Åke.

Idag töade det! När jag gick ut och hämtade tidningen i morse fylldes jag av det hemska ljudet av dripp-dripp-dropp från träd, hustak och allt annat där snön sakta smälte bort. Jag vill ha snö! Men plusgraderna förde med sig en bra sak: kramsnö. Jag och min kompis Malin skulle egentligen ut och åka pulka idag men det var trångt i pulkabacken. Så vi gick hem till henne och byggde en stor snögubbe i hennes trädgård. Den blev också ungefär 1,40 m hög och var riktigt tung att bygga. Vi var tvugna att rulla nedre och mellanbollen uppför en backe, och kunde sedan inte lyfta upp mittenbollen. Vi fick hålla på med ramper och sånt för att kunna få en stående snögubbe. Men den blev väldigt fin med en krukskärva till näsa och namnet Åke. Malin döpte den i snö. Sedan gick vi in och åt korv med bröd, bytte julklappar och pladdrade. Grymt mysigt!

Ikväll har jag varit på middag hos min farbror och faster i Älvsjö. Farmor, farfar och mina två vuxna kusiner var också där. Vi spelade Brainstorm kusiner mot kusiner. Tyvärr vann de, men vi hade kul ändå när vi satt och försökte komma på alla indianstammar, Clint Eastwood-filmer och kända sagor bland mycket annat :)

Nu ska jag snart sova. Imorgon ska jag packa lite till, säga hejdå till Johnny och åka till Västerås! Det ska bli jättekul även om jag inte kommer sova så fruktansvärt mycket.

Bless// Johanna

Hoppsan...



Jag glömde ju bilden på snögubben Bertil!
Bless// Johanna


Juleljus










Så här såg min jul ut. Ja, jag hade kul med mitt nya macro-objektiv :)

Bless// Johanna

Snark/znark - sebra/zebra

Jag måste sluta tjata om att jag är trött. Men nu slog tröttheten till mig som en vägg. Eller en dimma kanske. Jag tycker lite synd om min kompis Viktor när jag är trött och chattar med honom. Då skriver han på om en massa grejer och jag svarar mm, jaha och :P på allt. Men man orkar ju inte skriva någon roman! Vilket i och för sig är precis vad jag gör här, men det låtsas jag inte om.

Min jul har varit jättemysig! Pappa kom över till mammas hus på julafton och stannade till juldagen. Johnny kom förbi en stund på julaftons morgon/förmiddag (klockan 10) och hade med sig världens sötaste present! Ett jättefint halsband med ett hjärta i guld! Han ska få sin julklapp, problemet var att den var hos pappa och han kom till oss en timma efter att Johnny hade gått... Lite senare kom farmor och farfar och fikade hos oss innan de åkte till min farbror och faster för att fira jul där. Hemma hos oss tittades det på Kalle Anka, åts julmiddag och delades ut julklappar. Jag fick bland annat ett nytt objektiv (fast macro 50mm), böcker, två filmer och en stekpanna formad som ett ko-huvud! Mamma hade hittat den på Lagerhaus och tyckt att den var jätterolig. Jag måste säga att jag håller med :)

På juldagen lekte vi med julklapparna och jag och min lillasyster byggde vår största snögubbe någonsin i kramsnön. Den blev 1,40 meter hög! Eftersom varken jag eller syrran är sådär fruktansvärt långa nådde den till hakan på oss! Men den blev väldigt fin och min syster döpte honom till Bertil. Varför vet jag inte.

Igår gick vi upp alldeles för tidigt för min smak, halv nio, och gjorde oss i ordning för att åka och hälsa på mormor och morfar i Motala. Morfar har fått cancer i magen och levern, så vi åkte hela släkten för att hälsa på honom. Det innebar mamma, hennes två bröder och deras familjer, sammanlagt 15 personer med mormor och morfar. Det var så sjukt kul! Vi pratade och åt och skrattade så otroligt mycket! Min moster Eva är en otroligt rolig människa, hon fick låna sin sons systemkamera och fotade alla. Sedan ville hon att vi kusiner skulle lägga oss i en cirkel på golvet med huvudena mot mitten så att hon kunde ta bild på oss uppifrån! Oj vad vi skrattade! Och ännu mer när min morbror kom in med filmkameran och skulle "filma kortet"! Knasig släkt, men så ska det vara. Min ena morbror med familj åkte hem på kvällen men vi andra sov över och åkte hem idag istället. Tre timmar i mammas obekväma bil är inte alltför kul.

Imorgon ska jag och min kompis Malin ut och åka pulka! Det var ett tag sedan jag träffade henne, så det ska bli jättekul! Sedan på kvällen ska jag, pappa och syster hem till min farbror och äta middag.

Jag lägger upp lite bilder från allt detta senare.
Bless och God Fortsättning// Johanna


O come, O come Emmanuel

Den här låten är en av mina favoritjulsånger. Vi sjunger den i skolan på latin men jag tycker att Jaci Velasquez gör den väldigt bra. Lite julstämning sådär :)

Idag sa mamma att vi har mycket att göra, men jag känner inte av det just nu. Jag har städat övervåningen som mamma bad mig om innan hon och min lillasyster åkte och handlade mat. De har varit borta i minst en och en halv timme... Vi ska ta in och klä julgranen, städa lite till och göra julmat idag. Jag måste hålla med min kompis Maria, den 23:e är en av de roligaste dagarna runt jul. Man har mycket att göra och julmusik i hela huset och känslan av att det är julafton imorgon finns överallt. Mys :)

Nu ska jag fortsätta göra i princip ingenting, eventuellt gå ut och fota lite.
Bless// Johanna


Förra årets julgran

Det strålar en stjärna i österland

2. 2. 2. 2. 2. 2. 2.

Kan ni fatta att det är TVÅ dagar kvar till julafton!? Knappt ens det, men det beror på hur man räknar. Allt har gått så sjukt fort! För min del skulle det nästan kunna vara november, fast snön gör att den teorin inte håller. I vilket fall är jag glad över att det snart är jul.

Idag hade Sthlm Voices julkonsert i Gustav Adolfs kyrka. Det var jättekul, trots att det inte bara var vi som uppträdde. Aspudden Brass var också där. Det var ett gäng trumpetare och en kille på tuba som spelade julmusik. Problemet var bara att det större delen av tiden lät vidrigt! Det var falskt och fel och de kunde inte vissa låtar och vi satt där och visste inte om vi skulle skratta eller gråta! Okej, det var inte riktigt sant. Vi skrattade nämligen. En hel del. Under hela konserten varvade vi sång och brass, och då fick vi sitta medan de spelade. Jag fick hysteriska fnissanfall i bänken. Det var så falskt! Sista biten av konserten fick vi stå kvar när de skulle spela och vi fick koncentrera oss så grymt mycket för att inte falla ihop av skratt!! Jag kom ihåg vad min kompis Gordon hade tipsat om, så jag stod och försökte citera början av en film. Det fungerade även om man såg ganska borta ut. Men brasset var helt hemskt. Örebro kommunala musikklasser har fått konkurrens!

Annars har jag inte gjort så mycket idag mer än att läsa ut den sista Twilightboken och prata i telefon med Johnny. En av hans gamla flickvänner hade smsat honom igår och sagt att hon saknade honom och frågat om de kunde träffas... Jag frågade Johnny om han ville att jag skulle följa med, men han ville inte träffa henne :)

Nu måste jag snart sova, är stentrött.
Bless// Johanna

Baby, it's cold outside

Hur mycket snö kan det seriöst finnas i ett moln? Det snöar fortfarande utanför fönstret! Jag fylls av någon sorts gigantisk glädje när jag ser allt det vita virvla runt där ute :) Det är så här det ska vara.

Idag ska jag in till stan. Jag ska handla de sista julklapparna och ha körövning med Sthlm Voices :) Jag är jättesugen på att gå och titta i affärer, men jag måste hela tiden påminna mig om att det kommer vara så sjukt mycket folk överallt. Min idé är att leta efter en fin nyårsklänning och köpa den på julrean, men jag vet inte om jag kommer ha tid att shoppa något i mellandagarna. På annandagen åker jag, mamma och min lillasyster till mormor och morfar och sover över en natt och sedan ska jag på filmkväll den 28:e och åker till Västerås den 29:e på nyårsläger, och det är där jag vill ha klänningen. Men jag hittar väl något tillfälle :)

För övrigt är det nog rätt bra att jag och lillsyrran tog med oss överdragsbyxor till mamma när vi flyttade igår. Med så här mycket snö är det svårt att motstå att gå ut och rulla runt en stund! Om någon är sugen på att åka pulka med mej efter nyår, hör av er!

Bless// Johanna


Snöbilder.








Visst är snön ganska underbar? :)

Bless// Johanna


My not that grown-up christmas list

Så var det äntligen jullov, kära vänner! Att säga att det är efterlängtat är en underdrift, behövligt likaså. Jag skulle säga att det är fullständigt nödvändigt för min fortsatta överlevnad. Jag skulle inte ha orkat med mer skola. Jag har sovit minst 20 timmar på två nätter, och är ändå trött och har lätt att bli yr. Tur att lovet är tre veckor långt.

Annars är det bra med mig. Avslutningen i skolan i fredags var ganska trevlig även om den inte var så speciell. Vad som skedde efter avslutninger var mycket mer spektakulärt! Jag åkte hem till Sara och vi fixade oss inför julfesten i kyrkan. Att göra henne, mig och hennes bror Hannes redo för 80-talstemat tog tre timmar! Jag hade på mig en svart body med spets, svarta strumpbyxor, knallrosa shorts, rosa-och-grönrandiga benvärmare och lockat hår i en sned tofs :) Fast det roligaste var nog Hannes. Vi sminkade honom som sångaren i Kiss! Vit ögonskugga i hela ansiktet, röda läppar och en svart stjärna över ena ögat! Det var så grymt kul! Själva festen var också jätterolig. Jag och Sara kom dit tre timmar tidigt med våra kompisar Ella och Emma för att vi skulle öva vår dans. Eftersom vi var så tidiga passade vi på att hjälpa till med dekorationen också. Jag tror att det kom ett femtiotal personer på festen, alla mer eller mindre utklädda. Först var det mingel och middag, sedan möte och sist lite fika. Vår dans var en jättesuccé! Sara T kom till oss och sa att hon hade börjat gråta :) Jag kom hem runt halv ett på natten, och hade en så grymt härlig kväll!

Igår och idag har jag nästan inte gjort något alls. Igår var jag inomhus hela dagen och löste korsord och tittade på tv. Idag var jag både ute och skottade och fotade med min lillasyster i snön. Vi har nästan 30 cm snö! Det är helt underbart! Snart är det jul, tjohoo :)

Nu ska jag snart sova, ska bara fixa till några bilder som jag tog idag.
Bless// Johanna


En och en halv förkyld dag kvar!

Hej kompisar. Jag tog visst lite längre uppehåll än jag tänkt mig. Jag har varit så grymt trött sedan förra inlägget så att jag inte har orkat ta tag i att få något skrivet. Men nu så!

Först och främst var förra veckan nästan lika jobbig som jag hade förväntat mig. Det var fruktansvärt kul med så mycket sång, men såhär efteråt känner jag av det. I lördags låg jag i sängen hela dagen för att jag var så trött och dessutom hade huvudvärk. Men luciamorgon gick bra, alla luciagigen också och Globen var helt fantastiskt!

I måndags var jag och handlade julklappar med min lillasyster. Nu har jag bara hennes julklapp kvar att köpa! Det tänker jag göra imorgon, och i samma veva köpa sista delen till min 80-talsoutfit på julfesten i kyrkan på fredag! Knallrosa höga shorts kan jag inte minnas att jag har haft på mig tidigare :)

Igår kväll blev jag förkyld och småsjuk så jag var hemma från skolan större delen av dagen. Jag åkte in till sista lektionen för att vi hade prov. När jag satt där och skrev kände jag verkligen att jag ville hem, så jag tror inte att mitt prov blev riktigt så bra som det skulle kunna ha varit. Jag sa till min lärare att jag hade varit hemma och sjuk så att han skulle ha en anledning om det inte gick så bra. Själv kände jag att det gick helt okej. Sedan åkte jag hem och tittade på Moulin Rouge. Precis när filmen var slut kom Johnny förbi.

Just nu sitter jag och är snuvig. Jag antar att jag klarar av skolan imorgon, men sedan är jag så grymt glad att jag slutar på fredag! Då ska jag hem till Sara och vi ska fixa oss inför julfesten :)
Bless// Johanna

412

Idag är det andra advent. Glad andra advent, allihopa. Eller vad man nu säger. "Grattis" känns fel och "god" låter också fel, så det blir glad advent. Ursäkta, en liten parentes i tillvaron.

Idag har jag inte gjort så väldigt mycket. Jag var i kyrkan med pappa och min lillasyster, fikade, satt vid datorn, åt middag, åkte till mamma, tittade på tv, fikade igen och nu sitter jag här i min sackosäck. Jag lyssnar på en artist som heter Katy Rose, som jag faktiskt tycker om. När man öppnar Spotify kommer det alltid upp en liten ruta med "artists you may like" och där fanns hon med. Jag vet inte riktigt hur man ska klassa hennes musik, men typ en blandning av elektro, rock och pop. Rätt cool tjej.

Nästa vecka kommer bli den mest fullproppade veckan på länge. Se själva:

- Måndag: rep i Globen 8.30-15.00, körrep 18.00-20.00
- Tisdag: rep i skolan 10.00-11.30, rep i Jakobs kyrka 13.00-16.00, luciatåg 18.00-18.20 (dans 18.30, men den hoppar jag över för tredje veckan i rad)
- Onsdag: skola, dansrep + uppvisning med lilla dansgruppen i kyrkan 17.30-cirka 19.40
- Torsdag: skola, sedan LEDIG!!
- Fredag: luciarep 06.20-07.29, luciakonsert 07.30-08.10, luciatåg 10.00-11.30, luciatåg 15.00-15.20, dansa i kyrkan 18.00, stå i café Heaven Eleven 20.00-runt 23.00
- Lördag: LEDIG!!
- Söndag: rep i Globen från 09.00, Globenkonsert 15.00, Globenkonsert 18.00, åka till pappa.

Jag blir trött bara av att titta på allt detta, men det kommer bli fruktansvärt roligt! Räkna därför inte med särskilt mycket bloggande före nästa torsdag eller lördag. Och be för att jag fortfarande lever på söndag kväll :)
Bless// Johanna

För övrigt..

..har jag en liten gnälldag idag. Jag har sån fruktansvärd träningsvärk från gympan igår! Benen, armarna, axlarna, skuldrorna, nacken, sidan av ryggen och "armhålemusklerna" (musklerna som går mellan bröstkorgen och överarmarna precis över armhålan) är superstela och gör ont! Jag känner mig grymt osmidig och gnällig, men så får det vara. Egentligen borde jag träna imorgon för att få bort det, men det hinner jag inte. Kanske får göra lite improviserad yoga/mjukövningar imorgon kväll :)

Bless// Johanna

Every night and day

Just nu ligger jag i sängen och lyssnar på en av världens bästa låtar och känner mig allmänt lycklig. Jag kom just hem från ungdomsmöte i kyrkan, därav stora delar av lyckan. När jag kom dit hälsade jag på lite folk och gick sedan iväg för att lämna en sak i ett annat rum. När jag stod där kände jag att lugnet och glädjen bara vällde in över mig. Jag kände mig fullständigt hemma och helt enkelt lycklig. Få saker slår den känslan. Själva kvällen var jättebra! Jag och Sara L flummade ur totalt någonstans runt klockan tio, Anders pratade jättebra och jag tror att Pontus försökte brotta ner mig. Fast sedan höll han i mig, så jag vet inte. Vi hade i alla fall kul hela gänget.

När jag gick från skolan idag kändes det inte som fredag. Vi hade lektioner från 8.20 till 12.30, sedan lunch och paus innan vi hade halvklassrepetition 14.00 och konsertrepetition 16.00 till 17.40. I vanliga fall slutar jag ju 12.30 på fredagar, så när vi var kvar så sent kändes det som torsdag. Alla rep gick bra och det känns riktigt bra inför konserten imorgon. Jag har hämtat min svarta klänning hos mamma och har noterna med mig. Under pausen mellan lunchen och första repet gick jag och min klasskompis Jonas på stan. Jag köpte en julklapp till Johnny och Jonas köpte en slips till imorgon. Det var väldigt roligt. När vi var inne på Dressmann insåg jag att det måste ha sett ut som att vi var ihop, trots att han har flickvän och jag har Johnny. Jag sa det till Jonas, och han svarade att det ju är den slutsats folk drar. "De är nog klasskompisar som ska köpa en slips till en adventskonsert" är lite långsökt... Av någon anledning är Jonas lätt att prata med, så vi pladdrade en hel del.

Nu är det egentligen bara sömn som fattas mig, men jag lovade Pontus att spela poker med honom på Facebook så jag väntar på att han ska komma hem. Han är lite imponerad över hur mycket jag har spelat in, så jag får väl visa honom hur jag spelar :)
Bless// Johanna

Dancing in the moonlight


Jag har länge velat ta en bild på månen, så när jag väntade på Johnny i tisdags kväll passade jag på att ta den. Vad tycks?

Bless// Johanna

Fast i vinkelvolten

Idag har det blivit ganska mycket sport för min del. På gympan hade vi redskapsgymnastik, vilket var helt sjukt roligt! Förra gången var jag sjuk och fruktansvärt avundsjuk på alla som fick vara med och hjula, hoppa plint och hänga i ringarna. Men idag var jag med! Jag gick på gymnastik i sju år, så jag kände mig ganska hemma, men jag märkte också att det var fem år sedan jag slutade. Av någon anledning var jag livrädd för att hoppa plint. Målet var att vi skulle lära oss grenhopp (att hoppa över hela plinten i ett hopp), men jag vågade verkligen inte. Jag kompenserade genom att göra kullerbytta på den istället. Min lärare tyckte att jag var jätteduktig på matta. Det är definitivt min bästa gren av de tre. Jag hängde en del i de höga ringarna, men jag lyckades aldrig komma upp till lilla korset och blev sjukt trött i armarna. Men det var jättekul!

Mer sport blev det när jag kom hem och slog på tv:n. Det var skidskytte, så jag satt och tittade på det tills min lillasyster kom hem och sa att hon var tvungen att se på gårdagens inspelade avsnitt av One Tree Hill... Då tittade jag på mitt rum istället. Björn Ferry var femma i mål när jag såg efter senast. Jag tycker om att titta på skidåkning på tv och samtidigt sitta vid datorn eller lösa korsord eller så. Det är mysigt, och väldigt mycket jullov för mig.

Idag skrev jag näst sista provet för terminen. Det var andra delen av franskaprovet som vi gjorde i tisdags, så idag skulle vi skriva en text på franska om vår stad. Jag skrev om Stockholm och tog upp att det finns mycket vatten, muséer, tunnelbanan och sånt. Det kändes väldigt bra och flöt liksom på.

Jag har inte en enda läxa till nästa vecka! Så sjukt skönt. Jag har i och för sig bara lektioner på onsdag och torsdag, men ändå. På måndag har vi repetition i Globen, på tisdag rep i skolan och Jakobs kyrka och fredag är luciamorgon och luciagig på företag. Kom gärna förbi Fältöversten kl 15.00 och titta :)

Nu ska jag bara sitta vid datorn och njuta av att jag inte behöver göra något alls!
Bless// Johanna

Jorå

Hej kompisar! Tänkte mest upplysa om att jag lever. Det har varit rätt mycket nu med repetitioner, prov, dans och annat sånt. Så en kort resumé:

- Jag har blivit vaccinerad mot nya influensan.
- Franskaprov och oförberett engelskaprov idag, nästa franskprov på torsdag.
- Första advent i söndags! Firades med adventsgudstjänst, dans, fika och planeringsmöte.
- Adventskonsert på lördag.
- Det snöade idag!

Jag ska äta nu och sen ska jag åka till Johnny en stund. Han har inte mått så bra på sistone, åkte in på akuten igår med hjärtklappning... Så jag kanske pysslar om honom lite :)

Romaninlägg kommer nån annan gång när jag har mindre att göra.
Bless// Johanna

RSS 2.0