Mmm..

Nu är jag hungrig. Jag och mamma har just lagat mat och det doftar jättegott. Min morbror och moster kommer på besök om en halvtimma och har förhoppningsvis med sig en eller två av våra kusiner :) Min morbror sa att de skulle ta med sig så många barn de kunde få tag i :) Vi ska bjuda dem på middag och den är i princip färdig: ugnsstekt fläskfilé och potatis med svampsås och grönsallad. Till efterrätt har jag gjort limekladdkaka! Den kommer bli så galet god! Min lillasyrra är väldigt skeptisk till limen, men det är hennes problem :)

Idag har jag promenerat till Willys och handlat lite. Vi behövde lite ingredienser till kakan och jag behövde gå ut så jag gick till Willys. Det roliga med den affären är att den känns så oplanerad. Det är två stora rum med massor av rödmålade järnhyllor, inga dekorationer över huvud taget. Det känns som att man inte skulle bli förvånad om väggarna inte ens var målade. Det är förstås därför de kan hålla låga priser på allt, för att de lägger pengarna där och inte på själva butiken. I början gillade jag det inte för det kändes verkligen som att det var så sunkigt. Men jag har kommit på att det är helt okej när man ska ha de flesta varor. Jag skulle inte köpa lösgodis där, men annars funkar det. Idag gick jag förbi lösgodiset och såg en familj med två små barn stå och plocka godis. Den lilla tjejen som var typ fyra år hade en sån där spade och hon plockade upp en godis med den. Just då tittade föräldrarna åt ett annat håll och såg inte att hon slickade på godisen. Så när de vände sig om och såg att hon hade plockat upp en godis sa mamman åt henne att lägga tillbaka den. Självklart gjorde hon som mamma sa och la tillbaka godisen hon hade slickat på! Där är anledningen att vi inte köper lösgodis under vintern när det är vinterkräksjukesäsong! Självklart händer sånt i andra affärer också, och skulle jag inte veta om det skulle jag inte märka något, men ändå! Urk!

Nu har jag blivit ännu hungrigare eftersom hela inlägget handlade om mat på ett eller annat sätt!
Bless// Johanna

Lovely lördag

Igår kväll var riktigt najs! Jag förstår inte folk som säger att det är tråkigt i kyrkan, har de någonsin varit i en kyrka? Ja, de har i alla fall inte varit på ungdomsmöte i min kyrka! Vi hade jättekul igår. Mötet började klockan åtta och varade i 45 minuter. Sedan var jag och min kompis Sara kvar på bönenatt en stund. De skulle sitta och be i princip hela natten men vi var bara med en stund. Sedan gick vi ner till café Heaven Eleven på bottenvåningen och tog det lugnt. Vi satte oss i soffan och det var knappt att vi kunde komma upp ur den! Den är sjukt nersutten, men så härlig att sjunka ner i och lägger man upp fötterna på en stol är det stor risk att man stannar där ett tag. Vi reste oss inte ur den soffan på minst en timma! Vi satt och pratade om allt möjligt och efter ett tag fick vi sällskap av fler kompisar. Det var askul! När klockan var halv elva ringde vi till respektive föräldrar för hämtning :) Man tycker ju nästan lite synd om mamma och pappa som måste åka iväg kvart i elva varje fredagskväll för att hämta mig i kyrkan, men de klagar inte. Så länge jag ringer innan halv tolv är det lugnt :)

Idag har jag och mamma varit på ica och handlat. Vi ska ta en titt på packlistan för klassresan till Island snart. Fatta att vi åker på onsdag!!!! Det ska bli så galet roligt! Klassen ska ju ha konserter på Island, så vi har en hel del extrarepetitioner nu. På måndag har vi rep från 17.00 till 19.00. Då ska vi kunna alla 25 sånger utantill! Jag ska (vilken dag som helst) sätta mig och gå igenom alltihop. Men om man tänker på att det är för Island så känns det i alla fall lite bättre.

Bless// Johanna

Fotomodell!

Idag har jag tagit skolfoto! Det gick riktigt bra. Mina kompisar hade med sig en varsin stor sminkväska och tog 10 minuter att fixa sig. För mig räckte det med att borsta igenom håret innan vi gick till fotograferingen :) Jag fick faktiskt sitta på gruppbilden i år. Flera år i rad har jag fått stå, men inte i år. Min kompis Pellan är lång och hon ville jättegärna sitta, men istället blev hon den första som fick ställa sig längst bak :) På måndag ska vi ta spexfoto, och hela klassen ska klä ut sig till hårdrockare! Det ska bli så sjukt kul! Jag ska ha svarta stuprörsjeans, ett trasigt svart linne (med vitt linne under), rufsigt hår och massa kajal :) Vår mentor Mark är snaggad men han ska ha en stor afroperuk! Det här hårdrockstemat röstade vi fram i klassen förra veckan.

Jag har även på ett annat sätt jobbat med foto idag. När vi var på friluftsdag i Hellasgården förra onsdagen fick jag och min kompis Elin i uppdrag att ta kort på klassen under dagen med en engångskamera. Jag och Elin är klassens representanter i Trivselgruppen och därför fick vi göra detta. Trivselgruppen består av två elever från varje klass i 7-9 E och F och gör främst planeringen till våra "aulatider" ett par gånger per termin då vi samlas i aulan allihopa och lyssnar på föredrag eller något band från skolan och så. Men nu hade vi alltså tagit kort på friluftsdagen och idag gick vi ner till hemkunskapen för att fixa ett kollage. Det blev jättebra! Vi gjorde en liten skylt som det stod 9F på och placerade fotona runt. Vi fick klippa i ganska många, men det blev otroligt snyggt! De skönaste bilderna måste vara den på Anton som sitter på Felix A:s axlar och den på Lovisa och Saskia som ligger i gräset och skrattar. När Elin tog bilden låg hon också i gräset, så bilden är tagen ur grodperspektiv. Den är jättehärlig och strålar verkligen av glädje :)

I kväll ska jag till kyrkan! Ungdomssamlingarna har börjat igen varje fredagkväll klockan åtta. Det är jättekul eftersom mina kompisar är där och vi sitter nere i cafét efter mötet och pratar till klockan elva :)

Just nu är jag ensam hemma. Jag kom hem för en timma sen, och jag tycker att mamma och min lillasyrra borde vara hemma nu. Jag försökte ringa men det tutade upptaget. Nåja, de kommer när de kommer.
Bless// Johanna

Något som piggar upp

Idag är det torsdag. Torsdag=tröttdag. Det är en dag kvar till ljuvliga fredag och man har tre vardagar i bagaget från veckan som gått. Energin ligger i botten, och det blir inte direkt bättre av en fullspäckad skoldag. Gymnastik efter lunch och slöjd till tio i fyra är inte det mest uppiggande direkt. Därför är det en sån tur att jag dansar på torsdagar! Det var så sjukt kul idag! Vi var lite fler än förra terminen och hade en annan lärare, men det funkade jättebra! Läraren hette Mattias och var jättecool. Vi började på en dans till Janet Jacksons "Love to lie" (jag tror det iallafall). Det är en jättehäftig rocklåt, inte alls som man tror att man dansar jazzfunk till.

I skolan hade vi lite fika på klassrådet. Vår mentor i sjuan och åttan går i pension imorgon och vi hade köpt en blombukett och ett kort till honom. Han fick en present redan förra terminen, men vi ville göra det här ändå. Han blev jätteglad!

Både igår och idag har jag kommit hem ganska sent på kvällen. Idag för att jag dansade, och igår var jag och några kompisar kvar i stan efter skolan. Min kompis Antonio skulle fråga om en prao-plats på Sveavägen och han föreslog att jag och några till skulle följa med och sedan gå och fika och plugga tillsammans. Vi var 6 personer och gick först till den musikaffären där Antonio vill praoa. Han frågade i kassan, och sedan spelade vi lite piano i affären. Efter det fikade vi på Citykonditoriet. Det är Citykyrkans café och jag har verkligen blivit stamkund där! Det är jättemysigt, bra och billigt. Att det hör till en kyrka gör ju inte saken sämre :) Det där med att plugga på cafét gick väl sådär. Vi läste högt engelskakapitlet vi har i läxa, men det blev inte mer än så. Jag kom ändå hem kvart över sju.

Nu måste jag titta lite till på engelskaläxan innan jag går och lägger mig.
Bless// Johanna


Sista första dagen på andra veckan på AF!

Idag är det måndag. Första dagen på andra skolveckan. Sista första dagen på andra skolveckan. Jag och mina kompisar påminns hela tiden om att detta är vårat sista år på skolan, så vi brukar säga så där. Det känns sorgligt, riktigt sorgligt. Men vad ska man göra?

Jag har kommit på en sak. Måndagar är ingen bra dag. Förra måndagen kom min buss försent på morgonen så att jag missade tåget, och idag var alla tåg en kvart försenade! Jag och mina kompisar, som går på tåget på stationerna innan mig, lyckades komma med samma tåg men vi var fortfarande försenade. När vi stod vid bussen på Centralen tittade jag på klockan och konstaterade att vår lektion hade börjat. Som tur är tar bussen bara sju minuter, så vi kom inte farligt sent. Det är ju lite jobbigt att komma försent första lektionen på veckan. Men som sagt: vad ska man göra?
  
Annars har jag haft det ganska soft i skolan idag. Efter lunch hade vi tjejer ingen gympa för att läraren var på fotografering med sin klass. Jag och mina kompisar gick ändå ner till Vasaparken där de andra hade gympa. Vi höll oss i lekparken istället och gungade en stund och slappade i ett stort nät uppspänt mellan två konstgjorda kullar. Vår klasskompis Fabian kom och var med oss. Han skulle ha gympa men hade inga gympakläder, så läraren sa att han skulle promenera istället. När vi gick tillbaka sa vi att om någon frågade hade han gått en hel massa med oss, när han i själva verket hade suttit i det där nätet med oss och pratat om niornas bal :) Jag tror inte att någon skulle ha brytt sig om att han inte gjorde det han skulle. Det var massor av barn i lekparken och vi fick leka lite med en tjej som var tre-fyra år och det sötaste jag någonsin sett! Hon ville att vi skulle åka rutschkana och hoppa studsmatta med henne, trots att hon hade svårt att prata. Det var sjukt mysigt!

I helgen har jag köpt skor och gjort godis! Jag var rastlös i lördags och tog därför bussen till Kista Centrum. Där gick jag och tittade på rean och köpte ett par jättesnygga skor! De är svarta med öppen tå och 4cm klack. Idag i skolan hade min kompis Olivia likadana fast i jeanstyg! Vi gillar våra skor. Igår gjorde jag och min lillasyster hemma-snickers med puffat ris, jordnötssmör och choklad. Sjukt gott! Det blev en tredjedels burk jordnötssmör kvar, och det är så galet gott på macka!!! Jag kan liksom inte få nog :)

Nu är jag ensam hemma för lillsyrran är på dans och pappa ska åka hem med henne. När man är ensam kan man ha precis hur hög volym som helst på radion :) Jag har fått pojkbands-knäpp och gillar att spela Westlife på hög volym :)
Bless// Johanna

Oh Dear!

I tisdags såg jag, pappa och lillsyrran en mycket ovanlig syn. Två rådjur låg i vår trädgård! När vi var små var både rådjur och fasaner ganska vanliga men nuförtiden ser vi bara harar. Därför var det väldigt roligt att se de vackra rådjuren (därav även rubriken, haha).

I onsdags hade vi friluftsdag. 7-9E och F åkte till Hellasgården söder om stan och hade lite tävlingar. Vi blev indelade i grupper med tre sjuor, tre åttor och tre nior i varje grupp. I min grupp var vi bara sju eftersom två åttor var sjuka. Vi fick börja gå en tipspromenad med frågor som handlade om skolämnen. Bl a språk, matte, musikteori och OS var ämnen som togs upp under 21 frågor och 2,5km. Jag hade med mig min kamera och fotade en hel del tillsammans med mina klasskompisar Elin och Leonard som också hade med sig var sin systemkamera. Jag tog 99 bilder under dagen. Efter promenaden käkade vi lunch och några badade. Sedan gjorde vi olika samarbetsövningar med grupperna. Att sätta ihop ett stormkök, stega upp en sträcka på 47meter och namnge olika köksföremål var några av övningarna. Det gick rätt bra för mitt lag, vi placerade väl oss någonstans i mitten av alla lag. Laget skulle även ha ett namn och en hejaramsa att visa upp för alla andra! Vi hette Chorizo och vår hejaramsa löd:

Vi är stora, ni är små
Vi är de som kämpar på.
Vi är starka, vi är bra
Vi ska vinna denna da'
Det ska låta pang och tjoff
När vi gör korvstroganoff
Chorizo!

Det var inte ett dugg flummigt :) När alla fick visa upp sina ramsor var kvalitén blandad. Några gick fram och sa "vi är bäst" och gick ner igen. Men rimfantasin var det inget fel på. Vad sägs om:

Vi är grupp sex
och vi gillar kex-
choklad,
jätteglad!

Eller något åt det hållet. Efter friluftsdagen skulle jag, Saskia, Annika, Fabian, Antonio och Anton gå och bada på andra sidan sjön. Egentligen fick ingen stanna kvar och bada, men vi trodde att vi kunde gå till andra sidan och det blev något missförstånd så vi trodde att det var okej med våra mentorer. Vilket vi fick reda på att det inte var när en gympalärare och biträdande rektorn kom och skällde ut oss och ville att vi skulle åka hem. Men de gick bara därifrån när de hade slutat skälla, så jag och killarna stannade kvar. Annika och Saskia åkte däremot hem. Men jag, Antonio, Anton och Fabian gick ner till bryggan och badade. Vi hämtade våra grejer och la på bryggan och satte oss och masserade varann! Vi satt där på rad i nästan en och en halv timma och det var jättemysigt! När Anton masserade mig gick solen i moln och jag började frysa lite. Då strök han handen över min rygg för att värma mig! Vi hade verkligen jättekul.

Igår fick vi prata med våra mentorer efter skolan, men de var inte så arga. De sa mer att vi hade gjort fel och att vi skulle säga till ordentligt nästa gång och sådant. Det var lugnt.
Bless// Johanna

Vinnarcitat!

Jag har fått mejl från Saskia med hennes kommentar på vinsten i ordtävlingen!

"Jag känner mig ärad! Jag satt länge och tänkte inför den här svåra och djupa uppgiften och känner mig nu hemskt stolt att ha klarat av den och vunnit! "
Det säger alltså Saskia från Årsta, vinnare i min tävling om vem som kan skriva det längsta ordet.

Bless// Johanna

Välkommen tillbaka!

Idag började skolan igen! Det började väldigt bra (inte). Min buss var försenad så jag missade precis tåget. Jag såg när dörrarna slog igen och jag såg Pellan och Marre där inne och de såg mig. Jag kunde bara inte komma in till dem! Å andra sidan träffade jag mamma på stationen (bor hos pappa den här veckan) och vi tog nästa tåg tillsammans. Jag träffade även min klasskompis Daniel. Han hade jättelångt hår när vi slutade, och nu var han kortklippt! Det var en liten chock, men nu kan man ju se hans ansikte igen :)

Annars har dagen varit bra. Vi pratade hur mycket som helst hela dagen, så det blev nog aldrig riktigt tyst. Det har slutat en del lärare, så vi träffade vår nya mentor idag. Vi fick två mentorer i sjuan, Britt och Björn, men nu har Björn gått i pension och vi har istället fått en kille som heter Mark. Han är jätteskön! Avslappnad, trevlig och antagligen en väldigt bra lärare. Tyvärr ska jag bara ha honom i kemi. Två tredjedelar av klassen kommer ha honom i matte också, det hade jag velat. Vi kommer få en annan lärare som tidigare har vikarierat ibland. Han är rätt virrig om jag ska vara ärlig. Vi får väl se hur det blir.

Jag tänkte gå och försöka skaffa praoplats idag efter skolan. Jag vill gärna jobba i bageri eller kafé, och jag och mamma har spanat in två ställen. Det ena är Rosendals trädgård på Djurgården, och det andra besökte jag idag. Det heter Brunkebers Bageri och drivs av två systrar. De var ganska höga chefer inom IT innan de helt vände och startade ett bageri. De bakar mycket ekologiskt och gör surdegar och sånt spännande. Tyvärr var butiken stängd och öppnar imorgon men jag skrev ner en webbadress som jag ska kolla så fort jag har skrivit färdigt.

Jag har kommit på att det är lättare att läsa min text om jag delar upp den på det här sättet. Det kan vara därför alla större bloggare gör så? :)
Bless// Johanna

Vinnare: Saskia!!!

Nu är det färdigtävlat! Min bloggtävling är nu avslutad. Och vinnaren är (trumvirvel) SASKIA!!! Ett jättegrattis! Det vinnande ordet blev klätterställningsplåtsförsäljningsassistentens! 55 bokstäver! Jag vet inte om Svenska Akademin skulle godkänna det, men jag godkänner det:)

Så detta inlägg är till Saskia. Hon råkar vara min klasskompis, så jag kan berätta lite om henne. Saskia är alltid glad, flummig, engagerad, godhjärtad och mysig. Man kan alltid räkna med henne och hon sprudlar av idéer och energi. En grym kompis som jag kommer sakna jättemycket när vi slutar nian. Hon är dessutom grym på sport och spelar handboll.
Förhoppningsvis kommer det en kommentar från Saskia såsmåningom. Då kommer jag lägga upp den.
Bless// Johanna
                                                         


Sista rycket!

IDAG är sista dagen att tävla i vem som kan skriva det längsta ordet!!! Tävlingen finns längre ner på sidan, och har 8 tävlingsbidrag för tillfället. Jag undrar om någon kan slå Saskia... :) Någon gång i eftermiddag kommer jag avsluta tävlingen och tillkännage vinnaren.


Heja heja!

Bless// Johanna


De berömda körsbären
Jag lägger nu upp den första bilden från min nya kamera! Det blir de där körsbären jag har pratat en del om.
Bilden togs den dag jag fick kameran, när jag var ute och plåtade allt jag kom åt. Enjoy :)

Bless// Johanna

På promenad (...) genom stan (shalalala la la lalaa)

Känns rubriken igen? Jag älskar Per Gessles låt "På promenad genom stan", och försökte återge lallandet efter refrängen :) Idag har jag varit på promenad i stan. Min lillasyster ska börja i en ny skola i år i Hammarby Sjöstad, och hon och mamma provåkte vägen dit idag. Jag följde med till Centralen och gick sedan på stan. Efter två timmar träffade jag dem igen och vi åkte till banken och mötte pappa för att fylla i alla papper om ansökan för ett leg! Man var tvungen att ha med sig foto, personbevis och två föräldrar/förmyndare med identitesbevis. Därför har det tagit lite tid, men nu kunde vi fixa alltihopa. Så om tre-fyra veckor ska jag få hämta ut mitt leg!! För övrigt har jag köpt en väckarklocka, ett ämnesblock och nya gymnastikkläder idag.

Nu tittar jag på sammandraget från OS. Jag har följt OS ganska mycket och sett sammandragen näsan varje kväll. Men jag måste säga att jag verkligen gillar Olssons Studio. Det är så flummigt! Bara vinjetten säger en hel del om programmet, men det är självklart väldigt beroende av vilka som är där. Annika Lantz och Kattis Ahlström har varit de roligaste hittills. Jag älskar Annikas kommentar "En minnesbeta? Kan man bota sånt?" när de läste upp en läkardiagnos som sa något om att idrottaren hade fått sig en minnesbeta :) Hon är skön!

Bless// Johanna


Here to stay

Nu är sommarens sista resa avklarad. Från och med nu stannar jag hemma. Men Göteborg var jättetrevligt. Jag, mamma och min lillasyster flög ner i tisdags förmiddags. Sedan gick vi på stan i cirka fyra-fem timmar. Vi köpte Göteborgspass, som gav oss fritt inträde på massa ställen och gratis resande med kollektivtrafiken, och då fick man med en hel del rabattkuponger på diverse affärer. Vi använde ingen, men det hindrade oss inte från att gå på stan. Jag köpte en sjukt snygg randig pikétröja på Esprit, lillsyrran och mamma köpte varsitt linne på Weekday och jag och mamma köpte en klänning på Twist&Tango. Den klänningen var galet fin och vi kan båda använda den :) Efter vår shoppingrunda blev vi hämtade av min morbror när han hade slutat jobbet. Vi bodde nämligen hos honom och hans familj. Det var jättekul att träffa honom, hans fru (min moster) och deras tre barn: Fredrik, Philip och Sofia. Fredrik är 21, Philip 18 och Sofia är 16 år. De är verkligen sköna människor! Första kvällen satt vi uppe till halv tolv och spelade tv-spel.
Andra dagen i Götet var vi på Liseberg!! Det är verkligen sjukt kul! Jag och syrran åkte Lisebersbanan tre gånger, Balder två och Flumeride två gånger. Den andra gången vi tog Flumeride regnade det ganska ordentligt. Det regnar för övrigt alltid i Göteborg! Varenda dag regnade det, men som tur var var det en del uppehåll också. I vilket fall som helst tvingade jag nästan upp syrran i Balder :) Hon var ganska säker på att hon ville åka den innan vi kom, men när vi skulle ställa oss i kö var hon inte lika säker. Som tur är känner jag henne, så jag tog henne i handen och ledde henne till kön utan att fråga :) Efter halva turen skrek hon "Tack, tack" till mig för att jag hade fått henne att åka! Den är riktigt rolig, och lite läskig :)

Idag var vi på Universeum. Det är ett jättestort djur- och naturmuseum med egen regnskog och allt. Det var jättekul och det finns massor att se. Mamma och syrran vågade inte gå in i rummet med ormar och spindlar, så jag fick gå själv. Det var i och för sig bara en spindel men ormarna var fina. Så länge de är bakom glas är de fina :) Det fanns även en "testa-själv-utställning" där man får springa och hoppa och testa massa kul saker. Jag vann över syrran i 100 meter roddmaskin på typ 23sek! Flygplanet gick halv sju, så jag kom hem för typ två timmar sen. Välkommen hem säger jag till mig själv.

För övrigt har jag laddat över bilderna från min Nikon D60. Något publiceras väl snart. 
Bless// Johanna

Jag flyger, inte flyr

Imorgon åker jag hemifrån igen. Den här gången ska jag, mamma och lillsyrran resa till Götet och träffa mammas bror och hans familj. Det ska bli jätteroligt. Det måste vara typ två år sedan jag träffade dem sist. Just nu är mamma och syrran och köper presenter till min moster och kusin. Philip, min kusin, fyllde 18 för några veckor sedan. Jag och familjen ska gå på Liseberg på onsdag! Det ska bli jättekul, men det ska regna alla tre dagar vi är där.

Detta betyder att jag kommer hem på torsdag och inte kommer blogga innan dess. Men titta gärna till tävlingen längre ner så länge :) Just nu leder Saskia från Årsta (som för övrigt är klasskompis till mig :))

Bless// Johanna


Godmorgon!

Jag har kommit på en sak som är jättebra med läger. Man väcks klockan 7.30! Det är ganska hemskt första dagen, men man vänder ju tillbaka dygnet. Därför har jag vaknat halv nio varje morgon nu. Det är faktiskt skönt, speciellt eftersom jag kan ligga och dra mig till nio :)

Idag ska jag förhoppningsvis få ett leg. Äntligen! Vi har snackat om att jag måste ha ett leg i typ ett halvår, men det har liksom inte blivit av. Och när jag och pappa äntligen kom till banken för att hämta papper som man ska fylla i var det tydligen så att man behövde ha med sig båda föräldrarna och personbevis och allt sånt. Så vi ska försöka komma iväg i eftermiddag allihopa.

Just nu tittar jag och min lillasyrra på Vänner. Hon har hela första säsongen på DVD. Det är faktiskt riktigt roligt!
Bless// Johanna

Hmm..

Oj. Jag kom på att det förra inlägget blev sjukt långt. Därför skriver jag lite här också :)

Igår var jag, mamma och lillsyrran och shoppade (surprise). Som tur var behövde vi verkligen grejerna vi köpte. Vi var på Åhlens och handlade skolgrejor. Jag har köpt en snygg kalender som jag ska smycka med lite foton och en tidskriftshållare. Sedan rensade jag min skolväska och hittade diverse skumma saker. Vad sägs om en kam, en nässprej mot hösnuva, fyra eller fem plastfickor och en pocketbibel? Pocketbibeln fick jag i början av min konfirmation och är jättepraktisk att ha i väskan, jag hade bara glömt att jag hade den där. Om en vecka och en dag börjar skolan igen! Jag längtar till klassen, måste jag säga :) Jag har verkligen haft jättetur och hamnat i en grym klass! Alla snackar med alla och bryr sig om varann. Jag känner mej liksom trygg där. Det är därför det är så sorgligt att detta är sista året på skolan! Jag kommer gråta floder på avslutningen. :)

Idag var min bästa kompis Malin och hennes mamma här. Hennes mamma är bra kompis med min mamma och de har inte sett mammas hus. Därför bjöd vi in dem på fika. Jag och min syrra bakade en hallon- och blåbärspaj på förmiddagen. De var här i två timmar och vi hade jättetrevligt! Jag fick äntligen visa min kamera för Malin. Hon har velat se den ett tag, och hon var nog rätt imponerad :) Vi tittade på en del bilder. Jag tog nästan 250 bilder på lägret! Vilken dag som helst ska jag tanka över dem till datorn. Då kanske jag publicerar någon, men det får vi se. Jag är lite osäker på om jag ska visa ansiktet på folk här på internet. Men jag kan ju visa den "berömda" bilden på körsbären.

Bless// Johanna

Varning! Långt inlägg.

Hej! Nu är jag hemma igen. Jag har haft en av de roligaste veckorna på hela året! Kyrkans barnläger!!!!! Det började med att vi åkte till kyrkan i lördags eftermiddag. Jag träffade mina kompisar Sara och Johanna och vi skuttade runt och skrek en stund. Det är jättekul att träffa folk som man inte har träffat på hela sommaren. Bussresan dit tog två och en halv timma och det regnade under stora delar av resan. Vi fick veta rumsindelningen på bussen. Jag, Sara och Johanna sov i en stuga med två rum. I det andra rummet bodde våra kompisar Philip, Simon och Tobbe. Det fanns en dörr mellan rummen, men vi var tvugna att öppna den med kniv eftersom det inte fanns något handtag :). När vi kom dit visade det sig att det skulle bo en tjej till i vårt rum. Hon hette Amanda och bor i Dalarna. Hon är grymt skön och vi hade jättekul!

Jag minns inte riktigt allt vi gjorde, men här är ett urval:

På söndagen badade jag och tjejerna först av alla. Klockan var typ halv elva på förmiddagen och vi hade just avslutat bibelsamlingen. Det var faktiskt varmt i vattnet (Hjälmaren). Samma dag lekte jag Boll över buske med killarna i vår stuga och Jocke och Simon. De sistnämnda var ledare. De är något eller några år äldre än mig, jätteroliga och så otroligt snygga!!! :) De kommer antagligen nämnas en del här. I vilket fall som helst lekte vi den här leken som går ut på att man ska kasta en tennisboll över en buske (eller ett hus eller liknande) och laget på andra sidan ska ta lyra. När ett lag tagit tre lyror springer man runt busken och försöker kasta bollen på någon i det andra laget. Det var jättekul att leka, tills jag kastade upp bollen i en tall. Den fastnade ganska högt upp och vägrade komma ner. Till slut klättrade Simon upp i trädet och skulle hämta den. Problemet var att han inte kunde klättra hela vägen. Jag vet inte hur han gjorde, för vi blev tvingade bort till lunchen, men han fixade det. När jag sa "Ledsen för besväret" svarade han att jag inte skulle få vara med och leka nästa gång :)

På måndagen lekte jag en hel del. Flaggan, fotboll, Trasan och tärningsleken (med kortlek, vi hade ingen tärning) för att vara exakt. Det blev dåligt väder efter lunch så då passade det att leka tärningsleken inne. Flaggan och fotboll lekte jag på workshopen efter lunch. Jag och mina kompisar valde Sport & Lek (som för övrigt leddes av Simon och Jocke) eftersom de hade lovat vattengympa! Tyvärr blev det vattengympa i tio minuter pga vädret. Redan när vi spelade fotboll började det regna och på bryggan haglade det. Simon såg en blixt när vi var i vattnet och alla sprang snabbt upp på bryggan. Våra kläder på stranden var dyblöta. Sedan sprang vi runt hela gården och skrek "Sport och lek är de bästa! Heja heja sport och lek!!". Det var jättekul, men jobbigt.
   På kvällen blev det full storm (nästan) och halv ett på natten gick strömmen. Som tur var kom den tillbaka vid frukosten dagen därpå (eftersom vi bad innan frukost att vi skulle få el).

Tisdagen var lika fylld av regn och blåst, även om det lugnade ner sig framåt kvällen. Innan lunchen hittade jag och några kompisar på ett spexnummer till sista kvällen. Det hette 35 sätt att sätta sig på en stol, och det var i princip vad numret gick ut på. Vi hittade på och skrev ner 35 sätt att sätta sig på en stol och övade detta. Jag utförde två av dessa sätt och presenterade resterande. Mina nummer var 16: Hoppa bock och 29: Rondat. Jag behöver väl inte skriva vad de innehöll (en rondat är en form av hjulning). Det var verkligen hyperkul att visa upp på torsdagskvällen.

Onsdagens eftermiddag fylldes av skog. Jag var med på workshopen Piratjakten. Det gick ut på att två av ledarna klädde ut sig till pirater och placerade ut fyra flaggor i skogen. Sedan skulle vi deltagare försöka hitta flaggorna när vi hade fått se på en karta ungefär var de var. Samtidigt skulle vi undvika att bli kullade av piraterna. Då fick man gå till fängelset och stanna där tills någon befriade en. Det var nästan lite läskigt när piraterna kom. Vi var 17 "piratjägare" som sprang bokstavligen över stock och sten. Det fanns ett antal låga stenmurar i skogen att ta sig över. Men som tur var tittade solen fram under dagen! Då kunde vi torka efter vattenkriget som bröt ut på eftermiddagen. Vi hade en tävling då ledarna stod uppställda med nummerskyltar på magen. På skyltarna stod 10, 30, 50 eller 100. Det var poängen man fick om man träffade med vattenballong på ledaren! Fatta vad kul att få kasta på ledarna! Jag fick en fullträff rakt i bröstet på Simon :) Men sen hade de förstås vattenballonger i händerna och när alla hade kastat hämnades de :) Och så var kriget igång. Alla blev sjukt blöta!
   På kvällen var det spökrunda, då alla som ville gick i gruppen i skogen längs en bana och ledarna hoppade fram och skrämdes. Jag gick inte spökrundan, det har jag aldrig gjort. Jag klarar inte folk som hoppar fram och skräms. Vi var faktiskt sju-åtta personer som inte gick. Det var nog rätt tur för när alla skulle gå och klä på sig ytterkläder var det en tjej som inte ville gå och började gråta. Då var det skönt att jag och två kompisar kunde gå fram och säga att vi inte heller skulle gå. Fast en av ledarna tyckte vi var lite fega. Det gjorde inte så mycket.

Sen till slut kom sista hela dagen: torsdagen. På kvällen var det spex. Min lillasyrra och hennes kompisar dansade en dans som hon hade gjort. Jag visade upp 35 sätt att sätta sig på en stol och ett flum-yoganummer med min kompis Johanna. Vi kallade det yoga med Jårtron och Jett. Jårtron och Jett kommer från början från att vi tänkte kalla oss J1 och J2. Det var galet kul, för hela lägret var med och gjorde våra knasiga rörelser. Jag gillar bäst Hakan:
-
Sitt på golvet och lägg höger hand på höger vrist.
- Lyft benet så du har foten i höjd med magen och böjt ben så fotsulan pekar mot magen.
- Ta vänster arm under höger ben och stick in handen mellan armen och benet.
- Har du gjort rätt ska du nu kunna klia på hakan :)
Det var flummigt. Sedan gick vi ner till vattnet och grillade korv. På kvällen kom min lillasyrra och hennes två kompisar Sofia och Annika in till oss. Vi och killarna var uppe till kvart i två och flummade. Philip la sig i sängen hos min lillasyrra, Sofia och hämtade sitt eget täcke och la sig på golvet med Sofia och Annika. Sen tänkte han att han skulle sitta på en stol och sova, men jag kom på att om han somnade skulle han ramla ner och då gick han in till sig :) Sen på fredagen åkte vi hem kvart i elva. På bussresan var alla trötta :)

Så nu är jag hemma igen. På tisdag bär det av till Göteborg och visit hos mina kusiner.
Bless// Johanna

Smälta, smalt, smultit

Idag har jag tur. Jag var precis ute på vår uteplats och kollade vädret. Det är inte lika varmt som igår!! Det är bra. I förrgår hade vi här i Stockholm 27 grader i skuggan klockan 15. Det var löjligt varmt! Jag var knappt ute i förrgår för det gick inte. Man höll på att smälta. Tur att jag inte gjorde det :)

Jag är medveten om att det var ett tag sedan jag bloggade. För det ber jag om ursäkt. Det är nämligen så att jag har varit bortrest (igen). Jag, mamma och min lillasyster for i tisdags till Blidö på sol-och-badsemester. Det var så sjukt härligt! Vi bodde i ett litet renoverat båthus (notera skillnaden mellan båthus och husbåt) på Blidö och hade sisådär tre meter till havet. Familjen som ägde tomten hade ett stort boningshus på tomten där de var på somrarna. De var på där med oss men åkte ut med sin båt och iväg med vänner så att vi fick vara ensamma ett par dagar. Det var så sjukt härligt! Vi badade, solade och surfade på luftmadrassen :) Det gick rätt bra att surfa, fast vi ramlade en hel del. Mamma kallade mig paparazzi, med rätta! Jag tog runt 130 bilder på en dryg vecka :) Efter Blidö åkte vi till min morbror och mosters landställe och solade där i tre dagar. Alltså kom jag hem i onsdags.

Tro nu inte att det är slut på resandet. I eftermiddag åker jag iväg igen. Den här gången ska jag på läger med kyrkan! Jag har åkt på sommarläger varje sommar i fem år (detta är alltså mitt sjätte läger). I år blir jag äldst av deltagarna men det ska bara bli kul :) Jag kommer hem på fredag, så det blir inget bloggande innan dess. Men glöm inte att skriva ditt bidrag till min tävling! I skrivande stund leder Elin från Järfälla på 46 bokstäver!


Bless// Johanna


RSS 2.0