This is it

Igår kväll var jag och såg Michael Jacksons "This is it" på bio! Den var helt fantastisk!!! Filmen består av klipp från repetitionerna inför Jacksons comebackkonserter i London, som spelades in för att han skulle kunna titta på dem och se om något måste ändras i showen. Min första tanke när filmen var slut var Varför var han tvungen att gå och dö? Det hade blivit så otroligt fantastiska konserter! Han sjunger fortfarande grymt bra och dansar så att man blir helt tagen. Gå och se den!

Jag träffade Johnny igår förmiddag. Han skulle åka till sin mamma i Dalarna på eftermiddagen, så vi träffades vid pendeltåget och åkte in till stan tillsammans med Linus och Johnnys klasskompis Alex. På tåget satt de och pratade om kampsportstekniker. Det var helt klart intressant att lyssna på, även om jag satt och hade ganska roligt åt hur otroligt grabbiga de lät. Johnny frågade mig om jag hade roligt, och jag sa att det var rätt kul att höra skillnaden mellan deras samtal och hur det låter när jag sitter med mina tjejkompisar på tåget. Det var lite skillnad. När vi kom in till stan stod jag och väntade på bussen tillsammans med Johnny och Linus, innan jag gick för att träffa mamma och min lillasyster. Vi gick lite i affärer innan vi gick och åt på T.G.I. Friday med mammas jobbarkompis Peter. På shoppingturen köpte jag och syrran varsin klänning till vår morbrors 50-årsfest om tre veckor. Min klänning är grå och stickad med stor krage från H&M. Jättefin, men den blir väldigt lätt elektrisk. (100% akryl, Elin ;) )

Hittills idag har jag inte gjort något alls. Ikväll ska jag och syrran på mammas konsert. Hon sjunger i en kammarkör i stan och de har konsert ikväll. Jag tycker att det ska bli kul, men min lillasyster håller inte med...
Bless// Johanna

I know that it's a wonderful world, when you're with me


Godmorgon kompisar! Snart är det faktiskt fredagsmorgon, och att säga godnatt känns helt fel, så jag önskar godmorgon.

Just nu håller mitt höstlov på för fullt! Jag älskar höstlov! Det är verkligen skapat för att umgås med kompisar. Det är inte som påsklovet eller jullovet där alla vuxna är lediga från jobbet, utan höstlovet infördes från början för att gymnasieelever skulle ha en chans att ta igen det som de eventuellt låg efter med. Har man då inget skolarbete att göra kan man göra precis vad som helst!

I tisdags kom Johanna och Anna från Eskilstuna hit. Jag och Sara åkte in till stan och träffade dem vid elva på förmiddagen och vi gick sedan på stan större delen av dagen. Vi promenerade förbi Sergels torg, Kungsträdgården (där vi såg Bolibompabilen!), Slottet, Gamla stan och Drottninggatan innan vi åt lunch på Citykonditoriet. Efter det bar det av med tunnelbanan till Globen. Vi tittade på Globen, tog ett par kort och åkte sedan därifrån efter tre minuter! Förmodligen väldigt onödigt, men ingen Stockholmsvisit är komplett utan ett besök vid Globen. Sedan tog vi tunnelbanan hem till Sara (23 stationer), hämtade hennes övernattningsgrejer och åkte hem till mig. Från att vi träffades till att vi kom hem till mig gick det 6,5 timmar! Hos mig åt vi tacos, tittade på två filmer och somnade vid ett. På onsdagen bakade vi scones, tittade på en film till och åt lunch. Sedan åkte vi till stan och gick till Beyond Retro och provade knasisga kläder. Det var så sjukt kul att träffa Eskilstunorna (och Sara, förstås)! Vi ska till samma nyårskonferens, så vi kommer ses igen.

Vid halv sex på onsdagen sa jag hejdå till tjejerna och gick till centralen för att träffa Disa, Agnes och Jossan från klassen. Vi åkte hem till mig och hade spelkväll! Det var sjukt mysigt! Vi bakade pizza och spelade Twister, Rappa-Kalja och Brainstorm i vardagsrummet. Kameran gick runt och användes flitigt, speciellt under Twister. Den som snurrade på brickan fick även vara ansvarig för att fota de roligaste ställningarna! Snacka om att alla hade ont i kroppen efter ett antal omgångar! När vi spelade Brainstorm fanns det ett par jättehäftiga glasögon som en i laget skulle ha på sig. De var små av gul plast och knallröda plastglas! Man såg helt knäpp ut! Vi spelade väl spel i 3,5 timmar innan vi promenerade till pendeltåget klockan elva på kvällen. Vi hade så grymt roligt! Värt att göra om...

Idag har jag inte gjort särskilt mycket. Eftersom spelkvällen var hos pappa sov jag över hos honom och åkte till mamma idag. Jag kom hit runt ett och satte mig i soffan och läste och surfade på datorn till klockan sex. Då åt jag middag själv och gick sedan tillbaka till soffan. Mamma var på körövning och lillasyster kom hem från en kompis vid åtta. Det var en skön slappdag.

Imorgon ska jag, mamma och lillasyster se Michael Jackson-filmen "This is it". Det kommer bli så sjukt kul!
Bless// Johanna

Andning Bullar Chock

Jag vet inte riktigt var det kom ifrån, men jag blev plötsligt jättetrött. Usch, allt blir så mycket tråkigare när man knappt kan hålla ögonen öppna. Råkar man dessutom vara rätt så besviken på samma gång blir det ju inte mycket bättre. Nu kan jag bekräfta att jag inte kommer träffa Johnny på en hel vecka. Igen. Hur lyckas man? Vi träffades i lördags och imorgon åker han till Dalarna och kommer hem på lördag. Visserligen har vi jättemysigt när vi väl träffas, men det skulle ju inte skada att ses lite oftare. Jaja, det kommer bli bättre. Till slut kommer vi lära oss att passa in scheman och sånt, hoppas bara att det inte tar så mycket längre tid. Jag saknar honom.

Idag har varit en slö och skön start på höstlovet. Jag och min lillasyster var hemma och gjorde mer eller mindre ingenting. När jag kom ner till köket i morse stod hon och lagade amerikanska pannkakor till frukost! Det var jättegulligt och jättegoda pannkakor. Sedan har vi suttit vid varsin dator och jag har spelat lite gitarr, tagit en promenad på en timma samt bakat bullar. Supergoda bullar, ska tilläggas!

Imorgon kommer Anna och Johanna från Eskilstuna!! Det ska bli så sjukt kul! Jag och Sara är jättetaggade på att visa dem hela Stockholm. Även om de har varit i Stockholm tidigare blir det här en guidning av äkta stockholmare, vilket kan skilja sig lite från vanliga guidningar. Beyond Retro är ett måste att besöka, liksom Citykonditoriet! Jag ska ladda kamerabatterierna över natten för det lär bli en del bilder imorgon!

Nu blev jag mycket piggare av alla roliga saker :)
Bless// Johanna

En av världens vackraste låtar




How can you see into my eyes like open doors
Leading you down into my core
Where I've become so numb
Without a soul
My spirit's sleeping somewhere cold
Until you find it there and lead it back home

[Chorus]
(Wake me up) Wake me up inside
(I can't wake up) Wake me up inside
(Save me) Call my name and save me from the dark
(Wake me up) Bid my blood to run
(I can't wake up) Before I come undone
(Save me) Save me from the nothing I've become

Now that I know what I'm without
You can't just leave me
Breathe into me and make me real
Bring me to life

[Chorus]

Bring me to life
I've been living a lie
There's nothing inside
Bring me to life

Frozen inside without your touch
Without your love, darling
Only you are the life among the dead

All of this time, I can't believe I couldn't see
Kept in the dark, but you were there in front of me
I've been sleeping a thousand years it seems
Got to open my eyes to everything
Without a thought, without a voice, without a soul
Don't let me die here
There must be something more
Bring me to life

[Chorus]

Bring me to life
I've been living a lie
There's nothing inside
Bring me to life



Jag älskar den här låten! Den är så sjukt fin, och videon passar till även om den är lite skum. Sångerskan Amy Lee sjunger dessutom helt underbart.
Bless// Johanna

Lööve





Bilder från lövkrattningen igår, dock bara på löv som vi inte räfsade upp :)

Bless// Johanna

Drömtid

Nu har jag ont i fingrarna! Jag har suttit och spelat på min lillasysters elgitarr i en dryg halvtimme och det gör ont i vänsterhandens fingrar, men det gick faktiskt ganska bra. Jag blir helt klart bättre :)

Idag har jag varit på promenad med min kompis Viktor. Vi gick runt lite överallt i en timma och pratade och hade snöbollskrig! Vid ishallen fanns en stor hög med snö som vi gjorde snöbollar av och kastade på varandra. Det var jättekul men ganska blött. När jag kom hem satte jag mig och tittade på Wall-E. Den är så sjukt söt! Annars har jag faktiskt inte gjort så mycket mer förutom att flytta till mamma. Så nu sitter jag här med ömma fingrar och lyssnar på musik på Spotify istället för att spela själv.

Imorgon har jag inte så mycket inplanerat, tänkte se om Johnny har lite tid över. Sedan på tisdag kommer Anna och Johanna från Eskilstuna hit och hälsar på mig och min kompis Sara! Jag längtar! Vi ska visa dem att Stockholm är bättre än Eskilstuna :)

Bless// Johanna

Goder afton i denna sal!

Dagens ordvitsar:

Tändaren blev utbränd.

Muraren gick in i väggen.


Vilken humor man kan ha... Mitt enda försvar är att klockan är 23.49. Då blir jag lite såhär :)

Idag har jag inte gjort så mycket. Tillsammans med min lillasyster var jag ute i trädgården och räfsade löv. Vi tog även med oss kameran ut. Det var egentligen ganska onödigt att räfsa löv så här tidigt på hösten, det finns nämligen lika mycket löv kvar på träden som vi räfsade ihop idag! Men vi hade ändå kul och behövde frisk luft. Bilder kommer senare. Nu ikväll har jag varit hos Johnny en stund. Vi har återigen lyckats med konsten att inte ses på en vecka! Dessutom lyckades Johnny packa ner sin mobilladdare längst ner i väskan när han åkte på läger med skolan och hittade den inte förrän igår... Men det var skönt att träffa honom idag.

Igår var jag på ett av de coolaste ungdomsmötena jag har varit på! Vår kyrka hade bjudit in en hiphopgrupp från Jönköping, och de var helt sjukt bra!! Det var två killar som rappade, gitarrist, trummis, basist och ett gäng dansare som uppträdde under ungefär en timma. Jag och mina kompisar stod längst fram och totaldiggade alltihopa! Jag tror att alla andra tyckte att vi var lite roliga, men det gjorde ingenting. Vi fick en hel del inspiration av dansarna! Dessutom var Sara T där!! Hon lämnade oss i början av september för att börja jobba i Karlskoga (som ingen fortfarande vet var det ligger), och jag har inte träffat henne sedan vi grät på både ungdomsmötet och gudstjänsten på söndagen. Det var så otroligt kul att se henne igen! Jag tror att hon någon gång sa att hon aldrig blir omnämnd på min blogg, så nu är du det, Sara! :)

Nu ska jag sova. I natt ställs klockorna tillbaka. Jag tror egentligen inte att jag behöver den extra sovtimmen, jag vaknar så tidigt ändå. Imorgon ska jag ut och promenera med Viktor!
Bless// Johanna

Fotenad i vardagsrummet





Jag fick jättelust att fota lite, så jag gick ner i vardagsrummet och letade upp motiv. Det blev musiktema :)

Bless// Johanna

"Har man trampat i spenaten ska man stå still!"


Citatet här ovan kommer från min klasskompis Filip. Jag minns inte riktigt vad vi pratade om, men hans mamma brukar tydligen säga så. Det betyder att man inte ska försöka rätta till så mycket när man har gjort fel, utan bara låta det vara. Men vem i hela friden trampar i spenat?! Min kompis Agnes har gjort en Twitter för alla våra knäppa citat! Den heter Paranteser efter mitt uttryck "en parantes i tillvaron" när jag säger något totalt onödigt :)

Idag hade jag musikteoriprov! Av princip är prov i musikteori bland det värsta som finns. Musikteori är tråkigt och prov är tråkigt, alltså blir det sammanslaget dubbelt så trist! Som tur var var detta det enklaste prov jag någonsin har gjort. Det tog 5 minuter att göra. 5 minuter, det kan ju nästan inte kallas prov! Å andra sidan sa vår lärare att det här är kunskaper som knappt räcker till ett G om man ser till hela kursen, så det blir svårare. Tyvärr. Jag hade även gymnastik idag. I läxa hade vi att göra ett uppvärmningsprogram och visa upp för läraren. Vi delades upp i grupper om 10 och fick visa en grupp i taget medan de andra spelade volleyboll eller gymmade. I gruppen gjorde alla sitt eget program samtidigt, och läraren bedömde väl vad vi gjorde. Det roliga var att min grupp först fick gå till gymmet och sedan värma upp! Sista delen av lektionen spelade vår grupp volleyboll, och jag har nog inte skrikit så mycket på länge! Vi var tio tjejer och alla var supertaggade, så vi skrek och applåderade så fort någon fick poäng :) Det var jättekul!

Nu ska jag sätta mig och förbereda för engelskalektionen imorgon. Jag ska lämna in en ordlista på 40 svåra ord ur en roman, och förbereda mig så gott det går för att skriva en uppsats om romanen på lektionen imorgon. Det känns som ett stort prov, men jag tror att det ska gå bra.

Imorgon slutar jag skolan halv ett, och ska till kyrkan tidigare än vanligt och dansa med Sara!
Bless// Johanna

En parentes i tillvaron

Min kompis Agnes har en väldigt kul sak på sin mobiltelefon. Hon skriver upp kul citat som folk har sagt! Exempelvis: "Det är som tre ben på en bil (vår svenskalärare)" eller "han är lite blodig.. nej, jag menar blödig (Agnes' kompis Joel)"! Hon gav mig en länk till deras scoutsida, där de har lagt upp alla dumma saker folk har sagt, och jag skrattar så jag får ont i magen!! Läs och njut av andnöd!

Idag har jag varit i skolan. Där fälldes också ett par kul kommentarer. Speciellt under svenskan. Vi spelade upp dramatiseringar av den grekiske mytologins hjälte Herakles (Hercules på latin), och Amanda skulle vara Herakles vän. Hon inledde med att säga: "Jag heter Abd... Abdo... Ab... äh, nånting!" Oj vad vi skrattade!! Så underbart! Däremot hade jag världens segaste samhällskunskapslektion på förmiddagen. Jag och ett par till satt och diskuterade med läraren, medan resten av klassen satt och ritade! Det var nästan komiskt segt.

Nu ikväll var jag i kyrkan och dansade med småtjejerna. Jag och Evelina hade inte riktigt någon idé om vad vi skulle göra, så vi dansade lite och lekte en del. Det var lite lagom kaos som vanligt, men kul. Vi lyckades dessutom sluta en kvart för tidigt! Vi drar alltid över, så det här var vår revansch innan lovet :)

Imorgon har jag prov i musikteori. Det ska inte bli särskilt kul. Musikteori är faktiskt tråkigt! Det är säkert jättenyttigt, men trist. Jag har pluggat en del så det borde gå bra.
Bless// Johanna


En riktig parentes i tillvaron: varje gång jag ser en sån här skylt tror jag att de syftar på att taket ska rasa :)

Livet är en karusell

Idag var jag tillbaka i skolan. De verkade ha saknat mig! Jag fick världens största kram av Agnes när jag kom till skolan, och vid lunchen konstaterade hon att hon inte alls hade varit lika hyper igår :) Då känner man att det var värt lite lite yrhet att få vara i skolan.

Dagen i allmänhet var ganska soft. Franska, svenska, matte, klassråd och engelska. Det enda jobbiga var engelskan. Vi har fått välja mellan lite olika romaner att läsa, och en av uppgifterna är att göra en ordlista med 40 svåra ord och lämna in den. När jag satt och kämpade för att läsa färdigt i söndags och måndags skrev jag ner svåra ord som jag stötte på, och samlade väl 20 ord åtminstone. När jag kom till engelskan gick det upp för mig att man förutom själva ordet skulle ha med ett par ord runt så att man fick ett sammanhang. Vilket jag inte hade gjort. Så nu ska jag sätta mig och leta upp alla de där orden för att göra en komplett lista. Jag kommer DÖ! 20 ord utspridda på 200 sidor... Det är väl bara att sätta igång. Som tur är ska det inte vara inlämnat förrän på fredag, men ändå! Störigt...

Efter skolan skulle jag egentligen gått på möte med kristna skolgruppen, men jag var så trött i huvudet att jag åkte hem istället. Man blir helt slut av att balansen är lite störd. Tur att jag i alla fall kan gå rakt :) Det hade sett ganska kul ut annars!

Imorgon ska jag till skolan. Klarade jag det idag kommer jag klara det imorgon också. Imorgon kväll ska jag till dansen i kyrkan, även om jag kommer försöka hålla mig relativt stilla. Lättare sagt än gjort. Dessutom saknar jag Johnny. Hans mobil har nästan inga batterier, så jag har inte hört från honom sedan i söndags och lär nog inte göra det senare i veckan heller...

Bless// Johanna

Sjuk.

Efter mitt lilla gnällinlägg igår är dagens fysiska tillstånd inte helt förvånande. Jag har lyckats bli sjuk. Igår kväll var jag hängig och trött så jag och pappa bestämde att jag skulle stanna hemma idag. Jag är inte jättesjuk idag, men jag blir yr och trött av att stå upp. Jag hade inte orkat med skolan, och jag hade verkligen inte orkat åka till och från skolan. När det är jobbigt att gå fort ska man inte kasta sig ut i kollektivtrafiken en måndagsmorgon. Så nu ligger jag i sängen, lyssnar på musik och tittar ut på alla gula löv genom fönstret. Vi har ett stort träd som fyller upp hela utsikten från mitt fönster om man ligger i sängen, och hela trädet är gult! Det hade varit jättefint om inte himlen hade varit tråkgrå.

Idag ska jag uppenbarligen inte göra så mycket. Jag måste läsa färdigt engelskaromanen som jag inte blev klar med igår och läsa på om antikens gudar, men annars ska jag ligga här och kanske titta på film senare. Jag hoppas verkligen att jag kan gå till skolan imorgon!

Bless// Johanna


Öhhh

Jag orkar inte. Är så sjukt trött att jag bara vill gå och lägga mig. Jag vet att bloggen heter "Joy in life" men just nu har jag en trött-och-gnäll-eftermiddag. Hemskt ledsen för det, men det blir ett kort gnällinlägg.

Dagen började faktiskt bra. Jag blev väckt klockan nio, åkte till kyrkan vid tio och övade med dansgruppen. De visade sedan upp dansen på barngudstjänsten. De var så sjukt duktiga! Runt tolv åkte jag hemåt.

Johnny åker idag på "träningsläger" en vecka med skolan. Vi hade pratat om att träffas kort innan han åkte och säga hejdå, men han trodde att det skulle sluta senare i kyrkan och hade därför sovit till tolv. När han ringde mig var det tio minuter tills att han skulle åka och då hade jag varit hemma ett tag. Så vi konstaterade att vi inte hann ses. Han kommer hem på lördag. Jag kommer sakna honom :(

Just nu sitter jag och lyssnar på Avril Lavigne på Spotify och funderar på om jag börjar bli sjuk. Jag känner mig sådär matt som inte kommer av för lite sömn utan av feber. Jag vill inte bli sjuk, men just nu känns det sjukt lockande att vara hemma och sova imorgon. Tyvärr är jag en sån där som inte kan vara hemma utan att vara sjuk. Mitt samvete klarar inte riktigt av det :)

Nu sover jag.
Bless// Johanna


14 år 7 veckor 12 dagar

Just nu ligger jag i min säng, lyssnar på "Greased Lightning" och ler när jag tänker på igår kväll. Då var jag i kyrkan och umgicks med helt underbara människor hela kvällen. Ett exempel: klockan halv elva låg jag, Sara, Hannes och Viktor bredvid varandra och pratade i en bred soffa medan Johnny satt på soffkanten och spelade gitarr. Så sjukt mysigt!

Igår eftermiddag träffade jag några av världens bästa tjejer! Jag, Noon, Elin och Olivia gick och fikade och gick lite på stan. Jag slutade skolan först, och Noon hade varit ledig, så vi två träffades först och sedan droppade Olivia och Elin in när de hade slutat. Jag tror att jag och Noon satt där i två och en halv timme! Vi konstaterade allihopa att vi måste träffas och fika oftare :)

Idag har jag fullt upp. Jag ska till kyrkan och ha dansdag med min dansgrupp och den yngsta gruppen. Vi ska dansa, fika och leka! Det ska bli så sjukt roligt, även om det kommer bli pladdrigt. Småtjejer har ofta svårt att vara tysta. Efter det ska jag in till stan på filmkväll hos min klasskompis Disa. Vi skulle typ titta på en japansk animéfilm, tror jag. Det blir mysigt!

Nu ska jag äta frukost :)
Bless// Johanna


Höstbild från förra årets äppelskörd


Helig avsyssling...

Jag har en ganska bra metod för att veta när det är dags att sluta plugga. När jag börjar skriva fel och blanda ihop ord är jag för trött för att fortsätta läsa och skriva. När jag satt och läste till fredagens samhällskunskapsprov nu ikväll skulle jag skriva hemlig avlyssning. Istället blev det helig avsyssling... Då gick jag in på Facebook istället :)

Idag har jag tittat på en småskum fransk film på franskalektionen. Filmen heter "Paris, je t'aime" (Paris, jag älskar dig) och består av 20 kortfilmer om Paris, en film per arrondissement, typ stadsdelar eller stadsdistrikt. Vissa kortfilmer var jättebra och vissa var bara skumma. Men det är alltid kul att titta på fransk film.

Efter skolan var det Bible Study med kristna skolgruppen. Vi var i aulan eftersom vi inte kunde vara någon annanstans. Det var jätteroligt, trots att vi bara var fem personer. Jag var tvungen att gå lite tidigare eftersom ja skulle äta middag hos min farmor och farfar. Egentligen skulle jag åka och dansa efteråt, men jag åkte hem och träffade Johnny istället. Hehe. Jag var faktiskt lite trött och ganska opepp på att dansa också, men den största anledningen var att jag inte hade träffat honom sedan förra måndagen. Jag fick sitta i en svinkall busskur och vänta i 20 minuter, men sedan kom han och vi tog bussen hem till mig. Det var helt klart värt väntan! Vi var i mitt rum och bara myste och jag insåg verkligen hur mycket jag har saknat honom. Han var hemma hos mig i typ 40 minuter innan han var tvungen att åka. Förhoppningsvis kan vi ses imorgon :)

Nu ska jag sova. Imorgon blir det dans i kyrkan med 8-9-åringarna!
Bless// Johanna


Höstbild. Lägg märke till hur löven flyger i luften.

Gone away

Just nu sitter jag och väntar på ett sms. Jag hatar att vänta på att någon ska sms:a. Det finns inget jag kan göra åt att personen i fråga inte hör av sig, utan jag får bara snällt sitta och vänta. Tur att man kan blogga då.

Idag har jag varit i skolan. Matte, kemi, engelska och kör stod på schemat. På engelskan såg vi färdigt den vidrigaste film jag någonsin har sett. "American History X". Så sjukt bra men så fruktansvärt hemsk! Den handlar om två bröder, Derek och Danny, som bor i en mindre stad i USA med sin mamma och två systrar. Den äldre brodern Derek (Edward Norton) är ledare för en liten grupp nynazister i staden, som ser det som sin uppgift att rensa staden från framför allt illegala invandrare men även alla andra än vita friska människor. Danny ser sin bror som sin idol och tar efter allt han gör. En natt försöker tre svarta killar stjäla Dereks bil, och Derek skjuter dem. Han får tre år i fängelse, och när han blir vän med en svart kille inser han att hela "vit makt"-grejen är fel. "American History X" är verkligen en film som berör, men inget att se på en fest eller om man har planerat att sova inom en vecka. Jag är inte helt säker på att jag kommer kunna somna ikväll. Vissa riktigt vidriga misshandelsscener sätter sig i huvudet, och det går knappt att få ut dem. Grymt bra film, men inget för känsliga tittare.

Vi fick sluta tio minuter tidigare från engelskan, eftersom filmen då var färdig och vår engelskavikarie sa att vi antagligen var för överväldigade för att kunna analysera särskilt mycket. Hon hade en poäng.

På kören började vi sjunga luciasånger!! Det är "bara" två månader och en dag kvar till lucia i Globen, så det är väl dags att börja öva nu. Vi fick ut ett tjockt häfte med alla sånger som vi ska sjunga, bland annat "Hallelujah" ur Händels "Messias"!! Den är så sjukt kul att sjunga! Åh vad jag längtar till Globen!

Imorgon ska jag till skolsyster på hälsokontroll. Spännande.
Bless// Johanna

Grådask

Jag kom just på att jag inte har varit utomhus på hela dagen. Aj då. Vädret har varit grått och trist och jag har inte haft något att göra fast jag ändå har gjort en del saker. Skumt.

Lite mindre filosofipladder, lite mer fakta. Idag har jag tagit det lugnt. Suttit vid datorn, duschat, målat naglarna, pratat i telefon med Johnny och gjort matteläxan. Dagen har bara flutit på. Ikväll ska jag på konsert i Filadelfiakyrkan i stan. Kända före detta elever från Adolf Fredriks musikklasser och Stockholms musikgymnasium gör en stängd konsert för nuvarande elever vid dessa skolor. Det ska bli sjukt kul! Vilka som ska uppträda är hemligt, men jag kan avslöja att Opera På Två, The Real Group och Riltons Vänner ska vara med!! Opera På Två består av körledaren för vår klasskör och Salem Al Fakirs syster. Därför hoppas jag att Salem Al Fakir också kommer!!! Det vore grymt att få höra honom live! Mest komiskt skulle det vara om Carola kom och sjöng. Jag vet inte riktigt om jag tycker om henne eller inte. Det är väldigt blandat... Men konserten ska i vilket fall som helst bli jätterolig att gå på.

Puss och kram och hejsansvejs// Johanna


En typ lista, i guess

15 frågor, svara det första du kommer att tänka på. Känn dig fri att låna :)

Dagens första tanke:
"Åh vad varmt och skönt det är att ligga i sängen"
Dagens solstråle: Hanna, Sara och Nisse
Dagens genomsnittliga humör: Glad, som vanligt
Dagens färg: Typ gulorange tror jag, för att solskenet speglades i fönstren idag
Dagens skada: Hål i strumpbyxorna och vanten, räknas det?

Antal gapskratt idag:
20 minuters mer eller mindre konstant skrattande på tåget
Antal telefonsamtal: Två, pappa och min klasskompis Gustav
Antal pinsamheter: Inga tror jag. I sånna fall bjuder jag på det ;)
Antal mp3-låtar: Runt 10?
Antal outfits: 4. Pyjamas, mys/städkläder, jeans+t-shirt, jeans+ny tröja

Bästa låten idag: Far away - Nickleback
Bästa tv-programmet: Har bara sett fotbollen idag :)
Bästa citatet: "Ser ni mannen därborta? Han ser ju ut som att någon har tagit en dammsugare över hela ansiktet på honom!" - Sara
Bästa måltiden: Min hembakta äppelpaj med vaniljsås
Bästa boken: Harry Potter och dödsrelikerna (äntligen utläst på svenska!)

Bless// Johanna


VM och sånt

Danmark-Sverige. 1-0. Sketans danskar! Jag antar att jag inte är den enda som såg VM-kvalmatchen mellan Sverige och Danmark nu ikväll. Det är så surt att förlora när man har fått två mål bortdömda! Eftersom Portugal just nu leder över Ungern med 3-0 känns VM-platsen mer eller mindre förlorad. Det krävs att Sverige besegrar Ungern och Malta besegrar Portugal i sista kvalmatchen för att Sverige ska gå till play-off om en slutspelsplats. Vilket inte kommer hända. Typiskt...

Idag har jag, förutom att titta på 22 svettiga män som springer efter en boll på tv, städat, bakat äppelpaj och varit inne i stan. Jag kände att jag behövde komma ut en liten stund, så jag åkte in till stan och tittade i affärer. På väg in träffade jag mina kompisar Hanna, Sara och Hannas pojkvän Nisse. Jag är inte helt säker på hur jag lärde känna Hanna och Sara, men jag tror att det är blandat kompis kompis och i en kyrka och lite allt möjligt. I vilket fall åkte jag tåg med dem till stan, och det var jättekul! Jag satt och skrattade hela vägen! Väl inne i stan gick vi åt olika håll, och jag gick runt i Gallerian och på Drottninggatan. Jag köpte en sjukt snygg tröja på Carlings! Sedan åkte jag hem och åt middag.

Jag saknar Johnny. Vi träffades senast i måndags, och han är i Dalarna i helgen... Det är knäppt hur upptagna vi båda är, men vi har så mycket aktiviteter i veckorna att det kan vara svårt att träffas så mycket. När jag berättade det för min kompis Agnes svarade hon "Ja, men ni har ju i alla fall ett liv, till skillnad från mig och min pojkvän som träffas nästan varje dag". Skönaste svaret! Men på måndag ska jag i alla fall träffa honom :)

Imorgon är det matte och samhällskunskap som gäller. Det ska tydligen regna, och det passar utmärkt till pluggandet.
Bless// Johanna


Min nya jättefina tröja från Carlings :)


Värkdag

Idag har jag haft ont i kroppen. Nej, jag har inte svininfluensan. Jag har bara haft ont i olika kroppsdelar under olika tider på dagen. Träningsvärk i rumpan och ljumskarna hela dagen, lätt kramp i vaderna på gympan, ont kring revbenen när jag andades på kvällen, och en antydan till huvudvärk just nu. Skumt hur allt kan komma under samma dag! Det värsta var vaderna på gympan. Vi hade konditionstest i Rålambshovsparken och skulle springa 3,3 km utan att stanna. Om man ville fick man ta tid på sin löpning, och jag var nyfiken på hur fort jag sprang. 21 minuter är ganska exakt vad jag förväntade mig! Den bästa i vår klass, Melina, sprang på 13 minuter!! Hon tränar visserligen friidrott, men ändå! Efter ungefär 1,5 km började jag känna att det gjorde lite ont på insidan av vaderna. Jag struntade i det och sprang hela loppet, men det gjorde ganska ont mot slutet. Efter lite vila och stretch gick det turligt nog över.

Imorgon har vi vår första konsert!! Det ska bli jättekul! Jag var tvungen att åka förbi mammas hus nu på kvällen och hämta lite konsertkläder. En fin tröja i höstfärger med ärm som minst går över armbågen är inte helt lätt att hitta. Jag löste problemet genom att hämta ett rött linne och ha en svart skjorta med trekvartsärm över. Till det är svart kjol och svarta strumpbyxor obligatoriskt. Åh vad jag längtar till imorgon kväll!


Dagens skönaste sms:
Från Johnny "Hej, jag hinner inte vänta på dig idag. Måste åka och hjälpa en kompis med en ödla som är sjuk :(" Är det vanligt att ödlor blir sjuka? Tänk om den fick svininfluensan!! Jag tyckte faktiskt att det var en ganska kul anledning att inte kunna träffas, även om det inte var kul att vi inte hann träffas.

Nu ska jag sova. Förhoppningsvis hjälper det mot huvudvärk.
Bless// Johanna

Äh.

Ibland kan en tanke bara slå till. En insikt faller ner från ovan. En snilleblixt. Alldeles nyss insåg jag hur häpnadsväckande relationer kan vara. Vi människor måste vara de enda på hela jorden som faktiskt har relationer till varandra. Flocklevande djur har någon form av samhörighet, men de får inte vänner, fiender eller älskade. Speciellt inte så stort antal relationer.

Tänk efter själv, hur många människor hälsar du på per dag? Hur många vänner har du på Facebook? Jag har nyss blivit medlem i den kristna skolgruppen på min skola och fått 10 nya relationer på köpet. Inte djupa relationer, men jag hälsar på dem när jag möter dem i korridoren. Till det har jag hela min familj, klassen, större delen av min gamla klass, kyrkfolk, småtjejerna i dansgruppen, folket i breakingklassen och fler. Alla dessa relationer, förbindelser, med andra kan göra så mycket gott men också en hel del ont. Idag fick jag veta att två av mina kompisar har gjort slut. De var jättefina tillsammans, men av någon anledning fungerade det inte riktigt. Det känns så fruktansvärt tråkigt när sådant händer.

När jag satt och tänkte och kände mig lite nedslagen över deras uppbrott kom jag att tänka på att det finns så många fler relationer. Det kändes på något sätt överväldigande att samtidigt som en relation har tagit slut, har flera fördjupats under dagen. När jag insåg att allt jag har gjort med andra människor idag har betytt något för bandet mellan oss kändes det som att jag insåg en liten bit av något oändligt. Den känslan rekommenderar jag. Jag menar, när jag idag bakade bullar tillsammans med Agnes hemma hos mig, mötte Caleb mellan varje lektion, pladdrade med Jonas och chattade med Johnny arbetade jag lite på min relation till alla dessa utan att tänka på det. Allt som händer spelar roll.

Filosofi-inlägg slut.
Bless// Johanna


Måndag för evigt

Hej kompisar! Nu har en ny vecka startat. Bara tre veckor kvar till höstlovet! Längtar...

Idag har jag varit i skolan. Dagen började med att den kristna skolgruppen samlades för morgonbön! Grymt bra sätt att starta veckan på. Vi träffades, pratade lite (på engelska förstås), läste ett bibelord och bad. Mitt under bönen i dansrummet kommer två killar från elevkåren in och går genom dansrummet till elevkårsrummet. Där inne börjar de spela technomusik på hög volym!! Som Caleb sa: "I was about to pray that they would turn off the music". Själva skoldagen bestod av matte, lunch, engelska, kör och två timmars håltimme! Vi skulle haft kemi mellan matten och lunchen, men läraren var borta så vi hade hål istället. Jag och en del av klassen satt i biblioteket och pluggade inför kemiprovet på onsdag.

Efter skolan åkte jag hem, var hemma en timme, träffade Johnny i 15 minuter och åkte till stan för att sjunga kör med min gamla klass. Det var jättekul! Vi var ganska pratiga, men kompenserade genom att sjunga bra. Vår körledare gör så mycket roliga övningar! Vi avslutade kvällen med att sjunga "Jul, jul, strålande jul", springa runt i rummet och kasta en halsduk mellan oss. Snacka om att det känns knäppt att springa och sjunga en långsam sång samtidigt! Tänk om någon hade kommit in!

Imorgon ska jag på bibelstudium efter skolan. Kristna gruppen anordnar ett litet möte om Bibeln, som ska bli jätteintressant. Sedan ska jag dansa och plugga.
Bless// Johanna

Photos d'automne









Foton från dagens fotenad :)

Bless// Johanna

Höst...

Idag har jag frusit. I huvudstaden har det varit cirka +8 grader och regn! Inte mysigt alls. Skumt nog har jag haft en ganska mysig dag ändå.

Det började med amerikanska pannkakor till frukost. Sedan åkte mamma och lillsyrran in till stan och såg "High School Musical" på Göta Lejon. När de hade åkt packade jag en picknickryggsäck och promenerade till pendeltåget. Jag gick 40 minuter tidigare än jag behövde, för att kunna fota lite på vägen. När jag kom till stationen frös jag lite, men tills dess hade det varit uppehåll och till och med lite sol. Jag åkte in till stan och till Rålambshovsparken där skolans kristna grupp Credo skulle ha ett litet kick-off-event med grillning! Då började det regna. Vi satt lite skyddade av några träd och grillade korv, hamburgare och annat gott. Jag hade med mig en hel entrecôte :) Den blev faktiskt riktigt god! Det blev bara kallare och kallare, men vi lekte lite och försökte röra på oss så mycket som möjligt för att hålla värmen. Vi pratade i princip bara engelska eftersom två personer inte pratade svenska. När det började regna på allvar packade vi ihop och gick till cafét Muffin Bakery inte så långt från parken. Där satt vi sedan med kaffe/te och pratade och mös i en och en halv timma! Så sjukt underbart! Hela gruppen är jättemysig och grymt snälla. Jag kände igen en tjej, men kunde inte komma ihåg var vi hade träffats innan. Det visade sig att hon är syssling till en kompis till mig och att vi var på läger tillsammans för tre-fyra år sedan! Hon var så sjukt gullig! När klockan blev fem åkte jag hemåt.

Jag tittade just på Körslaget på tv4 med mamma och lillsyster. Caroline af Ugglas äger stenhårt!!!! Jag kan inte fatta hur Larz-Kristerz-medlemmen Stefans kör kunde få mest röster! Vart är svenskarnas körkänsla på väg? Har hela Sverige blivit tondövt? Roger Pontares kör var också riktigt bra, tur att de ligger trea så här långt annars vet jag inte vad jag skulle ta mig till! Okej, lite överdrifter här, men vi körsångare får bra öra för vad som är bra och mindre bra, och dansbanskören var minst bra!

Nu ska jag titta på "The Bourne Supremacy" :)
Bless// Johanna

­­­±0

Nu börjar det verkligen bli kallt utomhus. Hösten är här! Det känns som att det inte alls var så länge sedan det var sommarvärme... Just nu är det ungefär nollgradigt. Jag måste säga att jag både tycker synd om och skrattar lite åt Johnny som är utomhus just nu och kommer vara det till klockan 3 inatt. Han och de han är med kommer frysa sönder!

Idag träffade jag äntligen Johnny efter nästan en vecka utan varandra. Jag åkte hem till honom efter skolan, och vi hade jättemysigt. Han spelade konstiga irländska folkvisor på YouTube för mig :) När vi gick till bussen gick han med en krycka eftersom han skadade knät på sin gympalektion idag. Innebandy+räddning+knäskydd som halkar av=skadat knä. Stackars!

I skolan fick vi göra experiment med syror och baser på kemilaben. Det var kul! Det blev knallrosa, klarblått och fräste, beroende på experiment. Vi såg mycket intelligenta ut i labrockar och stora skyddsglasögon :)

För en halvtimma sedan kom jag hem från kyrkan. Det var lite lagom mycket folk där, och vi satt och myste i cafét större delen av kvällen. En kille från en annan kyrka var där och pratade lite på temat "Den som har mest prylar när han dör vinner... Eller?". Sjukt intressant om var vi lägger fokus i livet, och om vi flyttar båtens ankare från aktern till fören eller knyter fast det och slänger till havsbottnen när det blåser. Värt att tänka på!

Imorgon ska jag på BBQ-kick-off i Rålambshovsparken! Den kristna skolgruppen anordnar en liten kick-off för att vi ska lära känna varandra. Det ska bli jättekul, bara det inte regnar! Prognosen är inte uppmuntrande... Men först ska jag sova.
Bless och godnatt// Johanna



En bild tagen av mig i början av juni. Tänk, då hade man hela sommaren framför sig.

Saknar

En sak kan man säga om mig. Jag tycker om att ha saker att göra. Den här veckan har jag haft aktiviteter varje kväll, precis som vanligt. Idag var det körövning med folk från min gamla klass. Det var jättekul! Vi var bara 10 personer, varav en kille. I slutet gjorde vi ett par roliga sångövningar. Bland annat skulle vi gå runt i rummet och sjunga samtidigt och kasta en halsduk mellan oss! Man sjöng omedvetet starkare och mer avslappnat när man var tvungen att tänka på vart man skulle gå. Synd bara att det inte var fler killar. De får komma nästa gång!

Idag fick jag tillbaka mitt första prov: matten som vi skrev i tisdags. Jag blev jättenöjd med resultatet :) På franskan idag skulle vi skriva en liten pjäs på franska som vi ska visa upp! Allas pjäser skulle handla om någon eller några som kommer till Paris och går till en turistbyrå. Jag och Agnes hade lite roligt åt att man inte ska glömma raggsockarna när man ska till Paris... Internskämt, jag vet, men det var väldigt kul! På gympan skulle vi springa utomhus men det började spöregna. Istället gick vi till skolans gym! Det var jättekul, men ganska jobbigt. Hoppas inte att jag får träningsvärk imorgon.

Nu ska jag sova! Imorgon ska jag äntligen träffa Johnny efter att vi båda har varit för upptagna för att träffas under hela veckan!
Bless// Johanna


RSS 2.0