My secret combination

Som man kanske förstår såg jag Eurovision Song Contest igår. Det var helt okej faktiskt. Min familj tyckte att det var ett av de sämsta startfälten någonsin. Men jag tyckte att det fanns riktigt bra låtar, bl a Norge (Maria "Hold on be strong"), Grekland (Kalomira "My secret combination"), Danmark (Simon Mathew "All night long") och Island (Euroband "This is my life"). Självklart tyckte jag om Charlotte Perelli, men hon försvann tydligen i mängden bland tjejer i kort klänning med upptempolåt. Jag tycker att hon var värd mer än en 18:e plats och jag tyckte faktiskt inte att Ryssland var värdiga vinnare. Han sjöng ju på så dålig engelska! Men låten var väl fin...

Idag har jag varit på min kompis Elisabeths konfirmation. Det var kul, men de var inte med så mycket i mötet. Konfirmationsgruppen bestod av Elisabeth och hennes tre kompisar. Två av dem känner jag en del. Hon var på min konfirmation för två veckor sedan så jag ville gå på hennes. Efteråt kom mamma och lillsyrran och hämtade mig och åkte in till stan. Det är ju mors dag så vi stack och åt på Ciao Ciao och gick och köpte glass. Mamma fick ett halsband av oss (som hon i och för sig hade köpt igår med lillsyrran). Hon fick även frukost i morse som jag hade gjort. Jag ville i alla fall göra något för henne.

Igår hade vi loppis på Odenplan med klassen. Jag var där från klockan 10 till 15, med lunchpaus på 40 minuter. Det var jättekul och vi sålde en hel del konstiga saker, bland annat en lampskärm som var en meter hög, vinröd och formad som en triangel med rundade hörn. Den var fruktansvärt ful, men såldes ändå för 300kr! Det var väldigt varmt när solen sken men jag smorde in mig med solkräm innan jag gick hemifrån. Förra året brände jag mig på bröstet och ville inte göra samma sak i år igen. Men som tur var stod vi med ryggen mot solen. Mina kompisar Fabbe och Fille skulle ha kommit och sålt klockan ett, då mitt pass egentligen började, men de kom vid halv tre! Då fick de istället stå tills vi stängde klockan fyra. Jag vet inte hur mycket vi sålde för, men det borde bli någonstans kring fem-sex tusen kronor. Vi ska ju till Island på klassresa och behöver samla in så mycket pengar vi kan. Nu har vi en fikaförsäljning, en soaré, polkagrisförsäljning och ett företagsframträdande kvar då vi kan dra in pengar. Enligt någon förälder som har koll har vi pengar till resan, boendet och det mesta av maten. Vi ska åka i början på terminen så vi kan inte samla in något i nian. Jag tror att det kommer gå bra ändå :)

Just nu sitter jag och lillasyrran och lyssnar på våra favoritlåtar från ESC på svt.se. I skrivande stund är det Lettlands piratlåt "Wolves of the sea" som strömmar ur högtalarna :)
Bless// Johanna

PS. Det är riktigt varmt och mamma solar. DS.

Mätt!

Jag har kommit på att jag älskar att laga mat! Det är så grymt kul att laga nya rätter, att få steka, koka, puttra, fräsa och bli sådär mysigt kladdig :). Idag är min lillasyrra hos mamma där hon har tjejfest, så jag och pappa är ensamma. Vi passade på att laga mat som vi vet att lillfröken inte skulle tycka om. Det blev panerad torsk (tyvärr, jag är numera mot torsk men det fanns verkligen inget annat i affären) och varm rotfruktssallad med apelsindressing. Det var jättegott! Men det tog ett tag att göra och eftersom vi började rätt sent blev vi inte färdiga förrän vid tio i åtta. Men det gjorde inte så mycket. Då är jag i alla fall mätt hela kvällen :)

Just nu håller jag på att skriva min uppsats i idrottshistoria. Det är ungefär lika kul som det låter. Vi har sett en film om de moderna olympiska spelen och ska skriva en uppsats utifrån några punkter som vi har fått. Det går väl sådär, men jag borde egentligen bli färdig idag. Den ska inte lämnas in förrän på torsdag, men nästa vecka har jag bara tillgång till mammas jobbdator, så det kan bli lite svårt att hinna skriva. Jag ska även se en Bondfilm vid halv tio, så jag slösar nu bort värdefull skrivartid. Å andra sidan kan man väl inte slösa bort tid på en blogg? :) Min kompis kan inte förstå hur jag och andra i klassen orkar ha en blogg och skriva hela tiden. Se bara på mig, jag borde nog kalla mig "helgbloggare". Jag skriver ju nästan bara på helgerna, men då blir det ju i och för sig lååånga inlägg. Stackars dej som läser detta, som måste plöja igenom en halv roman varje gång jag skriver något :)

Nu lite korta fakta:
- Jag fick MVG på mitt hemkunskapsprov!!! :)
- Jag har en kondom i fickan! Vi fick på sexualkunskapen idag på biologin. Skumt men skoj.
- Jag är inte i kyrkan idag. Måste skriva uppsats och plocka fram grejer till...
- ... loppisen på Odenplan imorgon. Det ska bli kul!
- Igår på hemkunskapen lagade jag, Fabbe och Anna en italiensk potatis- och svampgratäng. Den var jättegod!
- Igår på utegympan spelade vi tjejer fotboll. Vi vann med 4-2 och jag gjorde två av målen! Vi hade ett helt grymt flyt i spelet, men...
- ...idag har jag och flera andra ont i skuldrorna och ryggen. Det måste vara från gympan igår.

Bless// Johanna


Sött, sött!

image1


Fatta vad söt bild! Jag hittade den på Googles bildsökning. Jag älskar Disney, för att deras bilder är så söta och detaljrika! Lägg bl a märke till de små luftbubblorna vid grodans näckrosblad. Bara en sån sak!

Bless// Johanna

Allting närmar sig...

Bland annat närmar sig skolavslutningen, dansmusikaluppvisningen och en annan person. Jag vet inte om jag är glad över att dessa närmar sig. Jo, dansmusikalen förstås. Det ska bli grymt kul att visa upp musikalen bestående av lite repliker och typ nio danser som vi har gjort i dansgruppen. Å andra sidan blir det genrep imorgon och halva gruppen har inte ens fått manuset. Att skolavslutningen närmar sig är vemodigt. Sommarlov är ju alltid jättehärligt, men jag trivs så galet bra i skolan och kommer sakna klassen under de tio veckor som vi inte kommer träffas. Nåja, det kommer ju ett läsår till. Den där personen som närmar sig vet jag inte om jag vill prata om. Han är jättego, men jag får lite dåliga vibbar av honom. Vet faktiskt inte varför, men det känns inte riktigt bra. Tyvärr kan det mycket väl vara så att jag skickar andra signaler till honom än denna osäkerhet. (Vadå, jag är inte ett dugg mystisk, bara dum nog att ta upp ämnen som jag inte vill berätta om.)

Till ämnen jag vill berätta om: idag skrev jag matteprov. Det gick jättebra fram till sista uppgiften där jag fick hjärnsläpp. Vi jobbar med samband och sannolikhet, och jag ritade ett jättefint sannolikhetsträd men det slutade där. Jag hade ingen aning om hur jag skulle göra efter det. Min mamma sa någon gång till mig att man alltid ska skriva någonting på en provfråga, oavsett hur lite man kan. Det är alltid bättre än att skriva ett frågetecken. Idag följde jag det rådet väl. Efter det där trädet skrev jag bara något om att "sannolikheten för det här är större än det där, och ligger på runt 40%". Det egentliga svaret jag fick var 71%, men det kändes så orimligt att jag inte tog med det. Min kompis berättade efteråt att hon hade skrivit 71% och hon är duktig i matte, så det kan ha varit rätt... Typiskt, men jag kommer nog inte ångra mig så mycket.

Jag var även och shoppade lite idag. Vi slutade klockan två och min kompis skulle träffa sin mamma klockan fyra så jag gjorde henne sällskap en stund. Jag hade kvar ett presentkort i plånboken, så vi gick och använde det på ett par trekvartsmjukisbyxor (vita). Jag köpte även en svart t-shirt. Jag behöver ett svart och ett vitt ställ till dansmusikalen och hade bara en vit tröja och svarta byxor. Därav inköpen. Imorgon ska jag och pappa åka och skaffa ett nytt pass till mig. Mitt gamla gick ut för 20 dagar sen :) Jag och pappa har även lagat middag tillsammans idag. Vi gjorde fransk köttgryta med skinkschnitzel. Det var jättegott! På fredag ska jag panera fisk och göra en rotfruktssallad till. Enligt mamma är jag grym på att panera, och fisk är alltid gott. Dessutom tar jag varje tillfälle att få i pappa och lillsyrran lite grönsaker. Jag kan säga så att vi inte äter ihjäl oss på frukt och grönt direkt. Men jag fick i alla fall pappa att köpa ekologiska apelsiner när vi var och handlade igår :) Det är ett framsteg.

Bless// Johanna

Från ett hjärta till ett annat

Poetiskt, eller hur? :) Jag fick bara upp den lilla frasen i huvudet. Det blir så ibland. Oftast kommer dessa fraser när jag har sett, hört eller läst något vackert som jag tycker om. Det kan vara efter en skogspromenad, eller varför inte en stadspromenad, eller när jag har läst en bra bok eller ett vackert blogginlägg. Många av dessa vackra blogginlägg kommer från min kompis Annikas blogg. Hon skriver så galet vackert! Dessa små poetiska fraser brukar till slut bli till mer eller mindre lyckade dikter som jag skriver ner i en liten bok. En del av dessa dikter blir jag riktigt nöjd med, andra inte. Jag har kommit på att jag skriver nästan bara dikter om kärlek. Det blir bara så. Kan i och för sig bero på att kärlek är en jättestor del av mitt, och i princip alla andras, liv. Inte bara kärlek som i förälskelse utan också vänskapskärlek, familjekärlek och prylkärlek :) Som jag läste en gång i en bok: "i svenskan använder vi samma ord för att uttrycka att vi älskar pojkvännen, Gud, cykeln och köttbullar". Rätt smart, va? Det är ju sant. Det kan lätt bli knasiga missförstånd på grund av detta. Hur ska man till exempel säga till en killkompis att man älskar honom, när man menar vänskapsälskar, utan att det låter som att man är kär i honom? Det tar ju bort en del av grejen om man säger "jag älskar dig, men bara som kompis". Då får man skippa ordet älskar och istället säga typ att "du betyder så mycket för mig" :). They call me genious...

Idag blir det inte så mycket berättande om vad jag gör, utan mer lite tankar. Jag lyssnar på Rix FM:s webbradio, och just nu är det reklam. Fatta vad jag hatar reklam!!! Men en liten iakttagelse är ju att det är fruktansvärt mycket reklam för internetcasinon. Det är en trend som jag börjar bli trött på. Kul att sitta framför datorn och spela bort ett par tusenlappar. Nej, jag tycker inte särskilt mycket om internetspelande när det gäller pengar. På ett riktigt casino kan man ju åtminstone kontrollera åldern på dem som är därinne. På internet är det ju så fruktansvärt lätt att ljuga. Jag vet flera som har skaffat facebook-konto och ljugit om sin ålder för att de har 15-årsgräns där. Inte särskilt svårt, men däremot mycket svårare att kontrollera.

Bless// Johanna

Jippie!

Just nu tittar jag på Jason Mraz på Sommarkrysset! Han är så galet bra! Demon till singeln "I'm yours" var 2007 års mest nedladdade låt! Det säger en del om hur bra han är...

Jag är ledsen att jag inte har bloggat på ett tag. Jag har haft jättemycket att göra, och bara har haft mammas jobbdator som internetuppkoppling. Idag var det vårfest i skolan! Jag och min kompis Elisabeth sjöng "Hallelujah" på gården. Det gick jättebra! Vi hördes tydligen hela vägen ut på gatan :) En tjej i min parallellklass kom fram till mig och sa att det var grymt bra och att hon inte visste att jag kunde sjunga så bra! Jag blev jätteglad! Det var jättesnällt. Dessutom spelade min kompis Olivia dragspel. Hon är galet bra på det! Vi stod ett tag i skolans pizzeria och sålde pizzor som folk hade bakat i hemkunskapen. Det var kul att vara lite servitris ett tag. Men vädret var ju inte på vår sida. Det var runt +10 grader och regnade från och till. Det var inte lika kul. Med ett sådant väder blev det inte heller så mycket folk i skolan.

I veckan har jag haft engelskaprov. Det var i onsdags morse och kändes väldigt bra. Jag hoppas att det gick bra. Nu har jag bara ett prov kvar: matteprov på måndag och tisdag. Sedan har jag en inlämning i kemi på onsdag, och i fredags hade jag och Elisabeth redovisning i kemi. Alla andra stod och pratade men vi gjorde ett drama där hon var en dum tjej som var rädd för ett "hål i himlen" och jag var miljösuperhjälte som förklarade att det inte var hål i himlen utan skador på ozonlagret (vårt ämne var ozon). Det var jättekul! I torsdags slutade vi en halvtimma tidigare för att vi hade konsertrep inför konserten i Berwaldhallen imorgon. Det gick bra, och vi övade med arméns musikkår där min kompis pappa är dirigent. Jag hoppas att konserten går bra. Jag var tvungen att hämta en not idag för att lära mig en text till imorgon :) Imorgon tänker jag i alla fall inte bli väckt. Jag behöver sova!!! :) Jag, mamma och min lillasyrra sitter i soffan och tror att vi somnar snart...

Bless// Johanna

Oj, vad trött jag just blev!

Jag vet faktiskt inte varför, jag blev bara jättetrött när jag öppnade min blogg. Det kan bero på att jag faktiskt skrev en del i torsdags, men när jag skulle spara det försvann allt igen. Jag fattar inte vad det är för fel! Men min ungdomsledare i kyrkan lärde mig att om man ler mår man bättre, hur fejkat leendet än är. Och en bra låt på radion ("Jennie let me love you" med EMD) hjälper förstås till att höja humöret :)

Jag borde kalla mig helgbloggare från och med nu. Jag hinner verkligen inte blogga på vardagar, det är sjukt. Igår hade jag visserligen historieprov som jag behövde plugga till, men ändå. Det gick rätt bra faktiskt. Jag följde min SO-lärares råd hur man kan göra för att få till ett bra MVG-svar. Men hon är ändå rätt snål med MVG:n. Jag fick VG+ på islamprovet som vi fick tillbaka i torsdags. När man får ett VG+ ska man inte börja fundera på skillnaden mellan det och MVG-. Jag kan säga så här: man blir inte riktigt lika nöjd med sitt betyg då...

I tisdags hade jag sista konfirmationsträffen. Det var lite ledsamt, men vi spelade massa drama, så det var inte så ledsam stämning. Imorgon är konfagudstjänsten och fem av mina kompisar kommer då till kyrkan och sedan hem hit tillsammans med elva andra släktingar. Det ska bli kul! Jag var även i kyrkan igår på ungdomsmöte. Vi dansade två danser och det gick riktigt bra. Jag fick även reda på en stor grej då. En kille som jag är rätt bra kompis med mig är kär i mig!!! Han är jättesöt, han började prata om att det är kul med kodade meddelanden och sådant. Jag höll med honom, och han tog upp en lapp med några konstiga krumelurer och någon form av ledtråd och frågade om jag förstod vad det stod. Det gjorde jag inte så han visade hur man skulle tänka. På den lappen stod det "I love you". Jag blev lite förvånad, men jag var inte helt säker på om han menade att han var kär i mig, eller om det bara var ett kul exempel. Jag fortsatte prata om dekodning och sådant och efter ett tag började han skriva ett nytt meddelande. När han räckte fram lappen till mig löste jag koden. Det stod "det e sant" på den. Då förstod jag. Jag var bara tvungen att ge honom en kram då. Sedan sa han något om att han inte var så bra på det där med kärlek och sådant, och jag skrattade lite. Han nuddade min hand lite och tittade på mig. Då kom min syssling och satte sig vid vårt bord och frågade vad vi pratade om! Det var kanske inte världens bästa timing, men det var rätt kul. När jag en stund senare skulle gå till pappa som väntade i bilen gick han (inte min syssling) med mig och la armen om mig en liten stund när ingen såg. Han är jättemysig, men jag har träffat honom typ sju gånger. Jag vet inte om jag är kär i honom, men jag kan mycket väl vara på väg att bli det :) Jag har faktiskt hans mobilnummer, men det beror på att vår gemensamma kompis Ella trodde att det var något på gång mellan oss och hon skickade hans nummer till mig. Hon och hennes tvillingbror Linus tycker att det är jättekul att vi gillar varandra. Det var faktiskt genom Linus som vi träffades, han är Linus klasskompis. To be continued... :)

Om 40 minuter ska jag på fest hos min kompis Maria. Hon fyllde år för ett par veckor sedan och ska ha födelsedagsparty ikväll. Jag berättar imorgon vad jag har köpt, man vet ju aldrig vem som läser :) Det ska bli jättekul! Jag har gjort ett jättefint kort, men när jag skulle sätta självhäftande plast över alltihopa blev den lite bubblig. Nåja, det är inte så farligt.

Nu är det faktiskt städat i mitt rum! Det är inför imorgon, men jag måste hänga in mina kläder som just nu är slängda över min stol. Jag kan även upplysa om att jag har fruktansvärda skavsår på fötterna! Jag tänkte att jag skulle gå in mina konfirmationsskor i torsdags. Tyvärr la jag i en sula, för de kändes lite lösa utan. Denna sula gjorde att fötterna pressades upp i skorna. När jag kom till skolan hade jag redan spräckt blåsorna på hälarna. Men idag gick jag i dem utan sulor och med omplåstrade fötter, och då gick det bra.

Bless// Johanna


Kaos

Totalt kaos. Så ser mitt rum ut just nu. Grejer överallt, kassar i fåtöljen, skrivbordet täckt av böcker, papper och diverse annan skit och kläder hängda över både fåtölj och stol. Till råga på allt har jag rätt mycket att göra denna vecka. Läxor, Ny Generation-möte imorgon, konfa imorgon, dans på onsdag, måste handla present till en kompis, dans på torsdag, en kompis fest på lördag och konfirmation på söndag. Där är min vecka, plus att jag ska hinna blogga också :)

Idag har jag varit allergisk. Ögonen rann och kliade hela dagen, men näsan var helt okej. Min kompis kom fram till mig idag, la armen om mina axlar och frågade vad som hade hänt. Jag tittade på honom och undrade vad han menade. Han sa att det såg ut som om jag hade gråtit. Så sjukt gulligt av honom att direkt komma fram och bry sig! Jag blev jätteglad för att han var så omtänksam! I vilket fall som helst hade jag inte gråtit, utan bara en allergisk reaktion. HATA VÅREN! Okej, det där menar jag inte, men just pollen är jobbigt. Det stod i tidningen att det kan regna imorgon. Fy vad skönt! Då lägger sig pollenet (säger man så?) och det blir lite mindre jobbigt. Hoppas hoppas. Dessutom tycker jag att det är kul att bli blöt i regn. Inte om man fryser och ska bort och vill vara fin förstås, men när man går hem från stationen och det är lite lagom varmt, då är det mysigt. Jag vet att jag är blöt om det droppar från luggen när jag böjer mig ner. :)

Jag och Saskia har även skrivit vidare på vårt drama som vi gör med Maria till soarén med klassen. Den kommer handla om en filminspelning, och kan bli rätt kul. Soarén är om fyra veckor så vi har bestämt att manus och roller måste vara färdiga om två veckor. Hoppas vi hinner!

Dagens fråga

<> Vilket kärt smycke som har varit borta i två veckor hittade jag idag?

    1. Mitt korshalsband
    X. Mitt silverarmband
    2. Min guldring

Rätt svar: 2. Ringen är i och för sig inte av guld, men det är någon metall i den eftersom den kan bli magnetisk. Den låg på hyllan i badrummet på nedervåningen.

Bless// Johanna

Hoppas hoppas!

Håll tummarna för mig! Jag har just skickat in min ansökan om sommarjobb!!! Den skickades till Citykyrkan i stan, men jag frågade inte efter jobb i själva kyrkan. De har nämligen stans mysigaste (och ett av de billigaste) fik, Citykonditoriet. Där vill jag sommarjobba. Dit går jag nästan alltid när jag ska fika nuförtiden. Det är ett sådant fik där man sätter sig med en bulle och gör läxor om man väntar på något och inte hinner åka hem. Håll tummarna för mig!

Bless// Johanna


Pilates?

Solen skiner, fåglarna kvittrar, getingarna surrar mot fönstret och jag sitter ändå inne! Hur kan det komma sig? Jo, datorn är här inne, förstås. Jag har varit inne på en sida som heter Tribal Wars och läst lite. Tribal Wars är ett onlinespel där man bygger en medeltidsby och målet är att utveckla byn och få mycket makt. Man kan bedriva handel med andra byar eller angripa dem. Jag har killar i klassen som spelar, och jag tror att jag faktiskt ska börja spela själv. Jag tänkte skapa ett konto nu, men jag är just nu på mammas jobbdator, så det känns inte så bra. Jag ska till pappa ikväll och där har jag egen dator. Det känns som en bättre idé att spela onlinespel där. En skum grej som jag läste var att ens by blir övergiven om man inte är aktiv på 14 dagar! Men jag ska nog göra ett försök i alla fall.

Just nu sitter jag och tittar på när mamma gör DVD-pilates! Jag har testat själv ett par gånger, och det är helt okej. Däremot säger de att man formar kroppen och får mer kontroll över den redan efter ett par gånger. Det har jag faktiskt inte känt. Däremot är kvinnan på filmen sjukt stark. Hon ligger på rygg och kan utan ansträngning lyfta upp överkroppen till sittande utan att rycka eller hjälpa till med händer eller ben. Det är svårare än det låter!

Jag och mamma ska i eftermiddag på 40-årskalas hos mammas kusins man. Deras barn, mina sysslingar, är rätt bra kompisar till mig så det ska bli kul. Jag har däremot ingen aning om vad jag ska ha på mig :) Det blir nog kjol och leggings och någon snygg T-shirt.

Bless// Johanna

Snart, snart...

...ska jag och mamma på bio! Vi ska se "27 dresses" med Katharine Heigl som tydligen spelar i antingen Grey's Anatomy eller Heroes, har glömt. Den börjar 18.20, skumt nog. Det fanns inga tider mitt på dagen, så vi valde mellan 16.00 och 18.20. Nu när vi ska på den sena har vi hunnit äta middag innan. Jag tror att den filmen är jättebra. Den känns bra, om ni förstår vad jag menar.

Skumt egentligen, när jag tänker efter, att jag omnämner de som läser detta med ordet "ni". "Du" vore ju mindre missvisande om hur stor min publik egentligen är. Jag vet en, två, tre, fyra (eftersom Sofie skrev ett inlägg måste hon ju ha läst lite), kanske fem personer som har sagt att de tittar in då och då (har en riktigt trogen läsare, han brukar kommentera på msn vad jag la ut tio minuter tidigare, annars i skolan dagen efter). Dessa siffror stämmer ganska bra eftersom min statistik ligger kring fyra unika läsare per dag. Trevligt. Jag tror i och för sig att jag mest skriver för mig själv. Min lilla dagbok som är total o-hemlig. Tänk om någon kines eller amerikan hitta hit!!! :) Det skulle vara så grymt kul! Höll på att skriva att det är tur att ingen vet vad jag tänker men jag kom på att det finns runt fyra personer som vet :) [Slut på flumstund]

Jag och mamma har idag varit och handlat (surprise). Vi har köpt konfirmationskläder till mig. Det smäller ju nästa söndag! Det är lite trist ändå att vi inte ska ha dessa tisdagsträffar mer. I mitten av året skulle jag aldrig trott att jag skulle känna så här. Då var konfan en enda stor röra (ursäkta, Sara :)). Men på lägret förra helgen hade vi något annat. Jag kände en form av gemenskap och jag tror att folk släppte lite på sina skal de hade byggt upp under året. Tyvärr var de gamla vanorna tillbaka i tisdags. Allra sista gången på tisdag, jag laddar.

DVD:n har krånglat idag igen, men vi kunde se på film igår. Nu ska vi köpa ännu en scartsladd och se om vi fixar tekniken.

Bless// Johanna

Shoppingmaster!

Jag och mamma har varit i stan idag. Vi kom hem med en, två, tre, fyra, fem, sex, sju kassar från olika affärer. Vi var i stan i ungefär tre och en halv timma och gick från Jarlaplan till Drottninggatan och Gallerian, till Stureplan och tillbaka till Jarlaplan. För någon som inte känner Stockholm kan jag säga att det är en bit. Vi var på Vete-Katten och fikade, handlade massor och käkade sedan på TGI Friday. De gör så sjukt goda pommes frites! Bland annat handlade vi en bok om Paris och två lampor till mig. Hela familjen ska till Paris i sommar så vi börjar redan läsa på vad vi ska göra. Jag vill till Sacré-Coeur och Montmartre. Sacré-Coeur är en stor och berömd kyrka och Montmartre är en stadsdel med ett torg där det står massor av målare och målar av utsikten och husen. Tänk att få en sån tavla! Jag ska spara en del pengar tror jag bestämt! :) Jag behöver i vilket fall som helst lite saker på väggen i mitt rum, det är helt kalt. Jag ska nog gå till en syaffär i centrum någon dag och kolla på broderimönster, tyg och tråd. Jag vill brodera något och hänga upp på väggen.

Pappa är här just nu och installerar vår DVD. Det fungerade ju inte igår, men nu fungerar allt utom att vi inte kan spela in de digitala kanalerna. Det där med inspelning vore ju bra att ha, men tills vidare nöjer vi oss med TV och film. Tydligen måste DVD:n vara på just nu för att vi ska kunna se något annat än det analoga nätet. Nåja, vi får kolla mer imorgon. Imorn ska vi också plantera om en hel del växter. För två veckor sen planterade vi basilika, dill, squash och tomater. Dessutom ska vi i klassen sälja växtskott på vår loppis på Odenplan den 24 maj, så vi har planterat tomater, solrosor och några konstiga yin-yang-frön. De sistnämnda har inte kommit upp alls.

Dagens fråga:

 <> Var köpte vi skor åt min lillasyster?

    1. Din Sko
    X. Weekday
    2. H&M

Rätt svar: X! Mamma ville titta vad Weekday var för affär, och de hade sjukt billiga sneakers.

Bless// Johanna

Valborg

Valborgshelg är skön helg! Det är riktigt härligt att ha långhelg just nu. Min lillasyrra är på Öland på sin kompis landställe, så jag och mamma är hemma själva. Det är så skönt! Vi softar, handlar och lagar massa mat. I onsdags hade vi det årliga valborgsfirandet i skolan. Alla 1080 elever stod på skolgården och sjöng in våren. Dessutom sjöng manskören (alla killar i högstadiet) ett par sånger bl a. Björn Skifs "Hooked on a feeling"! Det gör de i och för sig varje år, men vi tjejer skriker lika mycket varje år. Killarna i nian sjunger också alltid en serenad, och det ska våra killar göra nästa år!! Efter lunchen gick jag , Maria, Anna och Gordon och shoppade. Jag och Marre har båda fått presentkort i födelsedagspresent, så vi hade bestämt att vi skulle använda dem då. Anna följde med för att hon skulle titta på skor och Gordon hade inget att göra. Han stod ut med att gå i kläd- och skoaffärer med tre tjejer i två och en halv timma! Vi var faktiskt lite imponerade, de flesta andra killar som har följt med och shoppat genom åren har inte fixat så länge. Å andra sidan erkände han att han var lite trött efter två timmar. Det var rätt kul när vi var inne på Feet First för då såg vi en tjej som satt och provade skor och en kille som satt bredvid och såg hyfsat uttråkad ut. Jag knuffade till Gordon lite och sa att han hade en kompis på bänken :) Jag tyckte att det var rätt kul att han följde med, men det blir inte riktigt samma sak. Om det bara är tjejer kan man gå och titta på ett helt annat sätt, har man med sig en kille måste man tänka på honom också. Nåja, han var helt fri att dra när han ville. 

På kvällen var jag och familjen och tittade på en majbrasa. Vi var på kyrkans församlingsgård och min lillasyster dansade med dansgruppen på scenen. Hon och jag träffade några kompisar och drog runt där på gräsmattan. Jag drack inte, förstås, men vi verkade nog lite... påverkade :) Vi ramlade runt och skrek av skratt! Jag tror att jag tog emot både syrran och hennes kompis ett par gånger, och höll själv på att ramla på min kompis Sara. Vi hade sjukt kul! Tyvärr började det regna, så vi var bara kvar till runt tjugo över nio. Då kände vi allihopa att vi var ganska färdiga fast vi bara hade varit där i en och en halv timma. 

På torsdagmorgonen skjutsade mamma syrran till hennes kompis tidigt på morgonen. De skulle åka mot Öland kl. halv nio, så de åkte hemifrån runt åtta. Jag tror att jag var vaken när de åkte, men jag låg i sängen och de ville inte störa mig eftersom de trodde att jag sov. Hon var lite ledsen över att hon inte fick säga hej då till mig, men hon ringde på kvällen istället. Jag och mamma var helt utpumpade på kvällen för att vi hade varit riktigt aktiva. På morgonen byggde jag ihop mina skrivbordslådor som jag inte hann göra för två veckor sen. Sedan planerade jag och mamma vad vi skulle göra, och letade recept. Runt klockan tolv åkte vi till IKEA (igen) och köpte lillasyrrans skrivbord, skrivbordsstol, en matta, papperskorgar och ett utomhusbord. Vi lämnade av de grejerna hemma och åkte sedan och handlade på Coop i Vällingby. Vi skulle ha middag och ingredienser till mitt bakprojekt. Detta bakprojekt sattes igång efter lunchen (som bestod av en macka och tortillachips). Jag bakade helt själv chokladbiskvier! Det är inte så svårt, men man måste tycka om att baka och ha en del tålamod. Det tog två timmar att baka 31 biskvier! För mig kändes det som en halvtimma för att jag hade så kul! När jag skulle lägga på chokladkrämen på bottnarna satt jag säkert 40 minuter för att krämen skulle få en fin form, samtidigt som jag fantiserade om hur det skulle vara att jobba som konditor :) Min farfar var konditor, så jag ska fråga honom noga om hur det är. Biskvierna blev sjukt goda, men väldigt mäktiga. Efter det baket försökte jag och mamma installera den DVD hon köpte medan jag bakade. Det gick sådär. Jag är lite lagom teknisk, men mamma är inte det :) Vi gjorde exakt som det stod i beskrivningen (TV-koppling till DVD, DVD till TV och TV till box). När vi sedan testade kunde vi inte få in det digitala TV-nätet utan bara det analoga. Jag sa till mamma att det kändes som att man skulle ha TV-kopplingen till boxen, boxen till TV:n och TV:n till DVD:n. Till slut ringde vi pappa och han frågade om vi hade tittat i instruktionsmanualen för boxen. Det hade vi inte, och där stod det att jag hade rätt! Tyvärr funkar inte DVD:n ändå, för vi saknar en sladd. Vi kommer antagligen köpa den idag eller imorgon. Sedan lagade vi mat. Mamma gjorde fisk- och skaldjurssoppa och jag panerade fisk och hade ris till. Efter maten var vi så trötta att vi bara slängde oss i soffan och tittade på TV. Vi hade ätit färdigt vid kvart över sju, och gick och lade oss vid tio. 

Idag ska vi in till stan och handla lite och se Andy Warhol-utställningen på Moderna Muséet. 
Bless// Johanna  


RSS 2.0