Au Revoir, tout le monde!

Nu drar jag till Paris!!! Eller egentligen imorgon, men det här blir sista inlägget innan avgången. Jag ska upp kl 7 imorgon bitti för att vi ska flyga från Skavsta vid 11. Det ska bli helt grymt kul! Jag vill så gärna till målarkvarteren i stadsdelen Montmartre. De ska tydligen måla grymt fina tavlor av utsikten över Paris. Det måste vara lite trist att måla i princip samma sak hela tiden. Men å andra sidan, vad gör man inte för att lura turister på pengar? :)

Idag har jag i princip bara packat och suttit vid datorn. Jag, pappa och lillasyrran lyssnade lite på "Sommar" i P1 också. Det var Fredrik Lindström som pratade, han är ståuppkomiker och språkforskare. Han var jätterolig! Jag skrattade så tårarna rann. Det är i och för sig inte så ovanligt, men ändå! :)

Nu ska jag ladda över lite mer musik till min mp3 och titta på fotboll (igen). Nu är det bara de viktiga matcherna kvar, och då åker man förstås utomlands... Typiskt, eller hur?
Bless// Johanna

PS. Rubriken betyder Hej då allihopa! (bokstavligt betyder "tout le monde" allt folk, men jag översätter fritt) DS.

Förresten...

...har du någonsin tänkt på vad midsommar egentligen handlar om, förutom sill, potatis, jordgubbar och knasiga danser (och en hel del sprit för folk som gillar det)? Varför ser midsommarstången ut som den gör?

Enligt en hel del källor som jag har tagit del av (läst) är midsommar en blandning av 1) firandet av årets längsta dag och 2) en jättegammal fruktbarhetsritual. Midsommarstången ska föreställa en penis som befruktar jorden så att grödorna ska växa bra! Tänker man på det är det faktiskt sant, midsommarstången ser ut som en penis. Så nu vet du det :) Hur spriten kommer in i bilden vet jag inte. Folk tar tillfället i akt när det är helg och sommar?

Annars är det alltid trevligt att dela med sig av information!
Bless// Johanna

Sommardrömmar...

                                


Jaha, glad midsommar på er därute. Det är årets längsta dag idag! Det betyder egentligen att det blir mörkare nu, men det ska jag inte tänka på. Det är deprimerande :)

Idag har jag och familjen varit på Skansen och firat. Vi fick stå 30min i kö för att komma in. De skulle resa midsommarstången kl 14 men vi kom in vid tio över. Vi trodde att vi hade missat allt, men när vi kom fram skulle de precis bära upp den sista biten. Det var en jättefin midsommarstång, med hjärtkransar och allt. När de var färdiga var det några som spelade lite folkmusik och sedan blev det dans. Jag var den enda i familjen som ville dansa, de andra tittade på. Jag hoppade helt enkelt in i en ring, tog en kvinna med spanskt utseende i ena handen och en lång man som jag tror var amerikan i andra handen. Kvinnan bredvid mig pratade svenska med lite accent, men den långe mannen och hans kompis förstod i princip ingenting. Det var jättekul att dansa!!!!!!! Men det var sjukt trångt. Det var sex eller sju ringar med människor och trots det rörde man sig cirka en meter per dans. Jag lyckades faktiskt ta mig ett drygt varv runt stången på sju danser. Det var dels de välkända "Så gå vi runt kring en midsommarstång" och "Små grodorna (förstås)" men även mindre välkända danser då det bara gällde att lyssna på vad danslederskan i folkdräkt sa och titta på de andra. Det fanns ett par människor i ringarna som hade folkdräkt och kunde danserna. I den sista dansen jag dansade skulle man dansa två och två och då fick jag dansa med en man i folkdräkt som visste hur man skulle göra. Han var i 30-årsåldern och jättetrevlig :) Jag ska definitivt komma tillbaka och dansa igen någon gång. Säg till om du vill haka på! :)

Bless// Johanna (tyvärr utan krans i håret, såg däremot många andra som hade kransar med eller utan blommor. Även en del killar med björkkrans!)




Elva sömntutor senare...

...är Sverige utslaget ur EM. Typiskt, säger jag bara. Svenska spelarna har varit så självsäkra hitintills så att de var tvugna att åka ur. "Zlatan ska frälsa oss" hette det. Inte ens han kunde väcka de stressade svenskarna igår. Jag ville faktiskt inte se sista kvarten, men kunde ju inte gå från TV:n. Det är ju trots allt EM.

Jag kände att den svenska insatsen genom hela matchen präglades av slapphet/stress. När ryssarna hade bollen gick man inte på utan sprang lite bredvid och bakom och lät dem ta sig från eget mål till Sveriges straffområde. Där blev det fart på folket, men då var det ofta försent. När man väl lyckades erövra bollen tyckte jag att det kändes stressigt. Ryssarna var lugna, höll i bollen och sprang en hel del. Svenskarna var stressade och ville på något sätt få bort bollen så fort som möjligt, ingen ville liksom hålla kvar. Lägger man till att ryssarna var på hela tiden är det inte konstigt att det blev 2-0. Nåja, vi får satsa stenhårt på VM istället och titta på resten av EM-matcherna. Ikväll ska jag se Tyskland-Portugal. Hoppas på lite sydeuropeisk fotbollsglädje typ Ronaldo!

Men vad vet jag, jag är ju ingen fotbollsexpert...

Bless// Johanna

Dagen som gått

Idag har jag börjat känna att det är sommarlov. Tidigare i veckan har jag vaknat runt halv nio varje morgon, men idag sov jag till tjugo över tio. Grymt skönt och verkligen ett tecken på att det är lov. Min lillasyster tittar på "Hej hej sommar" varje morgon vid kvart över nio, men jag slutade titta på sommarlovsmorgonprogram när jag var 11 år. Orkar helt enkelt inte.

Igår var mina kompisar Marre, Pellan och Noon här hos min pappa. Vi satt i trädgården och drack hemmagjord flädersaft (gjord förra året och förvarad i frysen, årets omgång blev klar idag), spelade spel och stod på händer i gräset. Det var jättekul! Tyvärr var det inte så varmt som jag hade velat. Jag hade tänkt att vi kunde ligga och sola men det var mulet nästan hela tiden. Jag, Pellan och Noon har varsitt sommarprojekt som vi övade på: Pellan vill lära sig stå på händer och göra en handvolt, Noon vill lära sig hjula och jag ska lära mig att gå ner i brygga. Därför är det jätteskönt att ha en stor gräsmatta tillgänglig. Jag gick ut en liten stund på förmiddagen idag och övade på nämnda gymnastiska övningar. Snacka om att bli smutsig under fötterna! Jag lyckades även sparka ner vår fotboll i Slänten. Slänten kallar vi den hundra meter breda skog som finns bakom vårt hus. Just namnet kommer av att de första tjugo metrarna sluttar sjukt mycket, en slänt alltså. Den är beväxt med brännässlor och andra mindre trevliga växter och därför lite jobbig att hämta upp en boll från. Jag ska ta på mig gummistövlar och långbyxor och hämta bollen imorgon tror jag.

Idag var jag och lillsyrran hemma själva precis som vi har varit hela veckan. På förmiddagen satt jag ute på altanen och läste när jag var färdig med gymnastiken tills pappa ringde vid halv ett. Då kom jag på att vi kanske skulle ha lunch. Det blev fiskpinnar med potatismos, ärtor och lite broccoli. Jag gjorde allt helt själv eftersom syrran var upptagen vid datorn (hela förmiddagen!). Efter lunch gick vi till centrum för att hon behövde klippa sig. Jag brukar klippa mig på en timma och trodde att hon också skulle göra det. Därför blev jag förvånad när hon ringde efter en kvart och sa att hon var färdig. Då stod jag i en provhytt på H&M. Hon hade klippt två cm på topparna vilket förklarade den korta tiden. Trots det kostade det drygt 300 kr! Hon blev nöjd i alla fall. Sedan gick vi och köpte solglasögon till mig! Jag har velat ha ett par nya hela våren och sommaren, och det var rea på Guldfynd där jag hittade ett par jättesnygga svarta glasögon. De är stora (förstås), men inte gigantiska. Jag kommer garanterat ha med dem till Paris.

Jag har även silat och buteljerat årets flädersaft idag. Den har stått i garaget i tre dagar och idag tog jag in den. Det blev lite kladdigt i köket men inte farligt. Man kan inte göra flädersaft utan att kladda, det är nog det klibbigaste som finns. Jag hittade sex 50cl-flaskor i garaget som jag hällde kokhett vatten i för att döda bakterier. Tur det, för i två flaskor var det mögel. De flaskorna fick en extra omgång hett vatten. Nu ligger alltihop i frysen tillsammans med den sista flaskan av förra årets saft. Här hamstras det saft, minsann.

Bless// Johanna

??

Jag sitter och funderar på en sak; vart tog min bloggdesign vägen? Min kompis Elin gjorde en jättesnygg design (evigt tacksam till henne) med en överskrift där det just nu bara är mörkt grått högst upp. Men nu är det borta, precis som de små ljusgrå blommorna som fanns vid överskriften i varje inlägg. Där är det nu bara vitt. Elin är tyvärr i typ Frankrike nu så jag får prata med henne när hon kommer hem. Enligt hennes blogg är det den 3:e juli. Jag orkar inte vänta så länge! :) I och för sig ska jag också till Frankrike om en halv vecka, så jag kanske möter henne där :) Eller kanske inte. Hon ska till södra Frankrike och jag ska till Paris. 
   
Jag tror att jag skriver det där igen: JAG SKA TILL PARIS!!!!!!!!!! Jag och lillsyrran tog en och en halv timma igår för att titta igenom Disneylands hemsida och välja ut vad vi vill se och åka. Vi ville bestämt åka den berg-och-dalbanan som man alltid ser folk åka i reklam för Disneyland i äldre Disneyfilmer, den där det flyger upp ett stort vattenmoln när de åker förbi. Den heter Big Thunder Mountain och ser sjukt cool ut! Vi ska även åka Indiana Jones and the Temple of Peril-banan. Där finns det en loop! Imorgon ska vi titta ordentligt på vart allt finns och printa ut viktig information.

Om typ fem minuter börjar EM-matchen Sverige-Ryssland! Hoppas, hoppas på Zlatan.
Bless// Johanna


HEJA SVERIGE!!!

Vill ha!

                                                           Nikon D40 + 18-55/3,5-5,6
Det är (Robin Hood) den här jag vill ha! Nikon D40 med 18-55mm objektiv!! Jag har letat efter en bra kamera men jag vill inte ha en digitalkamera. Den här känns mycket proffsigare och ändå lätt att använda (vadå smygreklam, jag delar bara mina innersta tankar med er). Jag hittade den för 2900kr, men den finns inte i lager någonstans!! Jag kommer bli tokig! Fast jag kan nog dra med pappa till den närmaste affären och dubbelkolla om den finns.

Nu är det varmt och soligt här hos mamma och jag ska fika mammas hembakta äppelpaj :) Mums! Sedan ska det solas till tusen!
Bless// Johanna

Oj, aj, oops...

Just nu tittar jag på fotbollen. EM-match Sverige-Spanien. Ställning 1-1. Snyggt mål av Zlatan i första halvlek, nu i mitten av andra. Trött Sverige.

Eller något åt det hållet. Jag är inte direkt någon fotbollsexpert, men det är lite skakigt i matchen just nu. Till skillnad från en del kompisar tycker jag att det nästan är lika kul att titta på fotboll som att spela. Jag älskar att spela fotboll, om man spelar med personer som är lika bra eller bara lite bättre och alla är taggade. Så var det på gympan för ett par veckor sen. Vi tjejer körde fotboll och vi hade så grymt bra spel. Alla vågade spela på när killarna inte var med, och alla var på bollen och lite aggressiva hela tiden. Det var så sjukt kul! Nu på TV:n går den svenska aggressiviteten i vågor. Det var precis nära att bli ett nytt svenskt mål, men innan dess var det trött och segt. Jag hoppas att de orkar sista tio minuterna.

Idag har jag, min lillasyster och mamma varit i stan. Vi åkte pendeln in och gick och shoppade lite innan vi träffade pappa och gick och käkade middag. Enligt mamma så firade vi skolavslutning och bra betyg :) Vi gick på stan i två timmar innan vi träffade pappa och jag köpte en affisch, tre små tavlor och ett par shorts. När vi hade gått runt i en dryg timma var vi jättetrötta allihop och ingen visste riktigt varför, men det kan ha berott på att det regnade. Vi gick sedan till en italiensk restaurang och åt pasta.

Nu kom jag på att mamma har tre chokladpraliner i sin väska som vi köpte i en jättesöt chokladbutik i Gamla stan. Vi hamnade bakom en grupp turister på guidad tur. De gick så sakta att vi upptäckte den där chokladbutiken. Till och med en grupp feta amerikaner kan föra något gott med sig :)

Bless// Johanna

Music and Lyrics!

Igår tänkte jag logga in och blogga lite i eftermiddagsvärmen, men kunde inte logga in för att blogg.se flyttade min blogg. Lite irriterande, speciellt när jag inte har bloggat på ett tag. Så när jag loggade in idag är designen på min sida helt annorlunda. Den är jätteful! Större bokstäver, nya ikoner och ny färg på allting! Jag tyckte att den förra var mycket snyggare. Nåja, jag vänjer mig nog. 

Just nu tittar jag på filmen "Music and lyrics" med Hugh Grant och Drew Barrymore. Det är verkligen en av de bästa filmerna jag har sett! Jag, mamma och min lillasyster skrattar ordentligt när vi ser den. Varje gång :) Jag älskar sången
Way back into love. Läste någonstans att det är Hugh Grant som sjunger på riktigt. Han är duktig.

Igår var det skolavslutning. Igen. Tiden går så fort! Jag hade på mig min grå klänning som jag har sytt själv i slöjden. Den var faktiskt riktigt fin. Efter avslutningen i kyrkan gick vi till klassrummet och fick betygen. Jag kan väl säga att jag fick rätt bra betyg... ;) (över tio MVG av femton möjliga). Sedan stack ett par av oss iväg och sjöng på en klasskompis mammas jobb för att samla in pengar till klassresan. Efter det åkte jag och sov över hos min kompis Pellan tillsammans med tre andra kompisar. Vi åkte till ett ställe i Kungsängen som heter Lillsjön och badade från klippor. Det var jättekul, men rätt kallt. Det var inte så kallt i vattnet eftersom Lillsjön är en liten insjö (inte helt orimligt, eller hur?). Jag och Pellan var först i vattnet och sedan tog det en stund innan de andra vågade bada. De tyckte att det var kallt :). Vi åkte hem till Pellan runt kl. 18 och käkade en lätt middag. Sedan pratade vi och såg på film och somnade vid elva. Vi hade inte tänkt somna så tidigt, men alla var jättetrötta. Vi sov i hennes vardagsrum som låg bredvid köket. Därför var det inte så konstigt att vi vaknade till klockan sju nästa morgon när hela familjen gick upp och åt frukost. Pellan har tre småsyskon och en storebror så det var lite livligt. Men så fort det blev tyst (8.15) somnade jag om och sov till elva. Det var jätteskönt. Vi åt frukost runt tolv och planerade sedan dagen. Vi ville tillbaka till Lillsjön och funderade på att cykla. Det skulle fungera om vi skjutsade varandra och fixade Pellans pappas cykel som det var punka på. Jag, Noon och Pellan fixade det faktiskt! Det tog lite tid och var lite smutsigt men det gick, så att byta innerslang på en cykel står nu på min lista över "saker jag kan göra utan en man" :). På den listan står även att bygga ihop IKEA-möbler och koppla ihop en TV, en DVD och en digitalbox med varandra. Bra att kunna :). I vilket fall som helst cyklade vi inte till Lillsjön. Det blev något fel på cykeln vi lagade, så det blev punka igen (vi misstänker ventilfel) och jag kunde inte skjutsa Maria. Vi fick istället skjuts av Pellans mamma i deras nya bil. Det var väldigt snällt. Vår klasskompis Anton kom också till Lillsjön. Vi hade frågat honom och ett par andra killar om de ville bada efter skolavslutningen, men när de var lite tveksamma ställde vi in oss på att vi skulle ha tjejkväll. När Anton och Danne sedan kunde följa med var det lite sent... Vi hade lite dåligt samvete för det, men Anton kom istället idag. När han kom dit hade vi redan badat en gång i hagel och regn. Vi frös och kände inte för att bada igen. Jag och Pellan "förbarmade" oss över Anton och hoppade i med honom. Men den lorten tyckte att det var kallt och gick upp igen! Vi stannade i en liten stund till och hade jättekul. Sedan gick vi allihopa och käkade glass innan vi åkte hem. Det var helt grymt kul!

Nu är det sommarlov. Det ska bli rätt skönt, men det är lite overkligt. Det känns helt enkelt inte som sommarlov. Nåja, det kommer väl :)

Bless// Johanna

Äntligen!

Jag har äntligen bokat en klipptid nu! Jag behöver verkligen klippa håret. När man har hellugg som jag är frisörbesök ganska regelbundna. I mitt fall blir det typ var femte-sjätte vecka. Nu ska jag till en ny frisör imorn och det ska bli spännande. Jag sparar typ en hundring på att byta frisör, och det är ju alltid något.

På tal om ingenting har jag en stor polkagris i munnen. Jag kan säga så att det är sjukt irriterande att ha något så stort (och kladdigt) att man inte når att slicka sig om läpparna. Vi håller på och säljer polkagrisar för att få in pengar till klasskassan, men jag har ätit upp en själv :) Nu är mun, fingrar och tangentbord rätt kladdiga.

Bless// Johanna

Uppdatering

Jag känner att det behövs en uppdatering om vad som händer. Jag har skickat iväg ett mejl till alla föräldrar i klassen med info om vår soaré. Den inbjudan blev fett snygg! En mörk bakgrund med en lila spotlight och ljust gul text ovanpå. Jag blev grymt nöjd! Jag fick idag svar på det mejlet från några föräldrar. De tyckte att det var jättebra :) Överskriften var One night only och någon kommenterade att det är skoj med engelska i vardagssvenskan, men att det hade varit ännu roligare om det hade stått något på isländska eftersom vi ska på klassresa til Island. Det tyckte jag var kul! På tal om klassresan träffade vi en islänning i fredags kväll. Han pratade svenska men med en accent. Bland annat sa han og istället för och. Han pratade om Island, hur islänningar är och vad man ska göra på Island. Det var trevligt, men det slutade vid halv tio, så jag, pappa och lillsyrran fick åka kommunalt hem från Gamla Stan klockan tio en fredagskväll. Då är man faktiskt glad att man inte är ensam. Jag tror inte att det skulle vara någon fara egentligen, men jag skulle inte känna mig särskilt trygg på Centralen en sen fredags- eller lördagskväll. Tur att man inte åker till stan själv då :)

Igår hade vi soarérep. Vi övade dansen som jag och Elisabeth har gjort och alla solonummer. Jag var ansvarig för att aulan såg bra ut när vi gick, så jag var kvar till 18.30. Vi hade sagt att vi skulle köra till senast halv sex, men det blev längre. Jag tror att soarén kommer bli grym! Vi har sjukt snygg ljussättning och en hel del olika nummer. Vi kommer bli tvugna att sälja öronproppar, för några killar har ett band som spelar grymt starkt! Det är jättebra, men starkt. De är bara tre personer, en sångare, en gitarrist och en trummis, men det låter en hel del ändå :) När de repade blev jag imponerad av hur bra de var! Sångaren, Fabian, sjöng med en helt annan röst än jag trodde han hade. Han kommenterade det med att det bara är i skolan som han inte sjunger med sin "rockröst". Tur för vår musiklärare :)

Idag övade vi dans igen. Alla i klassen har varit jätteduktiga och lärt sig sjukt fort, men idag var det tre killar som "strejkade" lite. De var trötta och ville inte dansa, helt enkelt. Jag var lite irriterad på dem, men det gick över när vi dansade. Jag kan inte vara arg när jag dansar. Efteråt kom en av killarna fram och ville att jag skulle lära honom något steg, och vid det laget var han nog förlåten :) Sedan hade vi ingen musiklektion, så vi slutade en halvtimma tidigare. Det var jätteskönt. Nu ikväll var jag på min lillasyrras cabaret. Hon går i fyran och alla fyror i hennes skola hade en liten show med sång, dans och lite gymnasik. Det var en tjej som gjorde en rondat och två flick-flackar i en serie! Hon var elva år! Jag gick på gymnastik i sju år, men hade svårt för att stå på händer en längre tid. Jag gick i och för sig från att jag var fyra till elva, men ändå. Förutom det var det väl medelmåttig klass på showen. De går ju i fyran, och då låter det lite sådär. Men när alla tjejer skulle sjunga Celine Dions "My heart will go on" lät det bättre än jag trodde.

Bless// Johanna

RSS 2.0