Älskade tjejer!!

Jag har haft en så extremt överdrivet brutalt grymt sjukt härlig fredag och lördag så att  det nästan inte är sant! Jag och mina tjejkompisar Marre, Pellan, Olivia, Noon och Elin sov över hos Olivia. Vi kallade det "en kombinerad skid- och spakväll". Det var precis vad det låter som. Vi åkte direkt från skolan hem till Olivia och lämnade av alla våra väskor och bytte om till skidkläder. Vi hade med oss överdragsbyxor, skidjackor, goggles och pengar till skidhyra. Vi hade nämligen planerat att åka skidor i Flottsbrobacken som bara ligger fem minuters bilfärd från Olivia. Det var så gaaalet kul att åka skidor!!! Pellan och Noon hade bara åkt skidor en gång tidigare i hela sitt liv, så vi lärde dem en del. Pellan var livrädd när hon skulle åka sittliften, men vi tog oss igenom den. Egentligen tänkte vi åka en blå backe ner och sedan ta oss till barnbacken, men den blåa var stängd. Enda vägen ner var att ta en röd backe, vilket man inte brukar rekommendera nybörjare. Vi fyra som var erfarna åkare lurade i Pellan och Noon att det var en blå backe så att de skulle våga åka. Men de var faktiskt riktigt duktiga! Självklart tog det lite tid och ett antal fall, men vi hade väldigt kul allihop. Plötsligt när vi i sakta mak tog oss ner släcktes några av lamporna och liften stannade. Vi hajade till men fortsatte. Så helt plötsligt när vi stod stilla i backen släcktes allt ljus och det blev kolsvart. Vi vande oss rätt snart vid mörkret och kunde åka in till kanten av backen och sätta oss i en klump. Vi satt där ett tag, tog lite bilder och pratade. Vi var ensamma i hela backen i närmare tio minuter innan vi såg en skoter komma nerför berget. Vi ställde oss upp och vinkade in den för att kolla vad som hände. Skoterkillen sa att det var en säkring som hade gått och att det skulle vara fixat inom tio minuter. Under tiden satt vi kvar och hade jättemysigt! Det var en liten upplevelse att sitta där i natten och kunna se alla stjärnor tillsammans. Efter ett tag tändes lamporna och vi kunde fortsätta neråt. Tyvärr kom sittliften inte igång, så de som satt i den fick snällt sitta kvar. Vi åkte vidare till barnbacken och åkte några åk där, innan den liften också stannade. Då bestämde vi oss för att åka till värmestugan och äta lite. Vi satt och åt i närmare en timma och när vi kom ut hade liften fortfarande inte startat. Som tur var hade de som satt i den blivit nerfirade. Då hade de suttit där i minst en timma! Usch vad kallt det måste ha varit.

Vi kunde förstås inte åka mer, men hade hyrt skidor och köpt liftkort för fyra timmar. Vi hade bara åkt i en och en halv timma när liftarna stannade så när vi lämnade tillbaka våra grejer fick vi pengarna tillbaka. Det var verkligen jättebra! Klockan var ungefär 21 när vi lämnade in sakerna och backen skulle inte stänga förrän 22, så vi passade på att leka i en av de röda backarna. Det var askul! Vi gick en ganska lång bit upp, och slängde oss på rumpan och gled nerför backen :) Vi hittade på massor av sätt att ta sig ner, bland annat rullade vi en bit och skulle sedan se vem som kunde springa längst efter alla snurrar. Vi tog även en fika där i backen eftersom det inte kom några skidåkare, och efter en timma kom Olivias pappa och skjutsade hem oss till dem. Där tog vi och badade bastu, duschade och åt slutligen middag. När middagen började var klockan närmare midnatt :) Efteråt smetade vi på varandra ansiktsmasker! Det var jättekul och jättekladdigt! Vi såg väldigt roliga ut med bruna, vita, blåa eller genomskinligt äckelgröna ansikten. När vi tagit kort på oss och tvättat bort maskerna bäddade vi i vardagsrummet och satte på "Mamma Mia". Noon och Marre somnade under filmen, men vi andra var vakna tills att filmen var slut vid 3.30 på morgonen. Då somnade vi och sov till halv tio.

Idag har vi mest plockat ihop, ätit godis och chips som blev över, tittat på bilder och spelat kort. Jag, Marre och Pellan åkte från Olivia vid 16, och kom hem runt halv sex. Nu är jag väldigt trött, och sitter mest och tittar på bilder som Olivia lagt upp på Facebook. Jag måste gå och lägga mig i någorlunda tid eftersom jag ska vara ledare i söndagsskolan i kyrkan imorgon och vi ska träffas kvart över tio!

Bless// Johanna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0