All I really wanna do is to love you.

Just nu vore det helt underbart med en skål chips, en film och en pojkvän att luta sig mot. Jag är jättesömnig och ligger i min dubbelsäng nergosad i mysbyxor och munktröja och lyssnar på Jason Mraz.

Idag har jag, Emma och Alex varit på Science Museum of Minnesota hela dagen. Enda sättet att ta sig dit är med bil (jag saknar Stockholms kollektivtrafik!), så vi fick åka med Åsa när hon åkte till jobbet klockan åtta i morse. Muséet öppnade halv tio, så först fick vi sitta och vänta i en halvtimme. Tur att de hade fika :)

Själva muséet var inte jättestort, men välfyllt och rätt spännande. Det fanns väldigt mycket att testa, snurra, plaska och experimentera med. En favorit var tornardomaskinen som gjorde en liten tornardo i vit rök om man vinklade två paneler rätt, och maskinen som gjorde mönster på ett papper med en penna som var fäst vid två pendlar. Beroende på hur man placerade vikterna på pendlarna blev det olika mönster. Vi gick runt och tittade på alla utställningar, åt lunch, såg en film om de två arabiska guldåldrarna på en IMAX-biograf (som Cosmonova fast mindre), såg en Live Science-show och åt mellis innan vi åkte hem vid fem. Live Science-showen handlade om kryokemi (kemi med låga temperaturer) och den smått galne kemisten hade flytande kväve med sig som han doppade massa saker i (temperaturen på flytande kväve är ungefär -160° C). Det kändes i fötterna och ryggen att vi hade varit där i sju och en halv timme! Alex tyckte om experimenten och lärde sig nog en del, medan Emma mest tyckte att det var kul att trycka på knapparna och se vad som hände innan hon sprang vidare till nästa maskin. Förvånansvärt nog tyckte hon att det var kul nästan hela tiden. Det var däremot inte så förvånande att hon somnade i bilen på väg hem. Det hade jag också velat göra.

På lördag ska jag vara med och sjunga med Åsas svenska damkör på en konsert! Vi skulle ha övat imorgon, men det blev inställt, så jag har fått noter och ska sjunga konsert på lördag. Två av sångerna kunde jag redan (Blott en dag och O store Gud) och de andra två jobbar jag på. Vi får väl se hur det går, men jag är inte så förtjust över risken att ha O store Gud på hjärnan...

Imorgon ska vi antagligen till Bunker Beach igen om vädret tillåter. Den här gången blir det inte fyra timmar, det klarar inte varken mina eller Alex solbrända skuldror/axlar. Dessutom har jag träningsvärk i musklerna mellan bröstkorgen och armarna. Oj vad en mys-onsdag skulle sitta fint. Nu måste jag gå och äta något gott. Typ en müslikaka... :)

Bless// Johanna

Kommentarer
Postat av: Pernilla Kuniholm

Hälsa the Cloudberries från mig! Och vad är det för fel på O store Gud om jag får fråga..... :-) Ikväll åker Jossan och jag ut till Rådmansö för att fira midsommar med gänget där och mormor. Hoppas du får en kul midsommar i Svenskbygderna! Saknar dig! Puss!

2010-06-24 @ 09:11:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0