Sälen!

Hejsan. Tänkte bara titta in fort och säga att jag inte kommer titta in mer på en vecka. Imorgon förmiddag åker jag till Sälen med pappa, lillasyster, farmor och farfar och är där till lördag. Vi ska vandra en hel del och kanske åka in till Mora någon dag. Jag har med mig kameran med båda objektiven (standard 18-55 mm och telezoom 70-300 mm) och ska fota mycket :) Får se om jag fyller minneskortet på drygt 1000 bilder!

Bless// Johanna

Ps. Slänger in en bild som jag gjorde när jag inte hade något annat för mig för ett par veckor sen. Ds.


Grattis!

Idag fyller min lillasyster 12 år! GRATTIS GRATTIS :)
JA MÅ HON LEVA, VI GRATULERAR PÅ DIN FÖDELSEDAG!!





Jag lovade ju att jag skulle visa mitt jättefina paket. Material: brunt omslagspapper, jeanstyg från ett gammalt avklippt jeansben, rosa presentband i rosett och tre säkerhetsnålar. Här hemma hos pappa har vi bara brunt omslagspapper eftersom vi alltid glömmer att köpa finare presentpapper. Det leder till att mina presenter inslagna här blir fantasifulla och annorlunda.

Bless// Johanna

Blåbär och böcker

De senaste två dagarna har jag läst väldigt mycket. För att vara exakt har jag läst 379+417=798 sidor på två dagar! Igår satte jag mig med "Harry Potter och De Vises Sten" och läste ut den på sammanlagt tre timmar. Idag gav jag mig på "Harry Potter och Hemligheternas Kammare" och måste väl ha läst i tre och en halv timma innan jag var färdig med den. Det var verkligen jätteskönt att bara läsa! Jag la mig på en filt på gräsmattan och läste medan pappa och min lillasyster åkte och handlade. Imorgon tänkte jag börja på "Harry Potter och Fången Från Azkaban", men jag kommer inte hinna läsa färdigt den. Dels är den längre än de två första, och dels kommer jag vara upptagen stora delar av dagen. Min lillasyster fyller nämligen tolv imorgon, och mamma, farmor och farfar kommer hit på middag för att gratta henne. Så hela eftermiddagen och delar av kvällen kommer gå åt till firande. Vi kommer förmodligen även packa imorgon eftersom vi åker till Sälen på måndag.

Igår efter att jag bloggade gick jag ut på föreskrivna promenad. När jag gick en liten bit i skogen märkte jag att det fanns massor av blåbär, så jag gick hem och hämtade en burk och plockade en liter blåbär. Det var jätteskönt att bara gå runt i skogen, hålla händerna sysselsatta och bara vara. Jag och min lillasyster bakade sedan blåbärspaj på bären. Jättegott! Snacka om att min högra hand var helt lila!

Just nu sitter jag och lyssnar på musik på Spotify och ska snart lägga mig. Imorn lägger jag upp en bild på mitt sjukt fina paket som jag ska ge min lillasyrra :) Kan avslöja att inslagningen innehåller en tygbit och en sjukt fin rosett...
Bless// Johanna

Ny design

Som ni kanske märker har jag bytt design här. Den superduperfina headern som Elin gjorde för ett tag sedan försvann helt plötsligt. Jag tror att det hände när hon bytte från Modisten till sin egen domän. I vilket fall som helst hade jag inte något att göra, så jag fixade lite och lyckades till slut få till nuvarande utseende. Vad tycks? :)

Som sagt händer det inte så jättemycket dessa dagar. Det har varit dåligt med frisk luft för min del, jag har mest suttit vid datorn, hehe. Men jag tänkte ta en promenad alldeles strax.

Till sist: dagens boktips! Jag har precis läst ut en så sjukt spännande bok som jag vill tipsa om. Jag tycker mycket om actionfilmer och actionböcker, och har läst en riktigt bra sådan. Den heter "Operation Hongkong" av Robert Ludlum, och är en av böckerna bakom "Bourne"-filmerna med Matt Damon. Den handlar om en man vid namn David Webb, som tidigare i sitt liv har varit gerillasoldat och den legendariske lönnmördaren Jason Bourne. Under ett Bourne-uppdrag blev han skjuten i huvudet och överlevde, men han tappade stora delar av sitt minne. Nu är han David Webb, en universitetslärare, men minnesbilder från tiden som Bourne kommer hela tiden tillbaka eftersom Bourne på ett sätt lever i David Webb. När hans fru kidnappas av en furste från Hongkong tvingas David att än en gång bli Jason Bourne för att spåra upp en lönnmördare som kidnapparna vill ha i utbyte mot hans fru. Sjukt spännande bok med massor av action, slagsmål, vapen och saker som sprängs i luften :)

Bless// Johanna

Harry Potter!!

Igår var jag på bio och såg "Harry Potter och Halvblodsprinsen"! Den var jättebra! Jag visste inte riktigt vilka förväntningar jag skulle ha på den, men den levde upp till allt jag hade hoppats. De senaste filmerna har varit väldigt mörka och utan de mysiga scenerna från första och andra filmen, men den här, sjätte i serien, hade tagit tillbaka en del av mysigheten. Det var inte riktigt lika mycket mörker och fighter, utan istället handlade mycket om hur det var på skolan. Jag älskade att se kärleksintrigerna! Lavender Brown och Ron var riktigt kul! Sen är ju självklart den här filmen (och boken i viss mån) en transport till upplösningen, och det var förmodligen därför man la mer fokus på skollivet än tidigare. Sista boken kommer delas upp i två filmer med premiär 2010 och 2011. Jag tycker att det är bra att man gör så, även om det förmodligen inte bara beror på att göra historien rättvisa utan även att två filmer spelar in mer pengar än en. Men jag längtar ändå!



För övrigt är Tom Felton, som spelar Draco Malfoy, så sjuuuukt snygg!
Bless// Johanna

London del 3 (pictures)

Oj vad jag pladdrar om London, känner jag. Nåja, här är utlovat bildgalleri :)


London underground


Tower Bridge


Big Ben och en liten bit av Houses of Parliament


Vaktavlösning vid Buckingham Palace


S:t Paul's Cathedral. Snacka om att vi var ganska högt upp!

Så här ser alltså London ut :) Just nu sitter jag och lyssnar på Jason Mraz och James Morrison på Spotify.
Bless// Johanna

London del 2

Hej kompisar! Snacka om att denna sommar är en sommar på resande fot! Nu är jag i alla fall hemma från London och tillbaka på bloggen i några dagar. Nästa vecka åker jag iväg till Sälen med pappa, lillasyster, farmor och farfar.

London var jättekul!! Jag och hela familjen var där i fem dagar och turistade. Vi gick så sjukt mycket! Min mamma räknade ut att vi gick i åtta timmar sista dagen! Vi bodde på Svenska Kyrkans vandrarhem Sjömanskyrkan som låg ungefär 15 minuter från Westminister med tunnelbana. På morgonen var det morgonbön 8.15, som jag och pappa gick på tre dagar. Under dagarna gick vi runt i London och tittade på sevärdheter. Vi köpte varsitt London Pass, där man fick inträde till massor av grejer och rabatter och sånt. Med detta fick vi:

- Towern
- S:t Paul's Cathedral
- Båttur på Themsen
- Tate Modern
- Shakespear's Globe Theatre
- Afternoon tea på Orangeriet i Kensington Gardens mm.

I S:t Paul's gick vi upp i kupolen! Först gick vi 250 trappsteg upp till själva kupolen, 33 meter upp från golvet, och sedan gick vi ytterligare 119 trappsteg och gick ut utanpå kupolen! Det fanns en bred "balkong" runt hela kupolen och vi kunde se nästan hela London! Det måste ha varit minst 50 meter upp i luften. Sjukt coolt! Vi var även på musikal :) Det är ju nästan ett måste i London, och vi såg Queen-musikalen "We Will Rock You"!!! Den var helt fantastisk!!! GÅ OCH SE DEN OM NI ÅKER TILL LONDON (och gillar Queen)!! Storyn var den tunnaste jag varit med om, men det var ju inte därför vi var där. Vi var där för att höra musiken, och den var grym!! Sångarna var jättebra, och showen var makalös! Vi satt och sjöng med i "We will rock you" och "Bohemian Rapsody" :) En av de bästa musikaler jag har varit på, helt tack vare musiken! Älska Queen, säger jag bara!

Vi hann med en del shopping också :) Min moster hade tipsat oss om en affär kallad Primark, som skulle vara jättebillig. Det var den! Det var riktigt stort och proppfullt med folk, men det var även riktigt billigt! Jag köpte två t-shirts, trosor och en tröja för sammanlagt £14.20! Det är ungefär 185 svenska kronor. En tröja här hemma kan ju kosta 150 kr, så det var väldigt billigt. London i övrigt var ungefär lika dyrt som Sverige. Pappa sa att han blev trött bara av att gå in på Primark, så han satte sig (med de andra gubbarna) på en avsats under skyltfönstren och spelade mobilspel medan jag, mamma och lillasyster tittade på kläder :)

Bilder kommer senare.
Bless// Johanna

London!!

Imorgon lämnar jag Sverige igen! Jag och familjen ska åka till London i fem dagar! Det ska verkligen bli kul. Pappa kommer och hämtar oss halv sju i morgon bitti, eftersom vi ska flyga klockan nio från Skavsta flygplats. Det blir riktigt tidigt nu när jag är van att somna runt halv ett och vakna vid halv elva varje dag. I London ska vi titta på massor av sevärdheter och gå runt på stan. Min moster tipsade om ett varuhus kallat Primark. Det är tydligen sjukt billigt och även om en hel del är skräp så kan man göra riktiga fynd därinne. Jag, mamma och min lillasyster funderar på vad vi ska göra av pappa... Han får väl titta på herrkläder en stund :) Jag har varit i London en gång tidigare, men det var för sex år sedan så det ska bli kul att komma tillbaka. Vi ska bo på Svenska Kyrkans vandrarhem som ligger ungefär 25 minuter utanför city. Vädret ska tydligen bli fint :)

Idag har jag inte gjort så mycket. Jag har packat inför resan och har nu bara handbagaget kvar. Mamma skulle växla lite pengar och köpa en regnjacka, så jag och syrran följde med henne in till stan. Vi gick och letade efter en bra regnjacka, växlade till brittiska pund och promenerade bort till Gamla Stan och köpte Ben&Jerry's-glass. När vi satte oss på en bänk vid ett liten öppen plats mellan alla gränder hamnade vi bredvid en liten fotosession. En kvinna i svarta läderbyxor och vit magtröja och sjukt mycket svart smink runt ögonen satt på en bänk och posade för en kille med kamera. Det var ganska kul att se att modeller faktiskt posar precis som i "Top Model". När vi hade hittat allt vi behövde åkte vi hem och tittade på ett par avsnitt av "Vänner".

Just nu sitter jag och lyssnar på soundtracket till "The Phantom of the Opera" på Spotify. Det är så sjukt bra!!! Jag älskar Emmy Rossums röst. Den är ganska späd, men ändå väldigt vacker. Jag lyssnade kort på originalversionen av "Think of me" med Sarah Brightman men jag tyckte att hon tog i lite väl mycket. Det beror förmodligen på att jag är van att höra Emmy Rossum, men ändå.

Jag borde nog packa mitt handbagage.
Bless// Johanna

Hemma-sightseeing

Idag har jag gått på stan med min kompis Viktor. Det var jättekul! Jag var tvungen att åka in till stan för att köpa ett vriststöd på Stadium, växla pengar inför vår Londonresa och titta på presenter till min lillasyster som fyller år om två veckor. När jag chattade med Viktor på morgonen frågade jag om han ville följa med mig eftersom vi inte hade träffats på ganska länge. Så vi träffades på pendeltågsstationen och åkte in till stan tillsammans. Han följde med mig till Stadium, växlingskontoret och in i en butik där jag snabbt insåg att jag inte skulle hitta något. Efter det gick vi på en liten sightseeing i Stockholm. Han är väldigt sällan inne i stan och hittar därför inte särskilt bra. Han sa själv att han hittar till Sergels torg och Drottninggatan. Inget mer. Så jag tog med honom längs Kungsgatan till Stureplan, vidare till Nybrokajen, bort till Grand Hotel och slottet, över till Gamla Stan och längs kajen till Slussen. Därifrån hittade han roligt nog till Medborgarplatsen, och vi gick in på McDonalds innan vi åkte hem från Södra Station. Viktor var hungrig och jag åt en glass på Donken. Det var riktigt kul att gå runt i stan och det var soligt och skönt. När vi kom bort till Grand Hotel var det massor av poliser och avspärrningar på gatan utanför entrén. En polis vinkade till oss att vi skulle gå över till andra sidan gatan, och vi passade på att fråga vad som stod på. Det visade sig att Sydkoreas president skulle komma dit, och att Britney Spears skulle åka förbi. Polisen pekade på den hyfsat stora folkmängden vid kajen och sa att de väntade på Britney. Det hade varit lite coolt att få se henne, men polisen visste inte när hon skulle komma och vi orkade inte vänta.

Jag både köpte och använde ett vriststöd idag. På vår klassresa för en månad sedan råkade jag stuka vristen och jag trodde att den hade läkt nu. Men när jag var på läger för två veckor sedan svullnade vristen upp när jag använde den mycket. På onsdag åker ju hela familjen till London, där vi ska promenera i fem dagar, så jag köpte en sorts strumpa utan tår som ger stöd för vristen så att den inte svullnar igen. Jag provade att gå med den på vår sightseeing idag, och det var riktigt skönt! Det blev ganska varmt och lite svettigt men när jag tog av den kände jag att vristen var utan stödet. Jag bara hoppas att vristen läker snart!

För övrigt börjar jag tröttna på utländska killar som stöter på mig när man spelar poker på Facebook. Smickrande men störande.
Bless// Johanna

Om drömmar

Jag vet inte hur du har det, men jag drömmer väldigt mycket om natten. Ja, jag dagdrömmer visserligen också en del, men det är något speciellt med drömmar när man sover. Jag vaknar flera morgnar i veckan och förundras över vad jag har drömt. Det är oftast precis hur knäppt som helst, och därför mycket svårt att beskriva. Jag ska ge ett exempel.

Jag och min klass är på klassresa. Vi är på en ö i Stockholms skärgård som heter Blidö, och ska åka därifrån med båt. Det finns två bryggor där båtarna går. Hela min klass står på den ena bryggan, en träbrygga, medan jag och min kompis Marre står på den andra bryggan som är gjord av betong. När vi står och tittar på de andra rasar plötsligt deras träbrygga och hela klassen ramlar i vattnet. Just då kommer min och Marres båt och vi går ombord. En man kommer fram till oss och ber om våra biljetter, och vi visar upp dem. Vi tror att vi ska till Stockholm, men helt plötsligt är båten någonstans i närheten av Arktis, och vi går ut iklädda stora dunjackor. När vi går ut står min pojkvän Leo bredvid oss och vi går tillbaka in i båten.

Detta är faktiskt en av de mindre konstiga drömmar jag har haft. Just den här drömde jag runt två veckor innan skolavslutningen. Den stora frågan är: varför? Varför drömde jag så här? Att jag drömde om klassen är inte så konstigt, det gjorde jag varje natt i två månader innan vi skulle sluta, men varför just så här? Blidö, båtar och Arktis. Vad ska det betyda att klassen ramlade i vattnet? Hur kom Leo till Arktis?

Jag har läst flera teorier om vad drömmar egentligen är. Många säger att man drömmer om sådant som man har tänkt på under dagen eller något som hänt eller är planerat inom den närmaste framtiden. Jag hörde om en forskare som trodde att man på natten drömmer om sådant som man inte vågar tänka på när man är vaken. Det kan ibland också stämma. Jag ska försöka börja övningsköra snart, och min mamma drömde i veckan att jag hade lånat bilen och kom hem och hade kört ut på en brygga och ner i vattnet med vår bil. Det vågade hon antagligen inte tänka på när hon var vaken. 

Personligen tror jag att drömmar är ett sätt för hjärnan att bearbeta allt som sker på dagen. Den får liksom "slappna av" och tänka på vad som helst. Just nu tvingar jag ju de flesta av mina tankar att fokusera på skrivandet, men i sömnen kan den släppa loss och då kommer det där knasiga fram. Det som inte får plats i det rationella tänkande som krävs för att kunna fokusera under dagen. Jag tror även att själen och det undermedvetna är inkopplat i drömmandet. Känslor och personlighet kommer ofta fram i drömmar. Är man en sur person och har bråkat med en kompis drömmer man förmodligen inte om ett fantasiland där alla är glada och skuttar runt. När jag känner speciellt för någon och tänker på den personen på dagarna drömmer jag ofta om den på natten. Därav två månaders drömmar om min klass innan vi skulle säga hejdå, och drömmar flera dagar i rad i förra veckan om min pojkvän.

Avslutningsvis vill jag nog säga att jag tycker om att drömma. Alla tankar som inte riktigt har kommit upp till ytan får plats i mina drömmar. Inklusive Arktis och brustna bryggor.
Bless// Johannna


Deltid, kan man dela den?

Jag börjar känna att uppdateringen här inte är så värst bra. Jag hade trott att detta skulle bli en bloggsommar, där jag skulle hinna skriva ner alla mina tankar under lata dagar i solen. Det kan man ju inte säga att jag har lyckats med. Men skam den som ger sig! Nu är jag i alla fall här. Hej.

Det senaste jag berättade var hur jag kom hem från Hampeveckan, så jag får väl ta upp tråden där. Det var väldigt skönt att komma hem efter en vecka i husvagn. Jag sov en hel del och tog det inte så lugnt på tisdagen. Jag och mamma började nämligen göra om vår klädkammare! Vi har en s.k. "walk-in-closet" på övervåningen, men den har varit väldigt stökig och dåligt utnyttjad. Så mamma rev ut allting inklusive klädhängare, tvättade väggarna och spacklade över hål. Sedan tog jag vid och målade hela klädkammaren vit. Jag ställde min radio i hallen, satte på Star FM och sjöng med i gamla hits medan jag stod på en pall och målade väggarna. Det var faktiskt rätt kul. När allt var färdigmålat åkte jag och spelade golf med pappa och hans arbetskompis Kurt-Henrik. Vi tog första av nio nybörjarlektioner för att äntligen försöka ta det där Gröna Kortet som behövs för att få spela på bana. Det var väldigt kul. Efter det åkte jag in till stan för att gå på Allsång på Skansen. Min kompis Pellan och några av hennes kompisar hade varit där större delen av dagen och paxat platser längst fram vid staketet. Så när jag kom in vid halv sex behövde jag bara tränga mig genom folkmassan fram till dem, och fick stå längst fram! Vi syntes på tv :) Det var sjukt roligt att vara där, och jag kom till slut hem vid kvart över elva på kvällen.

På onsdagen åkte jag och spelade golf igen. Andra lektionen var chippning, och det gick faktiskt riktigt bra! Läraren sa att jag hade jättebra chippningsteknik :) Efter golfen åkte jag in till stan igen, denna gång för att gå på bio med mamma, min lillasyster och syrrans kompis Emelie. Vi såg "Ice Age 3" och den var grymt bra! Det var jättehäftigt att se den i 3D! Har du inte vart på 3D-bio än, så gå på det! Sjukt coolt! Filmen var jättemysig, även om den var mer våldsam än de tidigare filmerna. Efter bion skjutsade vi hem min lillasyster till Emelie, där hon skulle sova över. Det var ganska skönt att bara vara jag och mamma hemma.

Torsdagseftermiddagen spenderade jag och mamma hos våra kompisar. Det låter kanske lite konstigt, men jag har en kompis som heter Malin och som jag har känt sedan jag var ett och ett halvt år gammal. Hennes mamma och min mamma är också bra kompisar, så jag och mamma åkte hem till dem och fikade. Det var väldigt trevligt! Vi fikade och pratade i två och en halv timma :) En rolig detalj är att våra mammor heter samma sak i förnamn! När jag gick i lågstadiet hade jag och Malin en tredje kompis, Mathilda, vars mamma också delade namn med våra mammor! Efter besöket hos Malin åkte jag och mamma till Bauhaus, där vi köpte nya klädhängare. Vi ville ha dubbla hängare, en högt upp på väggen och en längre ner, så vi stod ganska länge och funderade på hur vi skulle lösa det. Lösningen (som jag kom på) är svår att beskriva, men vi fick våra dubbla hängare :) Det blev riktigt bra, så nu är vi färdiga med den!

I fredags gick vi upp tidigt. Vi bestämde på torsdagen att vi skulle åka ut till mammas bror och hans familj på deras landställe utanför Norrtälje. Vi åkte hemifrån vid kvart över nio på morgonen! För tidigt, enligt mig, men vi kom fram vid kvart i elva. Vi har spenderat fredagen, lördagen och halva idag på deras land. Det var jättekul!! Min morbror och moster är jättemysiga, och en av mina kusiner var där med sin pojkvän. Jag känner hennes pojkvän sedan tidigare, och det var väldigt kul att få umgås med allihopa. Vi solade, spelade spel och åkte ut med deras båt. Min lillasyster badade när vi var ute med båten, och det var kallt! Vi gjorde egentligen inte så mycket där, men det var jätteskönt att bara få slappna av och ta det lugnt.

Just nu sitter jag och lyssnar på min nya skiva, "Innocence & instinct" av Red. Det är verkligen mitt nya favoritband! De är ett kristet hårdrocksband från Tennessee som gör ganska enkla rocklåtar om livet och Gud. Helt underbar musik!! Denna skiva är det enda som kommer gå i min radio nästkommande dagar :) Sök efter dem på MySpace!
Bless// Johanna


Sånt där onödigt som är så kul att göra

Den här lilla totalt onödiga frågespalten hittade jag på min kompis Malins blogg. Jag skulle nog vilja kalla mig bokmal på deltid, så jag tänkte att jag gör den även om den är gjord för bokmalar på heltid :)

Senast köpta inbundna bok
Skulle kunna vara första Twilight-boken på svenska, men det var ett tag sedan.  
Senast köpta pocketbok
När jag senast köpte pocket hade de "ta fyra, betala för tre"-kampanj, så jag köpte "Rävungen" och "Tigerungen" av Torey Hayden, "Grundläggande genetik" av Mikael Fant (roman, inte facklitteratur) och "Snabba cash" av Jens Lapidus.
Favoritgenre
Fantasy och deckare :)
Ultimata längden på en bok
Lång! På bibliotek letar jag alltid efter tjocka böcker, och jag ser faktiskt inte åt böcker under 150 sidor. En bra historia och utvecklad intrig kan inte göras rättvisa på 80 sidor, enligt mig.
Favoritbokhandel
Ingen aning. Jag tycker en del om Akademiebokhandeln vid Sergels Torg, men jag vet att det är en rätt dyr bokhandelskedja.
Favoritbibliotek
Stadsbiblioteket :) Jag är inte där så ofta, men när jag är där kan jag bli helt hänförd av alla böcker som finns där. Annars tyckte jag ganska mycket om biblioteket i skolan.
Favoritplats att läsa, i hemmet
Sängen, sackosäcken hos mamma, min fåtölj och soffan i vardagsrummet hos pappa 
Favoritplats att läsa, utanför hemmet
Vasaparken, tror jag. Lagom stor park med bra bänkar.
Fem författare som du alltid köper i inbundet format
J. K. Rowling, Eoin Colfer, Anthony Horowitz... Kan inte komma på fler, men nu har jag rabblat upp författare där jag har hela deras bokserie i inbundet format.
Bästa lässnackset
Godis :) Inte choklad, men gärna karameller och hårda godisar som man kan tugga och suga lite på.
Bästa bakgrundsljudet vid läsning
Musik från radion. Eller rättare sagt, det är det bästa bakgrundljudet när jag sätter mig och slår upp boken. När jag väl har börjat läsa hör jag ingenting.
När på dygnet läser du helst
Runt 10-11 på förmiddagar och efter 3 på eftermiddagen. Inte för sent, för då kan jag inte koncentrera mig.
Bästa bakfylleläsningen
Ingen erfarenhet...
Bästa kollektivtrafikläsningen
Något utan alltför många karaktärer och extremt invecklad intrig. Man måste kunna plocka upp den och läsa i 20 minuter utan att behöva gå tillbaka och fundera på vem han var eller vad hon hade gjort när man senast läste. När jag läste "Samael" av Jorun Modén kunde jag inte lägga ifrån mig den, utan tog med den på min dagliga pendeltågsresa till stan. Den, och "Brick Lane" av Monica Ali, var väldigt bra tågläsning.

Jag sa ju det, onödigt men ganska kul. Nu vet ni mer om mina läsvanor :)
Bless// Johanna

Hampeveckan shaalalalalaa

Nu är jag tillbaka här igen, och denna gång för att stanna ett litet tag. Det har ju blivit en hel del resande fram och tillbaka, men nu är jag hemma till på onsdag. Då blir det London med hela familjen!

Förra veckan var en av de mest underbara veckorna i mitt liv. Ärligt. Jag var på ett helt fantastiskt läger, Hampeveckan, tillsammans med min kompis Sara. Hampeveckan är beläget på Björkenäsgården i Hampetorp, några mil öster om Örebro. Jag och Sara bodde i hennes familjs husvagn. Det var runt 300 ungdomar från hela Sverige där, och det fanns typ 50 sängar i olika stugor, så resten fick campa. Det var så sjukt mycket härligt folk där!! Massor av kristna ungdomar som ville träffa nytt folk och ha jättekul i en hel vecka. Jag och Sara lärde känna ett gäng tjejer från Eskilstuna vid första frukosten som vi umgicks med hela veckan. De var verkligen jättehärliga! Vi klickade direkt, och redan tredje dagen kändes det som att vi hade känt varandra i åtminstone två veckor! Dagarna spenderades ungefär så här:

08.15 - väckning (tidigt!!!)
frukost
morgonmöte
lunch/fika
seminarium
middag
kvällsmöte
kvällsfika
sen samling
01.00 - läggdags

Mötena var toppen! Vi samlades allihopa i den åttkantiga kyrkan och satt på hårda träbänkar i runt en och en halv timma och sjöng, lekte och lyssnade på undervisning av olika ungdomspastorer från mellansverige. Jag fyllde runt 20 sidor i min anteckningsbok med anteckningar från alla möten. Under veckan blev det även fotbollsturnering, volleybollturnering, bad, lek och den årliga fotbollsmatchen mellan ledarlaget och vinnarna i fotbollsturneringen. Jag fotade en hel del under båda turneringarna, och fick en del bra bilder. Vi badade nästan varje dag eftersom det var så varmt. På torsdagen hade vi +30 grader i skuggan. Snacka om att husvagnen var varm när man kom in då! Som tur var hade vi den precis bredvid skogen, så vi fick skugga under morgonen och kvällen. Vi sov i genomsnitt sju timmar per natt, och det kändes i slutet av veckan!

Det skönaste med lägret, och det som främst gjorde att jag kommer minnas denna vecka så länge, var atmosfären. En hel vecka omgiven av enbart kristna ungdomar och kompisar som delar min tro är verkligen något jag behöver en gång om året. Det blir som en "återhämtning" för hela den andliga delen av mig. Visserligen har jag hela året gått i kyrkan ett par gånger i veckan och inte varit ensam kristen i klassen, men större delen av mitt vardagsliv utspelar sig bland mindre religiösa människor. Att då få komma till en plats där alla har en längtan att komma närmare Gud och leva för Honom, och slippa vara annorlunda, är total läkning för själ och ande :) Tack!

Hampeveckan slutade i söndags. Min mamma och lillasyster kom dit på söndag förmiddag och var med en stund på avslutningsmötet. Efteråt åt vi lunch innan det var dags att säga hejdå till alla kompisar. Jag sprang runt en hel del och försökte hitta alla jag hade lärt känna under veckan. När jag till slut trodde att jag hade hunnit med alla kom en av ledarna ner till husvagnen just innan vi skulle gå. Han var bara 18 år, men var med som hjälpledare och vi hade lärt känna varandra lite. Jag hade bara vinkat hejdå, men när han kom och pratade lite fick han också en kram :) Som tur är finns Facebook så jag har redan blivit kompis där med ganska många av dem som jag träffade. Efter Hampe åkte jag, mamma och lillsyrran till mormor och morfar och sov över en natt innan vi åkte hem i måndags.

Det har varit en helt fantastisk vecka!
Bless// Johanna

RSS 2.0