Alla stadens ljus under mina fötter.

New York är helt fantastiskt. Egentligen behöver jag väl inte säga så mycket mer. Vi bor på 31:a våningen på ett mysigt hotell mitt på Manhattan och granne med Empire State Building. Just nu sitter vi och tittar på Ellen DeGenere's show och leker med mammas nya Ipad! Hon är glad över den :)

Kvällen innan vi åkte var spännande. Åsa, Dave och barnen var ute och åt middag med Daves familj för att fira hans föräldrars 45:e bröllopsdag, så jag, mamma och min lillasyster åkte till en mexikansk restaurang och åt. När vi var på väg hem ringde Åsa och sa att det var oväder på väg och att vi skulle gå ner i källaren. Vädret var inte alls blåsigt, men vi gick ner ändå och tittade på vädret på tv:n. Det pratades mycket om tornardovarningar och stormar, och när Åsa ringde igen och sa att vi skulle gå in i badrummet (tornardoskyddet) hörde vi tornardosirenerna gå! De följande 45 minuterna satt vi i badrummet och lyssnade på vädret på radion. Ett tag hörde vi verkligen hur det blåste ordentligt utanför. Min lillasyster var så rädd att hon skakade, men både jag och mamma var ganska lugna. Fast jag måste erkänna att det var lite läskigt. Via radion följde vi stormens väg, och när vi började höra att det värsta hade passerat ringde Åsa och sa att vi kunde gå ut. De hade, vid restaurangen, haft en riktig tornardo bara fyra kilometer bort! Senare på kvällen drog ovädret bort helt, och det visade sig att den enda skadan på huset var en vält blomkruka och en flyttad vattenkanna! I efterhand känns det lite spännande att ha varit med om en riktig tornardostorm :)

Vi kom till New York igår. På morgonen åt vi frukost och packade det sista innan vi åkte med Åsa, Alex och Emma till flygplatsen. Eftersom det är en timmes tidsskillnad mellan New York och Minneapolis kom vi till hotellet vid fyra på eftermiddagen. Vi plockade upp lite grejer och gick sedan ut och tittade på staden. Vi gick bort till Times Square och åt middag på T.G.I. Friday. Ljusskyltarna på Times Square var otroligt häftiga, och det var så mycket folk!

Idag har vi gått runt i New York. Frukosten blev på Starbuck's! Eftersom vi har tre hela dagar här har vi bestämt att ta en tredjedel av New York per dag. Idag var södra delen. Först åkte vi ut till den allra sydligaste spetsen av Manhattan, Battery Park. Den ursprungliga tanken var att vi skulle ta turistbåten ut till Ellis Island, men kön var så fruktansvärt lång att vi tog "pendelbåten" till Staten Island och tillbaka. Den gick nära förbi Frihetsgudinnan, och svalkan från blåsten var välkommen. Det måste ha varit över 32 grader idag! Efter båtresan promenerade vi till Wall Street, och lyssnade på en fransk gosskör som sjöng i den jättesöta kyrkan Trinity Church.

På eftermiddagen åkte vi till Chinatown och Little Italy. Det var mysigt, men så varmt att vi till slut bara släpade oss till tunnelbanan och åkte tillbaka till hotellet. Så nu ligger vi här och väntar på att lillasyster ska duscha klart så att vi kan gå och äta middag.

Än vet vi inte exakt vad vi ska göra imorgon. Vi tar en dag i taget, och bestämmer vid middagen vad vi ska göra nästa dag. New York är så roligt att jag är övertygad om att det blir bra :)

Bless// Johanna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0