Breaking the city

Jag älskar att få hjälpa folk. Att få berätta något som någon annan inte visste, att få uppmuntra någon eller bara prata om problem är något jag verkligen gillar. Det är antagligen en anledning till varför alla jämt frågar mig vad vi har för läxor; för jag tycker om att upplysa folk. För en liten stund sedan chattade jag med en kompis som hade ett problem. Han hade blivit kallad rasist för att han sagt någonting som inte var särskilt farligt, och han behövde ett bollplank att diskutera detta med. Det var riktigt intressant. Först förstod jag inte vad han ville ha sagt när han ställde frågan han ville ha svar på, men efter ett tag insåg jag att han hade varit med om den situation han målade upp. Det märktes att han hade tagit mycket illa upp. Vem skulle inte göra det om man blev kallad rasist? Det måste vara den värsta förolämpningen jag kan tänka mig. Att bli anklagad för att göra skillnad på människor för att man ser olika ut eller kommer från olika länder är fruktansvärt.

Idag har jag varit och dansat breakdance igen! Det var så sjukt kul! Förra gången var första gången och då var det väldigt svårt, men idag kändes det inte riktigt lika tufft. Jag har i och för sig övat lite hemma men jag kände att stilen börjar "landa" i kroppen nu. Jag har även kommit på en annan sak: breaking är sjukt fysiskt krävande! Efter tio minuter var jag andfådd och i slutet var det nästan så att svetten rann. Alla var lika svettiga, och fönstren ut mot gatan var immiga! Men det var riktigt kul och jag lärde mig en hel del. Sista fem minutrarna fick vi testa att göra en "back-spin", alltså att snurra på ryggen! Det gjorde ganska ont eftersom jag gjorde fel mestadels men det kändes ändå inte helt omöjligt. Tur det! Jag längtar redan lite till nästa tisdag.

Annars har jag pluggat en del idag i skolan inför biologiprovet på fredag, haft franska, svenska, engelska och tittat på en film som har anknytning till vad vi gör på biologin. Den heter "Gattaca" eller något åt det hållet, och handlar mycket om genteknik och DNA och sådant som vi jobbar med. Jude Law är med, och han är så sjukt snygg! :)

Nu måste jag verkligen sova! Imorgon blir det mer film, och så ska jag dansa på kvällen. 
Bless// Johanna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0