Jippie!!

Äntligen har jag fått min KAMERA!!! Jag är glad!! :) Min alldeles egna Nikon D60 med ett 18-55mm objektiv! Jag fick den igår när jag, pappa och lillasyrran var inne i stan. Jag har tagit en del bilder och börjar bli bekant med den nu. Hittills har jag sparat bilder på mig, min lillasyrra, pappa, mina fötter och en klase körsbär. De där körsbären blev faktiskt riktigt bra för bilden känns proffsig. Kanske lägger upp den senare. Igår sprang jag runt i trädgården och tog kort på typ allt :) Jag hoppas att jag får några bra bilder i sommar, kanske på Blidö (dit jag, mamma och lillsyrran ska på tisdag) eller från kyrkans sommarläger. Jag längtar till lägret!

Nu ska jag nog måla naglarna. Blodrött, haha!
Bless// Johanna

Älska spontana människor!

Ett exempel på sådana spontana människor är mina kompisar Pellan, Florian och Victoria. Igår var jag på Allsång på Skansen tillsammans med dem, Florians lillebror och Florians och Victorias mammor. Det var verkligen spontant! Allt började med att jag och Pellan hade bestämt att vi skulle träffas och paddla kajak i Brunnsviken. Det var för övrigt galet roligt och ganska blött! När vi åkte in till stan frågade Pellan om jag ville följa med henne och hennes nämnda kompisar på Allsången. De hade egentligen planerat att åka dit om två veckor, men fick ett spontant infall och åkte igår med. Jag fick för pappa och hängde med. Jag och Pellan kom till Skansen vid 18.00 och kom upp till Solliden en kvart senare. Då höll de för fullt på med genrepet så vi fick inte gå och sätta oss hos de andra. De hade suttit där sedan kl. 12! Vi satte oss istället på några små stenar. Plötsligt stod E-type ett par meter bort! Han skulle springa längs en röd matta med en OS-fackla. Det var rätt kul att se honom på nära håll. När genrepet var färdigt fick vi komma in till bänkarna. Vi satte oss med Florian och Victoria. Vi satt fem personer på en bänk och det var trångt. De hade köpt två Allsångshäften, och vi började sjunga de sånger vi kunde jättehögt! Alla runtomkring tittade på oss, och en man som gick förbi sa "de där har redan börjat allsången"! En annan kul grej var att det var en kvinna som satt framför oss som sjöng med, och hon kunde en del som inte vi kunde! Själva programmet var riktigt roligt och vi vajade med händerna och klappade och dansade allmänt i bänken. The Poodles och E-type var bäst! Efter direktsändningen var det lite mer flum-program och då dansade vi ordentligt. Owe Thörnkvist kom ut och gjorde en rörelsesång. Kolla in klippen på SVT:s hemsida! Sjukt kul men väldigt svårt med koordinationen. Testa så får ni se!

Efteråt åkte vi spårvagnen från Skansen till Norrmalmstorg. Då stod vi längst bak där det var öppet och sjöng fler Allsånger! Det var jättekul, för alla vi åkte förbi tittade på oss :) Förstås. Sedan promenerade vi från Norrmalmstorg till Centralen. Alla var jätteflummiga! Med det i åtanke är det inte så underligt att vi ställde oss och dansade jenka utanför NK klockan 10 på kvällen! Jag kom faktiskt med förslaget och alla utom Florians lillebrorsa var med :) Det var en sjukt kul dag!

Bless// Johanna

Titta hit och börja fundera på min tävling!

Jag har kommit på värsta grejen! Härmed startar jag, Johanna, en tävling om vem som kan skriva det längsta ordet!

Tävlingsinstruktioner:

Skriv en kommentar till detta inlägg med det längsta ord du kan.

Förnamn ska finnas med i tävlingsbidraget, och gärna hemort.

Skriv i kommentaren hur många bokstäver ordet innehåller.

Tävlingen pågår fram till lördagen den 16:e augusti (16/8) då jag korar en vinnare.

Flest antal bokstäver vinner.

Inga siffror eller specialtecken räknas.

Vinnaren vinner äran och ett tillägnat inlägg.


Det är bara att börja spåna direkt! Länka gärna hit och låt fler vara med och tävla! Jag hoppas på att många är med och tävlar. Självklart får man skriva flera kommentarer, men bara ett ord per kommentar.

Lycka till!!
Bless// Johanna


På snabb visit hemma hos mig själv

Ja, nu är jag hemma igen. Igår kväll kom jag tillbaka efter 6 dagar i Ekenäs, Finland. Det var en rätt kul resa. Vi umgicks med farmor och farfar, farmors syskon Brita och Sven och Svens fru Kenna. Det blev lite av en sol- och badsemester. Jag badade två gånger, och min lillasyster badade fyra gånger. Fast eftersom det var i Finland borde jag väl säga att vi simmade ett antal gånger. På finlandssvenska badar man i badkaret och simmar vid stranden. I Ekenäs pratar man i princip bara svenska. Det märks speciellt på alla skyltar. I de finska delarna står t ex gatunamn och ortsnamn på skyltar på finska först och svenska sedan, men i Ekenäs står svenskan först. Dessutom måste alla som arbetar i svenskfinland kunna både finska och svenska, vilket inte är så självklart i andra delar av Finland. Min farmor och farfar är från Finland, och jag påpekade för farmor att hon började prata mer finlandssvenska för varje dag hon var där. Det var rätt kul faktiskt. Annars var det trevligt. Vi fick låna en lägenhet av Britas bästa väninna Britt. Den var fin men inte så modern. Hela köket såg ut att vara från typ 50-talet :) Britt själv var hos sin mamma som bodde på landet någonstans. Innan vi åkte därifrån skrev vi ett kort och ställde på köksbordet där vi tackade så mycket. Jag och lillsyrran hjälpte till en dag på Emmaus i Ekenäs. Sven och Kenna arbetar mycket där och de frågade om vi ville hjälpa till att fixa skyltfönstren. Min lillasyster blev helt lycklig när hon såg att detta inkluderade att klä en skyltdocka. Emmaus är en second hand-kedja, och det fanns en del att välja på. Vi klädde dockan med en svart-vit-grårutig kjol, ljusgrön V-ringad t-shirt och en kort vit skinnkavaj. Hon fick dessutom en vit tyghatt och ett blått halsband. Det blev faktiskt riktigt snyggt! Vi plockade även fram lite böcker och prydnadssaker som vi ställde i fönstren.

Nu kommer jag vara hemma en vecka innan det är dags att dra igen. Denna gång ska jag, lillplutten och mamma till Blidö. Vi ska hyra ett hus från tisdag till söndag och fira lillsyrrans födelsedag där. Den dagen kommer pappa också komma dit. Mamma berättade att huset är ett ombyggt båthus och ligger en sisådär fem meter från havet!!! Vi kommer ha egen brygga och bada typ hela tiden. Jag och syrran har bestämt att vi ska bada på morgonen en dag. Det ska bli sjukt kul!

Ha en fortsatt bra sommar och hälsa alla du känner från mig :)
Bless// Johanna

Hemsidor!

Jag har hittat värsta roliga Internetsidan! Spreadshirt heter sidan (och företaget). Där kan man designa egna tryck på tröjor, linnen, muggar, väskor och knappar! Det finns massor av kul bilder och man kan skriva egna texter och allt möjligt. Testa, det är grymt kul. Det roligaste är att man kan köpa sin tröja och använda den! Min lillasyster är helt fast och designar massor av grejer.

En annan bra sida är Länkcentrum! Det är lite som Google, men bara med svenska länkar. Dessutom är det bara länkar till företag och sådant. Om man t ex söker på "Kläder" får man (lite underkategorier, men efter dem) bara upp företag som säljer kläder, och inte alla bloggar och artiklar som råkar ha ordet "kläder" i sig. Grymt bra!

Bless// Johanna

Regn.

Just nu sitter jag här i mitt kyliga rum och tittar på regnet som faller utanför mitt fönster. Det är typ 12°C ute och jag har varit i stan. Det var rätt kyligt och det spöregnade. Därför tog jag paraply och gummistövlar! Det var rätt kul att gå runt på Drottninggatan i gummistövlar som jag dessutom hade stoppat ner jeansen i. Jag tror att det var några som tittade lite men det var inte så farligt :) Jag såg tre personer till som hade gummistövlar! Pappa tyckte att det var för trist väder för att åka och shoppa men det tyckte inte jag. Jag behövde köpa en födelsedagspresent till min lillasyster, och jag behövde få komma ut lite. Jag ska inte säga här vad jag köpte (man vet ju aldrig om hon läser), men det var väldigt fint.
   Jag var borta i fyra timmar och på slutet blev det ganska kallt så jag köpte en kaffe på Seveneleven. Det värmde, precis som brownien som jag råkade köpa samtidigt :) Men mer än så handlade jag faktiskt inte! Jag måste dra ner på utgifterna nu. Anledning: jag ska köpa en systemkamera!!!!!!!!!!!!!!!!! En Nikon D60, för att vara exakt!!! Jag berättade ju att jag ville ha en D40, men den är slut överallt. Men pappa kom på att hans bror (min farbror) har börjat på ett nytt jobb. Han jobbar med reklam, och de ska göra reklam för Nikon! Pappa ringde honom och frågade om han kunde få köpa en kamera billigare av Nikon, och det kunde han. Så jag ska då köpa den av honom! Den kostar 4.300 men mamma och pappa betalar typ 1.000 kr. JIPPIE!!!!!! Den ska komma någon gång den här veckan! Min pappa jobbar på Elektroskandia, som säljer vitvaror, och vi gjorde likadant när farmor och farfar skulle köpa ny tvättmaskin. Det blir billigare, för min kamera skulle kosta runt 5.000 i butik. Nu är jag lycklig!

Tyvärr kommer jag inte kunna hämta ut den den här veckan. Imorgon bitti åker jag, pappa och lillsyrran nämligen till Finland. Min farmor och farfar är därifrån och när vi var mindre brukade vi åka till staden Ekenäs typ varje sommar med dem. Nu var det ett tag sen. Finlandsfärjan går kl. 07.10 imorgon och vi kommer behöva vara vid kajen en timma innan!! Vi kommer dö! Som tur är har vi en hytt så att vi kan sova lite. Farmor och farfar åker typ idag så de kommer vara där innan oss. Vi ska åka och bada någon dag har jag och syrran bestämt.

Bless// Johanna

Mer försenade händelser...

... som jag borde ha berättat om men inte hunnit eller haft ork till:

- Söndagens promenad med min kompis Malin.
- Onsdagens utflykt till Gröna Lund med familj och vänner.
- Fredagens biobesök med "Narnia" som attraktion.
- Lördagens promenad med Malin.

Först och främst kan jag konstatera att jag och Malin promenerar en hel del. Det är en grej vi gör. Vi gillar att prata, och det gör man lätt när man promenerar. Vi har känt varandra sen vi var ett och ett halvt år gamla och vi gick även i lågstadiet tillsammans. Vi skickar sms till varann lite då och då och tar en promenad för att uppdatera oss. Det är väldigt trevligt och något som jag rekommenderar!

I onsdags var jag på Gröna Lund med pappa, lillasyrran, min kompis Elin, min lillasyrras kompis Emelie (som är lillasyrra till Elin) och deras pappa. Vi brukar gå på Grönan tillsammans varje sommar. I år kom vi klockan 1 och stannade till de stängde kl. 10. Det var grymt kul! Min lillasyrra åkte Extreme för första gången, och jag åkte Fritt Fall Tilt för första gången! Det var jättekul, men inte så stor skillnad mot det vanliga Fritt Fall. Vi spelade självklart även på lotteri. Elin ville jättegärna vinna en elgitarr, men hon var två nummer ifrån att vinna! Däremot vann de en tvåkilos Twix och Mars och vi vann två kilo Kexchoklad!! Så nu ligger det 25 kexchoklad i vår kyl :) Det är inte så illa...

Igår var jag och familjen (mamma med) på bio och såg "Narnia: Prins Caspian". Den var riktigt bra! Syskonen Pevensie kommer tillbaka till Narnia för att hjälpa prins Caspian, som har flytt från sin farbror som vill bli kung över Narnia. Caspian tillhör telmarinerna, ett folkslag som kom till Narnia från havet och som har jagat bort alla talande djur och icke-mänskliga varelser till de djupa skogarna. Caspian blir räddad av sådana narnier och bestämmer sig för att kriga mot sin farbror för att befria narnierna. Där kommer syskonen Pevensie in i bilden och hjälper till. Filmen är baserad på boken "Caspian, prins av Narnia" av C.S. Lewis, men särskilt trogen var den väl inte. Det var länge sen jag läste boken men det fanns delar som jag är ganska säker på inte fanns i boken. Trots det var filmen bra, men jag saknade djupet från den första filmen. Man behöver inte vara hyperintelligent för att förstå den här filmen, för den var ganska enkel. Först presenterades personerna lite, sen rustade de sig inför slaget, sen utspelade sig slaget och sen åkte Pevensie hem, i princip. Det fanns lite sidohistorier, intriger och sånt men jag tyckte att man kunde ha gjort ännu mer av dem. Men "Prins Caspian" är ändå grymt sevärd och jag kommer definitivt köpa DVD:n!

Bless// Johanna

Tjenamors!

Jaha, hej igen Sverige! Nu är jag hemma från soliga Paris. Eller ja, jag kom hem i fredags men jag har inte hunnit eller orkat blogga förrän nu.

Paris var underbart! Förstås. Vi var runt i stan två och en halv dag och två dagar på Disneyland! Självklart betades alla turistmålen av: Eiffeltornet, Notre Dame, Sacre Coeur, Moulin Rouge, Triumfbågen och Champs-Élysées. Eiffeltornet var gigantiskt! Vi åkte inte upp eftersom köerna var toklånga och vi hade annat att göra. Däremot fick vi riktigt fina bilder på tornet från typ alla håll :). Jag fick ta en bild på två kvinnor framför Eiffeltornet. De kom fram och bad mig göra det (på engelska). Samma sak hände på Disneyland, men där var det en mamma och hennes son. Han var typ åtta år. Disneyland var för övrigt helt sjuuukt kul!!!! :) Det var gigantiskt, men som tur var fanns det kartor. De hade två parker; en med mer åkattraktioner och en med mer shower och sånt. Men självklart fanns båda delarna i båda parkerna. Jag och min lillasyrra åkte galet häftiga berg-och-dalbanor med loopar och allt! Vi såg även den stora paraden Disney's Once Upon A Dream Parade med i princip alla Disneykaraktärer man kan tänka sig! Killen som spelade Peter Pan var snygg! :) Annars var det väl inte smockfullt med snygga killar, som man tror att det ska vara i Frankrike. De var självklart inte fula, bara inte så många. Den snyggaste jag hittade var därför en brittisk kille på Disneyland som stod framför mig i kön till Rock'n'Roller Coaster Starring Aerosmith. Han stod där med sin syster (tror jag) och jag stod ensam bakom. Jag satt även bakom honom i själva berg-och-dalbanan. Sen såg honom på en stuntshow (han satt i publiken, tyvärr :)), men det var det. Är man desperat så är man... :) Nej jag skojade bara, men den där stuntshowen var riktigt häftig. De körde bilar och motorcyklar och de låtsades att de spelade in en stuntscen till en film. Kulisserna var jättesnyggt byggda som ett torg i nån liten stad och stuntmännen körde runt kulisserna så att det såg ut som gränder. Sen pratade de en del om hur stuntsen gick till och så. Det var grymt coolt! Det var verkligen en lyckad tripp till Paris.

Bless// Johanna

RSS 2.0