Fotenad!

Jag har kommit på ett nytt ord: fotenad. Det är en sammanslagning av orden foto och promenad. Då kan man ju gissa vad det betyder... Just det: en promenad med syfte att ta foton! En fotenad :) Tänk vad kul man kan ha med nya ord! Idag har jag tagit en fotonad i skogen nära min mammas hus. Mamma och min lillasyster var i Kista Centrum för att handla lite så jag var ensam hemma. Jag hade lovat mamma att jag skulle gå ut en liten stund, så jag tog med mig kameran och tog lite bilder samtidigt. Klockan var tio i tre när jag gick ut, så solen höll på att gå ner och himlen var jättevacker. Det blev därför en hel del bilder på träd och himlen. Jag experimenterade lite med slutartid, bländare och ISO-känslighet för att få det ljus som jag ville ha på bilderna. Jag tycker att jag lyckades hyfsat bra :) Döm själva:




Jag tycker faktiskt bäst om den sista bilden, vet inte varför. Gillar att ticketackorna bildar en liten trappa upp på stubben :)

Det var en liten stund sen jag skrev den övre delen av detta inlägg, för när jag höll på och laddade upp bilder hände något jätteknäppt. Min dator fick totalt fnatt! Internet ville inte svara, så jag klickade på krysset för att stänga ner. Först hände ingenting men sedan stängdes fönstret ner. Då chattade jag med min kompis, och plötsligt ploppade det upp ett internetfönster där det stod "sidan kan inte visas". När jag skulle klicka ner det poppade det upp ett till och ett till och ett till och det tog verkligen aldrig slut. Hela skärmen var full av fönster där det stod "sidan kan inte visas". Jag ropade på mamma och när hon kom in i mitt rum hade jag 44 internetfönster uppe! 44 stycken!!! Så mamma plockade bort allihopa med Aktivitetshandlaren, och jag stängde av datorn. Man blir rätt så rädd när sådant händer som man inte har kontroll på! Tur att man har en mamma som jobbar med datorer :)

Just nu sitter jag och vill ha mer te. Jag tror att mamma har smittat mig med ont i halsen, inte kul inför nyår!!! Jag har precis slagit på datorn efter att ha legat och läst nästan 200 sidor på 2 timmar! Läser boken "Flyktfåglar" av Charlotte Cerps. Bra tips om man vill ha en romantisk bok, jag tror aldrig att jag har hittat så mycket passion i en 350-sidors bok någonsin. Men jag älskar det! Den handlar om tre famliljer som bor i Lettland när Andra Världskriget bryter ut, och hur de hanterar alla faror. Några flyr till Sverige, några blir deporterade till Sibirien och någon tvingas in i armén och alltihopa sveps in i beskrivningarna och intrigerna som följer all kärlek de känner :) Bra bok!

Bless// Johanna

Längtar...

När jag vaknade i morse hade jag en väldigt underlig känsla. Jag längtade till sportlovet! Jag vet att det redan är lov, men på sportlovet ska jag åka på läger med kyrkan och massor av kompisar! Vi ska till Lofsdalen precis som förra året, och jag längtar redan jättemycket! Det är något speciellt med att åka på läger. En speciell känsla att ha människor runt sig 24 timmar om dygnet och aldrig vara ensam. Man lär känna folk så mycket bättre på läger och får verkligen se de flesta sidor av alla kompisar. Det går inte att vara "sminkad" hela dygnet, så till slut blir man lite sur och visar upp de lite fulare sidorna av sig själv. Det är verkligen något extra med läger, något som alla borde testa.

Idag har jag inget speciellt att göra. Jag och mamma ska åka och handla lite mat snart. På fredag ska jag ha en liten tjejmiddag för några kompisar och vi behöver handla lite inför den middagen. Som tur är ska mamma och min lillasyster gå på bio en stund av den tiden mina kompisar är här, så att vi får vara ensamma. Mamma känner mig :)

Bless// Johanna

Årets näst näst sista dag!

Det är inte långt kvar nu. 2009 närmar sig med stormsteg! Jag såg precis ut genom mitt fönster på väldigt fina fyrverkerier. Det var några en liten bit bort i området som sköt. Jag älskar fyrverkerier och tycker att det är jättevackert, men när folk skjuter smällare klockan ett på natten den 25:e december kan det bli lite för mycket. Speciellt när man inte kan sova... Nåja, det är väl något man får stå ut med. Det är ju trots allt bara nyår en gång om året :)

Idag har jag, mamma och lillsystern varit i Täby Centrum och shoppat! Jag har aldrig varit där förut, och det var jättestort! När man trodde att man hade stället under kontroll så fanns det ytterligare en del med affärer. Vi var inte där så länge men vi hann köpa lite allt möjligt. Mamma köpte två böcker, jag och lillsyrran köpte varsin väggkalender för 2009 och jag inhandlade en jättesnygg skjorta på JC! Den är vit, röd och lite grå i någon form av rutmönster. Min lillasyster tyckte att jag såg lite ut som en cowboy i den, men det gör inget :) Jag har rullat upp ärmarna en liten bit men det var snyggt att ha långa ärmar med. Så nu har en del av julklappspengarna från mormor och morfar använts.

Det var en hel del folk ute och handlade idag också. Det kändes inte som att det var lika många som i Barkarby Outlet igår, men det kan bero på att Täby Centrum är större och framför allt att butikerna är större. I Barkarby får man knappt plats även när det är lite folk men Täby hade rymligare lokaler. Efter vår lilla shoppingrunda gick vi och åt lunch på Taco Bar. Från början tänkte vi äta fish and chips på Melanders Fisk, men den var slut. Då gick vi till Taco Bar som låg precis bredvid. Jag åt en jättestor enchilada med kyckling. Eller ja, det skulle vara kyckling i men min var mest fylld med smält ost. Vilket jag inte alls klagar på :) Jag älskar smält ost! Det är något av det godaste som finns! Men man blir mätt som tusan. Jag orkade bara äta upp halva min portion.

Just nu gör jag absolut ingenting. Ingen är inloggad på msn, så jag tittar på lite foton på Facebook och lyssnar på Backstreet Boys. Jag vet inte om det är tillåtet att erkänna att man lyssnar på BsB men jag bryr mig inte. "Show me the meaning" är ju en mysig låt vare sig man vill eller inte :)

Bless// Johanna

Se och njut!

                                         

Måste ju bara få visa dessa jeans från Koola Anna!! Jag älskar dem, även om resten av min familj inte gör det... Något av det bästa är att jeansmodellen heter just Johanna! Det måste ju vara ett tecken, eller? :) En vacker dag ska de bli mina...

Bless// Johanna

A million candles burning

Jag slog precis på radion när jag satte mig vid datorn, och då spelade de "A million candles burning" med Martin Stenmarck. Den titeln stämmer ju faktiskt. När jag tittar ut genom mitt fönster ser jag diverse ljus i alla fönster och på alla buskar på hela gården. Det är riktigt vackert! En av fördelarna med att det är mörkt är att alla fönster lyser av ljusen där inne. Min kompis Fabian klagade en dag på mörkret och jag svarade att det blir så mysigt att tända levande ljus när det är mörkt. "Ja, för att folk inte vill att det ska vara mörkt, det ska vara ljust" var hans svar. Det ligger något i det, men jag tycker nog bäst om när det är lite halvljust i ett rum (eller halvmörkt beroende på hur man ser det). Men det är klart att man uppskattar de ljusa somrarna mer när det har varit kolsvart ute i ett halvår... :)

Idag har jag varit och tittat på mellandagsrean. Jag åkte kommunalt till Barkarby Outlet och gick och tittade i klädbutiker där. Det var tur att jag tog bussen, för det var knökfullt på parkeringarna! Folk hade parkerat längs vägen och säkert dubbelparkerat på en del ställen. Det var även riktigt mycket folk i affärerna. Det är inte lika kul att gå och shoppa då. Om man måste trängas med 500 andra personer går i alla fall jag hellre någon annan stans. Tyvärr hittade jag inget jag ville ha, om man inte räknar in ett antal jeans som var snygga men alldeles för dyra för någon som spenderat en hel del på julklappar. Men rean är ju inte över än...

När jag kom hem var klockan fyra och det var redan mörkt ute. Pappa hade lagat middag och efter maten visade det sig att min lillasyster inte hade varit utomhus alls under dagen. Så hon och jag gick ut i mörkret och lekte lite kull och dansade tango :) Vi gör sånt.

Just nu chattar jag lite och besöker facebook då och då. Jag är helt beroende av Facebook! Jag och mina klasskompisar har värsta konversationerna när vi kommenterar varandras foton :)
Bless// Johanna

Julmiddag eller mellandagsmiddag?

Om ungefär en halvtimma ska jag åka iväg till min farmor och farfar på middag. Varje jul träffas min familj och min farbrors familj hos farmor och farfar och äter julmiddag ett par dagar efter jul. Vi brukar alltid få kalkon, och farmor och farfar gör en av de bästa kalkonerna jag vet. Men frågan är ifall det borde kallas mellandagsmiddag, eftersom julafton är förbi? Hur länge efter julafton är det egentligen jul? Juldagen och annandagen förstås, men sedan då? Om fem dagar är det nyårsafton och då tycker jag att det inte längre är jul, men man kastar ju inte ut granen förrän tjugondag Knut (13 januari). Det är ju faktiskt värt att fundera på, även om jag vet att det finns viktigare frågor :)

En sak som jag såg idag var den här artikeln från dn.se. Det handlar om att den världskända julbocken i Gävle har brunnit upp. Jag tycker att det är så tråkigt att någon måste sabotera något så fint! Vad kan man få för glädje av att förstöra för så många andra? Suck. Om någon har ett bra svar, skriv det för jag har ingen aning! Vad har den där bocken gjort för ont?

Just nu sitter jag och lyssnar på Robyns senaste skiva. Den är sjukt bra!!! Nästan bara elektro-dance, men grymt bra! Jag gillar verkligen Robyn för att hon har en så skön stil. När det skivbolag hon jobbade för inte gillade hennes låtar startade hon ett eget bolag för att kunna ge ut sin musik. Tydligen tyckt det gamla skivbolaget att låtarna inte var tillräckligt "radiovänliga", och det kan jag hålla med om, men jag gillar att hon inte ändrade sig utan sket i dem istället! Girl power helt enkelt :)

Bless// Johanna

Guitar heroes!

Sedan jag senast skrev har jag varit hemma hos min kompis Malin. Det var askul! Vi bytte julklappar med varandra. Jag gav henne ett halsband med stora silvriga och blå stenar och en sminkväska med texten "Make up - for my beauty". Av henne fick jag en jättesöt t-shirt i ekologisk bomull med en röd ros och lite text på. Jättefin!! Vi pratade en liten stund, och sedan spelade vi Guitar Hero - World tour! Det var grymt kul :) Malin spelade trummor och jag spelade gitarr, och vi bildade ett band som hette Raspberry-någonting. Vi måste ha spelat i en timma, och då hann vi spela i Stockholm, Berlin och Rom! Vi fick typ 90% träffar i varje låt (på svårighet easy)! Rätt duktigt! Vi hade jättekul och var riktigt fokuserade på spelet :)

Just nu sitter jag och lyssnar på ABBA Gold. Jag fick den skivan i julklapp, och det känns som att en ABBA-feber smyger sig på. Igår såg jag och familjen på filmen Mamma Mia! som mamma fick i julklapp av mig, och när vi var färdiga såg vi på ett tv-program som handlade om Mamma Mia! Dessutom chattar jag med min kompis Sara, som lyssnar på soundtracket till Mamma Mia! Lite sjukt men väldigt kul :) (För övrigt chattar jag och Sara om grönsaker! Vi har funderat en stund på att alla i kollektivtrafiken som pratar i telefon snackar om jobb och sådant, och att ingen pratar om grönsaker! :) Vi har samma humor (den humor som tycker att grönsaker är kul, hahaha!). Ironin är människans bästa vän.)

Efter den lilla flummiga parentesen vill jag önska alla en riktigt god fortsättning! (fortsättning på... vadå? grönsaksröran?? haha nu blev det flummigt igen)
Bless// Johanna


Bättre sent än aldrig

Jag har äntligen tagit mod till mig och loggat in här på bloggen igen. Jag vet att det nästan var en månad sen jag senast skrev, men jag har inte riktigt vågat. Dels har det inte funnits så mycket tid och dels har jag inte haft någon lust alls att blogga. Det är som att någonting har hållit mig tillbaka. Men nu är jag här, och jag känner redan att jag tycker mer och mer om det för varje bokstav jag skriver. Förhoppningsvis blir det fler inlägg i framtiden.

Det finns en annan anledning till att jag äntligen skriver igen. Jag har fått en egen laptop i julklapp!!! Jag blev så extremt glad när jag fick den av mina älskade föräldrar! Det är en ganska enkel men mycket fin Compaq-dator med bred skärm. På mellandagsrean ska jag leta efter en datorväska att bära den i. Jag planerar nämligen att ta med mig datorn när jag flyttar mellan mamma och pappa. På så sätt kan jag alltid ha tillgång till en egen dator (som är mycket bättre än den jag har haft hos pappa). Idag har jag laddat in en del CD-skivor som jag vill ha på datorn, och imorgon ska jag börja ladda in mina foton från min gamla dator. Min lillasyster ska få min gamla, så jag vill gå igenom alla filer och flytta det mesta.

I år hade jag en otroligt mysig julafton! Jag, mamma, pappa och min lillasyster firade hemma hos pappa, och för första gången var det bara vi. Vi brukar fira jul hos mammas släkt vartannat år och pappas släkt vartannat år, men nu var vi ensamma. Mamma kom över på förmiddagen, vi spelade lite spel och mös tills Kalle Anka. Det är lika roligt varje år! Jag bara älskar alla små snuttar ur välritade klassiska Disney-filmer och alla härliga sånger! Mina favoriter är nog Snövit och Piff och Puff. Det lilla barnet inom mig vaknar till liv varje jul :) Efter Kalle Anka åt vi julmiddag med det traditionella julbordet. Lika gott som alltid :) Sedan var det dags för julklappsöppning! Min lillasyster delade ut klapparna, och det blev fyra ganska stora högar... Vi gjorde så att när alla julklappar var utdelade så öppnade en i taget ett paket. På så sätt tog det längre tid och alla tittade på när man öppnade. Jag fick jättemånga fina presenter av min gulliga familj! Datorn, en ny mobil, fyra böcker, tre CD-skivor, en tröja, parfym, hörlurar till min mp3 och lite smycken :)

Nu ska jag iväg till min kompis Malin och ge en julklapp till henne också. Vi brukar träffas lite då och då och promenera, men nu ska jag hem till henne. Hoppas att hon tycker om sin julklapp!

Bless// Johanna

O helga natt, o helga stund för världen...

Jag har kommit på en grej. I varje inlägg fram till jul ska jag (försöka) citera en julsång i rubriken :) Idag: O helga natt. Det måste vara en av de vackraste julsångerna som finns! Självklart finns det jättemånga vackra julsånger, men jag växte liksom upp med bland annat O helga natt så den tycker jag lite extra mycket om.

Jag vet också om att jag inte har uppdaterat bloggen på ett tag, men jag har aldrig hunnit. Det har ju hänt en del sedan jag bloggade senast. Först och främst har min kompis Marre blivit frisk igen. Hon blev sjuk förra måndagen, och kom tillbaka på onsdagen. Vi vet inte riktigt om det var vinterkräksjukan eller något annat men hon kräktes mycket under måndagen och sedan inget mer. Tur det!

I fredags var jag och dansgruppen i Sollentuna Pingst och dansade. Det var jättekul! Vi hade lite kaos innan med en del i en dans som inte riktigt satt, men det gick riktigt bra! Dessutom toppades kvällen av att jag träffade min kompis Ossian från Ekerö!!! Jag har som sagt inte träffat honom på två år, och det var så galet roligt att se honom igen. Jag och min kompis Ella fick guida honom på telefon från Sollentuna pendeltågsstation till kyrkan. Det var lite rörigt men till slut hittade han :) Vi var i källaren och dansade, och det var lite krångligt att komma dit så vi sa att vi skulle träffas i kyrksalen när mötet började, men helt plötsligt stod han i dörren och tittade lite förvirrat på oss! Sedan tittade jag upp, ropade "Ossian" och sprang fram och kramade honom :) Då visste han att han hade hittat rätt! Vi har snackat om att han ska komma till min kyrka på fredag, men vi får se hur det blir med det. Det är inte ens säkert att jag kommer till kyrkan på fredag... :)

Idag har jag och klassen gjort en jätterolig sak! Vi har, tillsammans med Stockholms Läns Blåsarsymfoniker, gjort julkonserter för lågstadiebarn! Det har varit så sjukt roligt att skutta runt på scenen och dansa till Bjällerklang, Santa Claus is coming to town och annat trevligt. Jag och en del tjejer tog det här med dans och skutt ganska allvarligt, och dansade på som bara den, medans andra (mest killar av någon anledning) mest stod och gungade lite. Vi hade väldigt kul, vi som dansade, och det roliga är att vi har två till sådana konserter imorgon!! :)

Nu måste jag nog börja med middagen... Jag ska åka och dansa idag, och måste göra middag själv eftersom mamma är på min lillasysters föräldramöte. Som tur är får jag skjuts av pappa till dansen :)
Bless// Johanna


RSS 2.0