Lost in your eyes.


Vad gör man när man saknar någon?

När man bara väntar på att det ska bli imorgon kväll

så att man får ses

och slippa bära saknaden ett tag.




We share a moment that will last 'til the end

Nu tar sommarlovet ett steg till: varje sommarlov måste innehålla åtminstone en resa till mormor i Motala. Jag, mamma och lillasyster ska strax åka. Motala är väldigt avkopplande för oss Stockholmare, trots att (eller kanske eftersom) det inte finns internet hos mormor. Så inget mer bloggande tills på fredag kväll :)

Igår fixade jag en ny mobil! Det var ganska sorgligt att överge den gamla, men nöden har ingen lag. Så nu har jag inlett en relation med en LG-telefon med touchscreen. Jag har en känsla av att vi kommer bli ganska bra kompisar, fast jag och min gamla telefon var med om så mycket: en dumpning, en sommarrelation, massa nya vänner, pojkvännen och diverse utlandsresor. Hej jag känner mig sentimental.

Igår var jag dessutom ute och övningskörde med mamma. Det gick jättebra! Jag börjar få lite kläm på ettans och tvåans växel, och körde en del på väg! Visserligen en väg som till slut inte leder någonstans, och ett bostadsområde. Men ändå! Däremot var det lite för svårt att svänga av från vägensominteledernågonstans till bostadsområdet. Glömde nästan koppla innan jag växlade ner från fyran till tvåan. Men mamma tyckte ändå att jag var duktig :)

Bless// Johanna

Of all the girls tossing rocks at your window, I'll be the one waiting there even when it's cold.










Hej hej underbara New York, jag kommer snart tillbaka.

I've got your loving and you've got my song.

Först och främst: GRATTIS till min älskade lillasyster som fyller tonåring idag! Sju år till av tonåringsfasoner, yay ;)

Igår var en bra dag. Jag fick äntligen träffa pojkvännen igen! Han och hans kompis åkte till Åland samma dag som jag kom hem, men ungefär 40 minuter efter att han kom hem igår var jag där hos honom. Jag tror inte att jag hade insett hur mycket jag hade saknat honom innan jag stod där utanför dörren och kramade om honom. Så jag var hos honom hela kvällen och tittade på film. Jag vet inte riktigt vad det var för filmer, men grabbfilm åt American Pie-hållet. Det skulle inte förvåna mig om Strindberg vände sig i sin grav... I vilket fall var ju inte filmen egentligen poängen, utan att få halvligga i soffan och kura ihop sig mot hans axel :)

Annars har det inte hänt så mycket här hemma. Jag och mamma var och gymmade igår förmiddag. Det var välbehövligt och skönt, men nu har jag träningsvärk i axlarna och magen. Idag firades min lillasyster med att pappa kom hit och åt middag och tårta och gav presenter. Det var mysigt.

Imorgon ska jag in till stan och titta på mobiler. Mina högtalare har ju gått sönder, så jag ska gå till The Phone House och se vad de tror att en reparation skulle kosta. Dessutom ska jag titta lite på nya modeller ifall det skulle visa sig vara billigare att köpa en ny telefon. Tyvärr är jag extremt fäst vid min nuvarande, som är bra, snygg och passar mig perfekt! Jag vill inte överge den. Men jag måste nog. Murmel.

Bless// Johanna

It's like a dream.

Nu tänker jag börja bli av med jetlagen. I natt sov jag 13 timmar i sträck! Om mamma inte hade kommit och ruskat om mig vid kvart i elva hade jag förmodligen kunnat sova åtminstone 15 timmar :)

Igår satt jag och mamma och tittade på Midsomer Murders på SVT Play på kvällen på hennes Ipad. Vi var tvungna att hålla oss vakna till åtminstone nio, så vi tog igen lite sommarklassiker som vi missat. Det var väldigt mysigt, och kvalitén på Ipadens skärm är helt fantastisk! Ska man se film på en dator ska man göra det på en Ipad! Så synd att den tydligen inte släppts i Sverige än... Moahaha :)

Det hände en skum grej igår. På eftermiddagen ringde min kompis Filip till min mobil. Jag hörde inte signalen, men såg att jag hade ett missat samtal. När jag ringde upp honom hörde jag ingen ton alls, men ändå kopplades ett samtal. När han ringde tillbaka hörde jag ingenting när jag svarade, och det visade sig att min högtalare är trasig. Kunde nämligen inte spela musik heller. Instruktionsmanualen och en eventuell garanti ligger hemma hos pappa, och jag har inga nycklar dit nu så jag får vänta med att kolla dem tills pappa kommer hem imorgon. Så om någon försöker ringa mig vet ni varför jag inte kan svara. Sms funkar däremot fortfarande :) Jag vill helst laga min älskade telefon, men mamma tror att det är billigare att köpa en ny. Jag tycker ju så mycket om min nuvarande så jag ska försöka få den fixad först. Så det så.

Eventuellt ska jag ut och springa lite idag. Om jag orkar.
Bless// Johanna

Så var det över för den här gången.

Just nu håller jag på att somna sittandes. Det gör vi allihopa här hemma. Men nu är vi faktiskt hemma i Sverige igen. Jag måste erkänna att det är lite skönt. Jag har saknat min säng, speciellt eftersom jag endast sov en timme i natt på flygplanet.

Igår var den allra sista chansen i New York. Mamma kom på att vi hade glömt att se Ground Zero, där World Trade Center stod innan 11:e september 2001, så vi åkte dit och gick in på ett minnesmuseum med berättelser från folk som berördes av terrordåden. Tyvärr klarade jag bara av tjugo minuter, så vi åkte tillbaka till hotellet och drack iste på Starbucks istället. Det var inte riktigt lika fuktigt i luften som de tidigare dagarna, så vi kunde faktiskt sitta utomhus (om än i skuggan). Sedan hämtade vi väskorna, åkte tåget till flygplatsen och gjorde oss beredda på att åka hem. Min lillasyster ville verkligen inte åka hem! När vi kom till Sverige i morse svarade hon oss bara på engelska. Tills hon blev för trött, det vill säga.

Flygresan gick bra. Planet gick halv sex på kvällen från New York, och landade på Arlanda kvart över sju på morgonen svensk tid (kvart över ett på morgonen amerikansk tid). Mamma tvingade oss att försöka sova efter klockan tio amerikansk tid, men jag sov bara mellan kvart över elva och halv ett. När vi kom hem, vid halv nio, gick vi och la oss en stund. Av någon anledning kunde jag inte somna, så jag låg och lyssnade på musik och vilade i en timme. Så nu är jag alltså ordentligt jetlagad. Det blir en tidig kväll ikväll.

När vi kom hem kände jag verkligen att jag inte har varit hemma på en och en halv månad! Jag har haft en otroligt kul USA-vistelse, och skulle definitivt göra om det, men det är rätt skönt att vara hemma nu. Jag vill verkligen tacka Åsa och Dave som har varit helt underbara värdar/tillfällig familj :)

Nu ska jag se till att inte är för aktiv men inte somnar heller. Det lutar mot radio och spel på datorn.
Bless// Johanna

I'm a legal alien.

New York fortsätter att fascinera oss. Mamma börjar bli riktigt sugen på att flytta hit, men jag tycker för mycket om Stockholm för det :)

Idag har vi gått runt i Midtown. Vi gick i princip i sex timmar i sträck. Mina fötter är helt slut! Först åkte vi till FN-huset och gick en guidad rundtur. Sedan promenerade vi till Rockefeller Center, åt lunch/fika på ett café i Saks på Fifth Avenue, åkte upp till översta våningen i Rockefeller Center (65:e våningen!), gick i affärer på Fifth Avenue och mer eller mindre ramlade in på hotellrummet. Det var jättehäftigt att se hela New York från Rockefeller Center!

Efter lite vila på hotellet gick vi ut och åt middag på restaurangen The View. Det var riktigt roligt! Restaurangen ligger precis vid Times Square, på 48:e våningen, och snurrar! Ytterväggarna är av glas, och inuti det fyrkantiga huset finns en rund restaurang och bar med panoramafönster som sakta snurrade runt. På en timme tog man sig hela vägen runt och fick utsikt över hela New York. Maten var buffé, så för en gångs skull fick vi äta grönsaker på riktigt :)

Dessutom måste jag ju lägga in trailern för en film som jag jättegärna vill se!



Imorgon blir det MoMA och Central Park. Sedan kommer jag hem igen.
Bless// Johanna

Alla stadens ljus under mina fötter.

New York är helt fantastiskt. Egentligen behöver jag väl inte säga så mycket mer. Vi bor på 31:a våningen på ett mysigt hotell mitt på Manhattan och granne med Empire State Building. Just nu sitter vi och tittar på Ellen DeGenere's show och leker med mammas nya Ipad! Hon är glad över den :)

Kvällen innan vi åkte var spännande. Åsa, Dave och barnen var ute och åt middag med Daves familj för att fira hans föräldrars 45:e bröllopsdag, så jag, mamma och min lillasyster åkte till en mexikansk restaurang och åt. När vi var på väg hem ringde Åsa och sa att det var oväder på väg och att vi skulle gå ner i källaren. Vädret var inte alls blåsigt, men vi gick ner ändå och tittade på vädret på tv:n. Det pratades mycket om tornardovarningar och stormar, och när Åsa ringde igen och sa att vi skulle gå in i badrummet (tornardoskyddet) hörde vi tornardosirenerna gå! De följande 45 minuterna satt vi i badrummet och lyssnade på vädret på radion. Ett tag hörde vi verkligen hur det blåste ordentligt utanför. Min lillasyster var så rädd att hon skakade, men både jag och mamma var ganska lugna. Fast jag måste erkänna att det var lite läskigt. Via radion följde vi stormens väg, och när vi började höra att det värsta hade passerat ringde Åsa och sa att vi kunde gå ut. De hade, vid restaurangen, haft en riktig tornardo bara fyra kilometer bort! Senare på kvällen drog ovädret bort helt, och det visade sig att den enda skadan på huset var en vält blomkruka och en flyttad vattenkanna! I efterhand känns det lite spännande att ha varit med om en riktig tornardostorm :)

Vi kom till New York igår. På morgonen åt vi frukost och packade det sista innan vi åkte med Åsa, Alex och Emma till flygplatsen. Eftersom det är en timmes tidsskillnad mellan New York och Minneapolis kom vi till hotellet vid fyra på eftermiddagen. Vi plockade upp lite grejer och gick sedan ut och tittade på staden. Vi gick bort till Times Square och åt middag på T.G.I. Friday. Ljusskyltarna på Times Square var otroligt häftiga, och det var så mycket folk!

Idag har vi gått runt i New York. Frukosten blev på Starbuck's! Eftersom vi har tre hela dagar här har vi bestämt att ta en tredjedel av New York per dag. Idag var södra delen. Först åkte vi ut till den allra sydligaste spetsen av Manhattan, Battery Park. Den ursprungliga tanken var att vi skulle ta turistbåten ut till Ellis Island, men kön var så fruktansvärt lång att vi tog "pendelbåten" till Staten Island och tillbaka. Den gick nära förbi Frihetsgudinnan, och svalkan från blåsten var välkommen. Det måste ha varit över 32 grader idag! Efter båtresan promenerade vi till Wall Street, och lyssnade på en fransk gosskör som sjöng i den jättesöta kyrkan Trinity Church.

På eftermiddagen åkte vi till Chinatown och Little Italy. Det var mysigt, men så varmt att vi till slut bara släpade oss till tunnelbanan och åkte tillbaka till hotellet. Så nu ligger vi här och väntar på att lillasyster ska duscha klart så att vi kan gå och äta middag.

Än vet vi inte exakt vad vi ska göra imorgon. Vi tar en dag i taget, och bestämmer vid middagen vad vi ska göra nästa dag. New York är så roligt att jag är övertygad om att det blir bra :)

Bless// Johanna

I'll be back when you call me, no need to say goodbye.


Allra sista kvällen i Minneapolis. Det känns sorgligt. Jag har haft en sån otrolig upplevelse här! Det har varit jättekul, och jag kommer verkligen sakna familjen här. De har tagit väldigt väl hand om mig :)

Imorgon åker vi till New York! Jag måste verkligen sova för att orka, för det kommer vara grymt varmt. Samma värmebölja som tydligen svept in över Sverige har slagit till i The Big Apple. Trots det ska det bli riktigt häftigt att äntligen få se staden!

Vi får väl se hur det blir med internetuppkopplingen där borta, eventuellt tar jag paus ett par dagar och återkommer i slutet av veckan. Puss puss.

Bless// Johanna

Somewhere beyond the sea.

Nu skulle man kunna säga att mitt uppdrag här på andra sidan Atlanten är avklarat. Idag var min sista arbetsdag! Det känns lite blandat. Det ska bli lite skönt att bara behöva ta hand om sig själv resten av sommarlovet, men jag har haft jätteroligt med barnen och kommer sakna dem. Visserligen åker jag inte härifrån förrän på söndag, men tekniskt sett är jag inte barnvakt längre.

Den sista dagen tillbringades på Bunker Beach, med mamma och lillasyster som bonus. Vi var där i nästan tre timmar och solade, badade och lekte. Innan vi åkte hade barnen önskat mina plättar till lunch, så jag stod och stekte ganska länge. Dock inte lika länge som förra gången, när det blev 11 portioner! När vi hade kommit hem från poolen duschade vi och åkte sedan med Åsa till shoppingcentret i närheten. Dave hade bokat bord på restaurang, men vi gick och köpte skor åt min lillasyster innan. Så nu har hon också Converse :) Vi åt middag på den där asiatiska restaurangen där de lagade maten vid bordet. Den här gången var jag inte lika trött, så jag uppskattade showen ännu mer. Dessutom var ju maten god.

Imorgon har både Åsa och Dave tagit ledigt från jobbet för att vi allihopa ska åka till Valley Fair. Det är en stor nöjespark med massor av häftiga attraktioner. Alex ska tydligen släpa med oss upp i en berg-och-dalbana som heter Wild Thing, oavsett om vi vill eller inte :) Alla ser verkligen fram emot morgondagen!

Därför ska vi nu sova. Jag och min lillasyster sover i min dubbelsäng, och vi tar tydligen upp ganska mycket plats båda två. Imorse sa jag åt henne att jag hon hade brett ut sig, men då sa hon att jag också hade gjort det, så jag gissar på ett mellanting. Enligt mamma ska vi dela dubbelsäng i New York också, så vi får väl vänja oss.

Bless// Johanna

Hetta.

Idag har det varit så varmt att vi höll på att smälta när vi stack ut huvudet genom dörren. Alltså var jag, Alex och Emma inomhus i luftkonditioneringen idag.

Igår kom mamma och min lillasyster hit! Det blev ett par stora kramar på flygplatsen, och jag och syrran låg i sängen och pladdrade halva kvällen. Idag var de iväg till Mall of America, och kom hem med en väldans massa kassar. Sisådär fem var, tror jag :)

Nu ikväll var jag och lillsyrran iväg till gymmet och gick på en hiphop-klass som jag gick på förra onsdagen. Det var ganska jobbigt men kul. Men nu är jag så trött att jag inte orkar skriva så mycket mer. Imorgon är min sista arbetsdag i USA!

Bless// Johanna

Just nu, någon annanstans, är tiden annorlunda.


Jag måste säga att jag tycker att det här med tidsskillnader är lite läskigt. Jag förstår det logiska i det, men att klockan är kväll här och morgon i Sverige är så svårt att verkligen förstå. Om en timme ska min mamma och lillasyster vara på Arlanda för att flyga hit! Fast när de lyfter är klockan mitt i natten här, och morgon där...

Idag har vi haft en liten bank här hemma. Alex har sparat till en Nintendo DS i ett år, och när vår gäst Kerstin var intresserad av att köpa två DS med sig till sina söner hemma i Sverige började Alex bli sugen på att äntligen köpa sin. Så idag räknade han alla sina sparade pengar, och summan blev över 100 dollar! Tillsammans med ett par presentkort på Target hade han äntligen råd att få sitt spel. Då ville Emma också räkna sina sparpengar, så vi satt i vardagsrummet och staplade tiocentare, femcentare och encentare för att till slut få ihop till nästan 40 dollar. När vi sedan åkte till Target för att köpa Alex' DS köpte Emma en speldosa för sina egna pengar. När mannen i kassan tog emot Alex' betalning blev det en hel del sedlar. Vi måste ha haft åtminstone 30 dollar i endollarsedlar! Nu lär de inte få slut på växel på ett tag :)

Vi cyklade bort till affärsområdet där Target ligger. När vi var på restaurang igår hade hamburgerstället intill ett erbjudande om gratis Root Beer Floats idag. Trodde vi. Det visade sig när vi kom dit att det erbjudandet gällde nästa måndag. Som tur var tog jag med mig lite pengar, så vi köpte glassen istället. En Root Beer Float är vaniljglass i en mugg tillsammans med en läsk som heter Root Beer och som smakar som Jenka-tuggummi i Sverige. Lite lakrits/mint-aktigt. Alex älskar Root Beer Floats, så han fick en sådan medan Emma fick en slushee och jag köpte en chocolate sundae. Det var väldigt gott! Sedan cyklade vi hem igen.

Nu ikväll har jag varit ute och sprungit. Jag har försökt jobba upp konditionen hela tiden jag har varit här, eftersom jag i höst måste kunna springa 3,3 km under 16 minuter för att få MVG i kondition på idrotten i skolan. Idag testade jag mig genom att springa utomhus, och jag fixade faktiskt 2 miles (3,2 km) på 18 minuter och 40 sekunder! Tre minuter bättre än förra hösten, men fortfarande två minuter kvar till gränsen. Det borde väl gå, tycker man. Jag kommer behöva fortsätta springa hemma.

Imorgon kommer mamma och min lillasyster hit!!! Det ska bli så otroligt kul att se dem igen! Innan dess ska jag och barnen gå på Children's Museum i S:t Paul. Det blir nog mysigt :)
Bless// Johanna

You still own my lonely mind.

Nu är det inte långt kvar. Om två dagar får jag träffa min mamma och lillasyster igen! Jag har verkligen saknat dem, precis som jag saknar resten av familjen och vännerna!

Idag körde Alex barn-triathlon. Han startade vid tjugo i nio, så vi åkte hemifrån vid halv åtta. Det är rätt tidigt en söndagsmorgon. Alex var jätteduktig och klarade sig igenom hela triathlonen på mycket snabbare tid än förra året. Tyvärr var växlingarna och löpningen lite för otränad, så hans tid var faktiskt sämst i hans åldersgrupp. Fast vi var ändå jättestolta över honom! Hela tävlingen anordnades av den gymkedjan som vi tränar på, så tävlingen var vid deras gym i en grannstad. Runt tävlingsområdet fanns en stor äng med en scen och målgången, och där fanns även lite sponsorer och företag som ville göra reklam. Bland annat hade en gymnastikklubb för barn tagit med sig trampett och liten satsbräda och mattor och sånt, som barnen fick testa på. När det inte var så mycket folk där gjorde jag också en volt i trampetten! Jag var bara tvungen :)

Eftersom tävlingen startade tidigt och inte tog så lång tid var vi klara runt klockan tio. Vid elva skulle Alex och Emma på deras kusins födelsedagskalas i en inomhusvattenpark, så innan dess åkte vi till Perkin's Restaurant & Bakery och åt brunch! Det var så gott! Jag åt pannkakor och en röra av scrambled eggs, bacon, stekt potatis och smält ost. Lite ovanlig kombination för mig, men riktigt smaskigt. Jag klarade faktiskt av att äta upp allt fast jag trodde att jag skulle rulla ut sedan :) Medan Dave skjutsade barnen till kalaset åkte jag, Åsa och Kerstin hem för att hämta presenterna som vi glömde hemma. När vi hade lämnat dem åkte vi och shoppade lite. Först åkte vi till sportaffären där jag köpte en träningströja, och sedan åkte vi till en bokhandel. Där fikade vi och gick och tittade på böcker i två timmar! Man blev helt uppslukad av böckerna. Jag måste förbi ett bibliotek när jag kommer hem :)

Resten av kvällen har vi ätit middag på en mexikansk restaurang med alldeles för mycket luftkonditionering, och spelat ett jätteroligt nytt spel som Åsa köpte. Det heter något i stil med What's in a pickle? och går ut på att man får kort med ord som man ska "passa in" i varandra. Det blir jättekul, för man ska tänka ut vad som får plats i något annat. En rad med kort vi fick var:

Sylt får plats i tunntarmen. Tunntarmen kan få plats i en älg. En älg får plats i ett päronträd. Päronträd kan finnas i kvicksand.

Det blev lite knasiga kombinationer ibland :)

Imorgon ska vi inte göra så mycket. Alex upptäckte att på matstället bredvid den mexikanska restaurangen delar de ut gratis Root Beer Floats imorgon. Det är vaniljglass i en cola-liknande läsk, som han tydligen tycker väldigt mycket om. Så dit ska vi cykla.
Bless// Johanna

Alex under simdelen av sin triathlon. Efter simningen sprang de ut och cyklade och sprang.

I'll be the hero that you're dreaming of.

Idag har varit en väldigt skön dag. Eftersom resten av familjen plus alla gästerna gav sig iväg tidigt i morse för att titta på när Åsa och hennes kompis Kerstin gjorde triathlon hade jag huset för mig själv större delen av dagen. När jag vaknade åt jag omelett till frukost och satt ute på altanen och läste och ringde hem. Sedan åt jag lite lunch och tog en promenad till det närmaste utomhus-köpcentrat. Det tog en dryg halvtimme att gå dit, men jag har nog aldrig blivit så utstirrad tidigare! I varje bil kunde jag se att det tittades förvånat på mig. Speciellt på ett ställe, där gångvägen tog slut och man var tvungen att gå en bit på sidan av den stora vägrenen innan en ny gångväg tog vid, kunde jag verkligen känna hur folk glodde. Till slut var jag nästan lite trött på det, och när en kille (typ 35 år, hitta någon i din egen ålder) tutade på mig ville jag bara komma därifrån. Tacka vet jag Sverige där man kan promenera var man vill utan att folk ser ut som att de aldrig har sett en gående människa tidigare! Självklart mötte jag inga andra fotgängare, men för att vara rättvis blev jag faktiskt passerad av fem cyklister (varav en hälsade på mig).

I vilket fall var det skönt att få komma ut och gå lite. Det var ungefär 23 grader (Celsius) ute, så det var inte farligt varmt. Ändå var det så pass varmt att det var skönt att komma in i luftkonditioneringen på Target, en jättestor affär i Ica Maxi-stil fast bättre kvalitet. Jag köpte ett par jeansshorts, ett linne och lite presenter till min lillasyster som fyller år ett par dagar efter att vi har kommit hem. Sedan promenerade jag hem igen :)

Egentligen skulle jag ha åkt och tittat på Beccas fotbollsmatch, men när jag gick hem kom det ett par regnskurar, och Becca hade ringt till Dave och sagt att värre väder skulle komma och att matchen skulle bli inställd. Så istället satt jag hemma och läste. Det var ganska trevligt det också :)

Efter middagen hamnade jag på Target igen. Emma skulle få nya sandaler och Kerstin skulle handla lite till sina söner, så jag hängde på och tittade runt. Sedan gick vi till en elektronikaffär och skulle köpa ett mobilfodral till Alex, och där hittade jag en polariserande lins till min kamera! Så nu har min kamera "solglasögon". När jag skulle testa den nya linsen skruvade jag fast den på objektivet utan att tänka på att det redan satt en UV-lins där, och de två linserna verkade passa väldigt bra ihop, så nu kan jag inte ta loss dem från varandra! Det går fortfarande att lossa UV-linsen från kameraobjektivet, men jag får ha antingen båda eller ingen lins. Skumt, men inte livsavgörande.

Imorgon ska jag gå upp rätt tidigt. Alex ska göra en barn-triathlon som startar halv nio så vi måste åka vid halv åtta och gå upp runt tio i sju. Det ska bli kul att se på en triathlon, det har jag aldrig gjort. Åsas och Kerstins tävling gick för övrigt bra bortsett från att det var väldigt varmt.

Bless// Johanna

Oförglömliga stunder.

Jag upptäckte idag att det finns en sak som aldrig slutar förtrolla mig. Hur mycket jag än "borde" ha växt ifrån det är jag fortfarande fascinerad av Disney-kärlek. Jag och Emma såg Den lilla sjöjungfrun idag (första gången för mig, skumt nog) och jag kunde liksom inte låta bli att bli berörd av hur Ariel och prinsen blir kära i varandra. Jag är inte särskilt förtjust i prinsar och prinsessor, speciellt inte den sortens prinsessor som är handlingsförlamade i glittriga rosa klänningar, men jag älskar de riktiga Disney-filmerna. Dels för att de är extremt vackert gjorda, men också mycket för att det alltid finns en så stark kärlek i dem. Det är inget krångel med osäkerhet, dejter, brustna hjärtan och liknande, huvudpersonerna blir bara kära i varandra och är skapade för varandra. "Och så levde de lyckliga i alla sina dagar". Den sortens kärlek är jag svag för. Speciellt i tecknad version.

Nu känner jag att det börjar likna ett känslosvall här. Så kan vi ju inte ha det.

Idag har det varit varmt. I förmiddags åkte jag, Åsa, Elisabeth, Mikael och alla barnen till gymmet. De vuxna ville gå på ett cirkelträningspass klockan halv tio, och samtidigt var det ett Dance Jam-pass i salen bredvid som jag tog tillfället i akt att gå på. Tanken var att vi skulle lämna barnen i lekrummet, men Elisabeth och Mikaels äldsta barn ville inte alls bli lämnad ensam på ett främmande ställe, så det slutade med att Åsa tog med sig barnen och åkte till dammen och köpte glass istället. Hon hade dessutom simmat i morse, så hon kände inget större behov av att träna. Mitt Dance Jam-pass var otroligt jobbigt men jättekul! Man stod inte stilla en enda sekund, och det var mycket danssteg och kombinationer, främst i form av vanlig hederlig aerobics. Men det blev lite latinoinspirerat och 70/80-talsdans också. Jag var helt slut efteråt, men det var riktigt roligt.

När vi kom tillbaka åkte jag, Åsa, Alex, Emma och Åsas kompis Kerstin till Panera Bread och åt lunch. Panera Bread är en restaurangkedja som har mat som går snabbt men är bättre än snabbmat. Jag åt ost- och broccolisoppa med en macka med kalkon och grönsaker. Supergott! Emma var varm, trött och hungrig, så hon var inte på bra humör varken innan eller efter maten. Åsa och Kerstin skulle åka in till Minneapolis och hämta nummerlappar inför deras triathlon imorgon bitti, och först tänkte jag och barnen åka med. Men när Emma var gnällig eftersom hon vaknade klockan fem i morse åkte hon och jag hem istället, och så fick Alex åka med in till stan.

Våra gäster hade varit i en grannstad och hälsat på Mikaels mamma som råkade vara där samtidigt, men när de kom hem på eftermiddagen tog vi fram Slip'n'Sliden och åkte i trädgården. Det behövdes i värmen!

Imorgon ska Åsa och Kerstin som sagt tävla i triathlon. De startar vid kvart över åtta på morgonen, och resten av folket här ska åka och titta på. Jag skulle gärna följa med om det inte vore så att de måste åka klockan sju. Jag behöver sova! Därför stannar jag hemma, och på eftermiddagen ska jag åka och titta på Beccas fotbollsmatch! Egentligen ringde jag henne för att se om hon ville göra något på förmiddagen, men hon hade match då också. Däremot föreslog hon att jag kunde komma och titta på eftermiddagen, så det ska bli jätteroligt!

Nu måste jag nog sova. Det ska bli lite skönt att vara hemma själv imorgon. Äta frukost själv har jag inte gjort på fyra veckor :)
Bless// Johanna

Take the world off your shoulders, and put it on me.


Jag har hittat en favoritplats att sitta och tänka. En stor och skön stol på altanen i solnedgången med en stor mjuk tröja. Jag satt där i en och en halv timme ikväll och löste korsord och tänkte på allt möjligt. Plötsligt när jag satt där och tittade på himlen insåg jag att jag är 7 000 mil hemifrån. Jag hade ju vetat det hela tiden, men just då kunde jag verkligen känna att jag inte bara kan åka bil någon timme för att komma hem. Det är faktiskt ett helt hav i vägen. 7 000 mil är så långt att tanken blir svindlande.

Jag antar att undermeningen i detta är att jag saknar er.

Två veckor till, sen är jag hemma.

Idag fick vi ytterligare en gäst i huset. Hon heter Kerstin och är kompis till Åsa. Jag har ju inte hunnit träffa henne så mycket, men hon verkar jättetrevlig. Alltså är vi nu 10 personer i huset! Det blir lite trångt vid middagen, men annars är det ganska roligt. Det är lite som på läger; man är aldrig riktigt ensam. Därför är jag evigt tacksam till Dave och Åsa för att jag fick behålla mitt rum.

Efter lunch åkte jag, Emma och Alex till Bunker Beach igen. Jag har aldrig varit med om så mycket folk på samma badplats tidigare! Vågpoolen var helt proppfull. Man kom knappt någonstans, det bästa var att ta en plats och stanna där. Men vi hade kul ändå. Alex och Emma lekte i 40 minuter på sandlekplatsen där det fanns vattenkranar, hinkar och massor av sand. Under tiden satt jag i gräset vid kanten och solade och höll koll på dem :) (och nej mamma, ingen brände sig idag ;) ) Efter nästan tre timmar kände vi oss färdiga och cyklade hem.

Imorgon är Åsa hemma på förmiddagen. Då ska hon, jag, Mikael och kanske Elisabeth åka till gymmet. Klockan halv tio finns det två pass där, ett med cirkelträning och ett "Dance Jam". Jag ska på dansen medan de andra ville träna cirkelträning. Barnen kommer lämnas i det stora lekrummet. Jag tvivlar på att det kommer gå någon nöd på dem.

Bless// Johanna

Shine a ray of light upon my heart and bring back the long lost glory.





Bilder från Mall of America igår. Akvariet var faktiskt rätt häftigt, trots att det inte var så stort.

Idag har vi tagit det lugnt. Vi har lagt pussel, spelat Wii, läst böcker och ätit lunch. Dessutom blev det glass till fikat. Jag tror att det var min kompis Agnes som sa "det är viktigt att man får ha tråkigt på sommarlovet". Jag håller med, men tyvärr gör inte Alex och Emma det :)

Nu på kvällen åkte jag, Dave och Mikael till gymmet. Jag bestämde mig för att gå på ett hiphop-pass! Det var jättekul att få dansa igen! Jag har ju dansat någon form av streetdance i sex år, men har inte tid för det under terminerna så jag var väldigt sugen på det här passet. Nu var det förstås hiphop med influenser av aerobics, eftersom det är ett gym, men det var både kul och jobbigt ändå! Jag känner att jag kommer ha träningsvärk i korsryggen imorgon. Det var det värt!

Imorgon ska det bli fint väder, så vi kanske åker till Bunker Beach.
Bless// Johanna

The leaves may fall but the trees stay tall.

Dag för dag börjar det kännas att min USA-vistelse inte kommer vara så fruktansvärt länge till. Om två veckor och tre dagar är jag hemma igen. Vad konstigt det känns!

Idag har varit en väldigt aktiv dag. Vi åkte till Mall of America, men istället för shopping tillbringade vi tiden i nöjesparken och akvariet! Det var väldigt kul men ganska uttröttande. Redan klockan tio i morse åkte jag, barnen och våra gäster Mikael och Elisabeth och deras barn hemifrån. Vi åkte karuseller, bergochdalbanor och sånt innan lunch och tittade på fiskar och sjödjur efter det. Jag var imponerad av dels storleken på nöjesfältet (halva Gröna Lund) och dels av variationen på åkattraktionerna. Det fanns verkligen allt från barnbilarna till en jättehäftig bergochdalbana med loopar och heartrolls och sånt! Eftersom jag i första hand passade barnen kunde jag inte åka de där looparna. Det får bli när vi åker till nöjesfältet Valley Fair nästa vecka istället. Då kommer mamma och min lillasyster också vara här, så då får jag någon att åka med :)

Vi kom hem vid halv fem, och då låg jag i soffan och läste innan vi åkte iväg och åt middag på restaurangen Osaka. Det var en asiatisk restaurang med både sushi och biff, men man satt vi 10-mannabord med en stor stekplatta i mitten. När alla hade beställt mat kom en kock och lagade maten vid ens bord! Dessutom jonglerade han med knivar och sprejade vatten på oss och showade. Det blev faktiskt god mat. Jag var nog lite för slö för att verkligen uppskatta showen, men barnen tyckte att det var fruktansvärt roligt. Däremot var varje portion så stor att vi fick med oss fem lådor hem med rester! Då har vi lunch :)

Nu ska jag nog sova. Imorgon blir det eventuellt en liten picknick någonstans.
Bless// Johanna

I wanna hold you, till the fear in me subsides.

Jag har kommit på en sak. Allt i USA är större än i Sverige. Till och med vädret! Idag var vi iväg till Bunker Beach ett helt gäng. Det var jag, Åsa och barnen och dessutom Åsa och Daves kompisar Elisabeth och Mikael och deras två barn (som är lika gamla som Alex och Emma) som bor hos oss. I början var det soligt och fint, men efter lunch började det regna. Då regnade det inte bara lite, som det gör hemma, utan det var ett riktigt skyfall! Så vi åkte hem dyblöta. Man visste inte riktigt vem som hade doppat sig i vattnet och vem som hade gått på land :)

Igår hann jag inte blogga. Igår var det 4th of July. Dagen började med pannkakor. Sedan åkte resten av familjen och gästerna till en "Ice Cream Social" i en park i närheten där det bjöds på glass och musik. Själv var jag hemma och tog en dusch och läste vidare i Stieg Larssons Millenium-trilogi. Nu har jag kommit en bit in i Luftslottet som sprängdes. Det var rätt skönt att bara få vara helt själv en stund. Vi åt middag när de andra kom hem, och sedan på kvällen åkte vi till en park en bit bort för att titta på fyrverkerier. Vi var där två timmar innan det skulle börja, för att få bra platser, och sedan stannade Dave och Mikael vid våra stolar medan vi andra gick bort till det kringresande tivolit som hade ställts upp i parken. Barnen fick åka karuseller och rutchkanor och jag fick åka Flygande Mattan med Alex för det var ingen annan som ville. Vi hade jättemysigt och åkte i ungefär en timme innan vi gick tillbaka till våra saker och väntade. Fyrverkerishowen var verkligen värd att vänta på! Den höll på i en halvtimme och avslutades med en otroligt häftig final! Rökmolnet låg tjockt.



Jag tror att jag somnade vid ett i morse! Därför är det nog bra att sova nu. Efter Bunker Beach åt vi middag och sedan åkte jag, Dave och Mikael till gymmet. Efteråt plockade vi upp Alex från simträningen och åkte och köpte glass! Tydligen hade alla andra köpt glass efter att ha lämnat av Alex vid träningen, och då var det ju inte rättvist att han inte skulle få någon. Jag retades med Dave och sa att i USA tar man bilen till gymmet, och efteråt tar man bilen till glassaffären :)

Imorgon ska allihopa utom Åsa och Dave (som jobbar) åka till Mall of America. Vi ska nog snarare gå på akvariumet och nöjesparken än att shoppa, men vi får väl se...

Bless// Johanna

You've got everything you need, especially me.




Dessa fantastiska små skönheter blev mina idag! På eftermiddagen skulle Åsa åka och storhandla (sisådär sju-åtta kassar mat) och då släppte hon av mig i ett område med affärer så att jag kunde få gå och titta lite. I affären Famous Footwear hittade jag dessa Converse för 20 dollar! Det är typ 160 svenska kronor. Hemma kostar Converse åtminstone 600 kr! Snacka om att jag blev glad när jag köpte dem :)

Idag har det varit knasigt varmt. Termometern i bilen visade på 33 grader Celsius mitt på dagen. Det har tydligen varit varmt i Stockholm också, men där blir det ju åtminstone svalare när det blåser. Här borta är till och med vinden varm. Så för att göra allt ännu bättre satt vi utomhus i tre timmar idag. Imorgon är det ju 4th of July, nationaldagen, men de stora paraderna hölls idag. Runt halv nio i morse åkte vi hemifrån för att få bra platser vid paradvägen. Sedan satt vi och väntade en timme innan den två timmar långa paraden började. Jag glömde min egen kamera hemma, men fick låna Åsa och Daves kompaktkamera, så jag ska ladda in bilderna imorgon. Men det var väldigt kul och väldigt amerikanskt att se paraden! Det är tydligen guvenörsval i höst, så det var massor av politiker med plakat och stora bilar i själva paradtåget. Utöver politikerna var det olika sportföreningar, scouter, krigsveteraner, clowner och musiker som gick längs gatan och visade upp sig och sina bilar/pråmar och delade ut godis! Vi måste ha fått ett kilo godis sammanlagt! En del av det är faktiskt gott :)

Efter paraden var vi så varma och trötta att vi var glada över luftkonditioneringen i både bilen och huset. Det var så varmt att jag inte ens kunde sitta på altanen och läsa! Då var det rätt skönt dels att vara inne och dels att gå och titta i affärer. Jag gick i två skoaffärer och en klädaffär vid namn Old Navy. Där hade de en hel del snygga kläder, och det visade sig att Åsa har ett rabatterbjudande som gäller nästa vecka där man får 20% rabatt på allt man kan få ner i en speciell påse! Så dit ska vi och handla.

Nu ikväll kom det gäster hit igen. Den här gången är det ett svenskt par med två barn, som gick i samma skola som Åsa och Dave på universitetet här i USA. De är jättetrevliga! Eftersom barnen är i samma åldrar som Alex och Emma kommer min nästa vecka bli lättare än när vi är ensamma. Så det blir bra.

Nu ska jag sova! Imorgon kväll blir det fyrverkerier!
Bless// Johanna

Ceaseless Boundless Endless Love.

Texten i rubriken (oupphörlig gränslös ändlös kärlek) hittade jag idag på en tavla i Walker Art Center här i Minneapolis. Är det inte en helt underbar text? Så enkel men ändå så uttrycksfull.

Som ni då förstår var jag på museum idag. Åsa är ledig från jobbet varannan fredag, så hon och jag och barnen åkte på utflykt. Hon hade tipsat om att jag förmodligen skulle tycka om Walker Art Center, så den ursprungliga planen var att vi skulle åka dit, äta lunch och att jag skulle få stanna kvar medan de andra åkte och badade. Sedan skulle de komma och hämta mig och åka hem. Det blev inte riktigt så. Vi åt lunch på muséets supermysiga uteplats, och det visade sig att de hade en hel bod med leksaker som man fick låna! Så när jag gick in och tittade på utställningarna stannade de andra kvar och spelade spel, kastade boll och testade en Ipad. Sedan kom de också in och tittade, och vi var kvar till halv tre innan vi åkte och badade allihopa.

Jag tyckte mycket om Walker Art Center. Själva byggnaden var rätt häftig, fast jag gick nästan vilse bland trappor och utställningsrum där man gick rakt igenom och kom ut på andra sidan och inte visste var man var. Det var mer modern konst än klassisk. Jag såg en utställning med temat The Talent Show, där konstnärer hade gjort konst kopplad till att det nuförtiden är så lätt att bli "kändis" och att allt privat läggs ut på Internet. Den utställningen var jätteintressant, men ibland nästan lite obehaglig. Det fanns flera små rum inuti utställningshallen, avskiljda med tjocka draperier, och till slut var jag helt ensam inne bland alla de där rummen med installationer. Den mest talande var ett helt vitt rum med en enda spotlight i mitten. Jag såg även utställningen 1964 med konst från mitten av 60-talet som Warhol och den svenske konstnären Claes Oldenburg, och en utställning om konst efter andra världskriget. Det var avslappnande att bara gå och titta på saker halva dagen.

Efter muséet åkte vi som sagt och badade. Vi åkte till ett gym i samma gymkedja som där jag brukar gå och träna, men i en annan förort. Där hade de utomhuspool med rutchkanor. Vi var där i drygt en timme och simmade och lekte. Det var väldigt skönt eftersom det var sisådär 27 grader i skuggan! Nu börjar det tydligen bli lite mer normalt sommarväder.

Imorgon ska vi upp tidigt! På söndag är det 4:th of July, USA:s nationaldag, och i vanliga fall brukar det vara stora parader på förmiddagen. Men eftersom det är en söndag har många parader flyttats till andra dagar för att folk ska kunna gå i kyrkan! Både jag och Åsa trodde att nationaldagen faktiskt smällde högre än kyrkan, men uppenbarligen är det inte så. Därför ska vi åka och titta på en parad imorgon förmiddag istället. Den börjar klockan tio, man bör vara där en timme i förväg och det tar 40 minuter att åka. Alltså åker vi härifrån vid åtta på morgonen. Det är tidigt! Men det ska ändå bli kul med en riktigt amerikansk parad :) Nu ska jag alltså sova.

Bless// Johanna

Sing for life.

Amerikaner är ganska roliga människor. I morse fick jag höra om en av de konstigaste sevärdheter jag har hört talas om. The Biggest Ball Of Twine (Världens största garnboll) finns här i Minnesota! Den väger drygt 21000 pounds, alltså ungefär 11000 kg...

Igår kväll hann jag inte blogga. Det blev för sent. Jag, Åsa och barnen tillbringade hela dagen på Minnesota Zoo. Åsa skulle jobba hemifrån, så då åkte vi till zoo allihopa och medan jag och barnen tittade på djuren satt hon och jobbade på ett café. Minnesota Zoo var väldigt stort och häftigt! Jag kan inte minnas att jag har sett en levande tiger tidigare. Vi gick runt där hela eftermiddagen och tittade på tropiska djur, vanliga djur i staten, en fågelshow och en bondgård. Av allt som fanns att titta på tror jag att barnen hade roligast när de matade kaninerna! Vi var kvar ända tills zoot stängde och sedan åkte vi till IKEA och åt middag. Man kan ju inte gå in på IKEA utan att handla något, så vi köpte lite ljus och svensk mat innan vi skulle åka hem. Här borta kan man bara få tag på köttbullar, lingonsylt och knäckebröd på just IKEA:s matavdelning. Dessutom såg allt exakt ut som IKEA hemma. Det till och med luktade likadant!!

När vi var färdiga passade jag på att fota utsidan av IKEA medan de andra var på toaletten. När Åsa såg kameran fick hon en idé. Mittemot IKEA låg Mall of America, så vi åkte upp till taket på parkeringshuset så att jag skulle kunna få ta lite bilder över Minneapolis! Det var jättefint, och bilderna kommer läggas upp senare. Dessa små utflykter, plus bilresan hem, gjorde att vi kom hem vid nio på kvällen. Då gjorde jag te och vi satte oss på altanen och bara tog det lugnt i sommarkvällen. Så sjukt mysigt (innan man blev uppäten av mygg)!

Idag är Åsa ledig från jobbet, så jag jobbar egentligen inte idag. Därför ska vi allihopa åka in till Walker Art Center i Minneapolis. Där äter vi nog lunch och tittar på skulpturträdgården. Sedan kommer jag stanna kvar och titta på muséet medan de andra åker och badar någonstans. Jag tycker att det är kul att titta på konst, så det kommer nog bli en skön dag.

Då måste jag nog klä på mig något annat än pyjamas :)
Bless// Johanna

Time is ticking away.

Det känns konstigt att det är onsdag idag. Snart har ju hela veckan gått!

Idag har varit en lugn dag. Vi har bara varit hemma och barnen har läst, suttit vid datorn och spelat Wii med deras kompis Casey. Själv har jag läst nästan 300 sidor i Flickan som lekte med elden av Stieg Larsson. Jag har läst den tidigare, men det var ett tag sedan. Eftersom jag läste ut Män som hatar kvinnor igår lånade jag den andra delen av Åsa och började läsa. Grymt bra böcker, förstås!

Efter middagen cyklade jag till gymmet. Mitt mål är att innan sommaren är slut kunna springa 3,3 km under 16 minuter. Det är nämligen gränsen för att få MVG i kondition på idrotten i skolan. Jag har kört en del träning på crosstrainer, så idag tänkte jag se om det hade blivit någon förändring. 2 miles (3,2 km) tog 22 minuter, så det finns lite kvar att jobba på. Jag sprang i fartintervaller och var helt slut efteråt. Trots det körde jag ben- och armstyrketräning också innan jag tog en ordentlig stretch.

När jag kom hem från gymmet var resten av familjen utomhus. Jag, Emma och Åsa övade på att stå på händer och hjula på gräsmattan! Det var jätteroligt, och enligt Emma var jag bäst på att hjula :)

Imorgon kommer Åsa jobba hemifrån. Det innebär att vi faktiskt kan bli skjutsade någonstans vi inte kan ta oss på cykel! Just nu ser det ut som att vi antingen åker till en lekpark med massor av långa rutchkanor eller till något zoo. Vi får se, det kan vi bestämma imorgon bitti.

Så nu ska jag sova. Igår morse när jag vaknade hade jag på något sätt lyckats lägga mig diagonalt i sängen. Det är därför jag tycker väldigt väldigt mycket om att sova i en dubbelsäng. (Jag är ganska säker på att det får plats en stor säng hemma hos pappa, vink vink ;) )
Bless// Johanna

RSS 2.0