All we like sheep.

Rubriken är faktiskt tagen ur Händels Messias (ett mycket känt körverk)! Visserligen fortsätter texten "all we like sheep have gone astray", ungefär "alla vi har liksom får gått vilse", fast det ju verkar som att vi står där stenseriösa och sjunger ut "alla vi älskar får!"!! Det är väldigt roligt när man ser det!

Det kanske märks att i princip allt just nu handlar om konserten imorgon. Jag har aldrig gjort ett helt sånt här verk tidigare, bara konserter med delar ur olika verk eller självständiga sånger. Dessutom blir vi 120 sångare, fyra professionella solister och ungefär 20 musiker ur Filharmonikerna. Det kommer bli så häftigt! Förhoppningsvis kan jag sjunga också. Jag sjöng inte på repen igår eller idag, och när jag har försökt sjunga lite hemma har jag hostat en del. Just nu känner jag mig lite matt också. I värsta fall får jag mima större delen av konserten... Det är aldrig kul, men det är bättre än att inte vara med. Jag vill ju höra hur det låter! I allra värsta fall får jag skippa skolan imorgon och bara komma till konserten med tillhörande genrep. Det hoppas jag inte på, men det är ett alternativ.

Just nu ligger jag i sängen och lyssnar på en Messias-inspelning med bland annat London Philharmonic Orchestra på Spotify. Kom på att det kan vara bra att verkligen kunna allt till imorgon. Snart ska jag sova för att vara i bra form.

På tal om bra form kom min löpartränande klasskompis etta på SM i stafett i helgen!! Grattis Melina!

Bless// Johanna

I hate days like this.

Idag har jag befunnit mig på tre ställen: i sängen, vid matbordet och i soffan. Den här förkylningen blev nästan värre i natt, så jag försöker vila bort den. Alltså har jag legat i sängen och jobbat på vårt engelskprojekt (redigerat bilder), tittat på Disney's Robin Hood och ätit frukost. Hela dagen. Det blir ganska segt, men jag kan ändå inte fatta att klockan är halv sju. Det känns som att den borde vara typ två på eftermiddagen...

Imorgon blir det full rulle igen. Först ska mina danstjejer dansa på gudstjänsten, och sen ska jag in till Söder och repa Messias med klassen i fyra timmar. Jag kommer egentligen bara sitta där och lyssna i fyra timmar, på grund av förkylningen.

Så nu avslutar jag med en ganska passande låt:



Visst är han snygg, btw? :)
Bless// Johanna

Kiss me till the morning light.



Mysigare låt går väl inte att hitta?

Someone help me.

Så har man lyckats bli superförkyld lagom till slutet. Yay. Inte. Jag snyter mig som en idiot och nyser konstant. Jag känner mig helt svullen i ansiktet och har lock för öronen. Varför nu?? Imorgon ska jag på kalas, på söndag är det repetition för konserten, på måndag är det repetition för konserten och på tisdag är det konsert! Förkylningen kunde verkligen inte ha valt en bättre tid...

Idag hade vi redovisningar i ett projekt innefattande kemi, naturkunskap och svenska. Huvudämnet var kretslopp, och sedan hade vi olika grupper som jobbade med olika typer av kretslopp. Redovisningen innehöll en presentation och en PowerPoint, och min grupp och en till grupp var de enda som lyckades hålla tidsgränsen på max 10 minuter! Alla andra höll upp till 25 minuter! Visserligen är papprets kretslopp intressant, men kanske inte tillräckligt för så lång tid. Men det var definitivt lärorikt.

Efter extrarepet (mellan 15 och 18) åkte jag ut till Hässelby för att titta på min kompis Saras musikal! Min kompis går i nian på en musikalskola, och de satte upp Trollkarlen från Oz som slutprojekt. Det var en jättebra musikal! Jag och min kompis Viktor var där och tittade, och hela Saras klass var jätteduktiga! Vi räknade till två killar och cirka 10 tjejer :) Men det var grymt roligt att vara där!

Nu ska jag nog sova. Man ska sova mycket när man är sjuk. Imorn ska jag börja med packlistan till USA! Om exakt två veckor går planet från New York till Minneapolis ner för landning! Oj vad jag är taggad! :)
Bless// Johanna

Another day, another drama.

Visst är det så att livet blir roligare med lite spänning? Idag blev det lite väl mycket spänning för min del. Vi hade konditionstest på idrotten och skulle springa 3,3 km i Rålambshovsparken. Tyvärr är jag ju allergisk mot pollen, så jag fixade att springa två av tre varv innan halsen snörde ihop sig och jag fick jättesvårt att andas. Först tänkte jag att jag bara skulle bita ihop och springa det där sista varvet ändå, men redan tio meter senare insåg jag att det inte skulle gå. Så jag bröt loppet. Det kändes så fruktansvärt surt! Jag var tvungen att gråta en stund, dels för att det är riktigt läskigt att inte kunna andas och dels för att det kändes som ett misslyckande att inte klara av hela loppet. Jag hade en riktigt riktigt dålig tid på gång, men jag hade ändå velat känna att jag fick göra mitt bästa utan att bli hindrad av något jag inte kan påverka! Så när vi gick upp till skolan och skulle gymma, stretcha och spela pingis såg jag till att välja de mest plågsamma stretch-övningarna så att jag fick ut lite ilska och besvikelse :) Det finns alltid ett sätt att ventilera ut lite jobbiga saker. Att öva på att gå ner i spagat är en av de bättre.

Resten av dagen har däremot varit bra. Vi fortsätter att öva Händels Messias så ofta min musiklärare kan klämma in ett litet rep. Konserten är på tisdag, och vi har extrarep i sammanlagt 10 timmar fram tills dess!

Efter skolan åkte jag och min lillasyster och åt middag hos farmor och farfar. Vi åt plättar, spelade Mellan tummen och pekfingret (skumt men ganska kul spel) och diskuterade bland annat prinsessbröllopet! Det var jättemysigt!

Nu ska jag titta på Eurovision Song Contest! Jag är visserligen inte lika mycket schlagernörd som förr i tiden, men det hör till traditionen att titta :)
Bless// Johanna

Pick a star on the dark horizon and follow the light.




Mer musik! Idag: knasigt bra snubbe med känsla för bra låtar!

Sunlight burns inside and I feel so alive.

Min absoluta favoritlåt just nu! ♥

Morgontankar.

Det lilla innerliga är mer värt än det stora, pompösa som görs bara för att det "ska" göras.

Om man inte ger får man inget tillbaka.

Tänk om alla kunde vända en negativ syn till en positiv. Tänk vad vi skulle kunna klara av då!

Bless// Johanna

Sprudlande, fnissiga, glimrande, underbara.




Åh vad jag älskar er!

Kärleken är för viktig för att slarvas bort.

Just nu måste jag säga att jag tycker om att arbeta i projekt. I skolan har vi för tillfället två projekt igång: engelska samt naturkunskap/kemi/svenska. I engelskan håller jag och ett litet gäng kompisar på att göra en Bamse-serie på engelska och göra som en liten film av denna. Detta innebär massor av ritande och redigerande i fotoprogram, vilket jag älskar! Nu ikväll satt jag i minst 40 minuter och gjorde små effekter på gräs, väg och berg på en av våra bakgrunder! Sedan passade jag på att redigera ett par foton också :)

Det andra projektet går också jättebra. Jag, Susan och Rosanna jobbar om batteriers kretslopp, och eftersom vi har tre projektlektioner imorgon och vi är i princip färdiga kan vi ta sovmorgon! Förhoppningsvis kommer jag kunna jobba lite på engelskprojektet på den sista lektionen imorn, då vi egentligen ska jobba med naturprojektet.

Idag hade vi det andra av våra två gig på World Forum Against Drugs. Det gick mycket bra, och ytterligare 5000 kr ramlade alltså in i klasskassan :)

Imorgon har mina dansare avslutnings-uppvisning! Jag har insett att den dans vi gör egentligen är lite för svår för dem, men de är ändå jätteduktiga! Till nästa termin ska vi nog göra det lite lättare.

För övrigt gick jag idag förbi en skylt på stan som löd "Slappna av med Johanna Massage"!! Särskrivning, men det är ändå trevligt att ha en massage uppkallad efter sig!

Bless// Johanna

I was made to spend forever loving you.

Idag har jag sjungit hela dagen! Det började i morse då min klass gjorde ett gig på World Forum Against Drugs, en stor konferens som hålls i stan. Vi fick 5000 kr för fyra låtar, och kommer få lika mycket för tre låtar imorgon! Snacka om klirr i klasskassan! Efter 15-minutersgiget åkte vi till skolan och hade musik i en timme. Sedan var det lunch, matte, kör igen och slutligen extrarep i två timmar. Sammanlagt ungefär 4,5 timmar sjungande! Helt knasigt men jättekul :)

Som ni kanske förstår har jag inte gjort så mycket annat idag. När jag kom hem vid åtta åt jag middag och provade kläder för giget imorn. "Sommarklänning" ska man ha, och eftersom jag hade en svart klänning med massa blommor och en svart jacka idag kommer jag ha en vit luftig klänning, vit skjorta och orange halsduk/sjal imorgon :)

Nattinatt!
Bless// Johanna

There will be no more tears in heaven.

Så var man hemkommen från en otroligt skön helg. Det här var verkligen en av de mysigaste helgerna på länge! Jag, min lillasyster och våra tre tjejkusiner åkte ut till deras landställe utanför Norrtälje i fredags och kom hem i eftermiddags. Vi har tittat på film (Juno och Chocolat, rekommenderas starkt!), solat hela lördagen, grillat, pladdrat, spelat kort och kubb och myst! Det var helt pojkvän-, fästman- och föräldrafritt, även om dessa ringde lite då och då :)

Nu är man dessutom lite brunare än i fredags! Att vara i solen mellan 12 och 4 kan göra sånt :)

Nästa vecka kommer bli ganska knasig. Minst.
Bless// Johanna

My spirit's sleeping somewhere cold, until you find me there and bring it back home.


Det är så fruktansvärt underbart varmt just nu! Helt plötsligt blev det +20 grader, solsken, glassätande, bara ben, linnen och mycket folk på skolgården! Jag stortrivs! Visserligen tycker jag om vintern också, men nu har det varit så kallt så länge att värmen är mer än välkommen. Det är så man blir fundersam när folk börjar klaga på värmen. Är inte det här vad ni har klagat om att ni ville ha hela vintern? Just det, var lite tacksamma för en gångs skull! Har man å andra sidan tyckt om vintern är det ju en annan sak...

Den här veckan har gått jättefort! I onsdags trodde jag att jag hade mitt sista prov för ettan, men min musikteorilärare slängde in ett prov till som vi ska ha samma dag som betygen sätts! Hela klassen muttrar lite. Igår hade vi utegympa med Ultimate Frisbee på skolgården. Det var galet varmt, jättekul och halva skolan tittade på :) Jag sprang som en tok över hela planen. Speciellt det lag jag var i först fick igång ett så grymt passningsspel att vi utklassade andra laget med 7-0 i första matchen. Sedan gjorde vi om lagen lite och jag hamnade i det lag som förlorade första matchen, men vi jobbade upp oss en del och förlorade bara med 3-1 i andra matchen.

Idag har varit en ganska soft dag. Först hade vi körrep inför vårt gig på konferensen World Forum Against Drugs på måndag och tisdag, sedan engelskprojekt (färglägga i Photoshop) och sist kemi-naturkunskap-svenskprojekt där jag och två till gör ett arbete om batteriers kretslopp. Mycket datorer, eftersom båda projekten görs i dator. Till batteriarbetet gör alla grupper en PowerPoint, och vår blir jättefin :)

Nu ska jag börja packa lite. Jag, min lillasyster och våra tre kusiner Sanna, Amanda och Mimmi ska ut på kusinhelg till deras landställe utanför Norrtälje. Båda Sanna och Amanda har körkort, så det blir inga föräldrar och inte heller några pojkvänner/fästmän. Sanna ska gifta sig nästa sommar, så för hennes del är det "inga fästmän". Vi ska bara mysa, kanske åka in till Norrtälje, sola och ha kul hela helgen!

Bless// Johanna

Remember it's just you and me.

Det här blir ett kort inlägg, för jag måste sova :)

Idag var det nationellt prov i matte B. Jag använde tre av fyra timmar, och det kändes rätt bra. En uppgift vet jag att jag inte har bevisat tillräckligt, men annars räknades det på. Efter det var det tre timmars körrep. 90 personer, sjungandes, en musiksal, ett enda öppningsbart fönster som endast kunde öppnas 20 cm. Snacka om att det var varmt och dålig luft! Men vi tog oss igenom ett par körsatser ändå :)

Jag var och tränade på Friskis&Svettis efter skolan. Det var jobbigt men kul. Vad som däremot inte var så kul var hemresan. När jag kom till pendeltåget var det en halvtimme tills nästa tåg skulle gå, så jag gick till tunnelbanan och tog blåa linjen till Kista och därifrån buss till pendeltågsstationen innan den som jag egentligen skulle till. Så pappa fick hämta mig där. Istället för att ta ca 40 minuter tog det en och en halv timme att komma hem! Någon borde knäppa SL på näsan...

Idag kom mamma hem från en körresa i USA! Det var mysigt att träffa henne och höra hur de hade haft det. Dessutom hade hon köpt en klänning och ett linne som jag och min lillasyster ska få dela på. Vi delar på en hel del kläder ändå, så det ska nog gå bra.

För övrigt är solen här! Stockholmarna nästan dricker sol om dagarna! Det är massor av folk ute i t-shirt och solglasögon :)
Bless// Johanna

Head under water, and they tell me to breathe easy for a while.


Så var man tillbaka i skolan efter långhelgen. Det var inte utan missnöje man klev in på naturkunskapen i morse. När jag kom till pendeltågen imorse visade det sig att det var halvtimmestrafik mitt i rusningen. Istället för att stå och trängas med en miljon andra människor tog jag bussen i ungefär 15 minuter till en tunnelbanestation längs blåa linjen, och åkte den hela vägen till Fridhemsplan. Hela resan blev mycket trevlig när min barndomskompis Malin plötsligt klev på bussen! Det var jättemysigt att sitta och prata med henne en stund.

Skolan flöt på som vanligt. Jag tror att hela klassen fick lite mer klarhet i vad vi ska kunna till naturkunskapsprovet på onsdag. Bättre sent än aldrig, eller? I vilket fall har jag pluggat en del ikväll, så jag tror att det ska gå bra. Lite mera plugg imorn så sitter det.

Nu ikväll har jag dessutom gjort klart alla mina läxor för den här veckan! Det är en liten sensation. Imorgon är det ju Nationellt prov i matte B, så det har jag förstås också pluggat till. Det blir, till skillnad från matte A, roligt att göra det här provet. Jag är ju en liten mattenörd, så jag gillar att det är lite mer utmaning nu än i höstas. Men jag kan ju alltid ta med mig min Rubiks kub och lösa under provet, som min kompis Filip gjorde på Nationella i matte A :)

Förutom provet (som är fyra timmar långt) har jag det första av ett antal extra-rep i musiken imorgon. Vi ska göra första och andra delen av Händels Messias den 1:a juni, och eftersom det är 180 sidor musik (vi sjunger inte allt) kommer det behövas en del rep. Så imorn är det fyra timmar sång som gäller! Efter det ska jag träna, och sedan hem för att plugga mer naturkunskap.

Nu ska det däremot sovas.
Bless// Johanna




En av världens absolut vackraste sånger. Jag är inte ensam om att gråta till den :)

Let your soul be free.





Dagens tips: gå ut i skogen och lyssna på fåglarna. Hela skogen kvittrar! Det är fascinerande. Tyvärr vill inte alla fastna på bild.

Måste bara få säga...

...att te löser alla världens problem! Jag har tappat bort pappret med instuderingsfrågorna till naturkunskapen (bra jobbat!), så jag tänkte skriva samhälls-analysen om EU istället. Tyvärr ville inte OpenOffice samarbeta, så jag kunde inte hitta hur man stängde av autofunktionen för punktuppställning! Jag blev så irriterad att jag var tvungen att gå ner till köket och göra en kopp te. När jag satte mig vid datorn och drack teet blev allt så mycket lättare, och jag skrev en jättefin analys på en halvtimme!

Mer te åt folket!

Bless// Johanna

Maybe knocked down, but not out forever.

Idag var jag på min första eller möjligtvis andra gudstjänst i Svenska Kyrkan! Jag tror inte att jag kan minnas att jag har varit med på en hel sådan förut. Det var trevligt :) Det var konfirmationsgudstjänst, och jag kände två av konfirmanderna, men jag var främst där för att mina kompisar Viktor och Malin var ungdomsledare för den här konfirmandgruppen. Jag träffade ett par personer som jag känner i kyrkan också, så det var ett ganska trevligt sätt att tillbringa en söndag förmiddag.

Idag tänkte jag plugga naturkunskap. Jag avskyr ämnet, men har man prov så har man. Vi har prov på Energi & Miljö, vilket vi har haft tre (?) lektioner på. Alla älskar väl att ha prov när man inte vet vad man ska ha prov på förrän sista lektionen innan provet...?

Det är så skönt väder att jag kanske går ut och fotar lite senare. Jag skulle vilja testa att fota fåglar med telezoom-objektivet, har inte gjort det än :)
Bless// Johanna


Telezoom i mitt hjärta!

I knew when we collided, you're the one I had decided.


(Jag vet att både den här rubriken och den förra är från låten "Hey Soul Sister" med Train, men den är ju helt fantastisk ju!)

Om jag inte längtade till sommaren tidigare, så gör jag det nu! Denna härliga lördag har i Stockholm bjudit på +20 grader och strålande sol! Det är en så underbar känsla att gå ut i trädgården och spela badminton med lillasystern, och ha på sig linne, kjol och flipflops! Snälla värme, lämna mig aldrig igen.

Min dag började egentligen med att jag somnade. Igår kväll låg jag i min säng och sms:ade med min kompis Viktor under tiden han var på väg hem från en filmkväll. Han trodde att han skulle vara hemma lite över tolv, men eftersom jag hade stängt av ljudet och vibrationen på min mobil råkade jag somna ganska precis tolv. Mitt i sms:andet... Jag vaknade kvart i nio och insåg att jag hade mobilen påslagen bredvid mig och att jag aldrig sa godnatt till Viktor. Det var lite illa... :)

Vid nio gick jag upp, åt frukost själv och gick sedan ut och joggade. Det var som sagt en helt underbar morgon och jag var liksom springsugen, så jag drog på mig träningskläder, valde tempo-spellistan på min Ipod och gick ut ungefär samtidigt som pappa och syrran gick upp. Det var så otroligt skönt att springa i solen och värmen! Jag var ute i 35 minuter, och sprang mellan 4 och 5 kilometer sammanlagt! Då känner man sig duktig.

Efter joggandet duschade jag och sedan åkte jag och min lillasyster in till stan och shoppade. Det var soligt och varmt och mycket folk i stan. Vi gick i två timmar och tittade på bikinis och jeansshorts. Jag visste redan precis vilken bikini jag skulle ha, så vi gick in på Åhléns, provade den, betalade och behövde inte leta mer åt mig. Den är jättefin! Färgen skulle jag beskriva som en blandning av knallorange och cerise, bandeau-överdel och låga trosor med en vit rand högst upp. Man ser brun ut i orange, det är ett faktum. Det var lite svårare att hitta bikini till min syster eftersom den hon var intresserad av inte fanns någonstans. Hon ville ha den helrosa bandeau-bikinin på H&M:s reklam, men trots att vi var inne på tre olika H&M fanns den inte någonstans! Inga jeansshorts hittade vi heller, och till slut var vi för trötta för att leta mer. Så det får bli en annan gång.

Dagens sommarkänsla förstärktes när vi grillade till middag, och jag och syster spelade badminton i trädgården innan maten. Visserligen var gräset högt och bollen så trasig att den flög som en vante i vinden, men ändå! Badminton är sommar för mig. Vi måste köpa nya fjäderbollar...

Nu ska jag gå och titta på Sommarkrysset och äta popcorn. Johnny hade födelsedagskalas för släkten idag (grattis igen, btw <3) men han kanske skulle höra av sig :)
Bless// Johanna

I don't want to miss a single thing you do, tonight.


Idag har varit ännu en skön långhelgsdag. Jag såg till att göra något vettigt genom att räkna 35 mattetal som sammanfattar hela Matte B-kursen under dagen. Jag vet att jag är lite (ganska mycket) smånördig på matte, men jag tycker så mycket om att sitta och klura på ett tal och sedan helt plötsligt inse hur man ska göra! Algebra och ekvationer är helt klart min favoritdel av Matte B. Det enda jag verkligen inte tycker om är statistik. Det känns verkligen inte som att jag har lärt mig något nytt om statistik sedan sjuan, för att det inte finns mer att lära sig! På tisdag är det nationellt prov i Matte B, kanske jag ska tillägga :)

Annars har jag varit lite chockad över vädret både igår och idag. Igår skulle jag åka till mamma och hämta min kamera, och tittade på termometern innan vi gick. Den stod på +20 grader! Jag var tvungen att sticka ut huvudet genom altandörren och se efter om vår termometer hade fått fnatt. Det hade den inte. Det var verkligen lika varmt utomhus som inomhus! Det varma vädret höll i sig idag också. Jag och min lillasyster promenerade till Ica och köpte lite allt möjligt, och till slut gick vi i t-shirt och jeans och var sugna på att bada! Inte för att man klagar :)

Nu är det läggdags. Imorgon ska jag och min lillasyster in till stan och shoppa bikini inför sommaren. Jag har hittat en jättefin orange/korallfärgad bandeau-överdel med en vit rand och matchande trosor! Orange/korall är en bra färg, man ser alltid brun ut i det! Dessutom är många av mina kompisar ense om att orange är min färg :)

Just nu sitter jag och lyssnar på TobyMac. Så sjukt bra sångare/rappare! Sök på Spotify och lyssna på:
- ShowStopper
- City On Our Knees
- Changed Forever
- TruDog-låtarna (hans rappande son som är typ 5 på första skivan och 10 på senaste, så galet söt!)

Bless// Johanna

There's something about the way you do the things you do that's got me.






Jag tror att jag fick en liten rit-attack igår. Först gjorde jag ju en bild i PhotoPlus, och sedan ritade jag lite på riktigt också. Jag visste knappt att jag kunde rita... Men ser inte tjejen på bilden lite ut som Heather Locklear? Det var i vilket fall inte avsiktligt. Maskrosorna fotade jag när jag promenerade från mamma till pappa efter att ha hämtat kameran hos mamma. Ungefär 7 minuter efter att bilden togs började det regna...


In the heat of summer sunshine, i kiss you, and nobody needs to know.




Den här bilden har jag faktiskt ritat i PhotoPlus, mitt gratis-fotoprogram. Jag har till och med ritat palmen själv! *klapp på huvudet*


The clothes you left, they lay on the floor, and they smell just like you.


Oj vad det känns som fredag idag! I måndags kändes det som tisdag, igår kändes det som onsdag och idag känns det som fredag. Knasiga dagar egentligen. Men så är det ju helg imorgon, så det är väl inte så konstigt det där med fredag. Jag behöver verkligen verkligen långhelg. Verkligen.

Igår gick skolans årliga vårkonsert i Berwaldhallen av stapeln! Jag kan väl uttrycka mig så här: det var mycket känslor kring den. Konserten var 2 timmar och 45 minuter lång (!) inkl. paus, vi hade repetition till halv åtta kvällen innan, jag var utmattad redan innan konserten började och kände mig febrig när vi satt på körläktaren och lyssnade på de andra. Å andra sidan är det ju alltid otroligt kul att ha konsert, och vi sjöng galet bra! Men jag måste ändå säga att det blev lite långt, och att komma hem klockan elva på kvällen, helt slutkörd från konsert, och behöva gå upp halv sju för att gå till skolan morgonen därpå är ingen höjdare... Jag var som sagt inte helt på topp under konserten och jag låg till och med och halvsov innan för att jag var så trött. Mina kompisar fick nästan hjälpa mig till soffan så att jag kunde ligga ner en stund. Jag kände av samma trötthet idag, och när jag började känna mig febrig på naturkunskapen åkte jag hem. Så nu ligger jag i sängen och ska helst inte röra mig ur fläcken förrän imorgon ;)

Både måndag och tisdag har varit så fyllda med konsertuppladdning så jag knappt kan minnas vad jag annars har gjort.

Jo, en sak kommer jag ju inte kunna glömma i första taget! Två av mina kompisar har blivit ihop!! Jag ska inte avslöja vilka, men de är så sjukt söta tillsammans! Grattis, hörni :)

Jag funderar lite på att gå och sno lite glass och hemgjord mörk och vit chokladsås i köket...
Bless// Johanna

What is this feeling, that keeps bringing me back to you?


Jag tror att jag är lite trött nu. Jag tittade på mitt förra inlägg och istället för "pollenattackerna är inte riktigt lika efterlängtade" läste jag "polackerna är inte riktigt lika efterlängtade"... Men jag gick ju upp 07.20 i morse, så det är kanske inte så fruktansvärt konstigt att det blir lite fel ibland.

Idag har hela dagen handlat om dans. Jag och tre andra dansledare i kyrkan var på dansledardag på Kaggeholms folkhögskola på Ekerö. Det var jättekul! Vi fick lära oss en och en halv dans, pratade om vad som är viktigt när man är dansledare och fick dans-be. Tjejen som höll i detta är lärare i dans på Kagge, och hon är lärare i jazz och modern dans. Det märktes på hennes danser. De var inte min stil för fem öre, men det var ändå riktigt kul att inte behöva tänka på att skapa en dans utan bara få släppa loss och bli inspirerad! Tiden gick alldeles för fort, och ändå var vi där från nio till fyra. Men nu är man ju hyfsat trött.

Igår var det EKO i kyrkan! EKO är vårt större ungdomsmöte, och det var jättekul! Tyvärr var jag bara halvt medveten om vad som hände på scen eftersom jag satt på läktaren och myste med Johnny (förutom när det var dans, då tittade jag förstås!). Sedan hängde jag med folk nere i kafét hela kvällen. Johnny och hans kompis Linus stack hem tidigt för att de skulle åka in till stan mitt i natten idag och köa till Idol-auditions! Tyvärr kom ingen av dem vidare till tv-juryn.

Just nu funderar jag på att göra en alternativ header hit till bloggen. Jag har gjort ett par stycken på sistone, men ingen har blivit så jättebra som jag vill ha. Det är bara att fortsätta jakten på den perfekta headern :)

Bless// Johanna

What a beautiful mess we are, dear.

Nu är det helg! Det känns så skönt! Och det är vår! Det känns väl både skönt och inte så skönt. Värmen (eller ja, snarare avsaknaden av kyla) är efterlängtad. Pollenattackerna är inte riktigt lika efterlängtade, men med medicin klarar man allt.

På tal om medicin, förresten: jag är inte alls allergisk mot min nya medicin som jag trodde förut. Magontet måste ha varit något annat, för jag har kunnat ta de där blå allergipillren utan minsta ont i magen! Jippie!

Idag har jag haft på mig den här underbara saken tillsammans med min lillasysters svarta trekvartsärmade jacka och låga svarta klackskor med peeptoe :)


Jag kände mig så somrig även om klänningen var lite kort och strumpbyxorna lite tunna för att det skulle vara varmt i blåsten. Hela vägen hem fick jag hålla i kjolen, men det var det värt! Dessutom har jag idag upptäckt att man inte ska gå med klackskor på skolans bibliotek. Det låter hur mycket som helst och man skäms som en idiot när alla andra sitter tysta och jobbar!

Idag har jag även haft svenskprov. Ämnet var medeltidens och renässansens litteraturhistoria. Jag skrev en sju-sidig uppsats om synen på gott och ont under dessa tidsåldrar. Visserligen var det breda skrivrader på papprena, men det blev ändå sju sidor! Trots det svamlade jag faktiskt inte så mycket :)

Ikväll bär det av till kyrkan. Först ska jag träffa Viktor och promenera med honom dit, och sedan kommer Johnny en stund innan han ska hem och sova. Han och några kompisar ska ta nattbussen klockan 03.00 in till stan och köa till Idol-audition! Jag håller tummarna ;)

Imorgon är det dansdag med alla dansledare i kyrkan på Kaggeholms folkhögskola. Det ska bli jättekul!
Bless// Johanna

Hur mycket är det meningen att man ska tåla?


Jag har just insett att jag kommer sjunga väldigt mycket de kommande veckorna. På tisdag är det skolans vårkonsert i Berwaldhallen, och den 1:a juni ska vi och några klasser till göra Händels Messias (del 1 och 2) och min lärare har just lagt upp en massa reptider på skolans hemsida. Vissa av de tiderna kommer jag få jobba lite för att klämma in, och en är jag inte säker på att jag kan gå på alls. Fredagen den 28:e maj har vi rep från kl 15 till 18, men min kompis har musikaluppvisning kl 19. Jag kommer faktiskt prioritera musikalen, men min lärare kommer inte bli glad alls. Jag tror faktiskt inte att jag har skolkat någon gång tidigare, men här har jag ju faktiskt ett giltigt skäl (alltså inte "jag är typ trött").

Idag har jag fått minst ett blåmärke plus en flådd armbåde. På idrotten fick vi välja mellan fotboll, springa i Rålambshovsparken eller hoppa höjdhopp inomhus. Eftersom jag just nu är väldigt allergisk valde jag höjdhopp tillsammans med tre andra. Det var kul, men lite frustrerande. Jag klarade de första hoppen på 1,15 meter, men när jag skulle göra det igen började jag riva och sedan var det kört. Jag kunde verkligen inte komma över! Till slut var jag nog rätt trött i kroppen, och min kompis Filip rådde mig att vila lite. Det längsta jag kunde stå ut med att vila var fem minuter, sedan var jag så frustrerad att jag var tvungen att hoppa igen. Filip (den studsbollen) hoppade 1,50 med någon centimeters marginal! Skadorna jag fick kom när jag landade på ribban samt skrapade armbågen mot tjockmattan så att huden liksom brändes bort. Inte trevligt, men då vet man att man har jobbat.

Igår var det orientering vid Åkeshov. Det gick bra! Jag sprang själv, till skillnad från många andra som sprang i par. Jag tog 20 av 30 kontroller, vilket blev 72 av 90 poäng. Det var väldigt kul att springa runt i skogen trots att jag glömde astmamedicinen hemma. Vad som var riktigt skönt var att jag kom hem tjugo över tolv och därför hade hela eftermiddagen själv innan jag åkte till dansen och sedan gympan.

Imorgon är det svenskprov och jag ska ha sommarklänning på mig för att det är fredag :)
Bless// Johanna

Gone away.

Idag hade jag Nationellt prov i Engelska A. Det var inte särskilt svårt. Först var det läsförståelse och sedan hörförståelse. Jag både tycker om och inte tycker om hörförståelse-prov. Det är så sjukt långa pauser mellan delarna! De säger "Read through the questions, please" och sedan är det tyst i en och en halv minut. Jag roade mig själv lite under tiden idag :) Se själva:





Jag insåg att grodans ögon såg ledsna ut, så jag funderade på varför och testade att rita lite ögon med olika uttryck. De blev glada, ledsna, arga, förvånade, likgiltiga och misstänksamma. Tyvärr lyckades jag aldrig med de trötta, de blev bara underliga :) Själva provet gick dessutom bra.

Annars har jag inte gjort så mycket idag. När jag kom hem tog jag en dusch och testade min nya hårinpackning! Så nu luktar håret nytvättat och härligt.

Om en liten stund ska jag ut och promenera med min kompis Pontus. Det var ett litet tag sedan, så det ska bli jättekul :)

Imorgon är det orientering i Åkeshov och jag ska orientera själv. Om man ville fick man vara två och två, men jag ska testa mina kunskaper själv. Håll tummarna för att jag inte springer vilse!
Bless// Johanna

Goodnight, goodnight.



Nu är det läggdags. Idag har jag haft två inställda lektioner, dels den första när jag bloggade på skolgården, och dels kemin innan lunch eftersom min kemilärare blev påkörd för två veckor sedan. Lite läskigt. Vi åt lunch tidigare idag, och sedan tog jag och gänget en promenad ner till Rålambshovsparken och satt på en bänk och tittade på vattnet. På vägen tillbaka lekte vi i en lekpark! Det var jätteroligt :) Efter skolan stack jag till Friskis&Svettis och tränade! Det var ett litet tag sedan jag var där eftersom jag har varit på gymnastiken en del. Men idag var jag tillbaka, och det var jobbigt men kul!

Nu på kvällen har jag chattat med en kompis som har det lite jobbigt och behövde skriva av sig lite. Det är förstås aldrig kul när någon har behovet att prata, men det känns ändå rätt skönt att få möjligheten att finnas där för någon. Jag brukar alltid tänka på att välja mina ord vid sådana tillfällen, för jag vet själv hur en speciell formulering kan värma jättemycket utan att egentligen vara så genomtänkt. Ett par små ord mitt i en mening kan göra stor skillnad. När sånt här händer är steg 1 att prata ordentligt, och steg 2 att be för det. Så det ska jag göra :) Eventuellt ska jag skälla lite på orsaken också.

Låten här uppe tycker jag om. Maroon 5 är ett riktigt bra band, och låten har något som gör den extra bra. Dessutom passade den in här när jag ska säga godnatt!
Bless// Johanna

Soooooolsken

Jag vet inte riktigt om det är bra eller dåligt att min första lektion blev inställd idag. Jag såg sms:et från min lärare när jag satt på tåget, och kunde därför fått sovmorgon om jag hade sett det tidigare! Å andra sidan sitter jag nu på skolgården med några kompisar i solen och pladdrar och lyssnar på musik. Rätt mysigt ändå :)

För en liten stund sedan satt vi och skrattade med vår parallellklass som spelade fotboll framför ögonen på oss :)

Bless// Johanna

Hello.





I'm the lie
living for you so you can hide.

Don't cry.
-------- _- _ --  _- _--------
------ / ---- \ / ----- \ -----
----- l ---------------- l ----
----- \ --------------- / ----
------ \ ------------- / -----
------- \ ----------- / ------
--------- \ ------- / --------
---------- \ ----- / ---------
------------ \---/ -----------
-------------  V ------------


(Tråkigt? Jag? Vad grundar du det på?)

6310

Jag tror att jag har lite för mycket bilder på min dator... I julklapp fick jag en extern hårddisk som jag inte har packat upp förrän idag. Det är bra att ha så att bilderna är sparade ifall datorn kraschar (peppar peppar). Men när jag kopierade hela min mapp "Bilder" var det 6310 objekt som skulle kopieras... Jag tror på allvar att jag antingen fotar för mycket eller rensar för lite. Eller båda.

Idag var det soligt! Jag satte mig på baksidan av mammas hus i förmiddags med kjol, t-shirt och Genom dina ögon av Stephanie Meyer. Har inte kommit så jättelångt i boken, men hittills är den bra. Det var väl runt +10 grader idag, men på vår baksida har vi sol och väggar på tre sidor, så jag tror att termometern stod på 20-25 grader :) Grymt skönt med andra ord! Jag satt där en stund och läste och åt kladdkaka och myste. Efter en stund ringde jag till Johnny, men han var tvungen att vara hemma och umgås med familjen hela dagen. Förhoppningsvis blir det imorgon kväll istället, och hans födelsedag är ju på väg. Då har vi lovat varandra att vi ska umgås mycket! Man får göra så ibland ;)

Jag, mamma och min lillasyster bestämde igår att vi skulle äta middag på stan idag. Vi tänkte ta bilen in, men när vi hade åkt i tio minuter small det till och bilen började låta som värsta racerbilen! Någon form av ljuddämpare måste ha gått sönder, för det lät verkligen som ett helt Formel-1-lopp! Så vi körde tillbaka till pendeltågsstationen och tog tåget in istället. Först gick vi lite på Drottninggatan, in på PUB och tittade på de alternativa brudklänningarna till kronprinsessans bröllop, jag köpte en hårinpackning (som jag längtar att få använda) och vi tittade på kläder. Sedan promenerade vi till Odenplan och åt middag på Texas Longhorn på Upplandsgatan. Det var väldigt mysigt och gott och vi var så mätta att vi höll på att spricka när vi var klara! På något sätt halvrullade vi till Karlbergs station och tog oss hem.

Imorgon är det full fart i skolan igen. Vi ska tydligen gå och lyssna på en ensemble som heter King's Singers på eftermiddagen, såg jag på hemsidan i lördags. Efter det ska jag träna och sedan då kanske träffa min älskling :)
Jag har kommit fram till att det är fem och en halv vecka tills jag åker till USA! Vart tog vårterminen vägen?

Bless// Johanna

Vad ska man egentligen med en mage till?

Jag är inte riktigt kompis med min mage just nu. Det är lite irriterande. Visst, cred till magen för matspjälkningen och allt det där, men min mage har krånglat de senaste dagarna. Jag börjar bli trött på det nu.

Allt började i torsdags morse (var tvungen att få använda den inledningen). Jag vaknade 06.30 och hade knasigt ont i magen, ungefär under magsäcken i höjd med höften! Inte bara lite magknip, utan så ont att jag knappt kunde gå och höll på att kräkas. Jag tog mig ner till badrummet, tog en värktablett och gick och la mig i sängen och väntade på att tabletten skulle börja verka. Jag hade så ont att jag knappt kunde ligga stilla. Till slut somnade jag, och när jag väcktes för att gå till skolan hade jag inte ont längre. Sedan kom det tillbaka under dagen, speciellt när jag rörde mig (när jag sprang till tunnelbanan). På eftermiddagen tog jag en värktablett till och hade bara lite ont under resten av kvällen som jag tillbringade i sängen. När jag somnade hade jag inte så ont längre.

På fredagsmorgonen åt jag frukost med mamma. Jag fick mer och mer ont och till slut såg mamma på mig att jag hade det jättejobbigt. Hon ringde Vårdguiden och Vårdcentralen och fick rådet att åka till akuten. Vi åkte alltså in till Danderyds sjukhus och kollade magen. Det dumma var att jag hade tagit en värktablett på morgonen. Därför hade jag ju inte alls ont när vi kom dit. De undersökte ändå magen, tog blodprov och kollade temperatur, blodtryck och sånt. Efter två timmar på sjukhuset fick jag veta att det inte var något speciellt, utan bara en liten svullnad i magen och eventuellt stark mensvärk. Under resten av dagen var värken helt borta, och jag firade valborg utan smärta.

Jag och mamma trodde först att jag hade fått blindtarmsinflammation, men jag har en annan teori. I onsdags fick jag ny stark allergimedicin som en läkare hade skrivit ut efter mitt allergitest. Jag tog den första tabletten i onsdags eftermiddag och hade jätteont på torsdagsmorgonen. Jag tog en tablett i torsdags morse och hade ont på fredagsmorgonen. Innan jag och mamma åkte till sjukhuset kollade vi på bipacksedeln och såg att det stod att man i vissa fall kunde få bl a muskelvärk och magont av medicinen. Därför tog jag ingen tablett i fredags och mådde prima. I morse tog jag en igen för att testa min teori, och nu har jag ont igen. Tänk om jag är allergisk mot allergimedicinen! Vore inte det ironiskt?

Det enda jag vet nu är att jag inte ska äta medicinen på ett par dagar. Just nu sitter jag med en flaska varmt vatten mot magen eftersom jag inte vill ta en värktablett. Jag vill se om smärtan går över. Det betyder inte att jag inte kan ta till andra knep. Värme hjälper mot all magknip (förutom blindtarmen, antar jag). Värt att lägga på minnet :)

Så, nu har jag skrivit av mig om mitt förhållande till min mage. Ifall du inte orkade läsa hela texten (jag klandrar dig inte, det blev en roman) kan jag väl säga att jag och min mage talar lite olika språk just nu. Men det blir väl bättre :)

Annars har min helg bestått av valborgseld, fyrverkerier, dans, grilla pannkakor till klockan ett, öva med en liten kör i kyrkan, fika med en del av släkten och grillat kött! Kortfattat ;)

Bless// Johanna


Så här kan det se ut när man är 16 personer i en enplansvilla i Motala :)

RSS 2.0