Imorgon vid den här tiden...

...har jag åkt skidor hela dagen! Om en och en halv timme går bussen till Kittelfjäll och sportlovsläger! Jag är så otroligt taggad att jag knappt kan vänta! Jag provade just pjäxor och skidor i köket, då vet man att det inte är långt kvar! Ha ett jättejättebra sportlov var ni än befinner er! Dessvärre kommer jag inte blogga på en vecka, jag kommer vara för upptagen med skidor, kompisar och allt annat man gör på läger.

SPORTLOV! Äntligen!!
Bless// Johanna

Ring mig och säg små onödiga saker, som hur vädret är och vad du just gjorde, så att jag får höra dig säga små onödiga saker, och höra att du är där.






Snart, snart är det sportlov! Jag behöver slippa arbete ett tag, känner jag. I tisdags satt jag i tre timmar med läxor. Jag behöver få åka iväg och umgås med underbara människor en vecka. Tur att jag ska till Kittelfjäll på läger då :) Jag längtar så grymt mycket!

Igår var jag hos mamma och träffade familjen som jag ska jobba hos i sommar. Jag ska åka till USA och jobba som barnflicka åt min mammas bästa kompis barn! De är och hälsar på i Sverige nu och bor hos mamma två nätter, så då åkte jag dit och träffade dem och pratade lite om när jag ska åka till dem och så. Det ska bli så otroligt kul! Jag är ganska nervös för att ta hand om en nioårig kille och en femårig tjej i fem veckor, men det ska nog gå bra. Tjejen, Emma, är väldigt blyg men jag tror att hon tyckte om mig, för hon pratade med mig en del och speciellt när hon fick leka i min sackosäck :) Så jag längtar till i sommar också, även om jag kommer vara borta halva sommarlovet.

Jag har lite läxor kvar innan jag helt kan ta sportlov, och jag tänkte försöka börja planera min danslektion med klassen om ett par veckor. Jag och Disa skulle ju haft en danslektion tillsammans på idrotten, men hon har inte riktigt tid att planera, med läxor och sånt, så jag ska hålla den själv. Jag är lite nervös, faktiskt. Men jag har ju världens bästa klass, så det är nog inga problem.

Dessutom ska jag börja packa till Kittelfjäll ikväll! Iiiip :)
Bless// Johanna

I never knew perfection until I heard you speak



"Dagens outfit" är kanske inte riktigt min grej, men jag måste ju berätta vad jag klädde på mig i morse!

- linne
- t-shirt
- fleece-långkalsonger
- jeans
- ett par strumpor
- ett till par strumpor
- munktröja
- jacka
- halsduk (virad runt halva ansiktet och utan en enda glipa)
- varm mössa
- skidhandskar
- grova kängor

Är det -22 grader när man vaknar så är det. Då får man sucka lite, skaka på sig och klä på sig ordentligt. Jag måste erkänna att jag inte har frusit under hela dagen!

Annars har det inte hänt så mycket idag. Som alla vet eller borde veta var det ju kaos i all trafik, speciellt kollektivtrafiken. När jag stod och väntade på bussen hemma fick jag ett sms från min lärare att den första lektionen var inställd. Först tänkte jag gå hem och åka lite senare, men sedan tänkte jag att det var lika bra att åka direkt ändå. Tur det. Istället för 45 minuter från dörr till dörr tog det en timme och 45 minuter att ta sig till skolan. När jag kom till pendeltåget och såg att det var störningar hoppade jag på en buss som går direkt in till stan istället. Den tog en timme och tio minuter, men jag behövde ju inte byta någonstans och jag kunde sitta ner hela vägen. Det var faktiskt ganska mysigt, främst för att solen sken.

Nu ska jag sova. På grund av en massa läxor har jag inte kunnat titta på OS nu i kväll, men jag såg lite hockey Sverige-Finland när jag åt frukost i morse :)

För övrigt har jag smällt i mig ett antal bitar halloumi idag :) Jag kom fram till att man kan värma den i micron om man inte orkar ställa sig och steka den! Kunde knappt sluta äta... :)
Bless// Johanna

If love is an ocean, we're all sinking.






Så här går det när man lägger ihop knädjup snö på en stor äng, sol, en systemkamera och mig och min lillasyster :) Ett underbart sätt att spendera en söndagstimme.

Bless// Johanna

Underbar, stanna hos mig.

Nu är det ganska exakt en vecka sedan jag skrev här senast. Hej.

Min vecka har varit väldigt trevlig. I torsdags hade vi friluftsdag! Jag ett par kompisar åkte längdskidor på Drottningholms golfbana. Det var jättekul men ganska jobbigt. Jag åkte lite över en mil, och sista biten av sista varvet var riktigt jobbig. När man sedan sätter sig framför tv:n och ser hur de åker tre mil på en timme, medan en mil tog oss tre timmar (inklusive lunch), känner man sig ju inte så vältränad. Å andra sidan är det ju lite skillnad på träningsmängd också, så man ska nog inte jämföra sig med OS-deltagare. I vilket fall var det väldigt kul att åka skidor, och jag är superladdad på sportlovsläger till Kittelfjäll om en vecka!!

Igår var en väldigt social dag för mig. Mamma hade bjudit in lite folk till semmelkalas här hemma, och det var grymt trevligt! Vi var 24 personer här i vårt lilla radhus, så det blev ganska trångt. Det var ganska jämnt fördelat barn och vuxna, och alla var kompisar till oss, så vi barn (jag fyller faktiskt 17 om en månad, men okej då) var på övervåningen och de vuxna i vardagsrummet. Jag och mamma hade bakat 43 semlor! Vi på övervåningen hade jättemysigt när vi satt på golvet i hallen och hade picknick och skrattade åt en 1,5-årig kille som knallade runt och var jättesöt! Han älskade min sackosäck, men han kunde inte komma ur den :)

Efter det lilla kalaset åkte jag hem till Johnny. Han och hans bästa kompis Linus bjöd mig och Linus' flickvän Viktoria på middag! När vi kom dit var det jättehemligt vad de lagade för mat, så vi fick gå förbi köket med ryggen mot köksdörren. Det visade sig sedan att de hade lagat fläskfilé med klyftpotatis. Så vi satt där och åt och hade jättemysigt. Jag och Johnny tittade sedan på Melodifestivalen (som han egentligen inte tycker om alls, men han tittade på det för min skull) och när de andra kom tillbaka från bastun tittade vi på någon Beck-film. Killarna är tokiga i de filmerna, och jag och Viktoria hade väl egentligen inte något emot det. Vid halv elva skyndade vi oss iväg till busshållplatsen och åkte med Viktoria till pendeltåget. När de gick av skulle jag vidare en bit till, så jag kom väl hem vid kvart över elva. Då tittade jag, mamma och min lillasyster på när Marcus Hellner tog OS-guld och Johan Olsson tog brons i dubbel jaktstart! Vilka grymma skidåkare vi har!

Idag är det äntligen sol ute! Jag ska ut och fota så fort jag är färdig här :)
Bless// Johanna


Kom över det, det finns fler killar därute. Han är min :)

He may be all I need, in the darkness he is all I see, come and rest your bones with me, driving slow on sunday morning and I never want to leave.





Recept på en bra söndag:

- Filmkväll på lördagen och se hälften av tre filmer
- Ta nattbussen klockan ett på morgonen
- Äta mackor klockan halv två
- Somna bredvid sin pojkvän halv tre på Alla Hjärtans Dags morgon
- Vakna lite då och då under natten och få en kram innan man somnar om
- Äta frukost halv ett på eftermiddagen och hälsa på pojkvännens familj samtidigt
- Tillbringa eftermiddagen i sängen hemma, lyssna på musik och få massor gjort på svenskauppsatsen
- Äta semlor hos mamma och titta på Project Runway
- Känna att tröjan luktar som pojkvännen


Min Alla Hjärtans Dag var väldigt mysig, hur var din?

Bless// Johanna

Sunday morning...


...kommer jag vara hos Johnny. Jag ska sova över hos honom ikväll! Först ska vi ha filmkväll med vår kompis Linus och hans flickvän och sedan drar vi två till Johnnys styvmammas lägenhet. Hans styvmamma är borta i helgen, så vi får ha den för oss själva. Det ska bli så grymt mysigt! Det enda negativa är att jag missar Melodifestivalen, men den kan jag se på datorn på söndag.

Idag har jag inte gjort särskilt mycket. Min lillasyster var och åkte skidor med en kompis, men jag och pappa var hemma och tittade lite på reprisen av OS-invigningen, städade och jag löste korsord. Jag har varit så upptagen de senaste helgerna så det var väldigt skönt att bara sitta i soffan och låta tiden gå.

Den här veckan har ju varit väldigt soft, med lediga dagar på både måndagen och onsdagen, och nästa vecka blir också ganska skön. Vi har friluftsdag på torsdag och då ska jag och ett antal kompisar åka längdskidor vid Drottningholm! Det ska bli riktigt kul. Jag har inte åkt på hela vintern, trots att det har varit så mycket snö. Hoppas hoppas att det blir bra väder.

För övrigt har jag redan gjort en street-dans till min och Disas danslektion om en och en halv månad! Det blev jättebra :) Någon gång ska jag lägga upp låten om jag hittar den.

När vi ändå är inne på punkten "för övrigt" vill jag upplysa om att jag har ett nytt favoritband: Maroon 5! De är så grymt bra! Sunday Morning är bara en av alla superbra låtar. Mitt musiktips idag är:

- Won't go home without you
- Nothing lasts forever
- Better that we break
- Harder to breathe
- Not coming home
- She will be loved

Bless// Johanna

Dream coming true...

Jag och Disa ska få hålla en danslektion för vår klass på idrotten vecka 12!! Det började med att jag frågade vår idrottslärare om vi hade någon dans inplanerad, han tyckte att det lät som en bra idé och allt slutade med att jag och Disa fick uppdraget! Så nu ska vi göra en grym jazzdans och en grym streetdans och lära vår kära klass. Halleluja för att vi är musikklass och att alla mer eller mindre kan känna takt i musik! Längtar...

Bless// Johanna

Hur kan du ens fundera på att drunkna och lämna mig här?


Så har man fått ännu ett katastrofsamtal från den käre pojkvännen. Den här gången hade de haft dykning i skolan och skulle göra tre kullerbyttor på tre meters djup när det svartnar för ögonen på honom, han försöker dra in luft som reflex, får massa vatten i lungorna, blir uppdragen och resten av klassen får pressa ut vattnet ur honom. När han ringde mig låg han hemma på soffan och mådde åtminstone ganska bra. Jag kan inte förstå hur han lyckas råka illa ut vad han än gör! Det är i sådana situationer man bara vill transportera sig genom telefonen till andra änden och krama om honom ordentligt. Tur att han åtminstone alltid överlever allt :)

Idag har jag mer eller mindre varit ledig. Vi hade en hel dag avsatt för utvecklingssamtal, och eftersom jag hade mitt först av alla var jag ledig sedan. Varken jag, mamma eller min mentor tyckte att jag hade så fruktansvärt mycket att utveckla... Direkt efteråt skulle jag till skolläkaren, och mamma hängde på. Jag förklarade hela grejen med ansträngningsastmaanfallen (kul ord!) och mamma fyllde i. Jag fick mitt recept på Bricanyl och läkaren skulle skriva en remiss till vårdcentralen så att jag kan få en ordentlig kontroll. Efter det gick jag på stan och köpte en födelsedagspresent till min kompis Sara, och åkte sedan hem till min farmor och farfar. Min kusin Fredrik var också där, och vi åt lunch och spelade spel och fikade. Jag kom sist i spelet (Geni, ett frågesportsspel), fast jag ledde ganska länge. Vid halv fyra skjutsade farfar hem Fredrik till hans studentlägenhet och mig till pendeltåget. Jag åkte sedan direkt till kyrkan och var dansledare med Emma innan jag åkte hem.

Där var i princip hela min dag. Imorgon ska jag förhoppningsvis gå och träna :)
Bless// Johanna

Be my everything, be my everything, be my everything






In my living
in my breathing
in my waking
in my sleeping

In my resting
in my working
in my thinking
in my speaking

Be my everything

In my hoping
in my thinking
in my watching
in my waiting

In my laughing
in my weeping
in my hurting
in my healing

Be my everything

Christ in me
The hope of glory
You are everything


Everything - Tim Hughes

Så plötsligt står du där, och blir det enda jag kan tänka på.


Att blogga regelbundet är ganska lätt. Att blogga regelbundet och ofta däremot, det är lite svårare. Så jag kompenserar genom att skriva länge istället. Om jag nu kan få någon ordning på orden. Det höll på att bli så jag komptenserar jag genom att skriva länge. Så kan det gå (när man genmanipulerar dill) (internskämt) :)

I helgen var jag och min kompis Sara i Eskilstuna! Vi lämnade huvudstaden och åkte dubbeldäckartåg en timme till våra kompisar som vi träffade i somras. Det var så sjukt kul! Vi kom dit vid tolv på lördagen och träffade Johanna, Anna, Ida och Louise vid tågstationen. Vi bodde (alla utom Louise) hos Johanna och hängde hos henne, var på ungdomsmöte/ungdomsgård i pingstkyrkan på lördagskvällen, var på gudstjänst på söndagen och tillbringade en dag hos Johanna innan vi tog tåget hem klockan sex. En av höjdpunkterna var när vi såg Melodifestivalen på storbildsskärm på ungdomsgården, och jag, Johanna och en annan Johanna bildade Johanna-soffan och betygsatte låtarna. Salem al Fakir var ju i en klass för sig! Vi somnade hos Johanna runt halv ett, och sov fyra personer skavfötters i en dubbelsäng! Det var trångt men kul. Sara råkade ligga på något hårt så vid sju på morgonen la hon sig på extramadrassen som fanns där inne. Efter att ha legat raklång hela natten var det så grymt skönt att kunna böja på benen. Men det var en helt grym helg som måste göras om snart, fast här i Stockholm.

Igår hade jag studiedag. Det var ganska skönt att få sova hur länge jag ville och bara få ta det lugnt hemma. Jag promenerade till Ica och handlade mat och gick hem igen (sammanlagt 3km), la mig i soffan med datorn och skrev på min svenskauppsats och åkte in till stan och hade körövning med Sthlm Voices på kvällen. Vi var bara åtta stycken men eftersom jag hade varit ensam hela dagen var jag jätteglad över att se folk över huvud taget. Jag var nog lite sprallig :)

Idag var det skoldag. I slutet av dagen hade vi information om de individuella valen, där alla kurser fick ställa ut och man fick gå runt och ställa frågor. Jag skulle bara titta på Franska steg 4, men jag följde med lite andra runt och det slutade med att jag, Filip och Gordon satt i biblioteket och snackade om allt möjligt. Egentligen var vi där för att jag och Filip skulle fylla i en varsin blankett inför utvecklingssamtalen imorgon, men vi kom som sagt in på en del annat. Det var, skumt nog, ganska mysigt att sitta där och snacka.

Jag tror att jag och pappa ska försöka oss på att lyfta upp min lillasysters gamla bokhyllor på vinden nu ikväll. Håll tummarna! Imorgon har jag som sagt utvecklingssamtal, vilket innebär att jag inte har något annat på hela dagen! Jag har samtal kl nio, ska till skolläkaren halv tio och förhoppningsvis få ett recept på astmamedicin och sedan är jag ledig. Jag ska gå lite på stan och sedan äta lunch hos min farmor och farfar. Det kommer bli en skön dag.



Är det inte helt fantastiskt hur man helt plötsligt kan komma på sig själv med att öppna hela sitt hjärta för någon som för inte så länge sedan gick en lite på nerverna? Man tittar på personen och undrar "när slutade du vara störig, och när blev du min vän?". Och kanske viktigast: "hur kom det sig att du ville bli min vän?".


Att sedan höra honom säga att han valde att sluta med det störiga värmer rejält. :)


Bless// Johanna

Med tandborsten i högsta hugg.

Hej där! Tänkte bara ge en kort resumé om vad som har hänt sen sist.
I fredags var jag i kyrkan. Jag promenerade dit med Viktor i -14 graders kyla, stod i cafét och hängde med folk. Vi var nog fler i köket än utanför! Jag träffade Johnny till slut, och det var mysigt.

I lördags var jag och mamma och köpte en bokhylla på Ikea. Den var vit och smal och två meter hög men den passar väldigt bra i mitt rum. På eftermiddagen åkte jag ut till Gustavsberg med Agnes, Disa och Gustav för att sova över hos Filip. Det var jättemysigt! Vi åt middag, bakade kladdkaka, spelade Med Andra Ord och Twister och låg i våra sängar i Filips stora rum och sjöng och spelade gitarr till klockan fyra på morgonen! Det var helt underbart! När jag kom hem på söndagskvällen saknade jag dem :)

På söndagseftermiddagen var jag, mamma och min lillasyster på inflyttningsfest hos min kusin. Hon och hennes två kompisar hyr en stor lägenhet på Kungsholmen i ett halvår, och hade lite fest för att fira det. Det var en så grymt fin lägenhet! Jag och mamma är sugna på att flytta in till stan. Och en liten smula avundsjuka. :)

Idag har jag tränat på Friskis&Svettis för första gången. Jag gick på ett Dans-Afro-pass som var så otroligt kul! Det var ganska jobbigt, men jag hade jättekul. Det ska definitivt göras om!

På onsdag är det kemiprov, så det ska jag plugga till imorgon när jag kommer hem. Och sedan förmodligen sitta där hela kvällen.

Nu ska det sovas. Då bygger man muskler. Så det så.
Bless// Johanna

RSS 2.0