London del 2

Hej kompisar! Snacka om att denna sommar är en sommar på resande fot! Nu är jag i alla fall hemma från London och tillbaka på bloggen i några dagar. Nästa vecka åker jag iväg till Sälen med pappa, lillasyster, farmor och farfar.

London var jättekul!! Jag och hela familjen var där i fem dagar och turistade. Vi gick så sjukt mycket! Min mamma räknade ut att vi gick i åtta timmar sista dagen! Vi bodde på Svenska Kyrkans vandrarhem Sjömanskyrkan som låg ungefär 15 minuter från Westminister med tunnelbana. På morgonen var det morgonbön 8.15, som jag och pappa gick på tre dagar. Under dagarna gick vi runt i London och tittade på sevärdheter. Vi köpte varsitt London Pass, där man fick inträde till massor av grejer och rabatter och sånt. Med detta fick vi:

- Towern
- S:t Paul's Cathedral
- Båttur på Themsen
- Tate Modern
- Shakespear's Globe Theatre
- Afternoon tea på Orangeriet i Kensington Gardens mm.

I S:t Paul's gick vi upp i kupolen! Först gick vi 250 trappsteg upp till själva kupolen, 33 meter upp från golvet, och sedan gick vi ytterligare 119 trappsteg och gick ut utanpå kupolen! Det fanns en bred "balkong" runt hela kupolen och vi kunde se nästan hela London! Det måste ha varit minst 50 meter upp i luften. Sjukt coolt! Vi var även på musikal :) Det är ju nästan ett måste i London, och vi såg Queen-musikalen "We Will Rock You"!!! Den var helt fantastisk!!! GÅ OCH SE DEN OM NI ÅKER TILL LONDON (och gillar Queen)!! Storyn var den tunnaste jag varit med om, men det var ju inte därför vi var där. Vi var där för att höra musiken, och den var grym!! Sångarna var jättebra, och showen var makalös! Vi satt och sjöng med i "We will rock you" och "Bohemian Rapsody" :) En av de bästa musikaler jag har varit på, helt tack vare musiken! Älska Queen, säger jag bara!

Vi hann med en del shopping också :) Min moster hade tipsat oss om en affär kallad Primark, som skulle vara jättebillig. Det var den! Det var riktigt stort och proppfullt med folk, men det var även riktigt billigt! Jag köpte två t-shirts, trosor och en tröja för sammanlagt £14.20! Det är ungefär 185 svenska kronor. En tröja här hemma kan ju kosta 150 kr, så det var väldigt billigt. London i övrigt var ungefär lika dyrt som Sverige. Pappa sa att han blev trött bara av att gå in på Primark, så han satte sig (med de andra gubbarna) på en avsats under skyltfönstren och spelade mobilspel medan jag, mamma och lillasyster tittade på kläder :)

Bilder kommer senare.
Bless// Johanna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0