Det var ganska mycket folk på vårfesten, och alla var anhöriga till folk i skolan :)

Imorgon ska jag på mina kompisar Tobbe och Saras konfirmation! Jag var och köpte en liten present till Sara idag, eftersom jag ska hem till henne efter gudstjänsten, men tänker inte säga vad det är :) Jag flyttar till mamsen imorn också, och ska på något sätt få med mig cykeln. Hur nu det ska gå...
Bless// Johanna

Oooomiddoooo!!!

Nu äntligen ska jag lägga upp bilder på mina balskor!! Åååååh vad jag älskar dem! Jag har börjat bli riktigt duktig på att gå i dem, trots att vårt parkettgolv är halt som såpa. Försöker gå en liten stund i dem varje dag för att gå in dem till balen om två veckor.

Njut! :)

Bless// Johanna

Det finns mer än en sorts kärlek

Jag älskar att baka! För en liten stund sen bakade jag en sockerkaka till vårfesten i skolan på lördag. Den blev jättefin, och står i köket under bakduk och vilar just nu. När jag hade hällt upp smeten i formen och ställt in den i ugnen gjorde jag som jag alltid gör när jag bakar (undantaget matbröd): åt upp resterna i skålen :) Jag älskar sockerkaksdeg, och den här var verkligen jättegod! "Bakare är smakare" brukar jag säga, därför erbjöd jag inte min lillasyster att smaka eftersom hon inte hade varit med och bakat :) Ganska smart faktiskt, att den som jobbar får belöningen. Man skulle kunna kalla det en bonus, men det ordet är väl bannlyst för ett tag framöver...

Annars har det väl inte hänt jättemycket idag. Vi hade utegympa och spelade fotboll med killarna. Jag tyckte att det var kul och att vi hade ganska bra spel, men killarna höll tydligen inte med. Några av tjejerna hörde hur vissa klagade över att det inte blev något bra spel när tjejerna var med. Det tyckte jag var trist att höra. Det jag framför allt reagerade på var inte att dessa klagade över dåliga spelare, utan över tjejer. Jag hoppas att det inte var menat så, men jag blev lite irriterad på att tjejer var samma sak som dåliga fotbollsspelare. Jag har aldrig hört att de har klagat över att det varit trångt på plan och att man inte fick spelmöjligheter när killarna från en annan klass har spelat tillsammans med killarna i min klass, men när vi tjejer var med blev det tydligen ont om utrymme. Jag är fullt medveten om att kvalitén varierar kraftigt i vår tjejgrupp, och att många av killarna är bättre än oss, men som min kompis sa: "hur ska vi kunna bli bättre om killarna inte passar bollen?". Jag märkte inte av att jag blev behandlad på något speciellt sätt, men jag springer å andra sidan jättemycket efter bollen och jobbar verkligen för att vara en del av spelet och inte bara titta på. Skulle det vara så att dessa killar tyckte att vi tjejer var så dåliga för att vi var tjejer skulle jag bli frustrerad. Bara för att jag är tjej betyder inte det att jag måste missa bollen hela tiden...

Vi hade även möte med den kristna skolgruppen idag. Det var jättekul! Vi (eller rättare sagt Helena) har kommit på att vi ska sätta upp "Veckans bibelord" på tre olika anslagstavlor i skolan. Varje vecka ska vi byta ut det där bibelordet, och förhoppningsvis ska lite folk läsa dem också :) Vi planerar även utdelning av muffins på en måndagsmorgon. Håll utkik på skolgården! :)

Nu ska jag ta ur sockerkakan ur formen. Imorgon ska jag till kyrkan som vanligt, och kanske även på middag hos farmor och farfar.
Bless// Johanna

Designutställning!

Idag har varit en väldigt soft dag. Jag har haft två musiklektioner och en kemilektion innan lunch, och sedan bara bild! Vi har ju arbetat i bilden hela året med designprojekt där alla har fått designa och tillverka precis vad som helst. Jag har byggt om en stol till en fåtölj genom att förlänga ryggen, vaddera och sy ett överdrag. Så idag var det Den Stora Utställningen! Hela skolan användes för att ställa ut alla 150 bildprojekt som vi nior har gjort. Vi hade två tälttak på skolgården där större projekt fick plats, en catwalk med modevisning för alla som gjort kläder och en hel del klassrum för olika typer av projekt. Jag stod i ett av tälten och visade upp min stol tillsammans med en liten presentation och bilder på olika stadier av byggandet. Jag blev verkligen jättenöjd! Det var en kvinna som kom förbi, som var mamma till en tjej i en parallellklass, som undrade om mina föräldrar jobbade med design! Jag upplyste henne om att de arbetar med IT... Det var även sjukt kul att gå runt och titta på vad alla andra hade gjort. Det var en tjej som hade byggt ett helt tält, komplett med två stora stolpar inuti och tältväggar och allting. Ganska många hade fotat på olika sätt, någon hade byggt en gitarr av ett glasspaket och en kapad bashals :) Det var verkligen kul att se hur kreativiteten hade flödat! Jag och min kompis Pellan funderade över om alla var så kreativa för att vi går i musikskola, där alla är konstnärliga på ett eller annat sätt. Jag tror att det kan vara så. Vi är konstnärer inom sång, och då är det lättare att vara konstnärlig inom andra områden också. Dessutom tror jag att vi är ganska motiverade och vana vid att jobba hårt :) Vi har vårfest i skolan på lördag, då kanske jag ska ställa ut min stol också. Vi får se.

Jag trodde att dagen skulle bli jobbig med tanke på vad som hände igår, men det var inte så farligt. Jag pratade lite med honom, men har inte umgåtts med honom mycket. Antar att vi kommer bli bra kompisar igen om vi bara ger det lite tid.

Nu ska jag iväg och dansa i kyrkan. Jag och Pellan dansade lite i en korridor idag, och snart är vi färdiga med vår dans som vi ska visa upp för hela skolan på Dans På Gården! På tal om dans har jag fått ett stort blåmärke på knät för att jag glömde knäskydd till breakingen igår.
Bless// Johanna

Jag har hittat en ny kroppsdel...

...nämligen den där punkten precis där revbenen slutar och magen börjar. Just där i mitten har jag ont. Inte ont som i kroppslig smärta eller träningsvärk, utan själslig smärta som av någon anledning har hamnat där. Även kallat sorgesmärta. Där det gör ont när man blir ledsen.

Idag har jag haft ett ganska jobbigt samtal med en vän. Han och jag har varit kompisar väldigt länge, och umgåtts nästan varje dag. För ett och ett halvt år sedan gjorde vi slut efter ett ganska långt förhållande, men vi har fortsatt vara bra kompisar och umgåtts mycket. Så för ungefär två månader sedan satt vi och pluggade tillsammans och pratade. Då kom vi in på att prata om vår relation, på något sätt. Det visade sig att vi båda var hemligt kära i den andra och hade varit det ett litet tag. Allt slutade med att vi satt och myste i två timmar.

Vi bestämde att vi inte skulle berätta för någon vad som hade hänt. Vi var båda lite osäkra på vad som skulle hända och vad vi kände osv. Så vi var inte närmare varandra än vanligt när vi var bland folk, men någon gång i veckan såg vi till att träffas ensamma. Det var verkligen en av veckans höjdpunkter! Jag kände mig (och känner mig väl fortfarande) glad, lugn och trygg med honom, och att då kyssa honom var ju inte helt fel. Sådär höll vi på i några veckor. På lektionerna försökte vi sitta bredvid varann så mycket som möjligt, och då kunde vi hålla varandra i handen. Det var underbart!

Men så för två veckor sen kände jag att något var fel. Vi var i en stor sal med en del kompisar och folk vi båda kände, och jag kände nästan att han ignorerade mig. Det gjorde han nog inte, men jag kände att något var fel. Den känslan har jag haft i två veckor nu. Jag blev nästan helt säker på att något var fel när vi idag satt en bit ifrån varandra, våra ögon möttes och jag log lite. Han gav mig ett litet leende tillbaka, men när jag tittade på honom igen såg han verkligen ut att vara tyngd och bekymrad över något. Så vi träffades efter skolan idag, bara vi två, för att få lite tid själva. Vi pratade en hel del om hur vi hade det, och kom fram till att det bästa antagligen var att vi inte fortsatte vårt "förhållande" eller vad man nu ska kalla det. Han var helt enkelt inte lika kär i mig som jag var i honom, och det kan man inte bygga en relation på.

Jag vet att jag kommer överleva det här. Det var jag som uppmuntrade honom till att verkligen berätta vad han kände, och jag har överlevt sånt här förut. Det är bara det att den där punkten mellan revbenen och magen värker. När jag förstod vad han menade grät jag inombords, men jag kunde inte få fram några tårar. Jag vet inte om det var bra eller dåligt. Direkt efter vårt samtal gick jag och dansade. Det var ganska skönt, eftersom jag totalt rensar huvudet från tankar när jag dansar. Men nu varken kan eller vill jag gömma mig från känslor. Det kommer göra lite ont, men jag vet att alternativet skulle gjort ännu mer ont. Jag kommer klara det här också :)

Oj nu blev det långt. Ursäkta om det var för mycket detaljer, men det här skriver jag nog mest för min skull. För att jag vill kunna se hela historien. Den här tiden med honom har varit fantastisk, och jag skulle inte byta den mot någonting.
Bless// Johanna

Jag kan nästan redan känna smärtan i fötterna...

Idag är jag LYCKLIG!!! Jag har äntligen köpt mina helt fantastiskt fina balskor!! Tänkte lägga upp bilder imorgon. De är helt underbara, krämvita 9cm höga sandaletter som jag ska ha till min hallonröda klänning! Jag kommer säkert få jätteont på balen, men jag ska gå in dem tills dess. Nu ikväll har jag gått runt lite i huset med dem och försökt klara mig utan att ramla. Det var lite läskigt att gå nerför trappan, men annars gick det bra! Jag är helt kär i dem :)

Idag har jag jobbat mycket på mitt designprojekt i bild. Min fåtölj är äntligen färdig!! Den blev riktigt fin, även om man nog kan se att den är hemgjord. Jag jobbade snabbt på bildlektionen och stannade kvar i två och en halv timma efter skolan för att bli färdig. Det var en del folk från andra klasser i bildsalen också så vi fick en ganska mysig stämning när alla satt och pillade med sina projekt. En del saker blir väldigt fantasifulla. Två tjejer i en annan nia stod till exempel och målade en julgransstam vit. Grenarna var avklippta, och jag tror att det skulle bli ett "tidsträd" med bilder från olika tidsepoker i musiken. Förstod inte riktigt, men det blir säkert jättefint. På onsdag är det vernissage för hela skolan, och då ska vi stå och visa upp våra projekt. Det ska bli kul!

Jag hade även utegympa idag. Jag var rädd att det skulle bli jättejobbigt med allergin, men det var inte så farligt. Det regnade i natt och i morse så luften var ganska ren. Vi körde lite konditionsträning och sedan freesbee (stavas det så?). Jobbigt, men kul.

Imorgon ska jag dansa och ha nationellt prov i engelska. Som tur var inte samtidigt... Jag måste även skriva en analys i geografi till på onsdag. Typiskt!
Bless// Johanna

Skriv något här

Ursäkta att jag inte har uppdaterat på några dagar. Jag har haft massor för mig, och inte riktigt haft så mycket lust att skriva. Men nu är jag här :)

I onsdags hade jag och klassen vår soaré!! Det var helt galet roligt!!! Vi hade typ 16 uppträdanden av olika slag. Alla var jätteduktiga, och det kom en del folk och tittade. Jag sjöng "Pieces" av Red, och det gick jättebra! Jag och Daniel, som skulle spela piano till mig, hade inte övat alls innan den dagen men på lunchrasten körde vi igenom låter tre gånger och sedan satt den. Okej, jag gjorde ett litet fel men vi löste det :) Vi hade sagt att soarén skulle vara mellan 18.30 och 20.30. Därför känns det lite pinsamt att vi i själva verket slutade alltihopa 21.15... Det var verkligen inte meningen! Skolan brukar låsas och larmas 21.00, och två minuter i nio började jag få panik. Vi kunde inte få tag på kvällsvaktmästaren som skulle låsa och larma, och om han skulle larma hela skolan skulle vi vara ganska så rökta. Jag var verkligen rädd för vad som skulle kunna hända, men till slut hittade Annika honom och han sa att det var okej att vi fortsatte en stund till. Efter det så gick allt bra, och vi fick en drömavslutning på kvällen. Vi hade bestämt att vi skulle sjunga en enkel körsättning av Beatles låt "With a little help from my friends", som handlar om att man behöver vänner och sådant, och den blev så bra att publiken ville höra den igen. Vi hade stått och gungat lite när vi sjöng den första gången, men andra gången la vi armarna om varandras axlar och gungade från sida till sida. Det var så härligt att få stå med alla vänner som man har känt i 6 år och sjunga att man kommer att klara av alla svårigheter med lite hjälp från sina vänner. Helt fantastiskt!

På valborg var jag på kyrkans församlingsgård. Dansgruppen dansade, och det gick väldigt bra. Jag träffade några kompisar som jag spenderade kvällen med, bland annat en kille som jag gick i lågstadiet med. Han heter Johan och är kompis med min kompis Viktor. Han är så sjukt rolig! Vi tre, Sara och Tobbe skrattade verkligen så sjukt mycket hela den kvällen! Man sköt massor av fyrverkerier vid kvart över nio, och det var så mycket att vi började fundera på om det inte var nyårsafton trots allt :) Jag älskar fyrverkerier!

Igår var jag på födelsedagsfest. Marre och Elin har fyllt 16 resp. 15 år och firade tillsammans med en picknick i Vasaparken och övernattning hos Elin. Vi var åtta personer på picknicken och fem på övernattningen. Elin och Marre hade tänkt att picknicken kanske skulle hålla på i en timma, högst två. Vi var i Vasaparken i fyra timmar! Vi tog foton på temat Glädje till Noons bildprojekt, och satt på en filt och fikade. Noon visste ungefär vilken typ av foton hon ville ha, och vi ställde gärna upp som modeller, så vi hoppade upp och ner i en backe, stod på händer och klättrade i träd. Jag, Saskia och Elsa klättrade i trädet, och jag fick skrapmärken på benet, foten och armen :) Men det är så man ska inviga sommaren! Efter picknicken åkte några av oss hem till Elin och åt middag, tittade på Robinson, drack te och pratade till klockan 4 på morgonen! Det var verkligen jättemysigt! Elin och Marre hade lagt ut luftmadrasser över hela golvet i källaren, så vi svepte in oss i våra täcken och hade tjejsnack i flera timmar. Det var verkligen härligt!

Nu ska jag inte skriva mer känner jag. Kan upplysa kort om att min balklänning nästan är färdig, balskorna ska köpas imorgon, min syssling döptes i kyrkan idag och att jag är fruktansvärt allergisk just nu. Jag lyckades hålla det kort! :)
Bless// Johanna

RSS 2.0