Höstlov!!!

Imorgon börjar höstlovet på riktigt! Det ska bli grymt skönt! Jag ska verkligen ta det lugnt, och bästa stället att göra det på är i Motala hos mormor och morfar. Jag och lillsyrran ska åka buss fyra timmar imorgon förmiddag till Motala och åka hem på torsdag. Vi kommer vara där med vår kusin Mimmi. Det ska verkligen bli jättekul!

Idag fick jag och Marre åka pendeltåg hem från övernattningen med all vår packning! Det blev lite trångt men gick bra. En sjukt kul grej var att jag träffade min kompis Malin på tåget! Vi har inte hörts av på ett tag, och jag hade tänkt kontakta henne under lovet, men så träffades vi nu istället! Det var jättekul och vi pratade på. Eventuellt ska jag träffa henne någon dag, vi får se :)

Men som sagt drar jag iväg, så jag kommer inte blogga förrän på fredag. Det är lite synd, för nu har jag kommit in i en bloggperiod där jag skriver mer än jag brukar. Hoppas jag har kvar detta när jag kommer hem :)

För övrigt sitter jag just nu med ena foten på skrivbordet, precis framför tangentbordet :) Vet inte riktigt varför, men det var skönt :) Haha, jag är nog lite för mycket gymnast/dansare!

Bless// Johanna

Mystjejerna!

Ska bara skriva ett kort inlägg... Sitter hos min kompis med tjejerna och börjar avrunda övernattningen. Vi har smällt i oss 1.7 kilo godis och två chipspåsar!!! :) Just nu lyssnar vi på Usher och spelar gitarr...

Min kompis katt har varit så sjukt mysig hela tiden! Katten är en unge och jättebusig! Tyvärr är jag och Olivia lite allergiska men det har inte varit någon fara :) Vi har tittat på tre filmer under natten: Sex and the city, Perfume och Ants. Det har varit jättemysigt! Förra gången var vi sju tjejer om man räknar in värdinnan, men nu var vi bara fem. Det kändes verkligen som att det var färre personer men det var samtidigt väldigt mysigt med så få personer. Det kändes på något sätt lite mer intimt :)

Nu ska vi fortsätta med vad vi nu gör :) Borde börja packa snart. Glöm inte att det är vintertid nu!
Bless// Johanna (och några kompisar)

Tjockisar!! :)

Ikväll ska jag till min kompis på övernattning igen :) Förra helgen sov jag och några till över hos vår kompis Marre, och den här helgen ska vi sova över hos en annan kompis. Ikväll ska vi bli tjockisar igen! Förra helgen smällde vi sju tjejer i oss fem chipspåsar och en hel del godis, och det lär väl bli något liknande nu :) Det är så sjukt mysigt att ha en hel natt med tjejerna och bara mysa och flumma! Den här gången kommer jag nog inte ta med kameran. Bilderna från förra helgen ligger på Facebook, ifall någon känner mig där.

Igår var jag hos frisören. Det var välbehövligt! Luggen var jättelång och hela håret kändes tungt. De senaste två åren har jag gått till ganska dyra frisersalonger som kostar runt 600kr, men nu kände jag att det börjar bli för dyrt. Jag betalar nämligen alla mina utgifter själv och skulle kunna lägga en del av de där 600kr på något annat. Därför gick jag till en drop-in-salong på Drottninggatan igår. Resultatet blev faktiskt riktigt snyggt! På de dyra salongerna är de visserligen lite noggrannare, och att tvätta håret på t ex Björn Axén är som en hårbottensmassage! Den killen som klippte mig nu var lite hafsig i sina rörelser och verkade nästan lite stressad. Dessutom hade vi små kommunikationssvårigheter eftersom hans svenska kunde behövt lite finputsning... Jag blev även lite rädd när han skulle klippa min lugg. Istället för att klippa med luggen liggande mot pannan måttade han hur han skulle klippa, lyfte upp luggen med kammen och klippte utan att kunna testa mot pannan. Som tur var blev det riktigt snyggt, lite taggigt och lite "fräsigare" än förut :)

Efter klippningen gick jag till Kicks och köpte hårvax. Frisören hade jätteproblem att få sneluggen att ligga snett, så jag tänkte att det var lika bra att kunna styla luggen med vax. Jag hittade ett riktigt bra som jag använt igår och idag. Det sköna med att ha vax i håret är att det inte flyger runt. Det är i och för sig själva poängen, men jag är inte van vid att om håret blåser iväg så kan man bara enkelt lägga ner luggen med handen, istället för att hålla på och plocka med håret hur länge som helst. Som tur är luktar vaxet inte så mycket heller. Min klasskompis Jonte hade någon gång så mycket vax att man kände doften på en meters avstånd :) Tur för honom att det luktade gott :)

Nu måste jag packa lite till ikväll och till nästa vecka. På måndag åker jag och min lillasyster till vår mormor och morfar i Motala. Våra kusiner är redan där, men två av dem åker hem samma kväll som vi kommer. Den yngsta av kusinerna, Mimmi, ska däremot stanna kvar med oss. Hon är ett år äldre än mig, och vi brukar vara i Motala tillsammans på höstloven. Förra året började det snöa och jag hoppas att det gör det i år också :)

Bless// Johanna

Men hjälp!

Fy vad fort tiden går! Det känns som att helgen tog slut igår, men det är ändå torsdag idag. Imorgon är sista dagen innan höstlovet! Det känns rätt skönt, men lite läskigt samtidigt. Nu har definitivt halva terminen gått, och hur fort kommer inte resten av terminen gå?

Trots min tidsångest knatar man på. Den här veckan har vi inte haft några prov, vilket är grymt skönt. Idag dansade vi squaredance på gympan igen! Det var nästan ännu roligare den här gången. Vår "square" var helt kaosartad och alla sprang mest runt som yra höns och skrattade och skrek lite. Men vi tog oss igenom hela dansen! :)

Jag har även dansat på Danscenter. Dans är verkligen en av de bästa träningsformerna. Jag tror inte att jag någonsin blir så trött (och varm) som efter ett danspass. Min gympalärare snackar en del om intervallträning och det är ju dans verkligen. Två minuter intensiv dans, två minuters vila och två minuter dans igen. Man blir en vältränad liten dansös till slut :)

Nu ska jag sova. Imorgon är ännu en dag som inte ska slösas bort på grund av sömnbrist. Jag ska faktiskt försöka komma iväg till frisören imorgon. Det behövs...
Bless// Johanna

Kan inte någon ha alla svar?

Idag har det varit lite ledsamt. Jag har en kompis som är ganska ledsen just nu, och hon grät en del idag. Jag och kompisarna försökte trösta henne så mycket som möjligt. Vi märkte att hon var ledsen redan i morse, så vi kramade och lyssnade så mycket vi bara kunde. Men man känner sig så hjälplös. Det enda man kan göra är att just krama och lyssna och försäkra att allt blir bra. Jag tror att allt kommer bli bra till slut.

I morse hade vi sovmorgon till klockan tio eftersom vi hade konsert igår kväll. Det var så kul konsert! Vår kör sjöng som gästkör på Stockholms Musikgymnasiums traditionella konsert i Berwaldhallen. Varje år har hela Musikgymnasiet konsert i Berwaldhallen och de har alltid en gästkör från våra niondeklassare. I år fick vi alltså äran. Det var jättekul och gymnasiet var så sjukt bra! Vi skulle ha sjungit två sånger med dem, en damkör och en manskör, men vi började öva de sångerna två veckor innan konserten så det gick inte. Vår insats gick riktigt bra igår!

Idag har jag haft utvecklingssamtal med min mamma och min mentor. Det gick bra, bara positiva kommentarer från lärarna :)

Nu ska jag äta middag och åka till dansen.
Bless// Johanna

Gymnasieval

Jag sitter just nu och surfar runt på olika gymnasieskolors hemsidor. Det är ju ett litet tag kvar till gymnasievalet, men jag vill börja skaffa mig koll redan nu. Gymnasiemässan i Älvsjö är om en knapp månad och jag vet i alla fall två skolor jag ska kolla upp där. Jag har skrivit ner lite info om dessa skolor i ett dokument, så att jag vet var jag har det. Just nu jag nyfiken på S:t Eriks och Kungsholmen. Jag går ju redan i musikskola, så det kommer nog bli ett estetiskt program eller något med musikinriktning. Min kusin har gått natur/kör på Kungsholmen, och hon trivdes jättbra så det är ju något jag helt klart kan tänka mig. Men vi får väl se vad som händer och var jag till slut hamnar... Tycker du att länkarna verkar bra? :)

Igår hade jag så sjukt kul! Efter skolan följde jag med min kompis Pellan hem. Vi funderar på att tillsammans med lite annat folk göra en dans till skolans årliga "Dans på Gården", Dpg. DpG är en jätterolig tradition, där varje årskurs lär sig en dans (pardans) och visar upp för hela skolan. Vi nior började i veckan öva vår squaredance (finns beskrivet i ett inlägg längre ner). Till DpG får man också göra egna danser och visa upp. Varje år sedan vi gick i sexan har jag, Pellan och Marre sagt att vi ska göra en dans, men vi har aldrig kommit särskilt långt. Nu är det sista året så nu har vi verkligen bestämt att det ska bli av. 
 
Det första man måste fixa när man ska göra en dans är musiken. Därför åkte jag och Pellan hem till henne igår för att planera vår musik. Vi ska nämligen mixa ihop tre låtar till en, och dansa till det. Jag ska inte avslöja för mycket, men kan säga att denna mix innehåller lite blandad musik och kommer bli så otroligt sjukt fantastiskt bra!!! Vi var helt lyckliga igår när vi testade att spela låtarna med den klippning som vi vill ha. Pellan skulle börja klippa idag, och ta med det hon hunnit till i kväll.

Ikväll ska vi nämligen på övernattning hos vår kompis Marre. Det blir lite tjejer från klassen som ska käka middag, titta på film och sova över. Det ska bli jättekul! Marre har bestämt att vi ska se "She's the man" för att hon alltid citerar ur den filmen :) Vi har även planerat in ett kuddkrig!

För övrigt var jag också i kyrkan igår med Pellan och hennes kompisar Florian och Victoria. Det var bara lite flummigt (som alltid när Pellan, Florian och Victoria är tillsammans) och vi hade sjukt kul!
Bless// Johanna


Designbyte!

Jaha, som synes har jag bytt design på bloggen. Det var mitt experiment med att göra en egen header som gick lite snett, och jag förlorade den designen Elin hade gjort, även om halva den också var försvunnen. Så jag fick ta en standardmall istället. Sedan har jag experimenterat lite med koderna, så jag kunde i alla fall byta lite färger. Det syns också. Headern är färdig, och ganska fin, men jag kan inte klistra in den :) Finns Elin där ute någonstans, eller någon annan som vet var jag ska lägga in koden till headern? :) Hjälp mottages tacksamt! Men jag ska inte klaga, det här var ju inte så farligt trots allt. Någon dag ska jag försöka fixa till denna design lite till.

Bless// Johanna

Jag jobbar hårt!

Idag har jag två stora uppgifter: plugga till geografiprov och lära mig PhotoPlus :) PhotoPlus är ett fotoprogram som min kompis Elsa tipsade mig om, lite likt Photoshop fast gratis. Jag laddade ner det för ett tag sedan men har inte kunnat komma på hur det fungerar. Så imorse bestämde jag mig för att läsa igenom hela hjälpen och försöka förstå den (engelska, lite klurigt). Jag tog typ två timmar i förmiddags och läste igenom första halvan. Så nu kan jag huvuddragen i programmet. Jag planerar inte att läsa igenom hela, men jag vill speciellt läsa avsnittet om hur man bäst fixar bilder till Internet! Målet är att jag ska göra en header till denna blogg :) Min fantastiska kompis Elin gjorde ju en grym design till min blogg, som försvann när alla bloggar flyttades. Hon sa till mig att hon kunde fixa en ny, men jag vet hur mycket hon har att göra... Plus att jag vill testa själv :)

Jag har faktiskt hunnit plugga en del också. Efter lunchen (en Billys panpizza) satt jag en timma och skrev svar på G- och hälften av VG-kriterierna. När jag skriver VG-kriterier brukar jag lyckas väva in MVG-delen också. Det blir mindre slöseri med papper och jag behöver inte begränsa mig något i VG-delen. Det är lite svårt att säga var gränsen mellan VG-svar och MVG-svar går, och på provet är det ändå en sammanslagen VG/MVG-del. Provet handlar om människans behov och demografi (befolkningslära). Så pinsamt, jag var tvungen att titta i boken för att minnas vad demografi betydde :) Betyder det att jag måste plugga mer? Svar: antagligen :)

Nåja, jag har hela eftermiddagen och kvällen på mig. Nu ska jag fortsätta mitt arbete i PhotoPlus så får vi se om det kan bli ett utkast till en header innan jag är färdig.
Bless// Johanna

Vill inte vara sjuk!

Jag hatar att vara sjuk! Jag var hemma igår och är hemma idag, och det är så mycket tråkigare än att vara i skolan! Hela veckan har jag ju varit förkyld och i går natt slog det ut ordentligt. Jag sov jättedåligt, vaknade flera gånger med sjuk snuva och frös hela natten. När mamma väckte mig var jag däremot jättevarm och när jag gick upp ur sängen var jag sådär seg och yr som man blir av feber. Det var därför inget snack om att gå till skolan. Istället satt jag vid datorn, läst lite och tittade på "Aristocats". Det är en av Disneys bästa filmer! Jag älskar precis allt i hela filmen, och kan alla repliker utantill :)

En riktigt konstig grej hände igår. Runt klockan 11.30 satt jag vid datorn. Då knackade det på ytterdörren! Jag gick ner och öppnade, och då stod en man och en kvinna där och frågade om mina föräldrar var hemma. Jag tittade på dem och förklarade att de var på jobbet. Mannen och kvinnan sa då att de skulle komma tillbaka en annan dag. En liten detalj var att jag under denna händelse bara hade morgonrock på mig! Men helt seriöst: hur många vuxna är hemma halv tolv en onsdagsförmiddag? Jag vet inte vad de ville, men de hade broschyrer med sig och mannen bar på en liten svart bok. Det första jag kommer att tänka på är Jehovas Vittnen, eftersom den lilla boken var misstänkt lik en bibel, och det ligger en "rikets sal" (deras gudstjänstlokal) inte så långt från vårt område. Jag vet inte om de var från Jehovas Vittnen, men jag vill inte veta heller. En kul grej när det gäller Jehovas Vittnen är att deras lokal ligger vägg i vägg med en lokal som en muslimsk grupp använder som moské! Vem kom på den idén? :)

Idag mår jag bättre. Jag har sovit ordentligt och har ingen feber. Däremot hostar jag som en liten toka och är snuvig. Det är nog bra att jag är hemma så att jag kan bli ordentligt frisk. I helgen ska jag nämligen på en liten övernattningsfest hos en kompis och då vill man ju vara frisk.

För övrigt måste jag plugga idag. Det är geografiprov imorgon och jag har knappt pluggat alls. Jag ska se om jag kan få tag i en"pluggkompis" ikväll, och plugga över telefon med någon trevlig :)
Bless// Johanna

Rivstart på veckan!

Första dagen efter praon skulle man ju kunna tycka att man kan mjukstarta lite. Ta det lite soft första lektionen, kanske hela förmiddagen om lärarna skulle vara riktigt snälla och tempot inte riktigt så högt. Men vad kan man förvänta sig? Det första vi gjorde var kemiprov! Okej, jag ska inte klaga, det var trots allt klassen som bestämde att vi skulle ha provet idag istället för på onsdag med motiveringen att vi har geografiprov på fredag och att vi vill få tid att plugga till det. Jag tycker att kemiprovet gick helt okej. Jag hade koll på det mesta.

Jag har pluggat en del, förstås. Senast igår kväll pluggade jag med min kompis Antonio över telefon. Samtalet tog en timma! Jag och Antonio gör så ibland inför prov att vi ringer varandra och går igenom betygskriterierna och diskuterar svaren. Självklart pratar vi om en del annat också, men vi får mer gjort än man kan tro :) Igår ringde det en hel del. Jag och Antonio hade bestämt att jag skulle ringa klockan fem, så tio över fem satte jag mig vid telefonen. När jag precis hade slagit numret ringde min mobil. Det var min kompis Pellan som ringde för att fråga ett par grejer inför kemiprovet! Jag svarade på hennes frågor och vi pratade kanske i tio minuter. Så plötsligt ringde hemtelefonen. Jag ropade åt pappa att han skulle ta det eftersom jag hade en aning om vem det kunde vara. Pappa svarade och ropade sedan till mig att det var telefon till mig. Då pratade jag fortfarande med Pellan, så jag fick säga hejdå till henne lite snabbt för att kunna säga hej till Antonio! Det är definitivt smickrande att flera personer ringer och ber om hjälp :)

På tal om Antonio så hade han och jag rätt kul på gympan idag. Vi hade dans för första gången på läsåret, och vi skulle lära oss squaredance! Jag dansade i par med Antonio, och fyra par bildade en fyrkant (square på engelska, därav namnet på dansen). Det var så sjukt kul!!! Musiken var jätteglad och dansen var lite krånglig men väldigt kul. Vi har ju dansat ett antal pardanser genom åren (man gör en varje år), men det här var definitivt den roligaste! Efter denna gympalektion kan jag kora mig själv till världens klumpigaste dansare genom alla tider! Jag lyckades skalla Antonio!!! Det låter väldigt hemskt, och det var väl inte så farligt men det var så klumpigt. I den här fyrkanten bestående av fyra par skulle tjejerna gå in i en ring, runt ett varv och ut till sin kavaljer igen och snurra tillsammans. När vi snurrade stod jag bredvid Antonio och han höll min vänstra hand i sin vänstra hand, och sin högra hand på min högra höft. Sedan skulle vi snurra i den positionen. Nu var bara problemet att vi hade fått stressa i den här ringen och jag hade skuttat för att det skulle gå fortare, och jag fortsatte skutta när jag och Antonio skulle snurra. Allt slutade därför med att jag knockade mitt huvud i hans tinning. Han har dessutom glasögon som då åkte in i tinningen! Smidigt, eller hur? Det gjorde inte särskilt ont (tror jag), men vi skrattade en del :)

Jag tog en avstickare till banken idag efter skolan och hämtade ut mitt leg! Äntligen! Jag fick vänta en stund på banken, men jag fick leget av en jättesnäll kvinna som jobbade där.

Nu ska jag fortsätta med läxhögen. Franska till imorgon, svenska till torsdag, franska diagnos på torsdag, matte till fredag och geografiprov på fredag! Någonting ska man ju fylla dagarna med...
Bless// Johanna

Host host

Är det inte typiskt att man blir sjuk sista dagen på praon? Igår morse var jag rosslig i halsen, och jag kände ju av det under dagen igår. Så när jag vaknade i morse var det ännu rossligare i halsen, och jag hostade upp en del slem och höll på. Det blev lite bättre efter frukosten men jag valde faktiskt att vara hemma. Jag tror att det var ett bra beslut. Under dagen har jag känt mig lite hängig och trött. Eller rättare sagt, efter att jag bakade matbröd kände jag mig lite trött :)
Jag har varit sugen på att baka hela veckan, så idag har jag bakat bröd! Det gick rätt så bra faktiskt.

Jag har också pluggat lite kemi idag. Vi har kemiprov på måndag, direkt efter praon! Jag känner ändå att jag kan det mesta och ska bara plugga lite till.

Just nu sitter jag och tittar på Top Model, typ säsong 5. Jag tror att den aktuella säsongen är typ 9 eller så, så det är rätt gamla avsnitt. Trots det är det riktigt kul att titta på :)

Bless// Johanna

Tankar om regn

Det finns dagar då man tycker att regn är Guds bästa uppfinning någonsin. Alla kategorier. När man sitter inne och har det ljust och mysigt och det regnar ute, så att man inte behöver ha dåligt samvete över att man är inne. Eller som den gången när jag gick hem från bussen och det hällregnade så mycket så att jag trodde att jag skulle spolas bort. Den gången skrattade jag hela vägen hem.
  
Men självklart finns det dagar då det inte är riktigt lika mysigt med regn. När det regnar pyttesmå droppar som lägger sig över kläderna utan att man känner det, och letar sig in överallt. Eller när man ska vara ute med dagisbarn mellan klockan halv nio och halv elva på förmiddagen, då det dessutom är fem plusgrader och nästan dimmigt. Då är man inte riktigt lika överlycklig längre. Som det kanske framgår har jag alltså varit ute med dagisbarn i detta regn. Inte för att det gick någon nöd på barnen direkt! För dagisbarn är alla väder lekväder. Är det torrt och soligt betyder det inga galonisar, i vissa fall inte ens en jacka, och det är allmänt kul att vara ute. Regn betyder då förstås vattenlek med allt vad det innebär. Hoppa i vattenpölar, bära vatten i hinkar och göra geggamoja upptar så mycket tid att de inte hinner känna att det är kallt och blött ute. Och som de springer runt blir de ju inte särskilt kalla heller. Trots det skulle jag nog föredra att ta hand om blöta, kalla och smutsiga barn med en liten solstrimma istället för hällregn. Fast med den där solstrålen skulle de ju inte vara blöta, kalla och smutsiga barn. Bara smutsiga. Jag känner att jag behöver tvätta mina fingervantar efter denna dags vattenlekar. Det var rätt skönt att vi var inne med barnen på eftermiddagen.

På tal om fingervantar, är just fingervantar en av de mindre praktiska uppfinningar som gjorts. Jag vet faktiskt inte hur många fingervantar jag har tagit på/av den här veckan. För små barn är det ju svårt att få rätt finger på handen i rätt finger på vanten. Det blir gärna pekfinger där tummen ska vara, pekfinger och långfinger där pekfingret ska vara osv. Men det är klart att det är rätt praktiskt att ha fingervantar när man ska plocka upp saker...

Nu ska jag dricka te. Jag var väldigt rosslig i halsen när jag vaknade i morse och har känt av det lite idag, men framför allt har det kommit tillbaka nu. Jag är ju musiker och försöker därför ta hand om mitt instrument, rösten. Jag försökte ta det lugnt idag, men hur lätt är det? Jag har dessutom dansat nu på kvällen, så jag ska dricka mycket varmt och vara så tyst som möjligt. Om två veckor är det trots allt konsert.
Bless// Johanna

Prao: dag 2

Efter dag 1 kommer dag 2. They call me genious... :)

Idag fick jag lite sovmorgon. I vanliga fall vaknar jag halv sju, men idag vaknade jag halv åtta. Började halv nio, så jag kunde ta det lugnt. Vi gick till skogen med de större barnen på morgonen. De går till skogen varje tisdag och har morgonsamling där, och leker förstås :) Jag förstår inte var de får all energi från! Allihopa (eller nästan alla) sprang runt som tokar och samlade pinnar och lekte prinsessor och hundar och jag vet inte allt. Maggan, en av mina nya "kollegor", hade med sig två stora blå nät som hon hängde över två granar så att det blev kojor. Det var helt nya nät, och de var tydligen bättre än de gamla. I de här näten kunde man se in i kojan även om det blev lite skyddat därinne.

Efter två timmar av spring och trädklättrande gick vi tillbaka och åt lunch. Det blev laxpudding med potatis och smält smör. Jag har lite svårt att förstå kocken när det gäller matval. Barnen är mellan 2 och 6 år, och de får laxpudding till lunch! Jag tyckte absolut att det var gott, men vissa barn ville knappt smaka. Till slut åt de ändå, men jag kan inte riktigt förstå hur kocken tänker. En av fröknarna, Jessica, berättade att de förra veckan fick levergryta. Jag fortsätter grubbla...

På eftermiddagen var vi ute efter vilan. Jag kan verkligen känna att det är skillnad på första och andra dagen på dagis. Idag ropade de "fröken, fröken" till mig, och de var inte rädda att fråga något eller vilja leka med mig. Det var jättekul, men jag har märkt att dagisbarn har rätt kort stubin. Cirka var tionde minut är det någon som börjar gråta, åtminstone när vi är utomhus. Det som är rätt skönt är att det går över om man kramar lite och blåser där de har ont. Ett flertal gånger idag har jag och de andra fått säga till någon på skarpen när de har gjort något fel. En av killarna höll upp ett litet träd som hade knäckts, och sedan släppte han det så att det landade på en tjejs huvud! De tänker liksom inte riktigt hela vägen alla gånger.

En revolutionerande upptäckt: små barn spiller sjukt mycket mjölk! När vi åt mellis utomhus satt jag vid ett bord med 9-10 barn. Vi fick torka spilld mjölk fem gånger på en kvart! Tur att vi hade både vaxduk och galonisar på oss :) Imorgon blir det mer snoriga, skrikande och mysiga ungar :)

Bless// Johanna 

Prao: dag 1

Så var det prao igen. Det känns som att det inte alls var särskilt länge sen jag bloggade om min prao, men det var ju i februari! Men nu är det alltså dags ännu en gång. Den här gången har vi bara en veckas prao för att vi hade två veckor i åttan. Jag måste säga att jag alltid hamnar i samma branch när det gäller prao. Förra gången var jag i en femteklassare och nu praoar jag på dagis. Det heter Solgläntan och drivs/har drivits av kyrkan som jag går i. Från början ville jag praoa på bageri, men jag hittade ingenting och hamnade istället på Solgläntan. En jättestor fördel är ju att det tar en minut att gå hemifrån till dagis :)

Idag var alltså första dagen. Jag var hos tandläkaren tidigt i morse (7.40!) och gick sedan till dagis efter att ha gjort en kort avstickare hem och hämtat vinterjacka och regnbyxor. Jag var rätt glad över de där kläderna eftersom vi var utomhus sammanlagt fyra timmar. Första två timmarna var vi ute allihopa. Barnen sprang runt överallt och vi "fröknar" försökte hålla lite koll, så gott det gick. Vi var sex fröknar på typ 30 barn, så det var rätt lugnt. Efter dessa två timmar gick vi in och de stora barnen hade lite läsestund innan det var lunch. Efter lunch skulle de mindre barnen sova och de stora skulle ha högläsning. Jag fick den stora äran att hålla i högläsningen, och läste fyra bilderböcker för dem. När jag var färdig var klockan ungefär ett, och då var det bara att skjutsa ut barnen. Jag var precis på väg ut när Maggan, som är "chef" eller vad man ska säga, kom och sa att jag kunde ta en halvtimmas rast i personalrummet. Jag tog en kopp te och läste tidningen innan jag gick ut igen och var ute tills jag gick hem vid halv fyra.


Barnen på dagis var så sjukt söta! En tjej såg ut som Toker i Snövit och en annan såg ut som en alv eller pyssling! Den sistnämnda var så söt, för varje gång jag såg på henne log hon det största leende jag någonsin sett! Jag älskar småbarn! Eller ja, jag älskar barn över huvud taget. Jag tror därför inte riktigt att det är en slump att jag alltid praoar med barn :)

Nu måste jag snart gå och lägga mig. Man blir trött av att arbeta med barn, plus att man ska sova för att inte bli sjuk! Det sägs ju att dagis är det värsta som finns när det gäller smittorisk... :)
Bless// Johanna


Hantverk så det smäller!

                                 

Jag måste ju bara få visa detta! Nallen fick jag i lördags av pappa när han kom hem från en jobbresa till Chicago (den heter Misa :D). När jag fick den hade den ett fult blått linne på sig som det stod något företagsnamn på. Därför, och för att jag inte hade något att göra, stickade jag en tröja! Det där morotsorangea är tröjan, om det inte framgick :) Hela tröjan är stickad i ett stycke, och jag hämtade inspiration från ett mönster som jag såg i en gammal sticka-och-sy-tidning. Det var inte det vackraste jag har gjort, men eftersom jag inte hade något mönster blev jag ändå rätt nöjd.

Bless// Johanna

RSS 2.0