Prao: dag 2

Efter dag 1 kommer dag 2. They call me genious... :)

Idag fick jag lite sovmorgon. I vanliga fall vaknar jag halv sju, men idag vaknade jag halv åtta. Började halv nio, så jag kunde ta det lugnt. Vi gick till skogen med de större barnen på morgonen. De går till skogen varje tisdag och har morgonsamling där, och leker förstås :) Jag förstår inte var de får all energi från! Allihopa (eller nästan alla) sprang runt som tokar och samlade pinnar och lekte prinsessor och hundar och jag vet inte allt. Maggan, en av mina nya "kollegor", hade med sig två stora blå nät som hon hängde över två granar så att det blev kojor. Det var helt nya nät, och de var tydligen bättre än de gamla. I de här näten kunde man se in i kojan även om det blev lite skyddat därinne.

Efter två timmar av spring och trädklättrande gick vi tillbaka och åt lunch. Det blev laxpudding med potatis och smält smör. Jag har lite svårt att förstå kocken när det gäller matval. Barnen är mellan 2 och 6 år, och de får laxpudding till lunch! Jag tyckte absolut att det var gott, men vissa barn ville knappt smaka. Till slut åt de ändå, men jag kan inte riktigt förstå hur kocken tänker. En av fröknarna, Jessica, berättade att de förra veckan fick levergryta. Jag fortsätter grubbla...

På eftermiddagen var vi ute efter vilan. Jag kan verkligen känna att det är skillnad på första och andra dagen på dagis. Idag ropade de "fröken, fröken" till mig, och de var inte rädda att fråga något eller vilja leka med mig. Det var jättekul, men jag har märkt att dagisbarn har rätt kort stubin. Cirka var tionde minut är det någon som börjar gråta, åtminstone när vi är utomhus. Det som är rätt skönt är att det går över om man kramar lite och blåser där de har ont. Ett flertal gånger idag har jag och de andra fått säga till någon på skarpen när de har gjort något fel. En av killarna höll upp ett litet träd som hade knäckts, och sedan släppte han det så att det landade på en tjejs huvud! De tänker liksom inte riktigt hela vägen alla gånger.

En revolutionerande upptäckt: små barn spiller sjukt mycket mjölk! När vi åt mellis utomhus satt jag vid ett bord med 9-10 barn. Vi fick torka spilld mjölk fem gånger på en kvart! Tur att vi hade både vaxduk och galonisar på oss :) Imorgon blir det mer snoriga, skrikande och mysiga ungar :)

Bless// Johanna 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0